İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Manuel Vites ve Şanzıman Problemleri

Tamer Cevher

Recommended Posts

Ersen Tapan

Aracınız kaç km de ? 

Nprmal diyen ustaya pek itibar etmeyin :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Soğuk havalarda ilk birkaç km de vitesin zor geçmesini anlarımda takılı kalması normal gelmedi bana da.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Vitesi yerinden çıkaramıyorum derken ? Diyelim 1. vitestesiniz 2. vitese geçmek istiyorsunuz bu durumda harekette sıkıntı var değil mi . Ben mi yanlış anladım hocam

Aynen dediğiniz gibi,vitesi 1.vitesten boşa çıkarmakta zorlanıyorum.Bu durum özellikle havalar ısınınca oluyor.Kışın bir problem yok.

Aracınız kaç km de ? 

Nprmal diyen ustaya pek itibar etmeyin :)

araba 129000 km'de.Benden önceki sahibi debriyej balatasını değiştirmişti ben aldığımda.

Soğuk havalarda ilk birkaç km de vitesin zor geçmesini anlarımda takılı kalması normal gelmedi bana da.

Şanzuman yağı eksik olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Valla kesinlilkle bir problem var , senkromeclerden yapabilirmi acaba , biran once baktirin sonra komple şanziman arizasina falan yol acmasin

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Valla kesinlilkle bir problem var , senkromeclerden yapabilirmi acaba , biran once baktirin sonra komple şanziman arizasina falan yol acmasin

Neden havalar ısınınca oluyor.Acaba yağ inceliyor mu?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Şanziman yagini degistirip denedinizmi ? En ucuzdan pahaliya giderek deneme yanilma yapilabilir , üstadlar daha iyi önerilerde bulunacaktir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Benim araçta ısınana kadar 2 vites sıkıntılı çalışıyor ısınınca büyük ölçüde geçiyor baskı balata yeni değişti , eski aracımda vitesi usta aracın altından ayarlamıştı , nereyi ayarladı bilmiyorum ama o ayarlarken vites kolu hareket ediyordu sanki diğer ucunu usta tutuyordu :) focus1 de böyle birşey var mı ? focusta 2.vites diğer viteslere göre daha sıkımı geçer ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Baskı balata değişirken debriyaj pedal yükseklik ayarı yaptiranlar var ondan olmasın sıkıntı? Fiestalarda sonda kavrama oluyor diye biliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

acaba şanzuman yağını değiştirsek herhangi bi sıkıntı olurmu. bir arkadaşım tofaşında değiştirmişti ve şanzumanda ötme olmuştu. benim arabanın vites geçişleri hafiften sertleşti baskı balatada yeni değişti 15.000 km oldu ustam yağını değiştirelim dedi ama o olayı duyduktan sonra aklımda şüphe kaldı arabam 100.000de

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

acaba şanzuman yağını değiştirsek herhangi bi sıkıntı olurmu. bir arkadaşım tofaşında değiştirmişti ve şanzumanda ötme olmuştu. benim arabanın vites geçişleri hafiften sertleşti baskı balatada yeni değişti 15.000 km oldu ustam yağını değiştirelim dedi ama o olayı duyduktan sonra aklımda şüphe kaldı arabam 100.000de

Tofaşın değişen yağı diferansiyel yağı olmasın, onu değiştirmeyi pek sevmezler bizim ustalar ve değişim sonrası genelde öter.. ;) Şanzuman yağının değişimi iyidir, vites geçişleri falan rahatlar..

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş
(düzenlendi)

Çok eminim şanzuman yağı idi :) o zaman bizede değiştirmek düşer araba benden daha iyi bakımlı valla :) :)

tarihinde Ramazan Altıntaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Fehmi Biçer

araba sürerken kaçıncı vites ile gidildigini gösteren dijital göstege yaptırabilirmiyiz

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

araba sürerken kaçıncı vites ile gidildigini gösteren dijital göstege yaptırabilirmiyiz

Böyle ekranlı vites topuzları var. Ne gerek var bilmiyorum ama. Forumda aratın konusu geçmişti.

Yorum bağlantısı
Fehmi Biçer

Böyle ekranlı vites topuzları var. Ne gerek var bilmiyorum ama. Forumda aratın konusu geçmişti.

valla hanım arabayı kullanırken vitese bakmadan sürerken kaçla gidyorum diyor :D gözünün görecegi bir yere direksiyon civarına taktıacam

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

valla hanım arabayı kullanırken vitese bakmadan sürerken kaçla gidyorum diyor :D gözünün görecegi bir yere direksiyon civarına taktıacam

Uğraşmayın, alışacaktır ;)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yigit Özdal

Bugün ışıkta kalkarken vites ikide takılı kaldı ve vites boşladı öne arkaya yanlara geçmiyor,zar zor eve geldim sanırım vites halatında sorun var başka birşey olma ihtimali varmıdır

Yorum bağlantısı
Ufuk Bingöl

evet halatan yapar ama biraz daha baskı balata benziyor. Bir ustaya baktırın derim.

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Kendim halletim,vites halatını olduğu plastik kutuyu cıkardım orda halatın bi tanesi yerinden cıkmış yerine taktım,plastık kelepçe ilede sabitledim sıkıntı yok suanda.Bu aralar çok konu açtım hepsi bianda geldi kusura bakmayını.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Özdemir

Merhabalar arkadaşlar

2006 Fiesta TDCI COMFORT

Araba 2. vitese geçerken bazen takılıyor, hiç takılmamasını istiyorsam eğer araba 3000 devire gelip bağırtırsam takılmıyor geçiyor, garip bir durum.

3 den 2 ye vites düşürürken herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Sorunumu anlattım baskı balata değişimi gerek diyen bile oldu. yani pekde anlamam bu işlerden o yüzden üye oldum burada sizlerden yardım almaya. benzer durumu forumda da net ortamında da araştırdım

şanzıman yağı değiştirip süper çalışan olmuş veya mil varmış vites mili hangisi bilmiyorum onu değiştirip güzel çalışan olmuş.

körüğün altındaki mekanizmayı yağlayarak çözen olmuş o neyse artık :)

Arkadaşlar sorun nedir nokta atışı söyleyebilecek var mı ? dediğim gibi bazen sorunsuz geçiyor bazen geçmiyor çekiyorum debriajdan tekrar basıyorum bu sefer devirin daha artmaısnı bekliyorum %100 geçiyor. olay bu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Merhabalar arkadaşlar

2006 Fiesta TDCI COMFORT

Araba 2. vitese geçerken bazen takılıyor, hiç takılmamasını istiyorsam eğer araba 3000 devire gelip bağırtırsam takılmıyor geçiyor, garip bir durum.

3 den 2 ye vites düşürürken herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Sorunumu anlattım baskı balata değişimi gerek diyen bile oldu. yani pekde anlamam bu işlerden o yüzden üye oldum burada sizlerden yardım almaya. benzer durumu forumda da net ortamında da araştırdım

şanzıman yağı değiştirip süper çalışan olmuş veya mil varmış vites mili hangisi bilmiyorum onu değiştirip güzel çalışan olmuş.

körüğün altındaki mekanizmayı yağlayarak çözen olmuş o neyse artık :)

Arkadaşlar sorun nedir nokta atışı söyleyebilecek var mı ? dediğim gibi bazen sorunsuz geçiyor bazen geçmiyor çekiyorum debriajdan tekrar basıyorum bu sefer devirin daha artmaısnı bekliyorum %100 geçiyor. olay

Sıcak havalarda 1. ve 2. vitesten boşa alamıyorum. Vites takılı kalıyor. 2006 fiestaların vites geçişlerinde mi var bu sorun bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lastik dönmz iken geçişler nasıl? geçmiyor dekren duvar gibi mi oluyor kol yoksa cartlama sesi mi yapıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir

lastik dönmz iken geçişler nasıl? geçmiyor dekren duvar gibi mi oluyor kol yoksa cartlama sesi mi yapıyor

lastik dönmez iken hiç bir sıkıntı yok , 6 farklı kişi kullandı arabayı , sadece biri bir sorun yok yahu dedi onun kullanışımı farklıdır nedir anlamadım :)

moralim bozuldu sorun ne bilmiyorum da birde yeni aldım,

eniştem tatil için şuan burada az önce o kullandı geldi, ben bazen diğer geçişlerdede yaşıyorum dedi.Ama en çok 1 den  2 ye tabiki, ondada belli bir hıza ulaşınca çok rahat geçiyor. araba hızlanınca ne açılıyorsa orada açılıyor işte.

yağdan olabilir mi ? şanzuman yağı çok masraf çıkmasa bari..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hızlanınca rahat geçer normal hatta debriyaja basmadan da . senkromeç sanırım sorunlu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir

hızlanınca rahat geçer normal hatta debriyaja basmadan da . senkromeç sanırım sorunlu.

ne kadar tutar hocam onu değiştirtmek ? yani tahminince.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir

Bu arada bugun kullanırken (20dk lık mesafe) geçişleri abartı yavaş yaptım hiç takılma olmadı. extra böyle bir bilgi var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...