Ersen Tapan 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Aracınız kaç km de ? Nprmal diyen ustaya pek itibar etmeyin Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 (düzenlendi) Soğuk havalarda ilk birkaç km de vitesin zor geçmesini anlarımda takılı kalması normal gelmedi bana da. 9 Mart 2015 tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Vitesi yerinden çıkaramıyorum derken ? Diyelim 1. vitestesiniz 2. vitese geçmek istiyorsunuz bu durumda harekette sıkıntı var değil mi . Ben mi yanlış anladım hocam Aynen dediğiniz gibi,vitesi 1.vitesten boşa çıkarmakta zorlanıyorum.Bu durum özellikle havalar ısınınca oluyor.Kışın bir problem yok. Aracınız kaç km de ? Nprmal diyen ustaya pek itibar etmeyin araba 129000 km'de.Benden önceki sahibi debriyej balatasını değiştirmişti ben aldığımda. Soğuk havalarda ilk birkaç km de vitesin zor geçmesini anlarımda takılı kalması normal gelmedi bana da. Şanzuman yağı eksik olabilir mi? Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Valla kesinlilkle bir problem var , senkromeclerden yapabilirmi acaba , biran once baktirin sonra komple şanziman arizasina falan yol acmasin Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Valla kesinlilkle bir problem var , senkromeclerden yapabilirmi acaba , biran once baktirin sonra komple şanziman arizasina falan yol acmasin Neden havalar ısınınca oluyor.Acaba yağ inceliyor mu? Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Şanziman yagini degistirip denedinizmi ? En ucuzdan pahaliya giderek deneme yanilma yapilabilir , üstadlar daha iyi önerilerde bulunacaktir 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Benim araçta ısınana kadar 2 vites sıkıntılı çalışıyor ısınınca büyük ölçüde geçiyor baskı balata yeni değişti , eski aracımda vitesi usta aracın altından ayarlamıştı , nereyi ayarladı bilmiyorum ama o ayarlarken vites kolu hareket ediyordu sanki diğer ucunu usta tutuyordu focus1 de böyle birşey var mı ? focusta 2.vites diğer viteslere göre daha sıkımı geçer ? 1 Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Baskı balata değişirken debriyaj pedal yükseklik ayarı yaptiranlar var ondan olmasın sıkıntı? Fiestalarda sonda kavrama oluyor diye biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 acaba şanzuman yağını değiştirsek herhangi bi sıkıntı olurmu. bir arkadaşım tofaşında değiştirmişti ve şanzumanda ötme olmuştu. benim arabanın vites geçişleri hafiften sertleşti baskı balatada yeni değişti 15.000 km oldu ustam yağını değiştirelim dedi ama o olayı duyduktan sonra aklımda şüphe kaldı arabam 100.000de Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 acaba şanzuman yağını değiştirsek herhangi bi sıkıntı olurmu. bir arkadaşım tofaşında değiştirmişti ve şanzumanda ötme olmuştu. benim arabanın vites geçişleri hafiften sertleşti baskı balatada yeni değişti 15.000 km oldu ustam yağını değiştirelim dedi ama o olayı duyduktan sonra aklımda şüphe kaldı arabam 100.000de Tofaşın değişen yağı diferansiyel yağı olmasın, onu değiştirmeyi pek sevmezler bizim ustalar ve değişim sonrası genelde öter.. Şanzuman yağının değişimi iyidir, vites geçişleri falan rahatlar.. Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 (düzenlendi) Çok eminim şanzuman yağı idi o zaman bizede değiştirmek düşer araba benden daha iyi bakımlı valla :) 13 Mart 2015 tarihinde Ramazan Altıntaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fehmi Biçer 17 Haziran 2015 Paylaş 17 Haziran 2015 araba sürerken kaçıncı vites ile gidildigini gösteren dijital göstege yaptırabilirmiyiz Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 17 Haziran 2015 Paylaş 17 Haziran 2015 araba sürerken kaçıncı vites ile gidildigini gösteren dijital göstege yaptırabilirmiyiz Böyle ekranlı vites topuzları var. Ne gerek var bilmiyorum ama. Forumda aratın konusu geçmişti. Yorum bağlantısı
Fehmi Biçer 17 Haziran 2015 Paylaş 17 Haziran 2015 Böyle ekranlı vites topuzları var. Ne gerek var bilmiyorum ama. Forumda aratın konusu geçmişti. valla hanım arabayı kullanırken vitese bakmadan sürerken kaçla gidyorum diyor gözünün görecegi bir yere direksiyon civarına taktıacam 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Haziran 2015 Paylaş 17 Haziran 2015 valla hanım arabayı kullanırken vitese bakmadan sürerken kaçla gidyorum diyor gözünün görecegi bir yere direksiyon civarına taktıacam Uğraşmayın, alışacaktır 3 Yorum bağlantısı
Yigit Özdal 6 Eylül 2015 Paylaş 6 Eylül 2015 Bugün ışıkta kalkarken vites ikide takılı kaldı ve vites boşladı öne arkaya yanlara geçmiyor,zar zor eve geldim sanırım vites halatında sorun var başka birşey olma ihtimali varmıdır Yorum bağlantısı
Ufuk Bingöl 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 evet halatan yapar ama biraz daha baskı balata benziyor. Bir ustaya baktırın derim. Yorum bağlantısı
Yigit Özdal 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Kendim halletim,vites halatını olduğu plastik kutuyu cıkardım orda halatın bi tanesi yerinden cıkmış yerine taktım,plastık kelepçe ilede sabitledim sıkıntı yok suanda.Bu aralar çok konu açtım hepsi bianda geldi kusura bakmayını. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Merhabalar arkadaşlar 2006 Fiesta TDCI COMFORT Araba 2. vitese geçerken bazen takılıyor, hiç takılmamasını istiyorsam eğer araba 3000 devire gelip bağırtırsam takılmıyor geçiyor, garip bir durum. 3 den 2 ye vites düşürürken herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Sorunumu anlattım baskı balata değişimi gerek diyen bile oldu. yani pekde anlamam bu işlerden o yüzden üye oldum burada sizlerden yardım almaya. benzer durumu forumda da net ortamında da araştırdım şanzıman yağı değiştirip süper çalışan olmuş veya mil varmış vites mili hangisi bilmiyorum onu değiştirip güzel çalışan olmuş. körüğün altındaki mekanizmayı yağlayarak çözen olmuş o neyse artık Arkadaşlar sorun nedir nokta atışı söyleyebilecek var mı ? dediğim gibi bazen sorunsuz geçiyor bazen geçmiyor çekiyorum debriajdan tekrar basıyorum bu sefer devirin daha artmaısnı bekliyorum %100 geçiyor. olay bu 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Merhabalar arkadaşlar 2006 Fiesta TDCI COMFORT Araba 2. vitese geçerken bazen takılıyor, hiç takılmamasını istiyorsam eğer araba 3000 devire gelip bağırtırsam takılmıyor geçiyor, garip bir durum. 3 den 2 ye vites düşürürken herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Sorunumu anlattım baskı balata değişimi gerek diyen bile oldu. yani pekde anlamam bu işlerden o yüzden üye oldum burada sizlerden yardım almaya. benzer durumu forumda da net ortamında da araştırdım şanzıman yağı değiştirip süper çalışan olmuş veya mil varmış vites mili hangisi bilmiyorum onu değiştirip güzel çalışan olmuş. körüğün altındaki mekanizmayı yağlayarak çözen olmuş o neyse artık Arkadaşlar sorun nedir nokta atışı söyleyebilecek var mı ? dediğim gibi bazen sorunsuz geçiyor bazen geçmiyor çekiyorum debriajdan tekrar basıyorum bu sefer devirin daha artmaısnı bekliyorum %100 geçiyor. olay Sıcak havalarda 1. ve 2. vitesten boşa alamıyorum. Vites takılı kalıyor. 2006 fiestaların vites geçişlerinde mi var bu sorun bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 lastik dönmz iken geçişler nasıl? geçmiyor dekren duvar gibi mi oluyor kol yoksa cartlama sesi mi yapıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 lastik dönmz iken geçişler nasıl? geçmiyor dekren duvar gibi mi oluyor kol yoksa cartlama sesi mi yapıyor lastik dönmez iken hiç bir sıkıntı yok , 6 farklı kişi kullandı arabayı , sadece biri bir sorun yok yahu dedi onun kullanışımı farklıdır nedir anlamadım moralim bozuldu sorun ne bilmiyorum da birde yeni aldım, eniştem tatil için şuan burada az önce o kullandı geldi, ben bazen diğer geçişlerdede yaşıyorum dedi.Ama en çok 1 den 2 ye tabiki, ondada belli bir hıza ulaşınca çok rahat geçiyor. araba hızlanınca ne açılıyorsa orada açılıyor işte. yağdan olabilir mi ? şanzuman yağı çok masraf çıkmasa bari.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 hızlanınca rahat geçer normal hatta debriyaja basmadan da . senkromeç sanırım sorunlu. Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 hızlanınca rahat geçer normal hatta debriyaja basmadan da . senkromeç sanırım sorunlu. ne kadar tutar hocam onu değiştirtmek ? yani tahminince. Yorum bağlantısı
Mustafa Özdemir 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Bu arada bugun kullanırken (20dk lık mesafe) geçişleri abartı yavaş yaptım hiç takılma olmadı. extra böyle bir bilgi var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts