Alpay Sumer 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Psikolojikmen zehirlendim😨 Bu nasil bi goruntu yaa😯 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Zehirli ve zehirsizi nasıl ayırt ediyorsun abi ? Zehirli olup olmadığı şöyle anlaşılıyor. Kanlıca yani melki mantarı böyle turuncu bir şapkası vardı. Şapkasından tutarak sap kısmını bıçak ile kestiğinde içerisinde kırmızı turuncu şeklinde süt akıyorsa zehirsiz mantardır. Fakat aynı mantarın içerisinden süt beyazı süt çıkar biz yemeyiz fakat tüketenler bulunuyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Kanlıca mantarı böyle turuncumsu küf rengi vs olur. Etten lezzetli vallaha. Yumurtalı kavrulur, sobada mangalda ateşte kozlenir. Zehirli olmaz bu. Kuzu göbeği'nden mi bahsediyoruz kilosu 200 lira Şu aralar çıkmış olması lazım ama yine yağmur yağmadı. İlk baharda mı olur bu kanlıca ? Çorum'da var mı toplanacak yer ? Hayır yerimi yapmaya falan çalışmıyorum 😅😅 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Kanlıca mantarı böyle turuncumsu küf rengi vs olur. Etten lezzetli vallaha. Yumurtalı kavrulur, sobada mangalda ateşte kozlenir. Zehirli olmaz bu. Kuzu göbeği'nden mi bahsediyoruz kilosu 200 lira Şu aralar çıkmış olması lazım ama yine yağmur yağmadı. Yumurtalı hiç tüketmedim abi, daha çok yemeği yapılır sote şeklinde ve kızartması tüketilir. Bizde birde bunun gözlemesi yapılır ki EFSANE 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Arif Aykın yazdı: Zehirli olup olmadığı şöyle anlaşılıyor. Kanlıca yani melki mantarı böyle turuncu bir şapkası vardı. Şapkasından tutarak sap kısmını bıçak ile kestiğinde içerisinde kırmızı turuncu şeklinde süt akıyorsa zehirsiz mantardır. Fakat aynı mantarın içerisinden süt beyazı süt çıkar biz yemeyiz fakat tüketenler bulunuyor. Turuncu şapkalı içinden turuncu süt akan bütün mantarlar zehirsizdir diye düşünüp yiyebilir miyiz ? Arif Aykın yazdı: Bizde birde bunun gözlemesi yapılır ki EFSANE Yeni bir tarif geliyor 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Bu da ebişke / tohumluca mantarı. Bölgeye göre adı değişir. Kızartması bildiğiniz beyaz etten daha lezzetlidir. Aynı zamanda böreği mükemmel olur. Oğuzkan Erışık yazdı: Turuncu şapkalı içinden turuncu süt akan bütün mantarlar zehirsizdir diye düşünüp yiyebilir miyiz ? Yeni bir tarif geliyor Hayır öyle yaparsan allah rahmet eylesin İsteyene gelir canım sıkıntı yok köstekli saate bakar Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Psikolojikmen zehirlendim[emoji32] Bu nasil bi goruntu yaa[emoji54]O mantar felaket faydalı. Ilaç sektöründe kullanılıyor yemekten hariç [emoji16] İlk baharda mı olur bu kanlıca ? Çorum'da var mı toplanacak yer ? Hayır yerimi yapmaya falan çalışmıyorum [emoji28][emoji28]Ekim Kasım gibi yağmur yağip peşine güneş açacak. Camlık meşelik ormanda olur Amasya Boyabat Osmancık Kargı vs oluyor. İzmit Çenedağda da oluyormuş kardeşim teyzem falan gitti toplamaya 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Alpay Sumer yazdı: Psikolojikmen zehirlendim😨 Bu nasil bi goruntu yaa😯 Sen hiç yemedin herhal 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Yumurtalı hiç tüketmedim abi, daha çok yemeği yapılır sote şeklinde ve kızartması tüketilir. Bizde birde bunun gözlemesi yapılır ki EFSANE [emoji3] Sulu yemeği yapılır yumurtalı tüketilir aynı kavurmalı yumurta gibi [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: O mantar felaket faydalı. Ilaç sektöründe kullanılıyor yemekten hariç Bi kere bana uff bak bu en lezzrtlisi deyip yedirdiler.. Dilim uyustu, aha dil felci oldum dedim ama kimse anlamadi. Almiim ben saol 😂 Arif Aykın yazdı: Sen hiç yemedin herhal Yediklerim var.. bazilarini seviyorum. ama hepsini degil. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Arif Aykın yazdı: Bu da ebişke / tohumluca mantarı. Bölgeye göre adı değişir. Kızartması bildiğiniz beyaz etten daha lezzetlidir. Aynı zamanda böreği mükemmel olur. Hayır öyle yaparsan allah rahmet eylesin İsteyene gelir canım sıkıntı yok köstekli saate bakar Satılık köstekli var astra j takaslı 2 2 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Döküm Tava kovalayan arkadaşlar, belki işinize yarar. Ben de uzun zaman önce yine bimden lava kare döküm Tava almıştım. Şu pandemi günlerinde evde mangal tadını bir nebze olsun aratmıyor. Yalnız dumanı biraz yoğun oluyor ve pişirme işlemi bittikten sonra yerleri de silmek gerekiyor.Bime sık geliyor bu döküm tavalar, takip etmek gerek. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Erdal Aydın yazdı: Döküm Tava kovalayan arkadaşlar, belki işinize yarar. Ben de uzun zaman önce yine bimden lava kare döküm Tava almıştım. Şu pandemi günlerinde evde mangal tadını bir nebze olsun aratmıyor. Yalnız dumanı biraz yoğun oluyor ve pişirme işlemi bittikten sonra yerleri de silmek gerekiyor. Bime sık geliyor bu döküm tavalar, takip etmek gerek. Teşekkürler. Çok ta küçük değilmiş. Alınabilir. Ben mecbur balkonda tüpte yapıyorum tezgahtaki ocak elektrikli. Aslında Odun ateşinde kullanmak için almak istiyorum ben. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Kanlıca mantarı böyle turuncumsu küf rengi vs olur. Etten lezzetli vallaha. Yumurtalı kavrulur, sobada mangalda ateşte kozlenir. Zehirli olmaz bu. Kuzu göbeği'nden mi bahsediyoruz kilosu 200 lira Şu aralar çıkmış olması lazım ama yine yağmur yağmadı. Yok değil Metin bey. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Ne pekmezi ve pekmez olaya ne katıyor ? Hiç denemedim duymadım ! Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Hamit inan yazdı: Ne pekmezi ve pekmez olaya ne katıyor ? Hiç denemedim duymadım ! Üzüm pekmezi. Kararında atmak lazım. Fazla atınca dışı elma şekerine dönüyor. Güzel bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim. Ama pekmezi 2 çay kaşığından fazla atmayın ben suçlu duruma düşmeyim 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Üzüm pekmezi. Kararında atmak lazım. Fazla atınca dışı elma şekerine dönüyor. Güzel bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim. Ama pekmezi 2 çay kaşığından fazla atmayın ben suçlu duruma düşmeyim ilk fırsatta deneyeceğim sağolasın 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Masterchef te falanda pekmez koyuyorlardı kanatlı hayvanların alayına Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Masterchef te falanda pekmez koyuyorlardı kanatlı hayvanların alayına Pekmez biraz daha çabuk pişiriyor galiba abi. Pekmezsiz yaptığım zaman geç pişiyor hep 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Üzüm pekmezi. Kararında atmak lazım. Fazla atınca dışı elma şekerine dönüyor. Güzel bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim. Ama pekmezi 2 çay kaşığından fazla atmayın ben suçlu duruma düşmeyim Keçi boynuzu pekmezi dene bir de. Kokusu başka oluyor Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Tahir İlter yazdı: Keçi boynuzu pekmezi dene bir de. Kokusu başka oluyor Deneyim Tahir hocam teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Pekmez biraz daha çabuk pişiriyor galiba abi. Pekmezsiz yaptığım zaman geç pişiyor hep Yumurta sürüldü hamurun kızarması gibi Pekmezinde deriyi Kızartmaya etkisi olabilir. Pekmez konan tavuğa kesin Limon ile Zeytinyağı da koymak gerek hem pekmezin keskin reyhasını alır hem tatlar birbirine güzel karışır. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Çağrı Alaf yazdı: Yumurta sürüldü hamurun kızarması gibi Pekmezinde deriyi Kızartmaya etkisi olabilir. Pekmez konan tavuğa kesin Limon ile Zeytinyağı da koymak gerek hem pekmezin keskin reyhasını alır hem tatlar birbirine güzel karışır. Muhtemelen o etki ile kızartıyor. Ama az koyduğunda bir olumsuzluk yok. Ne zeytinyağı ne limon koydum keskinlik yoktu :) Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Muhtemelen o etki ile kızartıyor. Ama az koyduğunda bir olumsuzluk yok. Ne zeytinyağı ne limon koydum keskinlik yoktu Muhtemelen az koyduğundan dolayı abi Ben her Pirzolaya bir çay kaşığı kadar ekliyorum büyük yemeklerde 2-3 yemek kaşığı döküyorum totalde bir yanlışlığa mahal vermesin diye pekmezi çözmek için limon ve zeytinyağı koyuyorum. Az koyulduğunda elbet buna pek gerek yok ama limon suyu da şahane oluyor deneyin derim ^^ Tavuk Tava yapıyorsanız yanında ki Domates - Soğan - Biberde tavuk sosundan nasipleniyor suyu tam batırıp çocuğun ağzına vermelik oluyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts