İçeriğe Yönlendir

Döküm Tavada Tavuk Izgara


Oğuzkan Erışık

Recommended Posts

Oğuzkan Erışık

Bim'den döküm tavamı aldım çatlağı da yok :) 

Hafta sonu kırmızı et deneyeceğim bakalım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bim'den döküm tavamı aldım çatlağı da yok :) 

Hafta sonu kırmızı et deneyeceğim bakalım.

Çok çok iyi ısıtman lazım. Full ateşte yaklaşık 15 dakika. Eti yapışıyor ise ya tam ısınmamıştır ya da daha çevirme vakti gelmemiştir. Sağlam dumana hazır ol. Kaynar su ve karbonat hazır olsun. İşin bitince balkona al tavayı güzelce karbonat serp ve kaynar suyu dök tava sıcakken. Temizliği için en pratik yöntem. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tahir İlter yazdı:

Çok çok iyi ısıtman lazım. Full ateşte yaklaşık 15 dakika. Eti yapışıyor ise ya tam ısınmamıştır ya da daha çevirme vakti gelmemiştir. Sağlam dumana hazır ol. Kaynar su ve karbonat hazır olsun. İşin bitince balkona al tavayı güzelce karbonat serp ve kaynar suyu dök tava sıcakken. Temizliği için en pratik yöntem. 

Balkonda yapacağım mecburen Tahir hocam. Mutfaktaki ocaklar elektrikli. Çok duman atarsa milleti rahatsız ederiz vallahi ya üzüldüm şimdi 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bim'den döküm tavamı aldım çatlağı da yok [emoji4] 
Hafta sonu kırmızı et deneyeceğim bakalım.
Cuma günü gelmiyor muydu
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Balkonda çok rahatsız etmez. Öyle mangal gibi değil dumani ama mutfak için fazla. Küçük tüp yeterli gelmedi falan demişti arkadaşım ısınması için. Bu şekilde yapacaksan daha fazla ısıtman gerekebilir. 

Şimdiden afiyet olsun

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:
Oğuzkan Erışık yazdı:
Bim'den döküm tavamı aldım çatlağı da yok emoji4.png 
Hafta sonu kırmızı et deneyeceğim bakalım.

Cuma günü gelmiyor muydu

Cuma günü gıda dışındaki ürünlerin satışı yasaklanacakmış o yüzden bugün satışa sunmuşlar.

Tahir İlter yazdı:

Balkonda çok rahatsız etmez. Öyle mangal gibi değil dumani ama mutfak için fazla. Küçük tüp yeterli gelmedi falan demişti arkadaşım ısınması için. Bu şekilde yapacaksan daha fazla ısıtman gerekebilir. 

Şimdiden afiyet olsun

Bence yeter ama denemek lazım. Isı derecesinin nasıl anlaşılacağını öğrendim Arif abiden. Ona göre deneyerek yapacağım inşallah.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Cuma günü gıda dışındaki ürünlerin satışı yasaklanacakmış o yüzden bugün satışa sunmuşlar.

Teşekkür ederim gidip hemen aldım ;-)

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Uzunoğlu yazdı:

Teşekkür ederim gidip hemen aldım 😉

 

Hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanın 🙂

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tahir İlter yazdı:

Keçi boynuzu pekmezi dene bir de. Kokusu başka oluyor

Üzüm pekmezi yoktu köfteye kullandım abi koyu olduğundan kuru oldu köfte ☺️

Tahir İlter yazdı:

Çok çok iyi ısıtman lazım. Full ateşte yaklaşık 15 dakika. Eti yapışıyor ise ya tam ısınmamıştır ya da daha çevirme vakti gelmemiştir. Sağlam dumana hazır ol. Kaynar su ve karbonat hazır olsun. İşin bitince balkona al tavayı güzelce karbonat serp ve kaynar suyu dök tava sıcakken. Temizliği için en pratik yöntem. 

Bilmiyordum bu yöntemi 👍

Tahir İlter yazdı:

Balkonda çok rahatsız etmez. Öyle mangal gibi değil dumani ama mutfak için fazla. Küçük tüp yeterli gelmedi falan demişti arkadaşım ısınması için. Bu şekilde yapacaksan daha fazla ısıtman gerekebilir. 

Şimdiden afiyet olsun

Bende küçük tüp yapıyorum bana da yeterli gelmiyor küçük tüp için biraz daha büyük başlık bulacam. Küçük tüpte sadece orta kısmı aşırı ısınıyor yanlar çok ısınmıyor oda dengeli pişmeyi engelliyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Ümit Türk yazdı:

Dumanın sokağa çıkma yasağı varmış  Oğuzkan kardeşim. 

Genelgede yazmıyor? 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Arif Aykın yazdı:

Üzüm pekmezi yoktu köfteye kullandım abi koyu olduğundan kuru oldu köfte ☺️

Bilmiyordum bu yöntemi 👍

Bende küçük tüp yapıyorum bana da yeterli gelmiyor küçük tüp için biraz daha büyük başlık bulacam. Küçük tüpte sadece orta kısmı aşırı ısınıyor yanlar çok ısınmıyor oda dengeli pişmeyi engelliyor.

Köfte için pekmez hiç kullanmadım birsey diyemeyeceğim o yüzden ama pekmez en çok tavuk ürünlerine yakışıyor. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tahir İlter yazdı:

Köfte için pekmez hiç kullanmadım birsey diyemeyeceğim o yüzden ama pekmez en çok tavuk ürünlerine yakışıyor. 

Abi hamburger köftesi yapıyorum enfes yakışıyor hatta @Ayhan Asil denedi tarifimi ☺️

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Genelgede yazmıyor? 

Beni güldürdün ya Allahda seni güldürsün.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Elektrikli cam ocaklarda bu tavalar kullanılabiliyor mu?

Camı patlatır mı?

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Alptuğ Özcan yazdı:

Elektrikli cam ocaklarda bu tavalar kullanılabiliyor mu?

Camı patlatır mı?

Kullanım kitapçığında yazıyor kullanılabileceği. Ama tüpte daha kolay ve iyi ısınacağını düşünüyorum ben abi.

Bir de elektrikli ocakta gözler yuvarlak. Tava daha geniş. Kenarlara çıkacak ve cama zarar verebilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Arif Aykın yazdı:

Abi hamburger köftesi yapıyorum enfes yakışıyor hatta @Ayhan Asil denedi tarifimi ☺️

Hamburger köftesine kalıp için en ufak boy künefe tabağı aldım 😅 tabağın birinin içine kıymayı yerleştirip öbürünün tabanı ile bastıriyorsun güzelce sonra kitap gibi çıkıyor yusyuvarlak 

Alptuğ Özcan yazdı:

Elektrikli cam ocaklarda bu tavalar kullanılabiliyor mu?

Camı patlatır mı?

İyi bir döküm tava yaklaşık 5 kilo civarı. Ayrıca yüzey olarak geniş olduğu için ocağın neredeyse yarısına  ısı aktaracak. Risk olur mu bilmiyorum 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tahir İlter yazdı:

Hamburger köftesine kalıp için en ufak boy künefe tabağı aldım 😅 tabağın birinin içine kıymayı yerleştirip öbürünün tabanı ile bastıriyorsun güzelce sonra kitap gibi çıkıyor yusyuvarlak 

İyi bir döküm tava yaklaşık 5 kilo civarı. Ayrıca yüzey olarak geniş olduğu için ocağın neredeyse yarısına  ısı aktaracak. Risk olur mu bilmiyorum 

Çok iyi bir fikir :D Ben kavanoz kapaüı içerisine streç film koyup o şekilde yapıyordum. Sonra her köfte arasına streç film yağlı kağıt falan koyup buzluğa kaldırıyordum. Neyse evde 1 kişilik 8 tane 3 kişilik 4 tane 4 kişilik 2 tane künefe tepsim var :D Hangisiyle yapsak ki :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Çok iyi bir fikir :D Ben kavanoz kapaüı içerisine streç film koyup o şekilde yapıyordum. Sonra her köfte arasına streç film yağlı kağıt falan koyup buzluğa kaldırıyordum. Neyse evde 1 kişilik 8 tane 3 kişilik 4 tane 4 kişilik 2 tane künefe tepsim var :D Hangisiyle yapsak ki :) 

Künefe tepsilerini amacına uygun kullanınız lütfen. Tarif gelir mi ? Yapalım bizde :D videolu olsun :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Arif Aykın yazdı:

Çok iyi bir fikir :D Ben kavanoz kapaüı içerisine streç film koyup o şekilde yapıyordum. Sonra her köfte arasına streç film yağlı kağıt falan koyup buzluğa kaldırıyordum. Neyse evde 1 kişilik 8 tane 3 kişilik 4 tane 4 kişilik 2 tane künefe tepsim var :D Hangisiyle yapsak ki :) 

En ufak olanı sanırım tek kişilik geçiyor tam ideal boyu bence. Köfteci Yusuf varsa sizin orada hamburger ekmeği efsane mutlaka denemelisin

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Künefe tepsilerini amacına uygun kullanınız lütfen. Tarif gelir mi ? Yapalım bizde :D videolu olsun :D 

Valla biraz farklı bir iş ya bazen tam kıvamında oluyor bazen olmuyor. 

 

Yapılacak tepsiye göre değişiklik gösteriyor. 

Yaklaşık 200-250 gr kadayıf, 

Mozzarella peyniri kullanıyorum tuzsuz en iyisi bu gibi.

1-1.5 yemek kaşığı tereyağ.

 

Kadayıfları ince ince kesiyorsun (Buda tamamen zevke bağlı istersen uzun bırak veya hiç kesmeden tepsiye diz)

Tereyağını eritip kadayıfla karıştırıyorsun güzelce harmanlıyorsun.

Künefe tepsisini eritilmiş tereyağı ile yağlayıp üzerine ince bir tabaka kadayıf seriyorsun.

Üzerine zevkine göre ister fazla ister az peynir koyuyorsun.

Sonra tekrar üstünü kadayıfla kaplıyorsun fakat kafayıfı elinle hafif bastırıyorsun. Çok bastırma güzel olmuyor.

Benim mutfak ocak başlıkları 2 li olarak değil tek tek ayrılabiliyor. 2 adet başlığı üst üste koyuyorum altlarındaki plastikleri alıp yanmasın diye.

Orta ateşte yaklaşık 5-7 dk arası pişiriyorum bir yüzünü.

Pense ile ara ara tutarak tepsi yönünü çeviriyorum.

Başka bir tabak varsa onun tabanını yağlayıp üstüne ters kapatıyorum. Havlu ile tutup ters çeviriyorsun. 

Tekrar 5-7 dk pişiriyorsun.

Şerbet soğuk künefe sıcak şekilde şerbetliyorsun ve afiyet olsun. Uzun gibi görünüyor ama herşeyiyle yaklaşık 15 dk da künefe hazır kadayıf kesilmesi yağlanması vs vs.

 

Şerbet evde herzaman hazır var 1 su bardağı şekere 1.5 su bardağı su formülüyle artırıp azaltılabilir. 

Tahir İlter yazdı:

En ufak olanı sanırım tek kişilik geçiyor tam ideal boyu bence. Köfteci Yusuf varsa sizin orada hamburger ekmeği efsane mutlaka denemelisin

Çerkeş Aytaç yanında var abi yolum düşerse deneyeceğim mutlaka :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Valla biraz farklı bir iş ya bazen tam kıvamında oluyor bazen olmuyor. 

 

Yapılacak tepsiye göre değişiklik gösteriyor. 

Yaklaşık 200-250 gr kadayıf, 

Mozzarella peyniri kullanıyorum tuzsuz en iyisi bu gibi.

1-1.5 yemek kaşığı tereyağ.

 

Kadayıfları ince ince kesiyorsun (Buda tamamen zevke bağlı istersen uzun bırak veya hiç kesmeden tepsiye diz)

Tereyağını eritip kadayıfla karıştırıyorsun güzelce harmanlıyorsun.

Künefe tepsisini eritilmiş tereyağı ile yağlayıp üzerine ince bir tabaka kadayıf seriyorsun.

Üzerine zevkine göre ister fazla ister az peynir koyuyorsun.

Sonra tekrar üstünü kadayıfla kaplıyorsun fakat kafayıfı elinle hafif bastırıyorsun. Çok bastırma güzel olmuyor.

Benim mutfak ocak başlıkları 2 li olarak değil tek tek ayrılabiliyor. 2 adet başlığı üst üste koyuyorum altlarındaki plastikleri alıp yanmasın diye.

Orta ateşte yaklaşık 5-7 dk arası pişiriyorum bir yüzünü.

Pense ile ara ara tutarak tepsi yönünü çeviriyorum.

Başka bir tabak varsa onun tabanını yağlayıp üstüne ters kapatıyorum. Havlu ile tutup ters çeviriyorsun. 

Tekrar 5-7 dk pişiriyorsun.

Şerbet soğuk künefe sıcak şekilde şerbetliyorsun ve afiyet olsun. Uzun gibi görünüyor ama herşeyiyle yaklaşık 15 dk da künefe hazır kadayıf kesilmesi yağlanması vs vs.

 

Şerbet evde herzaman hazır var 1 su bardağı şekere 1.5 su bardağı su formülüyle artırıp azaltılabilir. 

Çerkeş Aytaç yanında var abi yolum düşerse deneyeceğim mutlaka :D 

Benim en büyük sıkıntım ocak Arif abi. Elektrikli ocak mı olur evde 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Benim en büyük sıkıntım ocak Arif abi. Elektrikli ocak mı olur evde 

Elektrikli ocakla aslında daha iyi eşit ısıtır. Alevli ocakta tek noktaya geliyor ateş bu sebepten de tek ortası kızarıyor öyle düşün. Bende bunun için penseyle tutup 8 çiziyorum resmen ocakta :D 

Fırında da yapabilirsin ama fırında çok uzun sürede pişiyor ve ocaktaki gibi olmuyor gibi geliyor bana nedense

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Elektrikli ocakla aslında daha iyi eşit ısıtır. Alevli ocakta tek noktaya geliyor ateş bu sebepten de tek ortası kızarıyor öyle düşün. Bende bunun için penseyle tutup 8 çiziyorum resmen ocakta :D 

Fırında da yapabilirsin ama fırında çok uzun sürede pişiyor ve ocaktaki gibi olmuyor gibi geliyor bana nedense

Dur hafta sonu deneyim 😅 eşit düşünmemiştim. Ateşten biraz uzak olması gerektiğini anladım 2 teli üst üste koyunca

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kullanım kitapçığında yazıyor kullanılabileceği. Ama tüpte daha kolay ve iyi ısınacağını düşünüyorum ben abi.

Bir de elektrikli ocakta gözler yuvarlak. Tava daha geniş. Kenarlara çıkacak ve cama zarar verebilir diye düşünüyorum.

BİM'deki tavanın kendisi de yuvarlak zaten ocağın gözleri çok küçük değil ama camda çatlama yapar mı emin olamıyorum.

İnternette biraz araştırdım kullanıp sorun yaşayan olmamış. Kitapçıkta da yazıyormuş zaten.

Ama ben tavayı bulamadım,kalmamış :D

 

Arif Aykın yazdı:

Elektrikli ocakla aslında daha iyi eşit ısıtır. Alevli ocakta tek noktaya geliyor ateş bu sebepten de tek ortası kızarıyor öyle düşün.

Mantıklı 😇

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...