İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

30euro ya kg fiyatı olsa da fazla bizim için.

Az köpüklü ama idare eder olsun en azından.

 

 

EnEKw6.jpg

Amerikano değil mi? Bu kadar espresso çıkmaz sanırım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Amerikano değil mi? Bu kadar espresso çıkmaz sanırım
Evet amerikano [emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Uzun uğraşlar ve ziyan edilen kahveler sonunda kahve kreması ile yağı çıktı sonunda

 

60-A1-E53-E-6553-4-CB0-9319-0-E11-A52-F6


 

CF967130-03-E3-434-B-9203-FB19-A0-C49-E5


 

1-EF83-DCB-1-BA0-41-DF-84-CB-3-F1-C7-F93


 

60-D80-FD3-407-F-4-B06-92-C1-E5-B95-F4-A

 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Uzun uğraşlar ve ziyan edilen kahveler sonunda kahve kreması ile yağı çıktı sonunda

 

 


 

 


 

 


 

 

Nasıl yaptınız, onu da deseydiniz :)

 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Nasıl yaptınız, onu da deseydiniz :)

 

Ev tipi espresso makineleri çok ince kahveye gelmiyormuş. Kahve dünyası’nda espresso ayarda çektirdim ve evde denedim. Olmadı. Farklı basınçlarla sıkıştırdım. Olmadı.
 

Sonra yarım numara kalın çektirerek ve kahveyi sıkıştırma basıncı olarak deneme yanılma ile buldum. Kaşığa kendi ölçeğinden çok çok az fazla koydum. Basınç el hissiyatı ile ayarladım. Kahveyi de %80 3,5 numara, %20 4,5 numara harmanladım. Kahve dünyası’nın makinesine göre bu numaralar. 1 en incesi. 3 numara işletme tipi espresso makineleri için. 
 

Bugün homojen 3,75 ve 4’ü ayrı ayrı deneyeceğim. Bakalım onlarda be olacak. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu iş tamamdır. Kahvenin yağı ve kreması çıktıkça kahve tadı yumuşadı. Mokapotta sade içemediğim espresso’yu makinede yapınca çok rahat içebiliyorum. 
 

fakat size bir şey söyliyeyim. 2’si bir arada kahvelerde aroma üstüne çok çalışılmış. Çok para harcanmış belliki :) Evde sütle yaptığım espresso ile tatları benzer oldu. Ama kıvam, aroma farkı kıyas edilemez bile. Lakin aroma ve tat benziyor. Bu da bir gerçek
 

1-B8-A960-C-08-C3-41-A6-9637-92-D8-C28-C


 

F8-F3-AC61-07-C6-40-A8-A4-EF-A7-B8-F66-A

 

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ali bu kadar uğraşmadı yakıt düşürmek için :fiuw:

 

Zevkin bedeli olmaz. 3 ü veren 5 i de verir 5 i veren 7 yi de verir den çektik ne çektiysek :D

  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Ali bu kadar uğraşmadı yakıt düşürmek için :fiuw:

 

Zevkin bedeli olmaz. 3 ü veren 5 i de verir 5 i veren 7 yi de verir den çektik ne çektiysek :D

 

Benim bu türlü zevk işlerinde kıyasım hep sigaradır. Sigara içseydim bu parayı zaten verecektim, o zaman al gitsin. :)

 

Bu arada kahve de çok güzel görünüyor. Afiyet olsun @Tansu Kalafatoğlu

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Ali bu kadar uğraşmadı yakıt düşürmek için :fiuw:

 

Zevkin bedeli olmaz. 3 ü veren 5 i de verir 5 i veren 7 yi de verir den çektik ne çektiysek :D

Kahve yakan araba var mı? Bu gidişle ben bile kızımla metroya bineceğiz :) kahve yapıp metroda içerim artık :)

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Muhittin Kaplan

Ne zamandır çift cidarlı fincan almayı istiyordum. Aldım.

Fincan ve kahvem ve notlarım.

(Nescafe Espresso çekilmiş kahve ve delonghi makina)

p36ajqq.jpg

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Migros ta 10-11 Mart sanal markete özel tchibo golf selection filtre kahve 47 TL yerine 30 TL düşüyor. Ben almıştım güzel kahve tekrar sipariş verdim bir de Kahveci olakin arkadaşıma bugün 175 TL/kg filtre Etiyopya sipariş verdim. Bugün BİM’den 180 TL ye glass in love kahve şenliği aldım. Eve gelince demledim çok hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aldığım espresso makinesini tanıttım

 

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aldığım espresso makinesini tanıttım

 

 

Akıcı bir sunum olmuş 👍

Çok da güzel gözüküyor kahve.

Portafiltre sepetinin bir boy küçüğü yok mudur? Sanki biraz büyük gibi geldi bana.

Elinize sağlık :clapping:

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Akıcı bir sunum olmuş 👍

Çok da güzel gözüküyor kahve.

Portafiltre sepetinin bir boy küçüğü yok mudur? Sanki biraz büyük gibi geldi bana.

Elinize sağlık :clapping:

Makineyi 1300’e aldım. Artık ne varsa bu kadar :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Makineyi 1300’e aldım. Artık ne varsa bu kadar :) 

Şu tarz bir şey makineye uyuyorsa belki daha iyi sonuç da alabilirsiniz

 

https://www.trendyol.com/delonghi/kahve-makinesi-tek-fincanlik-pod-filtre-p-33989265

 

Çok anladığım bir şey değil ama benim makinede tek fincanlık ve çift fincanlık sepet var. İtalyan koyduysa vardır bir bildiği diye düşünerek dedim :)

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Portafiltre ve kahve miktarı duble sanırım, 60ml civarı espresso olması gerekiyor. Bardak mı yanıltıyor yoksa orada fazla mı var?

Süt sürahi ile daha kolay olur. Resimdeki gibi açılı tutarsan kendisi bir tornado oluşturuyor. Baristalar ilk başta hava alması için 1-2cm sürahiyi aşağı indirir, süt seviyesi yükselir ve sonra ısıtmaya başlar. Sütün soğuk olması önemlidir. Daha uzun süre tornado için vakit olur.

Süt miktarı da ortalama 100-150ml 1 shot için.

 

DSC07600-Copy-1024x677.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Öğrenecek çok şey var aslında

 

https://muhiku.com/blog/espresso-yapilirken-dikkat-etmeniz-gereken-3-nokta/

 

Alıntı

İhtiyaç Duyulan Su Miktarı: Kullanılan su miktarı kahvenizin tadını etkilemektedir. Single Shot için 30 ml, Double Shot için ise 60ml su kullanılmalıdır. Daha fazla su kullanmak espressonun acı ve sulu olmasına neden olur.

 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Portafiltre ve kahve miktarı duble sanırım, 60ml civarı espresso olması gerekiyor. Bardak mı yanıltıyor yoksa orada fazla mı var?

Süt sürahi ile daha kolay olur. Resimdeki gibi açılı tutarsan kendisi bir tornado oluşturuyor. Baristalar ilk başta hava alması için 1-2cm sürahiyi aşağı indirir, süt seviyesi yükselir ve sonra ısıtmaya başlar. Sütün soğuk olması önemlidir. Daha uzun süre tornado için vakit olur.

Süt miktarı da ortalama 100-150ml 1 shot için.

 

DSC07600-Copy-1024x677.jpg

Şu süt potu 200 lira. Hatta 400’e bile var. Bilerek almıyorum. Çelik küçük cezvede yapıyorum. Açıyı tam ayarlayamıyorum. Soğuk süt kullanıyorum. Sütü köpürtme işi kahveden daha zor :)

 

portafiltre (ben kaşık diyorum) 60ml sanırım. Ben süreyi uzun tutuyor olabilirim belki. Sonuna doğru akan kahvenin rengi açılıyor farkettiyseniz. 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şu süt potu 200 lira. Hatta 400’e bile var. Bilerek almıyorum. Çelik küçük cezvede yapıyorum. Açıyı tam ayarlayamıyorum. Soğuk süt kullanıyorum. Sütü köpürtme işi kahveden daha zor :)

 

portafiltre (ben kaşık diyorum) 60ml sanırım. Ben süreyi uzun tutuyor olabilirim belki. Sonuna doğru akan kahvenin rengi açılıyor farkettiyseniz. 

70°C ısıtılmış sütü, süt köpürtücü kullanarak aynı şekilde köpürtüyorum. Süt köpürtmek için süt potu gerekmiyor. Süt potu fincan üstüne desen yapmak için lazım. Ben cezvelerle yapmayı denediğimde olmadığını gördüm. Sadece süt potuyla desen yapabilmiştim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cihat Küçükay yazdı:

70°C ısıtılmış sütü, süt köpürtücü kullanarak aynı şekilde köpürtüyorum. Süt köpürtmek için süt potu gerekmiyor. Süt potu fincan üstüne desen yapmak için lazım. Ben cezvelerle yapmayı denediğimde olmadığını gördüm. Sadece süt potuyla desen yapabilmiştim.


çırpıcı köpürtücü değil mi? O cihaz fena değil. Ben de bazen kullanıyorum ama buhar gibi nanomikro düzeyde köpürtmüyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

çırpıcı köpürtücü değil mi? O cihaz fena değil. Ben de bazen kullanıyorum ama buhar gibi nanomikro düzeyde köpürtmüyor. 
Sizinkine benzer french pressle köpürtüyorum. Sütü 70 dereceye kadar ısıtıp french press e koyuyorum. Sonra yukarı aşağı hareketlerle köpürene kadar devam. Sonuç;
618ed48e11ec41244a2ee3cfd43fdf78.jpg
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Anladım abi. French press ile köpürtüyorsun :) 

 

köpürmüyor demedim zaten. Ama o köpüğün içeri var. En kötüsü sabun köpüğü gibi olan. Köpük büyüklüğü inceldikçe kremaya ulaşılıyor. Buhar ile yapılınca bu seviyeye geliyor. Yoksa french pres veya çırpıcı ile bol bol köpük oluyor ondan sıkıntı yok. Köpüğün köpük gibi değil de krema gibi olması isteniyor

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Anladım abi. French press ile köpürtüyorsun :) 

 

köpürmüyor demedim zaten. Ama o köpüğün içeri var. En kötüsü sabun köpüğü gibi olan. Köpük büyüklüğü inceldikçe kremaya ulaşılıyor. Buhar ile yapılınca bu seviyeye geliyor. Yoksa french pres veya çırpıcı ile bol bol köpük oluyor ondan sıkıntı yok. Köpüğün köpük gibi değil de krema gibi olması isteniyor

Telefonun azizliği, silinmiyorda meret 😁

Krema gibi olsun istyiyorsan french pressle köpürttükten sonra elle karıştırmak lazım. köpükle süt karışıyor ve krema gibi oluyor. ama bu da yine senin yaptığın kadar yoğun bir krema olmuyor, buhar olmadığı için..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şu süt potu 200 lira. Hatta 400’e bile var. Bilerek almıyorum. Çelik küçük cezvede yapıyorum. Açıyı tam ayarlayamıyorum. Soğuk süt kullanıyorum. Sütü köpürtme işi kahveden daha zor :)

 

portafiltre (ben kaşık diyorum) 60ml sanırım. Ben süreyi uzun tutuyor olabilirim belki. Sonuna doğru akan kahvenin rengi açılıyor farkettiyseniz. 

Hassas terazi varsa bakarmisin kasiga koydugun kahve kac gram ve bardakdaki kahve kac gram? Bardagin darasini alirsin heralde :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...