İçeriğe Yönlendir

Kokoreç Yer Misiniz?


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Erkut Uysal
(düzenlendi)

Çerkezköyde bir kokareççi var 30 km yol teperiz o kokareçi yemek için...

Hatta yıllar yıllar önce Sefa abi paylaşmıştı forumda... Hayatımda yediğim en iyi b.k diyebilirim... 

 

tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi
  • Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Tantuni gibi bir lezzet varken kokoreçin müptelası olmadım hiç.. Arada AOÇ'ye gittiğimizde yerdim artık oraya da pek uğramıyorum. Gereksiz yere pahalı. Baharatlı ve sıcak olmasa zaten yenilir yutulur tarafı da yok :D 

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Video silinmiş, izleyemedim ama gıda sektöründe neler neler yediriyorlar insanlara.. Her gıdanın, yemeğin kalitesizi, iyi temizlenmemişi ve lezzetsizi olur. Önemli olan iyi, güzel, temiz yapanını bulup oradan yemek. İyi temizlenmemiş kokoreç zaten çiğken de, pişmişken de kötü kokar, satıcı bunu gizlemek için bol kimyon, karabiber, acı biber vb baharatlar kullanır. İyi temizlenmiş kokoreç ise hiçbir baharata gerek olmadan tuzlanıp afiyetle yenebilir. Aydın'da çok sayıda kokoreççi var ve bu konuda kendimi sanslı sayıyorum. Arada nüks eden gut hastalığım olmasa her gün yerim. Güncel fiyatlara göre yarım ekmek arası kokoreci 5 Tl'ye satan yerde var, 30 Tl'ye satan da. İşte 5 Tl'lik kokoreç sanırım o videodaki gibi birşey. Yemediğim içinde tadını bilmiyorum içine bolca yağ katıyorlarmış, maliyet öyle düşüyormuş falan, filan.. Neyse bu arada ülkemizde yılda 3 milyon kilogram domuz eti üretiliyormuş, yani Dana, koyun, keçi kırmızı et üretiminin neredeyse yarısı. Bu 3 milyon kilogram domuz etini kimler nasıl tüketiyor sizce??? 

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu


videoyu koydum. Sabah sabah yine hatırladım bağırsağın içinden akan şeyi :) 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Korhan Şenörer yazdı:

 bu arada ülkemizde yılda 3 milyon kilogram domuz eti üretiliyormuş, yani Dana, koyun, keçi kırmızı et üretiminin neredeyse yarısı. Bu 3 milyon kilogram domuz etini kimler nasıl tüketiyor sizce??? 

Bence çoğunu herşey dahil oteller alıp kullanıyordur, kalanı da sucuk, sosis ve lokantalarda kebapa dönüşüyodur. Bugüne kadar gıda bakanlığının bir otelden numune alıp incelediğini duymadım. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


videoyu koydum. Sabah sabah yine hatırladım bağırsağın içinden akan şeyi :) 

Ayhan Mortepe, bir de yedim beğendim diyor. 😄 Suyun yeteri kadar temiz olmadığı aşikar. Ben de daha önce bir kaç tane kokoreç hazırlanma videosu izlemiştim. Onlarda temizlik çok daha iyi ve suyun rengi neredeyse berrak gibiydi. Böyle kalitesiz ve temiz olmayan yerin tanıtım videosunu çekmek ve yayınlamak ta ne bileyim... 

Erhan Doruk yazdı:

Bence çoğunu herşey dahil oteller alıp kullanıyordur, kalanı da sucuk, sosis ve lokantalarda kebapa dönüşüyodur. Bugüne kadar gıda bakanlığının bir otelden numune alıp incelediğini duymadım. 

Kesinlikle öyle. Bir et ürünü ucuzsa alırken düşünmek lazım, hatta almamak lazım. 

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Kokoreç ile ilgili okuduğum bir köşe yazısını hatırladım. Yazarın ismini hatırlamıyorum şuan. Yaklaşık 45 yaşlarındaki yazarımız hayatında kokoreci ağzına sürmemiş. Sadece pis, görüntüsü kötü ve değişik kokan bir şey olarak görmüş sürekli. Bir gün işyerinde arkadaşları ile kesin emin olduğu bir konuda iddiaya giriyor. Diyorlar ki, kaybedersen bizimle geleceksin ve hep beraber yarım ekmek arası kokoreç yiyeceğiz. Kendinden emin ama kaybederse de yapacağı şey vahim. Kabul diyor. Neyse bir süre sonra iddiayı kaybediyor. Kara kara düşünmeye başlıyor ne yapacağım diye, söz vermiş bir kere, tutacak. Gidiyorlar kokoreççiye. Yarım ekmek kokoreçler söyleniyor. 5 dakika sonra bizim köşe yazarı şöyle diyor: Usta, bi yarım daha yapsana... 😄😄😄

45 senem kokoreçsiz boşa geçmiş yazıyor yazının sonunda. 🙋🏻‍♂️

 

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Korhan Şenörer yazdı:

Kokoreç ile ilgili okuduğum bir köşe yazısını hatırladım. Yazarın ismini hatırlamıyorum şuan. Yaklaşık 45 yaşlarındaki yazarımız hayatında kokoreci ağzına sürmemiş. Sadece pis, görüntüsü kötü ve değişik kokan bir şey olarak görmüş sürekli. Bir gün işyerinde arkadaşları ile kesin emin olduğu bir konuda iddiaya giriyor. Diyorlar ki, kaybedersen bizimle geleceksin ve hep beraber yarım ekmek arası kokoreç yiyeceğiz. Kendinden emin ama kaybederse de yapacağı şey vahim. Kabul diyor. Neyse bir süre sonra iddiayı kaybediyor. Kara kara düşünmeye başlıyor ne yapacağım diye, söz vermiş bir kere, tutacak. Gidiyorlar kokoreççiye. Yarım ekmek kokoreçler söyleniyor. 5 dakika sonra bizim köşe yazarı şöyle diyor: Usta, bi yarım daha yapsana... 😄😄😄

45 senem kokoreçsiz boşa geçmiş yazıyor yazının sonunda. 🙋🏻‍♂️

 


Önce bi baharatsız tattırsaydınız ama :) 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


videoyu koydum. Sabah sabah yine hatırladım bağırsağın içinden akan şeyi :) 

döverim seni

  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Valla ben ilk defa Ankara Curcuna kokoreçte yedim. Sonra İstanbul Midyeci Ahmet, Şampiyon Kokoreçte yedim. En iyisi curcuna kokoreçti. İzmir usulü de severim ama en sevdiğim atom denilen ve içine uykuluk, şaşlık da eklenen modeli. tavsiye ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

valla gayet iyi yaptı adam, keşke tüm ürünler böyle temiz yapsalar :D neler yediğimizi bile bilmiyoruz. bişeyler yiyoruz adı yemek ama içinde ne var meçhul.

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Bir keresinde başıma ÇOK KÖTÜ bir şey gelmişti ve yıllarca yemedim :yildizlar: Sonra yine başladım maalesef  :crazy:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hiç yemedim. Sakatat da sevmem. Bir kere Adana'da arkadaşlar şırdan yedirdi, anlattıkları gibi güzel değil, bir daha olsa da yesek diyeceğim bir şey değil. 

İlkay Başaran yazdı:

 

Dışkı dediğimiz ot işte :crazy:

biz kendimiz yapardık. Süper olurdu.

 

Biz de kendimiz yapıyoruz :tongue2:

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Metin Uzunoğlu yazdı:

Zincir marketlerde Ankaralı bir firmanın pişmemiş dondurulmuş kokorecini alıp evde kendim yapıyorum mükemmel ötesi. Dondurucudan eksik etmem.

Hangi marka ki? deneriz

Erhan Doruk yazdı:

Ankarada ulusta salim baba kokoreç var. Şiş veya dilimli vakumlu ambalajda satıyor, alıp evde yapıyorum, çok lezzetli oluyor. Çoğu kokoreççi de buradan alıyor.  Ankaradaki arkadaşlara tavsiye ederim. 

Bi denemek lazım 

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

İçimizde çok ön yargılı olan insanlar var... Özellikle @Tansu Kalafatoğlu Kelle çorbası içmiyomusun ? O kelleler kaynatılırken görmedin mi ? Koyunun dişlerini fırçalıyosalar, kaynatmadan önce bence temizdir... 

  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
el artıyor, her tür portakallı ördek daveti kabulüm

Sonrasında kedi kakasından mamul kahve içmezsem rahatlayamam

Gece akla gelip yataktan kaldırıp kapısında sıra olunan başka gıda yoktur sanırım
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Paranla b.k ye derlerdi, hastasıyız, rahmetli babam özel sardırırdı, ben İzmir usulü seviyorum İzmirli olarak, bakmayın çakma İzmirlilere, şampiyon usulü de yerim ama İzmir'e gittim mi gömerim kokoyu :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yenmez mi yahu. Edirne de çalışırken Orduevinin altında seyyar satan bir adam vardı o koku Selimiye civarına yayılırdı.

 

Rize Ardeşende de yapan bir yer vardı haftada 3 4 gece gömerdik biz, millet Trabzondan yemeye gelirdi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

lokantada pide yemedin mi hiç? içinde neler vardı eskiden , şimdi olmaz zira etten pahalı

 

bilerek yemedim olarak düzeltiyorum :)

 

Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Hanım sever ve kendisine bu konuda eşlik etmiyorum diye bazen sitemde eder, ben hayatımda 4-5 kere ancak yedim et döner varken kokoreç tercihlerim arasında olmuyor.

 

Yalnız şöyle bir husus var eğer su 100 derecede kaynayınca mikrop kalmıyorsa kokoreç o sıcaklıkta pişince mikropları ölmüyor mu? Yemek isteyenlere en azından bir bahane olsun :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Sen yaşamamışsın..

20 sene yemedim..sonra bu kadar insan yanılıyor olamaz dedim şampiyona gittim. yedim. o ney..mükemmel...

Bunu acilen çözmeliyiz..

 

 

Etin arasına ciğer karışsa bilirim yutamam ya. 

İmkansız. çözemeyiz. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Dışarıda bildiğim yer hariç yemem.  

Derin dondurucu da 1 kg aşşağı stok olursa uykum kaçar. 

Kokoreçsiz hayat düşünemiyorum. :mangal:

Videoyu izlemedim ama tahmin ediyorum neler olabileceğini. Lokantada yediğimiz yemeklerin , kasaptan aldığımız sucuğun çok farklı koşullarda imal edildiğini sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Kokoreçi çok aramam denk gelirse yerim.Ama bir Adanalı olarak daima Şırdan forever🙃

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...