İçeriğe Yönlendir

Gündüz farı montajı için uygun yer önerileri

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker
Gündüz farı için uzun reflektöründe çalışsaydın keşke :)

Bunu çok düşündüm fakat yer sorunu çok bariz ön plana çıktı.Uzun reflektör tarafı hem tas içi hem tasın arkası hiç müsait değildi.

Işık şiddeti cep telinin çektiği resim yüzünden farklı.Normalde cidden çok fazla bile diyebilirim.Sonuçta 6 power led verdiğim voltaj ile her biri en az 90 lümen veriyor 3.4 volt verirsem her biri 110 lümen verebiliyor product bilğileri öyle.Bu nedenle her farda gündüz farı lümen degeri 540 civarı ediyor eski far camınında etkisi var ama ışık cidden daha net hale geliyor.Kesin yorumlar aslında araç üzerinde daha net ortaya çıkacaktır sanırım. ;)

Ahhh bir makinam olsaydı. :D

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Tamam.. gündüz görünce karar verelim... ;)

Sağol emmi.

Bu resmi eklemeyi unutmuşum.

Uzun,Xenon,Park ve gündüz farı hepsi yanarken böyle.

post-4009-1304180218_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fotoğrafın kalitesiyle ilgisi yok ki bunun. Işık dağılımı yanlış, halojen fara xenon kit takılmış gibi yanıyor. Daha önceki çubuk şeklindeki dizayna geri dönmelisin. Power led kullanmak zorunda değilsin.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Fotoğrafın kalitesiyle ilgisi yok ki bunun. Işık dağılımı yanlış, halojen fara xenon kit takılmış gibi yanıyor. Daha önceki çubuk şeklindeki dizayna geri dönmelisin. Power led kullanmak zorunda değilsin.

Şimdi daha iyi anladım.

Çubuk led tipine dönmeden önce bu iç cam üzerinde biraz çalışmak isterim Çünki ışık dağılımı bu camın etkisiyle oluyor.En son çare olarak çubuk led düşüneyim.Power led kullanmak şart değil tabikide işin tadı olsun diye uğraşmıştım.Bir monteleyimde araç üzerinde tekrardan incelemek için resimler çekip sonrasında yeniden iştişare edelim.Önceliği iç camla uğraşmaya vermek sanırım benim için iyi olacak gibi. :good1:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Şimdi daha iyi anladım.

Çubuk led tipine dönmeden önce bu iç cam üzerinde biraz çalışmak isterim Çünki ışık dağılımı bu camın etkisiyle oluyor.En son çare olarak çubuk led düşüneyim.Power led kullanmak şart değil tabikide işin tadı olsun diye uğraşmıştım.Bir monteleyimde araç üzerinde tekrardan incelemek için resimler çekip sonrasında yeniden iştişare edelim.Önceliği iç camla uğraşmaya vermek sanırım benim için iyi olacak gibi. :)

O cam kısa far ışık desenini üretmeye yarar. Sen gündüz farı yapmak istiyorsun. Gündüz farının ışık deseni uzun fara benzer ve spot gibi yanar. Bu uğraşmakla değiştirilebilecek bir şey değil, üretici o şekilde koymuşsa sen bunu değiştiremezsin. Bu nedenle bağımsız olarak kendi optik çözümünü uygulaman gerekir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
O cam kısa far ışık desenini üretmeye yarar. Sen gündüz farı yapmak istiyorsun. Gündüz farının ışık deseni uzun fara benzer ve spot gibi yanar. Bu uğraşmakla değiştirilebilecek bir şey değil, üretici o şekilde koymuşsa sen bunu değiştiremezsin. Bu nedenle bağımsız olarak kendi optik çözümünü uygulaman gerekir.

Ustam anlattıklarına katılıyorum.Şu an için elim degmez ama gerçi mondiyi ne vakit toplarım oda meçhul.Bu işlemleri yaparken zaten gündüz kısa far yanıyor bu tarz işleminde çok sıkıntı yaratacağına az ihtimallede olsa biliyordum ama malum far aracın şekline şemaline uyuyor ama modifiye için çok berbat bir tasarıma sahip olması seçenekleri çok kısıtlıyor.Birde üzerinde yanar durumda iken uzaktan ve yakından gündüz resimleri ekleyim.Zaten gece asla yanmayacak olduğu için gündüz resimleri önemli olacak.Sonrasında tekrardan burda istişare ederek o zamanki durumuma göre tekrardan el atmak nasip olur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ustam anlattıklarına katılıyorum.Şu an için elim degmez ama gerçi mondiyi ne vakit toplarım oda meçhul.Bu işlemleri yaparken zaten gündüz kısa far yanıyor bu tarz işleminde çok sıkıntı yaratacağına az ihtimallede olsa biliyordum ama malum far aracın şekline şemaline uyuyor ama modifiye için çok berbat bir tasarıma sahip olması seçenekleri çok kısıtlıyor.Birde üzerinde yanar durumda iken uzaktan ve yakından gündüz resimleri ekleyim.Zaten gece asla yanmayacak olduğu için gündüz resimleri önemli olacak.Sonrasında tekrardan burda istişare ederek o zamanki durumuma göre tekrardan el atmak nasip olur.

Bir işi bitirmeden diğerine başlıyosun ondan toparlayamaman normal. :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Bir işi bitirmeden diğerine başlıyosun ondan toparlayamaman normal. :)

Durum dediğin gibi görünsede daha farklı usta.Fordclub'te detay vermiştim.Benim adıma açılan konudada linki var hayırlısı bakalım.Umarım tez vakitte toplarım toplanırım. :biggrin::)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Oktay Toker

Farları topladıktan sonra gündüz farınıda bağladım.Ana voltajı aküden aldım 2 role yardımıyla aktif hale getirdim.İlk role 17 amperlik tek kontak orjinal ford far rolesini kullandım.2.roleyide buda 5 amperlik bir role idi, kısa far aktif olunca ana roleyi akü voltajını devreden çıkarmak için kullandım.Sonuç istediğim gibi oldu.Gündüz oldukca iyi sonuç aldım.Yine bir çok arkadaşım gördü ve begendiklerini söylediler.Dün gecede Servet ustam canlı gördü.Resimleri öğlen sonrası ve en az 5 metrelik mesafeden çektim birisi yaklaşık 15 metre civarında uzaklıktan çekildi.Tam öğlen vakti tekrar resim çekiceğim.

post-4009-0-25289400-1315963345_thumb.jp

post-4009-0-80251000-1315963406_thumb.jp

post-4009-0-60722700-1315963485_thumb.jp

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Onur Solmaz1679652590

Merhaba focus mk 1,5 aracaıma gündüz farı takmak istiyorum ve bir photoshop çalışmam oldu sizce konumu işlevsel olarak uygun olur mu?

j1zg.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhaba focus mk 1,5 aracaıma gündüz farı takmak istiyorum ve bir photoshop çalışmam oldu sizce konumu işlevsel olarak uygun olur mu?

Evet , yeri uygun.
Yorum bağlantısı
Onur Solmaz1679652590

Evet , yeri uygun.

eğer arkası müsaitse tampon bantlarına da bişiler düşünebilirsiniz...

Peki bu tür hazır gündüz farları iyi sonuç veriyor mu? Parlaklık olarak

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

vermiyor tabiki de... gündüz hiç belli olmadığı için alanlar hep pişman. en mantıklısı punch ile delik açarak power led ve üzerine lens döşemek.

ayrıca sislerin iç taraflarına da üst üste güzel bir çalışma yapılabilir...

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Solmaz1679652590

vermiyor tabiki de... gündüz hiç belli olmadığı için alanlar hep pişman. en mantıklısı punch ile delik açarak power led ve üzerine lens döşemek.

ayrıca sislerin iç taraflarına da üst üste güzel bir çalışma yapılabilir...

Çok teşekkür ederim. Peki bu devre üzerinde modifiye yapılabilir mi? led değişikliği vs.

Yorum bağlantısı
Onur Solmaz1679652590

Bunlar bayağı güzel olmuş biraz daha çalışıp, araştırıp işe öyle koyulmak gerekiyormuş :coffee:

yapamazsınız çünkü ledler, soğutucular ve lensler bunun içine sığmaz. şunu bir inceleyin:

http://www.geceucusu...led-uygulamasi/

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Barış Çevik

Gündüz farı için seçtiğim yer, sinyal, park, arka sis, fren ve geri vitese taktığım ledler hakkındaki görüşleriniz neler. Gündüz farı için taktığım cob led, sök at mı, idare eder mi? Açısı fazla geliyor, özellikle gece refüj, kaldırım veya yanımdan araç geçerken, ilerideyken alt kısmının aydınlandığını görüyorum. Herhalde röleyle far yanınca söndürmem gerekecek.

Teşekkürler.

ibrqrs1382685028986.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Cree led olsaydı ışık 2-3 kat daha fazla olacaktı güneşli havalarda sorun olabilir. Cob ledlerin kullanım alanı bagaj yada araç içi ile sınırlı kalmalı bence :unsure:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Özgur Şahin1679652631
(düzenlendi)

Gunduz farı montaj.mahmut abi ıyı gunler ben ilk kez bi forma uye oldum super bi site bence saolun.gerci konuşulanların cogunu anlamadım ama ogrencem.:)abi benim bi sorunum var.clio 3 aracıma ben gunduz farı aldım direk parklara bagladım ole direk yani kabloyu lehimledim.bi ara iyiydi 3-5 gun sonra cakar oldu gecmiyo sıs yuvalarını kestım yerleştırdım cıkartamıyorumda polis gb dolasıyorum ceza yicem nasıl duzeltebilirim.

tarihinde Ozgur sahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Özgür bey hoş geldiniz :) kullandığınız led ler veya dirençler patlamış olmalı led veya direnç patladığında göz kırpar yada çakar gibi yanıp söner . Elektronik ten anlayan birine baktırmakta fayda var...

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Yaşar Kaymaz

Arkadaşlar Gündüz farı montajı hakkında bir kaç sorum olacak

1.Arabam Hyundai ix20.Sigorta panelinde gündüz farı sigortası var.Ama araçta gündüz farı yok.Yurt dışı donanımlarında bulunuyor.Bu paneldeki yere sigorta taksam arabanın orijinal tesisatı üzerinde gündüz farı için ne yapmam gerekir.

2.Far içi gündüz farı düşünmüyorum.Elimde neredeyse tüm araçların(Audi,Mercedes,Bmw,Toyota,Kia,...) far içi gündüz farları mevcut.Tampona veya ızgara ya takmak için hangi aracınkini tavsiye edersiniz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Arkadaşlar Gündüz farı montajı hakkında bir kaç sorum olacak

1.Arabam Hyundai ix20.Sigorta panelinde gündüz farı sigortası var.Ama araçta gündüz farı yok.Yurt dışı donanımlarında bulunuyor.Bu paneldeki yere sigorta taksam arabanın orijinal tesisatı üzerinde gündüz farı için ne yapmam gerekir.

2.Far içi gündüz farı düşünmüyorum.Elimde neredeyse tüm araçların(Audi,Mercedes,Bmw,Toyota,Kia,...) far içi gündüz farları mevcut.Tampona veya ızgara ya takmak için hangi aracınkini tavsiye edersiniz.

1- Sigorta taktığınız yere gelen kabloyu takip ederek motor içine mi yoksa far soketine mi gidiyor önce onu bulmalısınız ...

2- Far içi DRL düşünmüyorsunuz ama elinizdeki tüm DRL ler far içi yani dış ortamda çalışmaya müsait değiller . Hal böyle olunca kullanamazsınız . Waterproof bir ürün almalısınız ...

3- Toyota corolla ,auris veya renault clio olabilir ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...