İçeriğe Yönlendir

Lada Vega Gündüz Farı yapımı için Fikir Alışverişi

Onur Koç

Recommended Posts

Onur Koç
(düzenlendi)

Abi çok değişik bir aydınlatma çıktı duvarda bende kesilme çizgisini işaretleyemedim.Sizce nerelerden bantlayarak kesilme çizgisini doğru bir şekilde elde edebilirim?

Birde flaş patladı yoksa mum ışığı gibiydi hep bir daire çıkıyor ışık her tarafa dağılıyor kesilme çizgisini alamıyorum :exc1:

post-5749-0-74522300-1341261755.jpg

tarihinde Onur Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Kısa farın ampülü oturmamış. Kesilme çizgisi muhakkak çıkar. Birde sanki uzunlar yanıyor gibi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

H7 ve H1 de duvara bu kadar yakın mesafede kesilme çizgisi alamazsın ve ayrıca neden kesilme çizgisi almaya çalışıyorsun anlamadım,sen merceği ampul yuvasına sabitle farı kapatınca ayar yaparsın...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Koç

Ampul tam oturmuş durumda h1 uzak veya yakın hep böyle beter bir görüntüyle karşılaşıyorum.Kesilme çizgisini alma amacım bi-xenonun ne sağa ne sola bakmasını istememem yoksa yanlış mi yapıyorum?

Yorum bağlantısı

Onur, mercekleri tak, arka vidalarını tamamen sıkma, farların ön camlarını kapamadan sağ-sol eğim hatasını düzelt ve mercek somunları sık. İşin bitince far camlarını kapa. Bitti-gitti :)

sizin bi-xenon hazır bildiğimiz tak çalıştır değilmi neyin hizasını alacaksınız?

Eğim hatası olabiliyor Bektaş. Boşluk var bu tip merceklerde

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ampul tam oturmuş durumda h1 uzak veya yakın hep böyle beter bir görüntüyle karşılaşıyorum.Kesilme çizgisini alma amacım bi-xenonun ne sağa ne sola bakmasını istememem yoksa yanlış mi yapıyorum?

Senin G3 merceğin zaten ampul yuvasına göre üretilmiş,montajını dikkatli yaparsan ve sağlam sabitlersen sağa sola açı kaybı olmaz...

Yorum bağlantısı

bu arada ampul falan oturmamış değil bu far desenli cam ile çalışıyor camı koy önüne kardeşim camı :D :D :D

:uuuw:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

bu arada ampul falan oturmamış değil bu far desenli cam ile çalışıyor camı koy önüne kardeşim camı :D :D :D

Budur :good1::thank_you2:

abi o hareketi yemin ederim anlamadım ya :D

Bizim göremediğimiz ayrıntıyı yakaladığın için bir nevi saygı veya vay anasını bunu ben nasıl göremedim işareti :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bizim göremediğimiz ayrıntıyı yakaladığın için bir nevi saygı veya vay anasını bunu ben nasıl göremedim işareti :biggrin:

Kısaca ; Servet abi ehtiyarladığın için fark edemedin, demeye getiriyorsun dimi Mahmut :bambam:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Kısaca ; Servet abi ehtiyarladığın için fark edemedin, demeye getiriyorsun dimi Mahmut :bambam:

Yok abi olurmu öyle şey,sen bizleri cebinden çıkartırsın,yorgunluktandır diyelim biz buna... :happy:

Yorum bağlantısı
Onur Koç

post-5749-0-07670700-1341424029.jpg

post-5749-0-69299400-1341424046.jpg

post-5749-0-25616100-1341424052.jpg

Aldığım 3 wattlık high power ledleri farın içine yerleştiricem.Hem gündüz ledi hemde sinyal olarak kullanabilir miyim? Eğer kullanabilirsem hangi aparatı almam gerekir?

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Farın iç tesisatını hazırladım şuan taksam far hazır fakat gündüz ledi için cevap bekliyorum yardım ederseniz sevinirim iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı

Onur, çok karmaşık bir olay istediğin işlem. Ayrıca, gündüz farı ışık formu ile sinyal ışık çıkış formu farklı açıdadır. Onu tutturamayız.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bence uygulama bu şekilde kalsın sade ve güzel bir görüntü olacak :good1: mercekte zaten angel var birde farın içine led sokarak boğmaya gerek yok,ama yinede sen bilirsin :unknw:

Yorum bağlantısı
Onur Koç

İyi günler elimde bir adet arac buzdolabı mevcut ve buna eklenti yapmak istiyorum.Öncelikle fermarlı olan kapağını kolçak tarzı yapmak istiyorum.Galiba bir adet menteşe tarzı parça bu işimi çözebilir.12v la beslendiği için 3 wattlık 4 tane high power ledi seri bağlayıp içini aydınlatmayı düşünüyorum.Aynı zamanda ters bir buton koyucam ki kapak açılınca yansın.Yoksa bu kadar detaya gerek yok şerit led işini görür mü dersiniz?

Aynı zamanda içine

http://www.ebay.com/itm/1pc-New-Digital-LCD-Indoor-Temperature-Meter-Thermometer-Aquarium-Fish-Tank-/170874243506?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D460875879217947384%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D3%26

Bu linktekine benzer veya aynı bir adet termometro takmayı düşünüyorum.Yoksa abartıya mi kaçar?

Birde eski olduğu için dışı biraz yıpranmış durumda bende deri ile kaplatıp arac kolcağı gibi kullanmayı düşünüyorum.Sizce nasıl olur yardım eden etmeyen herkese şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Cevap verdiğin için teşekkür ederim Bektaş abi;

İki koltuk arasına sığıyor kolçak niyetine kullanılabilinir.Gündüz ledini farın içine yapıcaktım.Fakat farın içini boğarsın vs yorumları geldi bende onlara hak verdim ve elimde 12 adet 3 wattlık high power led mevcut.Asıl sorun arac buzdolabını nerede kaplattırabilirim?

Maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?Sormamdaki neden genç olduğum için genelde 2 tllık parçaya 5 tl demelerinden kaynaklanıyor.Yanlış anlaşılmak istemem.İyi günler.

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Farı tamamladığı daha önceden belirtmiştim.Fakat aracın üzerinde bulunan sol far soketini yaptığım fara soktum ve ne göreyim :exc1: far çalışmadı.Sonra neden olur diye düşünürken balastın - ucunu farın iç tesisatındaki ucuna bağlamıştım.Akünün - ucundan bir adet kablo uzattım ve değdirme yöntemi ile denedim.Far çalıştı.Hemen eve koştum.Farın iç tesisatındaki - uclardan balastın - ucunu çıkardım ve topladım.Balasttan gelen + ve - yı aküden alıcam.Farı bu akşam takıcam.Nedeni ise ampulu tutan bir parça merceğe vida ile sabitleniyor.Çukurlardan sarsıntılardan gevşer diye orta kuvvet cıvata sabitleyici satın aldım.(OKS-42) Vidanın gireceği yere sıktım.Vidayı ardından sıktım ve etrafına yine az bir miktarda OKS-42 damlattım.Şuan kurudu sayılır.İşimi sağlam yapmam lazım ki tekrar tekrar uraşmıyım diye ince eleyip sık dokuyorum.Geçikmelerden dolayı tekrar özür diliyorum herkesten iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Asıl sorun arac buzdolabını nerede kaplattırabilirim?

Maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?Sormamdaki neden genç olduğum için genelde 2 tllık parçaya 5 tl demelerinden kaynaklanıyor.Yanlış anlaşılmak istemem.İyi günler.

Koltuk-kanepe vs. döşemecisine git beğendiğin renk ve desendeki deriyi kaplattır,maliyeti en fazla 20-25 TL olur.

Fahiş fiyat farkının senin genç veya tecrübesiz olmanla bir alakası yok,bunun kaynağı ticaret yaptığını zanneden bazı tek hücreli veya gelişimini tamamlamamış şahısların ayak oyunlarıdır... :happy:

Yorum bağlantısı
Onur Koç

post-5749-0-58027200-1341774793.jpg

Sol tarafta mercek sağ tarafta halojen ampul mevcut.Sol tarafı biraz aşağı indirdim fakat farlar yinede ayarsız olduğu için pek birşey açıklayamıyor fotolar :yes:

post-5749-0-22430500-1341774868.jpg

post-5749-0-50084400-1341774894.jpg

post-5749-0-92201700-1341774941.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Onur kesilme çizgisi ve yola düşen ışık miktarını görebilmemiz için karanlık bir yerde ve düz bir duvara karşı 10mt mesafeden resim ekle.

Resmi araç dışından çek cam içerden yansıma yapıyor... :good1:

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Tamam abi birde selektör videosu çekmiştim.Mercek taktığım fardaki holojeni iptal etmedim.Selektör çekmek çok hoşuma gitti :yahoo:

Abi video yeterli olmassa cumartesi veya pazar uzunköprüye gidicem.Gece geç saatte yola çıkıcam.Gece 1 de uzunköprünün en ışıksız yerinde fotoları çekerim istersen.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Tamam abi birde selektör videosu çekmiştim.Mercek taktığım fardaki holojeni iptal etmedim.Selektör çekmek çok hoşuma gitti :yahoo:

Abi video yeterli olmassa cumartesi veya pazar uzunköprüye gidicem.Gece geç saatte yola çıkıcam.Gece 1 de uzunköprünün en ışıksız yerinde fotoları çekerim istersen.

Onur sakın farlar kapalı iken selektör yapma kullandığın balastlar OEM değil 2 günde yakarsın :bomb: benden söylemesi.Bahsettiğim şekilde resim olmadan yorum yapmamız imkansız çünkü mevcut görüntülerden birşey anlaşılmıyor...

Yorum bağlantısı
Onur Koç
(düzenlendi)

post-5749-0-09393200-1341778332.jpg

post-5749-0-66571700-1341778346.jpg

post-5749-0-47754100-1341778392.jpg

post-5749-0-35541200-1341778411.jpg

Abi hemen kaba taslak foto çektim.Fakat far felaket boyutunda ayarsız...Birde bu resimlerde far tası ayar çubuğundan çıkmış durumda idi.Far tasını ayar çubuğuna taktım tekrardan foto çekicektim fakat aracı görenler tip tip baktıklarından tekrardan foto çekmek istemedim artık ayarlattırdıktan sonra doğru düzgün fotolarını çeker eklerim.

tarihinde Onur Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...