Tansu Kalafatoğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce şanzımanım ve vitesim yok diye şükrettim şu an. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: şanzımanım ve vitesim yok diye şükrettim şu an. Bir tane f30'um olsun bak sen neler oluyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Merhaba , Arabamın az evvel bir rampa testine soktum ve Şanzıman üzerindeki sensör ile ne kadar Tork ürettiğini ölçümledim. İlk grafik ise rampa çıkarken, ne kadar gaza basarak ne kadar tork ürettiğimi gösterir. Maksimum Tork devri 4000 d/Dk %90 gaz konumunda 130 newton üretmişim. Fabrika verisi 136 newton. İkinci grafik Arabanın hangi devirde ve hangi vitesde kaç km hız yaptığını ölçer Burada en önemli bölümler 1700 devirden itibaren 115 newton tork elde edebiliyorum. Bu 1,4 fire 77 beygir Punto dualogicin 3000 devirde 115 newton ürettiğini düşünürsek , ep3c inanaılmaz bir performansı var. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Arabada turbo yok, ama valvetronik ve Vanos sistemi var. Bu iki teknoloji yan yana olduğunda 2300 devirden itibarem 120 newton üretiyor. Yemede yanında yat. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce El emeği ve göz nuru tamir sonrası P000a hatasının tamamen ortadan kalktı . Araç gaz pedalına ani basmalarda en fazla 1 saniye geçikme ile cevap verebiliyor. Test sırasında yağ basıncı sıcaklığa göre arz talep sonucuda gayet paralel gidiyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: tam istanbulpark lık motor Selamlar, Aracım Citroen C3 1.4 VTi. Rampa inişlerinde veya kompresyona bindiğinde yağ eksilttiğinden şüpheleniyordum ancak sürüşte herhangi bir olumsuzluk hissetmiyordum. Durumu netleştirmek için OBD ile canlı veri kaydı aldım ve yağın yandığı o anı grafikte yakaladım. Analizim şu şekilde: Rampa İnişi (Vakum): Araç viteste yokuş aşağı inerken (Cut-off) enjeksiyon kapanıyor. Bu sırada oluşan yüksek vakum, subap lastiklerinden içeriye yağ çekiyor. Gaza Basma (Yanma Anı): Tekrar gaza bastığım o ilk saniyede, birikmiş yağ yanma odasına giriyor. İspat (ECU Verisi): Sürüşte bir tekleme hissetmesem de, log kayıtlarında gaza bastığım o an STFT (Yakıt Düzeltme) değerinin anlık olarak +%17.2'ye fırladığını gördüm. ECU, sızan yağı tolere etmek için anlık müdahale ediyor. Normal sürüşte ve yük altında yakıt düzeltmeleri gayet normal (%0-5). Sorun sadece vakum sonrası ilk gazlamada oluyor. Bu da sorunun segmanlarda değil, Subap Lastiklerinde (Valve Stem Seals) olduğunu verilerle doğruluyor. 2 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bir tane f30'um olsun bak sen neler oluyor https://www.instagram.com/reel/DUTkzwPjBUE/?igsh=MXRhanR3cXBxa252MQ== Yorum bağlantısı
Recommended Posts