İçeriğe Yönlendir

Nerede Ne Yenir ?


Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Servet Aydın

Yemeğin lezzeti, kalitesi, yöresindeki insanlarla ölçülür benim nazarımda. İzmir'in yemekleri mükemmel, yanındaki Adamlarla :flowers:

yemeğinin kalitesini çok bilmem ama insanları çok kaliteli . saygılar abi .

+1 ( 1 az oldu ama anlayan anlar )

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yemeğin lezzeti, kalitesi, yöresindeki insanlarla ölçülür benim nazarımda. İzmir'in yemekleri mükemmel, yanındaki Adamlarla :flowers:

+1 ( 1 az oldu ama anlayan anlar )

İStanbul'da yemek Servet abimin dergahta yenir :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Dergah'taki et, yanındaki insana göre lezzet kazanan nitelikte :friends:

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

izmir'de yiyecek bir şey bulamıyorum diyene hayretle bakarım, bizim mangalbaşı dışında balık muhabbetlerimizde oldu.

Bu tarz genellemeler temeli olmayan cümleler oluyor bence de.İzmir'de yemek istersen herşeyin en güzelini ve layığını bulursun.Aklıma Nazım Hikmetin rakı ile ilgili yazdığı şiiri geldi...

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İzmir denince hep Rakı-Balık ikilisi akla geliyor, oysaki daha nice güzel Akdeniz yemekleri var, parmaklarımız için tehlike arz eden.

Geçen gittiğimizde bi yeşillik, alt tarafı sebze bile nasıl bir kıvama getirilmişti, maharetli eller ile..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bi de o etleri acı pul bibere yatırıncaaaaa... :mangal: Ben diyorum "Allah'ım, verdiğin nimetlere bin şükür.!" Servet Abi diyor "Allah'ım sana geliyoruuuuum.!" :heat::D

Senin ve Ahmet'in oturduğu sofrada aç kalıyorum bu sebepten, elinizin ayarı yok kardeşim

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

İzmir konakta bi arkadaşım yaprak ciğer yemeye götürmüştü beni hala tadı damağımda...

istanbulda çengelköyde Paşa kokoreç ve kadıköy rıhtımda metro turizm in yazıhanesi var..o arada adem usta veya adem baba diye bi kokocu var...10 numaradır közde kokoreçleri ısrarla tavsiye ederim...

el değiştirmeden önce Tuzladaki filizler köftecisini de tavsiye ederdim ama sahibi olan kardeşler sattılar dükkanı malesef...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

el değiştirmeden önce Tuzladaki filizler köftecisini de tavsiye ederdim ama sahibi olan kardeşler sattılar dükkanı malesef...

+1

Filizler bitti artık. Eski tadı kalmadı

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abilerim, bu cümlem ile belki beni gözünüze düşman edeceksiniz ama, bir insan bir bölgeyi beğenmeyebilir.. niye takıldınız buna..

Ben Ankara'dan nefret ediyorum.. Adana'yı sevmiyorum.. Bodrum'a gittim aynı gün geri kaçtım..

Bunları söylemekteki mahsur nedir..

Bana göre, Ankara'da trafik keşmekeş, sürücülerin çoğu saygısız.. Adana, toplama adamlarla dolmuş.. Bodrum, fırsatçıların şehri..

Bunları diyemeyecek miyim abi..

Bunu diyince, Ayhan onaran saygısız mı olacak, Ahmet toplanmışlardan mı hissedecek kendini, yada okyay pay fırsatçı mı ?

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

el değiştirmeden önce Tuzladaki filizler köftecisini de tavsiye ederdim ama sahibi olan kardeşler sattılar dükkanı malesef...

Zaman zaman ziyaret ederiz. Henüz kalitede bir kayıp biz gözlemlemedik.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Zaman zaman ziyaret ederiz. Henüz kalitede bir kayıp biz gözlemlemedik.

Çok çok fazla fark var Hasan. Bundan 3 yıl öncesine kadar giderdim. Daha da gitmiyorum, et kalitesi düşük, baharat destekli tad yakalama peşindeler

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Çok çok fazla fark var Hasan. Bundan 3 yıl öncesine kadar giderdim. Daha da gitmiyorum, et kalitesi düşük, baharat destekli tad yakalama peşindeler

Eyüp filiz ve kardeşlerinin yeriydi filizler...

ilk açıldığında anneleri kendi elleriyle turşuları şişeler ve dükkanda masalara sunulurdu..baklavalar elde köfteler alın teriyle yapılırdı...

karışık ızgaranın tadı damakta kalırdı çünkü hayvanları da kendileri seçerlerdi..

bi süre sonra işler aşırılaşında makina, sıkma köfteye dönüldü..bazı anlaşöazlıklardan dolayı da önce filizler balık sonra köfte elden çıkartıldı...aile olarak bolca tanışıklığımız var...kardeşlerin şimdiki çıtacılıarın olduğu yerin altında küçük bir balıkhanesi vardı...

Eski tuzlanın eski lezzetleri Has ustalar göçünce malesef maziye gidiyor...

doktorun yerini belki bilen vardır bi ihtimal mezelerin tadı aynıdır...

meraklı köfteci vardı hala var ama onların da baba vefat edince eski ünü kalmadı...

bi tavsiye daha geldi aklıma...pendikte uzunlar kebap var...bal damlıyor kebaplarından....

mümkünse pendiğin içindeki dükkanlardan birinde, manzara isterseniz de sahildeki dükkanda yemenizi tavsiye ederim...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Uzunları da bilirim, eti oem olan diğer yerleri bildiğim gibi :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Eyüp filiz ve kardeşlerinin yeriydi filizler...

ilk açıldığında anneleri kendi elleriyle turşuları şişeler ve dükkanda masalara sunulurdu..baklavalar elde köfteler alın teriyle yapılırdı...

karışık ızgaranın tadı damakta kalırdı çünkü hayvanları da kendileri seçerlerdi..

bi süre sonra işler aşırılaşında makina, sıkma köfteye dönüldü..bazı anlaşöazlıklardan dolayı da önce filizler balık sonra köfte elden çıkartıldı...aile olarak bolca tanışıklığımız var...kardeşlerin şimdiki çıtacılıarın olduğu yerin altında küçük bir balıkhanesi vardı...

Eski tuzlanın eski lezzetleri Has ustalar göçünce malesef maziye gidiyor...

doktorun yerini belki bilen vardır bi ihtimal mezelerin tadı aynıdır...

meraklı köfteci vardı hala var ama onların da baba vefat edince eski ünü kalmadı...

bi tavsiye daha geldi aklıma...pendikte uzunlar kebap var...bal damlıyor kebaplarından....

mümkünse pendiğin içindeki dükkanlardan birinde, manzara isterseniz de sahildeki dükkanda yemenizi tavsiye ederim...

Uzunlar Cok sık gittigim bir yer,ilk açıldığı halini bilirim.bence orasininda eski tadı yok,fiyatı da pahalı,eskiden nam olsun kar olmasindi,simdi tam tersi.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Uzunlar Cok sık gittigim bir yer,ilk açıldığı halini bilirim.bence orasininda eski tadı yok,fiyatı da pahalı,eskiden nam olsun kar olmasindi,simdi tam tersi.

çok eskisini bilmiyorum ama el arabası ile satış yaptıkları günleri anlatır pendikli tanıdıklarım...şu anki hali ile ben kötü bulmuyırum eğer bozulmuş hali bu ise eski nasıldır kim bilir :) kendi kasapları var onu biliyorum :)

Tuzlada işiniz varsa Hakan dondurmada dondurma yemenizi de tavsiye ederim

madoda veya ali ustada alamayacağınız bir tad duyacaksınız...

Yorum bağlantısı
Misafir

Yazın çok sık giderim sahile,deneyeceğim,birde güzel bir tulumba tatlıcısı var çarşısında değişik bir şey normal tulumba tatlısı gibi değil.adını hatırlamıyorum şu an. :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Pendik'te Köfteci Cemo var minibüs yolundan sahile inerken solda, iyidir tavsiye ederim. EV yemeği türleri için Yeşilim lokantası çarşı içinde.. Acıktım ya yapmayın şunu :):p:mangal:

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

6 ay askerlik yaptım, her çarşıya çıktığımda farklı yerlerde yemek yedim.... inanın askeriyenin yemekleri daha güzeldi. size sonuna kadar katılıyorum. İzmir kadar damak tadı olmayan bir yer yoktur herhalde... en sonundan sucuklu yumurta yapan yerlere takılıyorduk arkadaşlarla... balık yapan yerler varmış ama ben balık sevmediğimden gitmedim.

Mehmetçiğim yani diyorsun ki herkes düşündüğünü yazabilir sıkıntı yok siz kendinizi rahata verin :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

izmir'de yiyecek bir şey bulamıyorum diyene hayretle bakarım, bizim mangalbaşı dışında balık muhabbetlerimizde oldu.

Bu tarz genellemeler temeli olmayan cümleler oluyor bence de.İzmir'de yemek istersen herşeyin en güzelini ve layığını bulursun.Aklıma Nazım Hikmetin rakı ile ilgili yazdığı şiiri geldi...

Dil sarması. (balık yemeği 1. balık pişiricisimiydi tam hatırlayamadım adını) off...

Yorum bağlantısı
Misafir

Pendik'te Köfteci Cemo var minibüs yolundan sahile inerken solda, iyidir tavsiye ederim. EV yemeği türleri için Yeşilim lokantası çarşı içinde.. Acıktım ya yapmayın şunu :):p:mangal:

Pendiklimisin Cem bey. :)

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Yazın çok sık giderim sahile,deneyecem,birde güzel bir tulumba tatlıcısı var çarşısında değişik bir şey normal tulumba tatlısı gibi değil.adını hatırlamıyorum şu an. :)

evet kale restorantın arka tarafında meşhur tulumbacı...

kocaman ve mide yakmayan çok güzel yapılmış tulumba...

ben o dondurmacıda askere gitmeden önce çook çalıştım :)

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

Dil sarması. (balık yemeği 1. balık pişiricisimiydi tam hatırlayamadım adını) off...

Dil şişi, Veli Usta, Deniz Restaurant, Kordon Balık Pişiricisi gibi yerlerde tavsiye ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...