Fatih Bayram 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 3 ay önce lastik-jant alırken nitrojen bastırdım... Hava değeri hala yanı...Normal hava bastığımda ara sıra eksilmeler oluyordu... Yol tutuş,yakıt vs...herhangi etkisi var mı,ben anlayamadım... Bildiğim kadarıyla lastiğin ısınmasını geciktiriyor,biraz da paralı olduğu için psikolojik olarak iyi geliyor Nitrojen,lastikçilerin,lastik satarken kazanamadığı parayı,dolaylı olarak çıkarma yönteminden başka hiçbir şey değil... İnanma böyle şeyler boşver,hurafe onlar Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Şu an 3 lastiğimde nitrojen,birinde normal hava var... Bakalım farklılık olacak mı, Normal hava olanda geçen hafta çivi batması sonucu basıldı,orda nitrojen yoktu... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 havanın içindeki oksijen kauçuğun içinden sızarak lastiğin radyal kısmını korozyona uğratabilir sürekli lastik içinden akarak lastiği deforme edebilir.(tabiki çevre şartları çok önemli) aslında en önemli avantajı bu, gerisi yüksek performansda işe yarar, mütevazi şehir arabaları için söz konusu değil. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Beni yalancı duruma düşürme azcık havasıyla oyna birşey olmazsa Fatih. Yok düşürmem İlker abi... Ben de nitrojen bastırırken şehir efsanesi vs...diyordum... Lastikçiye parayı vermiştim,''istersen nitrojen basayım abi''dedi... Nasıl olsa beleş diye,''basasın varsa bas bakalım''dedim,3 aydır en ufak değişim yok... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Hazır lastikten bahsederken bugün arabayı yıkadıktan sonra resimdeki gibi şey ile karşılaştım, 4 parmak uzunluğunda vida girmiş nasıl olmuş bilemiyorum ama çıkartırken hava kaçırıyordu bende tekrar vidayı geri sıktım. hava kaçırmıyor. bi aragidip yaptırayım bari son zamanlarda çok lastik problemi yaşadım daha 3 gün önce lastiği yardım. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 En kısa sürede yaptırın,yoksa stepne falan uğraşmak zorunda kalırsınız... Ordan az da olsa hava kaçırıyordur.Sabaha belki tamamen inmiş olabilir... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 (düzenlendi) Vidayı ilk halindeki gibi yerine oturttuysan fazla hava kaçırmaz hüseyin hocam,içten soğuk yama yaptırırsan(kesinlikle fitil yaptırma) birşey olmaz...yanız yarılma önemli mesele. 2 gün önce lastiği değiştirmek zorunda kaldım. fordun uyduruk bijon anahtarı sayesinde bijonlardan birini sıyırdım, tabiki stepneyi takamadım, yol yardımı ile aracı lastikçiye götürmek zorunda kaldım. daha sonra lastiği değiştirdik tabiki. Soğuk yama nedir, fitil nedir? 7 Ağustos 2011 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Vidayı söküp bally sürüp yeniden sıkmak lazım 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Geçmiş olsun,arıza önemli veya önemsiz olsun,yolda kalmanın rezilliği bambaşka birşey,3 kez kaldım oradan biliyorum Vidayı çıkardıktan sonra içten,bir çark yardımıyla yaralı yeri törpüleyip,bunu yapıştırıyorlar ve en son presliyorlar,fitilde ise bir lastik parçasını delik olan yere sıkıştırıyor... bir ara yakarak bişeyler yapıyorlardı, o olay kalmadı galiba. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Vidayı söküp bally sürüp yeniden sıkmak lazım Bally değilde şu lastik tamir edici spreyler var onların içindeki kimyasal da iş görür, vida ile 15000 km daha yapabilirsen hiç uğraşmama gerek kalmaz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 bu arada yarılan lastiğin yerine çıkma lastik taktım, lastikçi bizim mahallede olduğundan iyi bir lastik ayarladı, 20K lık prelli P2000 lastikleri olan bir adamın gece park halindeyken 3 lastiğini kesmişler adamcağız tümü değiştirmiş bende onun tek sağlam lastiğin aldım, üretim tarihi de aynı benimki ile. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 (düzenlendi) bu arada yarılan lastiğin yerine çıkma lastik taktım, lastikçi bizim mahallede olduğundan iyi bir lastik ayarladı, 20K lık prelli P2000 lastikleri olan bir adamın gece park halindeyken 3 lastiğini kesmişler adamcağız tümü değiştirmiş bende onun tek sağlam lastiğin aldım, üretim tarihi de aynı benimki ile. Hüseyin bu durumda 1 numaralı zanlı sen oluyorsun... Edit: isim yanlışlığı oldu,pardon... 7 Ağustos 2011 tarihinde Fatih Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 (düzenlendi) Hüseyin bu durumda 1 numaralı zanlı sen oluyorsun... Edit: isim yanlışlığı oldu,pardon... adamın olayı benden önce vukuu bulmuş bu durumda güzel bir kurgu ile lastikçi bir numaralı zanlı oluyor. Enteresan bir çümle kurmuşum, park halindeyken lastik kesme. adam şanlıymış park halindeyken lastiklerini kesmişler ya 100 ile giderken kesselermiş. Deseni ve diş derinliğide aynıysa,o lastikleri arkaya alıp kullanın. Aynen o şekilde yaptık, arkayı öne alıp çıkmayı arkaya taktık. 7 Ağustos 2011 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Bally değilde şu lastik tamir edici spreyler var onların içindeki kimyasal da iş görür, vida ile 15000 km daha yapabilirsen hiç uğraşmama gerek kalmaz. O vida kim bilir kaç bin kilometre önce girdi oraya... Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 En kısa sürede yaptırın,yoksa stepne falan uğraşmak zorunda kalırsınız... Uzun yolda ısınarak gümlemesi de olası. Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 ben gördüğüm tek faydayı söyleyim bizim focusların süspansiyonu baya serttir ama nitrojenden sonra çukurlara girdiğimde eskisi gibi vurmuyor ve gerçekten daha yumuşak vuruyor süspansiyon Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 O vida kim bilir kaç bin kilometre önce girdi oraya... Bencede çünkü vidanın üstü bayağı bi aşınmış, yıldız tornavida zor tutuyordu. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 10 Ağustos 2011 Paylaş 10 Ağustos 2011 Bugün lastikleri değiştirdim, conti premium contact 2 vardı 57 bin km oldu lastikler tamamen bitmiş, sağ arka lastiğin telleri çıkmış...Yeni lastikler bridgestone turanza ER 300. Nitrojen konusunda ise lastikçi tamamen safsata olduğunu ve para kazanmak için yaptıkları bir pazarlama stratejisi olduğunu söyledi. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 10 Ağustos 2011 Paylaş 10 Ağustos 2011 lastikler güzel seçim, hayırlı olsun. ama lastikçinizde prof.gibi adammış vesselam. konunun uzmanları farklı söylüyor ama; ben yorum yapmayacam. Teşekkür ederim Sadık Bey, lastikler inşallah contileri aratmaz. Bu lastik camiasıda pek bir garip, bugün 3-5 tane dükkan gezdim, herkesin kendi sattığı mal kral diğerleri tukaka. Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 Nitrojen olayı 10 numara.. 4 aydır lastik havası basmıyorum. devamlı kayıp oluyordu şimdi problem yok. her hafta lastik havası basmaktan bıkmıştım. Sefanı yazısı bu olayı açıklıyor. aynen bende çok menunum.sürekli hava basmaktan kurtuldum en azından.. Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 (düzenlendi) Bu nitrojen basma olayı kaça maloluyor şu an? Ve nerlerde yapılabiliyor. 3 Ekim 2011 tarihinde Ali Sat?lm?? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 Teşekkürler Onur Bey. Burada hiç duymadım nitrojen yaptıran ama mutlaka vardır bir yer. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 4 lastik 20 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam... Yorum bağlantısı
Mehmet Yavuz 2 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 yorumlar okudukca kafan iyice karisiyo nitrojen hava olayinin bilimsel bir aciklamasi ya da testleri yok mu inanalim. Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 24 Kasım 2011 Paylaş 24 Kasım 2011 lastiğe olan faydasının gerçekçiliği tartışılabilir fakat,6 aydan uzun bir süre hiç hava bastırmamama rağmen ölçtürdüğümde 1 bar kadar düştüğünü görünce faydalı bir olay olduğuna kanaat getirdim.en azından havası indi derdiniz olmuyor.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts