Bora Uzun 10 Ağustos 2010 Paylaş 10 Ağustos 2010 Arkadaşlar malumunuz aracım daha 1200 lü kmlerde geçenlerde trafikte farkettim devir dalgalanıyor sonra düzeliyor bu normalmidir? yani 500 dd ye de düştüğü oluyor ardından takırtakır sesler gelmeye başlıyor stop edecekmiş gibi sonra devriyaja basınca normala dönüyor ( ama araç boşta iken) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Merhaba , Aynı sorun bende de oluyor.Ve burada bunu dile getirmiştim. bir kaç kişi de aynı durumla karşılaştığını söylemişti.Serviste baktırdım bi sorun bulamadılar.Şuan aracım 12000 km de ve hala ara sıra aynı şeyi yapıyor. Yorum bağlantısı
Volkan Han 11 Ağustos 2010 Paylaş 11 Ağustos 2010 (düzenlendi) Bu sorun her diesel araçta yok bu yüzden başka bir forumda birçok kişiyle papaz oldum.Bu arızayı kronik bir arıza olarak göstermeyin bizim araçlarda yok dediler??.Ben sürekli yurt dışına yazıyorum 2009 aralığından bu yana 2 yazılım çıkmış.Gerçi bendeki yazılım en son sürüm.Ben hala inatla bir parçanın bozulduğunu düşünüyorum.Yani bu yazılım çıksa bıle sorun çözulmeyecek çünkü bana göre bi,r parça bozuk.Bu cumartesi taşdelen otokoça gidip yakıt pompasının değiştirilmesi için bastırıcam.Gerekirse kendi araçlarındaki yakıt pompasını isteyeceğim.Park ederken yada parkdan çıkarken her debriyaja basışımda gelen durma sesinden(tıkır tıkır) psikolojim bozuldu.... Birde Almanyadaki bir servisle yazışıyorum.Ford Almanyadan bir yazılım çıkacak diye bizimi oyalıyor diye açık açık sordum bugun yarın cevap gelıcek sizlerle paylaşacağım.. Forumda biri sorunun yakıt pompasında olduğunu ve bunun kronik olduğunu fordun bundan haberi olduğu yazmış..... Bizim için kötü haber niteliğinde bir not daha düşeyim. almanya ve ingilteredeki forumlarda bu arızadan hiç bahseden olmamış( Sizin araçdaki bu sorun alındığından berimi var yoksa bendeki gibi 1 yıl sonramı ortaya çıktı??? 11 Ağustos 2010 tarihinde Volkan Han tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Han 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Fiestada gizli menüye ulaştım. Ama şu anda açıklamayı uygun görmüyorum çünkü karışık ve araçlarımız bozulabilir.. Sadece videolarını gönderiyorum. Hafta sonunda kendi aracımda denicem ve servisede danışacağım birşeyler bozulmazsa yazıcam nasıl girildiğini. Özellikle devir değiştirmek için yanan yeşil ışığın buradan aktif hale getirilebileceğini düşünüyorum. Video linkleri.. http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/...6847eccba317442 http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/...e46c3b74cf17442 Yorum bağlantısı
Volkan Han 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 www.ktunnel.com adresıne gırıp orada lınk soran yere assagıdakı lınklerı verınız Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Youtube bende direk açıyor, sorun olmadı. Fiestada gizli menüye ulaştım.Ama şu anda açıklamayı uygun görmüyorum çünkü karışık ve araçlarımız bozulabilir.. Sadece videolarını gönderiyorum. Hafta sonunda kendi aracımda denicem ve servisede danışacağım birşeyler bozulmazsa yazıcam nasıl girildiğini. Özellikle devir değiştirmek için yanan yeşil ışığın buradan aktif hale getirilebileceğini düşünüyorum. Video linkleri.. http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/...6847eccba317442 http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/...e46c3b74cf17442 Bu bildiğimiz gage test. Biz zaten bunları devamlı arada keyfi açıyoruz. Oradan bir müdahale yapılmıyor, zaten yapılmasıda imkansız. Sadece arabada olan biteni dijital olarak gösteriyor. Dijital hız, devir, motor suyu sıcaklığı, devir vs vs. Yorum bağlantısı
Volkan Han 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Şu bizdeki devir sorununuda gösterirmi acaba:)))Hafta sonu bi deneyeyim. Ayhan senın aracın ıcınde bazı detaylar buldum yazmamı ıstermısın? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Fazla bilgiden zarar gelmez. Sevinirim. Yorum bağlantısı
Volkan Han 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 DIKKATLI DENE TAMAMMI??? ARACININ BOZULMASINI ISTEMEM Anti Hijack Feature 1. Turn on ignition until the dash lights come on but don't start engine! 2. Lock the door using the lever on the door handle and then unlock 3 Times 3. Turn off ignition 4. Repeat 2 but with ignition OFF 5. Turn on ignition - should hear a beep 6. Lock door again as in 2 BUT ONLY ONCE - final beep should be heard 7. Done! Doors should now lock at around 5mph. including reverse!!! Self Diagnostics Mode The Self Diagnostics Mode gives you in-depth information about your engine and the actual numbers in digital. To use it, follow the steps: * Insert Key but do not turn it on * Press and hold the Trip Meter Reset Button * While holding the reset button, Turn ignition until dash lights come on and continue holding the button * Within 10 seconds, the display should change to "test" in LCD font and the needles will do a full sweeping. Release the Button Pressing the button will now cycle through some 17 different modes * 1. Shows a Gauge Sweep * 2. Shows all 8's on the LCD (LCD TEST) * 3. Illuminates all the bulbs on the dash * 4. Displays hexadecimal value for ROM level * 5. Displays the hexadecimal value for EE level * 6. Shows DTC (Diagnostic Trouble Code) * 7. Digital Speedometer - mph * 8. Digital Speedometer - kph * 9. N/A * 10. Digital tachometer * 11. Fuel volume * 12. Engine coolant temperature * 13. Battery voltage * 14. ABS fail * 15. Electronic brake distribution (EBD) failure * 16. Illumination * 17. Crank Sense Global Opening To reset the windows, follow these steps: Hold the switch down until the window is all the vay down Release the switch then hold down again for 5 seconds Press the switch so the window goes all the vay up Release the switch and press it up, again for 5 seconds The window will now be set for one touch and global opening/closing. Repeat this procedure for each individual window... Turning Off Seatbelt Reminder Before starting this procedure, make sure that... The handbrake's on It's in Park or neutral.Ignition is off. All doors are closed (and you're in the car). All the seatbelts are unbuckled. The headlamps are off. Deactivating/Activating Turn the ignition switch to position II. (Do not start the engine). Wait until the safety belt warning indicator turns off. (Approximately one to two minutes). The next 3 steps must be completed within 60 seconds or the procedure must be repeated. Buckle then unbuckle the safety belt three times, ending with the safety belt unbuckled. Turn the headlamps ON then OFF. Buckle then unbuckle the safety belt three times ending with the safety belt unbuckled. After this step the safety belt warning indicator will be illuminated for three seconds. Within seven seconds of the safety belt warning indicator turning off, buckle then unbuckle the safety belt. This will enable the belt minder if disabled or disable belt minder if enabled. The following sequence will confirm the belt minder is enabled: The safety belt warning indicator flashes four times per second for three seconds. Three seconds with the safety belt warning indicator off. The safety belt warning indicator flashes four times per second for three seconds again. The safety belt warning indicator flashing four times per second for three seconds provides confirmation of belt minder disabled. After confirmation,the deactivation/activation procedure is complete 1 If the vehicle doesn't have a seatbelt warning light, use the SRS (airbag) warning indicator instead. 2 If the seatbelt light doesn't normally come on until you move, proceed as above, without initially waiting for the belt warning indicator to go off (in this case, after the second three buckles, the indicator will flash a couple of times, instead of being illuminated for 3 seconds) Two Stage Unlocking Press both Lock and Unlock buttons on you key at the same time, wait until the indicator lights flash once. When complete two stage unlocking will be activated / deactivated accordingly. Remote Central Locking Programming Instructions: Insert the ignition key and turn from position II (Ignition) to position 0 (off) and back four times within three seconds. Remove the ignition key. The locking control system is now in "learn mode" for the next 20 seconds the red warning system LED stays on continuously to indicate this. During the 20 seconds press one of the transmitter buttons. The remotes signal and code number is learned by the locking module and is indicated by flashing the warning system LED. Wait until learn mode times out (20 seconds) or switch the ignition back to ON. Program a new key (Note you require at least 2 keys to program another) Insert the first programmed key into the ignition and turn to position II Turn back to 0 and remove the key Insert the second programmed key into the ignition and turn to position II Turn back to 0 and remove the key Key programming mode is now activated and you have ten seconds to: Insert the unprogrammed new key into the ignition and turn to position II Turn back to 0 and remove the key Allow 10 seconds to pass for the system to exit programming Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Kemer uyarısı ile ; Global açılmayı deneyeyim bakalım olucakmı.. Global açılma diyince bende kumandadan zannetmiştim ; tek dokunuşla açılmayı söylüyormuş Yorum bağlantısı
Volkan Han 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 almanyadaki servislerden birinden cevap geldi.Adam 3. vitesten bahsetmiş.Ben hıc 3. vites demedimki işte cevap Eğer fren 3. Viteste hızını düşürüyorsa,orda bi yerde yanlış bir hava akımı vardır.Fren desteğinin emme manifoldundan gelen alçak basıncına ihtiyacı var.eğer freni destekleyip iterseniz yeniden alçak basınca ihtiyacı olucak,ve birde 3.viteste bir azaltılması gereken bir kaçak olabilir. Aslında servisinize bunun fren-vites kaynaklı olduğunu iletirseniz halledileceğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Volkan Han 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Olaftan şimdi bir mail daha geldi.Ama cevırcek arkadas cıktı)Sabah cevırecegım (devir düşmesi stop) Hallo Herr Tuzun, leider kann ich anhand Ihrer Beschreibung keine Diagnose erstellen. Wie ich Ihnen bereits sagte, müsste man das Fahrzeug in der Werkstatt prüfen. Ich denke nicht, dass der Fehler von der Kraftstoffpumpe kommt. Ein Softwareupdate wird nicht unbedingt von Ford zur Verfügung gestellt. Wenn der Fehler nachvollziehbar ist, sollte er auch beseitigt werden. Es bleibt einem nur die Möglichkeit diverse Teile oder Sensoren zu tauschen um eine Ver Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Olaftan şimdi bir mail daha geldi.Ama cevırcek arkadas cıktı)Sabah cevırecegım (devir düşmesi stop)Hallo Herr Tuzun, leider kann ich anhand Ihrer Beschreibung keine Diagnose erstellen. Wie ich Ihnen bereits sagte, müsste man das Fahrzeug in der Werkstatt prüfen. Ich denke nicht, dass der Fehler von der Kraftstoffpumpe kommt. Ein Softwareupdate wird nicht unbedingt von Ford zur Verfügung gestellt. Wenn der Fehler nachvollziehbar ist, sollte er auch beseitigt werden. Es bleibt einem nur die Möglichkeit diverse Teile oder Sensoren zu tauschen um eine Ver Yorum bağlantısı
Enver Çatak 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 (düzenlendi) Kendi aracımda da benzer bir sorun mevcut. Dur-kalklı yoğun trafiklerde 1. vitesten boşa alınca bazen ibre 500'e kadar düşüp yükseliyor, bazen de toplayamıyor, stop ediyor. Park için manevra yaparken de bazen stop ediyor. Rölanti valfi, gaz kelebeği vs. temizlendi. Yetkili serviste direksiyon motoru arızalı dendi. Aküyü ölçtürdüm, bir an önce değişmesi lazımmış. Aküyü değiştireceğim bakalım. 12 Ağustos 2010 tarihinde Enver tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Merhaba, Bu aksam Cevahir AVM otoparkina inerken, park bileti almaya geldigimde aracim coktan stop etmisti. Lutfen yokus asagi, ya da yakitin hareket ettigi durumlari gozonune alarak durumu tartisalim bence. bu is ilk basta yazilim diye ben de diretmistim ama yakit pompasi veya samandira, yani yakitla ilgili mekanik birseymis gibi geliyor bana. Bu arada ilk calistirmada hafif gaz verdiginizde devir 500'lere inen ve tikirdayan var mi bosta iken?bu normal midir? selamlar Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Önceki sayfalarda çoğu durumu konuştuk. 500 devire düşüp vuruntulu çalışması iyi değil. 1.4tdci fiesta en iyi 750 devirde çalışıyor. Titreşim olmuyor. Seste çok düşük. Farklı sebeplerde olabilir ama benim en çok şüpelendiğim yakıt pompası ve beyin. Bu ikisi kontrol edilirse %90 problem kaybolur. Ama takip ettiğim kadarıyla, arabalarında garantisi olmasına rağmen, üretimle ilgili bir problemin kesin olmasına rağmen beyin ve pompaya hiç bakılmadı. Sanki bilerek onlar atlanıyor gibi. Aslında çok tehlikeli bir durum. Düşünün, yakıt almaya giriyorsunuz ve boşa aldınız. Arabanızda hemen stop etti, direksiyon sertleşti, frenler zayıfladı ve panikle pompanın birine girdiniz... Bunlar olabilir şeyler. Servis müdürüne bunları iletmiyormusunuz. Aslında tam davalık konu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Önceki sayfalarda çoğu durumu konuştuk. 500 devire düşüp vuruntulu çalışması iyi değil. 1.4tdci fiesta en iyi 750 devirde çalışıyor. Titreşim olmuyor. Seste çok düşük.Farklı sebeplerde olabilir ama benim en çok şüpelendiğim yakıt pompası ve beyin. Bu ikisi kontrol edilirse %90 problem kaybolur. Ama takip ettiğim kadarıyla, arabalarında garantisi olmasına rağmen, üretimle ilgili bir problemin kesin olmasına rağmen beyin ve pompaya hiç bakılmadı. Sanki bilerek onlar atlanıyor gibi. Aslında çok tehlikeli bir durum. Düşünün, yakıt almaya giriyorsunuz ve boşa aldınız. Arabanızda hemen stop etti, direksiyon sertleşti, frenler zayıfladı ve panikle pompanın birine girdiniz... Bunlar olabilir şeyler. Servis müdürüne bunları iletmiyormusunuz. Aslında tam davalık konu. +1 Yaptığınız başvurularda araç sürüş güvenliğini tehlikeye sokuyor diye belirtin ; Bunu söylemek birazdaha etkili oluyor.. Yorum bağlantısı
Volkan Han 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 NELER DEMEDIKKI.Arac stop edıyor yayaya bıle carpabılırım dedım...Ahmet bey egımle ılgılı degıl koca carrefourun otoparkında stop ettı gecen gun.Tamamen duz.Geri cıkacagım parktan gerı vıtese attım yarım debrıyaja bastım arac hareketlendı.O anda aracın hızını dusurmek ıcın debrıyaja bastıgımda takır tukur baslıyor.BEN YARIN TASDELEN SERVISE GIDIYORUM.Garantımın bıtmesıne 2 ay kaldı.Sonuc alamazsam Mahkemeye verıcem ben bu adamlarla ugrasamam.Koltukların 2 sıde bozuk.Aracda o kadar cok arıza varkı.En fazla avukat parası elımde patlar.... İşin kötü yanı bu sorun almanya ve ıngılterede yok.Bıze kotu urunlerımı yolladılar ne oldu bılmıyorum.Ahmet bey ortak mahkemeye verelımmı ne dersınız???? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Bu araçların debriyaj kavrama sistemlerinde bir sorun olmasın ? Yorum bağlantısı
Volkan Han 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Arkadaşalr önce taşdelen servisinde servis muduru kendı aracının beyni ile benimkini deneme amaçlı değiştirmeyi kabul etti.Ahmet ÖZTÜRK BEYDE ŞAHİTTİR.Hatırlarsanız kendısıyle bırlıkte gitmiştik servise.Bende beyın değişimi için yedek anahtarıda istediler.Yazın sıcagında yaya(aracı servıse bırakmıstım) eve gıdıp tekrar kozyatagından çekmekoye donup anahtarı bıraktım.Fakat 1 hafta gectı beyını degıstırmedıler neden yapmadınız dıye sordum.Otosan mudahale etmeyın sorun yazılımdan demiş.Böle şey olurmu????Çıldırmak uzereyım...Yarın yakıt pompasını degıstırmelerını ıstıcem ama baska kullanılmıs aracın kullanılmıs yakıt pompasıda hıc ısıme gelmıyor acıkcası.Sıfır takın desem alacagım cevap bellı stoklarda yok...Almanyaya yazısma nedenım yazılımın oyalama olup olmadıgıydı.Ford araclarımız garantıden cıkana kadar acaba bızımı oyalıyor dıye almanlara soruyorum.Bırazdan tam tercume alacagım ama google translate gore adam bole bısey duymamıs bıle....BEN ACIKCASI BIZIM KAYITLARI ALDIKLARINI VE ALMANYAYA ILETTIKLERINEDE INANMIYORUM 2. KIZDIGIM SEY ISE bıze dedılerkı ford otosandan muhendıs gelıcek ve ınceleyecek boyle bırıde gelmedı.Servıse defalarca maıl attım cevap verılmedı.Servıs muduru benı gordugunde artık ya kacıyor yada gulme krızıne gırıyor...Bu ülkede bırseyler mahkemeye verılmeden çozulsun dıye ugrasıyorum ama sonuc yok....Mahkemeye versemde su olucak.(mars bıyel boya dokulmesıyle ılgılı mahkemeye verenler) sıfır arac aldı ama bıldıgım kadarıyla arac farkınıda odedıler.O zaman ne anlamı kaldıkı????????ben böel işin........AHMET OZTURK BEY VE YASIN BEY BENIM ONERIM 3 UMUZ BIRDEN ORTAK YADA AYRI AYRI AMA AYINI ANDA BUNLARI MAHLKEMEYE VERELIM..... SIZLERDEN CEVAP BEKLIYORUM NOT:DEFALARCADA AYHAN BEYIN UYARISINI DIKKATE ALARAK YAYAYA YA DA ARACA MOTOR STOP ETTIGI İÇİN ÇARPACA Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Vakum borularınıda kontrol etmişlerdir herhalde.. Allah kolaylık versin.. umarım kısa sürede çözülür.. Yorum bağlantısı
Volkan Han 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Ersin kardesim guya 4 enjektor temızletıldı ve maf sensoru kontrol edıldı.Ama ınan gozumle gormedım ve artık hıc bıseye ınanmıyorum...Cok pozıtıf bır ınsanımdır ama benı bu hale getırdıler artık....KOÇ mu bır daha aslaaaa Yorum bağlantısı
Volkan Han 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 (düzenlendi) ISTE ALMANYADAN GELEN MAILIN TERCUMESI Merhabalar, Temel soruna maalesef bir teşhis koyamadım,ama söyleyebileceğim kadarıyla aracı serviste kontrol ettirmek gerek. Bence sorun akaryakıt pompasından kaynaklanmıyor.Ford dan bir yazımlım güncellenmesi de tam olarak gerekli değil bence. Hata anlaşılırsa ancak halledilebilir diye düşünüyorum.Bu durumda sadece tek bir ihtimal var, ileri bir adım atabilmek için ,Çeşitli parçaların yada Sensörlerin değişmesi gerekir. Size buradan yardımcı olamadığımız için çok özür dileriz,ancak sizin bulunduğunuz yerdeki Ford size bu sorunun arkasında durup gerekli öneriyi sunması gerekir. ----------------------------- Yakıt pompası degıl demiş. Ama sensaorler tek tek sokulup yenılerı takılarak kontrol edılmelı demıs. YAZILIM guncellemeside olduğunu sanmıyorum demiş. Turkıyede bunu yapmıyorlarkı yapsalar sorun cözulecek 13 Ağustos 2010 tarihinde Volkan Han tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Han 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Köln fabrikasına yakın bır yerden seçtiğim ve 2 aydır yazıştığım bu kişinin bu sorundan haberi yok duymamış bıle.Boyle bır yazılım çalışması yapıldıgındanda haberi olmadıgı mailden anlaşılıyor.Buda böyle bir yazılımın gelmeyeceği anlamına gelir bana göre.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ağustos 2010 Paylaş 13 Ağustos 2010 Köln fabrikasına yakın bır yerden seçtiğim ve 2 aydır yazıştığım bu kişinin bu sorundan haberi yok duymamış bıle.Boyle bır yazılım çalışması yapıldıgındanda haberi olmadıgı mailden anlaşılıyor.Buda böyle bir yazılımın gelmeyeceği anlamına gelir bana göre.. Havasındanmı, suyundanmı, yakıtındanmıdır ; Ülkemize özel bir arıza sözkonusu sanırım.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts