Yılmaz Ertek 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Merhabalar, Kardeşimde yaklaşık 5-6 ay kadar önce G.Kore'den aldığı bir 4s var (garantili faturalı). Bugüne kadar gayet sorunsuz kullandı ancak en son 5.1.1 güncellemesini yaptıktan sonra, telefonda konuşurken ortalama 2-3 dakika içinde konuşmanın kesilmesi (call failed) sorunu başladı. Bunu hem turkcell'de hem avea'da yapıyor. Kullandığı sim karttan (eski kartını kestirmişti) kaynaklanabileceğini düşünerek gidip yeni micro sim kart almış ancak yine aynı sorun devam ediyor. Kendi çabalarımla yerli ve yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım ancak somut bir bilgiye veya çözüme ulaşamadım. Amerika'da bu sorunu yaşayan epey kullanıcı varmış bu arada, ve Apple'ın soruna çözüm bulamamasından şikayet ediyorlar. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı kimse bilmiyor. Kimine göre cihaz 3G ve 2G arasında geçiş yaparken bu sorun oluşuyor. Birader 3G özelliğini hiç kullanmıyor zaten. Kısacası okuduğum münferit çözümlerin hepsini denedik. En son siri'yi kapattık (ondan da kaynaklandığını ve kapatınca sorunun çözüldüğünü yazanlar vardı) bir de öyle deneyelim dedik. Her denememizde 3-4 dakika birbirimizi arayıp duruyoruz Bu konuda bir bilgisi, tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler. mutlaka denemişsinizdir ama 5.1.1'i tekrar kurdunuz mu ? eğer sıkıntınız 5.1.1 ise, daha önce 5.0.1 iken jailbreak yaptınız mı ? eğer yaptıysanız cydia üzerinde SSH kaydınız vardır, tekrar 5.0.1'e dönebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Bunun için program kullanıyorum ben. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 mutlaka denemişsinizdir ama 5.1.1'i tekrar kurdunuz mu ? eğer sıkıntınız 5.1.1 ise, daha önce 5.0.1 iken jailbreak yaptınız mı ? eğer yaptıysanız cydia üzerinde SSH kaydınız vardır, tekrar 5.0.1'e dönebilirsiniz. Yok herhangi bir JB falan yapılmadı. Oldukça standart bir kullanıcı öyle şeylere pek ilgisi yok biraderin En son siri uygulamasını kapatınca sorun oluşmadı diyor ama ben pek emin değilim. Güncel sürümü de tekrar yükleyip bir deneme yaparız. Bilgileri burada paylaşırım 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Bu arada çoğunuz biliyordur gerçi ama yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. Bu ios5 ile gelen yeni bildirim ekranın da Hava durumu ve Borsa bilgileri yer alıyor. Ancak borsa uygulaması içindeki verilerin bi işimize yaramadığından hemen herkes bildirim ekranından borsa uygulamasını kaldırıyor. Şimdi Borsa uygulumasını açıp ordaki ABD bosrasına ait bilgieri silip yerlerine işimize yarayacak olan USD/TRY - EUR/TRY ve diğer kurları girersek eğer bildirim ekranında TL-USD, TL-EUR ve diğer kurları görme şansımız oluyor hemde direk ekranı aşağıya kaydırarak. Kurları gösteren başka uygulamalar var ama telefonunuz jailbreak değilse bildirim ekranında göstermiyorlar, illa uygulamanın içine girmeniz gerekiyor. Ekran Görüntüsü: Bilgilerin nasıl düzenleneceği: http://www.iphonetur...viz-kurlar.html yıllardır iPhone kullanıyorum, bunu bilmiyordum. hatta kurları bildirim ekranında görebilmek için ayrı program kuruyordum. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 21 Mayıs 2012 Paylaş 21 Mayıs 2012 Dışardan telefon alsak 100 lira vegi, böyle birşey varmı? Çıktı mı? Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 21 Mayıs 2012 Paylaş 21 Mayıs 2012 Çıktı Kime sorsam yürürlüğe girmedi cevabı alıyorum, cevap kesin değil mi? Çok kısa yazmışsın n'apayım. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 27 Mayıs 2012 Paylaş 27 Mayıs 2012 Yok herhangi bir JB falan yapılmadı. Oldukça standart bir kullanıcı öyle şeylere pek ilgisi yok biraderin En son siri uygulamasını kapatınca sorun oluşmadı diyor ama ben pek emin değilim. Güncel sürümü de tekrar yükleyip bir deneme yaparız. Bilgileri burada paylaşırım Siri uygulamasının kapatılması da bir işe yaramıyormuş, öğrenmiş olduk Zaten bana da pek mantıklı gelmemişti. Kullanılan eski sim kartlardan kaynaklandığını düşünerek aldığımız 128'lik mikro sim kartlarda da (Turkcell ve Avea) sorun devam etti. En çok 3-4 dakika sonra telefon hattan düşüyor. Turkcell bayiisinin dediğine göre 128'lik kartlarda sorun yaşayan aboneler olmuş son günlerde. 5.1.1 için JB çıkmasıyla pek çok kullanıcı şimdi sürüm yükseltecek. Bakalım benzer sorunlar yaşanacak mı? (tabi sorun güncellemeden kaynaklanıyorsa). Yorum bağlantısı
Emre Köksal 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 5.1.1 jb çıktı bu arada... bir adet 3gs ye kurduk gayet stabil.. akşam kendi telefonuma yapıcam.. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 Sizin telefonda sorun olmasın? O da muhtemel tabi.. ancak sorun telefonu itunes ile 5.1.1 sürümüne güncelleyince başladı. 5-6 aydır hiç sorunsuz çalışıyordu. JB falan olmadığı için önceki sürümün kaydı da yok. Sanırım shsh kaydı olmadan da önceki sürümlere dönülemiyormuş. Eğer sorun donanımsal değilse bir şekilde çözüleceğini umuyorum.. Telefon G.Kore'den alınmamış olsa sorunu halletmek kolay da, işte... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 Absinthe ile sürüm düşürme diye bir yazı okudum diye hatırlıyorum.. google da bi arayın izterseniz.. Yorum bağlantısı
Naci Özkan 5 Haziran 2012 Paylaş 5 Haziran 2012 bende yaklaşık 1 ay önce aldığım iphone 4S fu ile aranızdayım bb den sora telefon kullanmıyomusum ou anladım Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 5 Haziran 2012 Paylaş 5 Haziran 2012 bende yaklaşık 1 ay önce aldığım iphone 4S fu ile aranızdayım bb den sora telefon kullanmıyomusum ou anladım Blackberry'ye ihanet ha... Ben de androide geçtim, hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Haziran 2012 Paylaş 5 Haziran 2012 Vallaha 4S anlatıldığı kadar abartılı güzel bir şey çıkmadı 3GS mi satıp 0 4S aldım ancak çok ama çok köklü fark görmedim hızından başka Tavsiye edeceğiniz uygulama zart zurt varsa paylaşın arkadaşlar Bu telefon çok farksız geldi 3 gs den sonra uygulamanın kralı iboost Tüm hevesimi aldım olay bitmiştir Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Haziran 2012 Paylaş 5 Haziran 2012 Süha abi androiddeki torque programını gormedin sanırım biliyorum canım onuda kullandım hatta o program iphone içinde var iboost un android versiyonuda var tavsiye ederim iboost'un kategorileri farklı dash command veya toruque gibi değil Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Bu iPhone iyi diyorlar, ne diyorsunuz? Hangi ayfon? Yorum bağlantısı
Naci Özkan 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Blackberry'ye ihanet ha... Ben de androide geçtim, hayırlı olsun. vayyy cenk bey hayırlı olsun siz benden daha önce ihanet etmişsiniz ne kadann ayıpp şaka bi yana bb bazı konularda işkenceymiş.nese bunlar için özelden konuşalım geçmişimize ihanet etmeyelim Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Toplumların ayfonu. Topluma mal! olmuş bir cihaz mı bu Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Torque'nin eş değeri iPhone için olan programının adı nedir? *Bluetooth dash command ve wifi li obd cihazı üzerinde çalışıyor Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Dash command gerçekten güzeldir. Carputer yazılımıma entegre etmiştim bir ara Yorum bağlantısı
Fatih Ada 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Bu iPhone iyi diyorlar, ne diyorsunuz? 1 konuda 2 mod fazla ya sen girme ya da Süha Hayırlı olsun mübarekler :D Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Bir telefon hakkında konuşacak 482 mesajı nerden buldunuz ya.. Telefon bu sonuçta, alo diyorsun, alo diyor.. ha bir de bugün farkettim ki, ayfon kullananların sesleri kötü geliyor Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 Bir telefon hakkında konuşacak 482 mesajı nerden buldunuz ya.. Telefon bu sonuçta, alo diyorsun, alo diyor.. ha bir de bugün farkettim ki, ayfon kullananların sesleri kötü geliyor Hay ağzın bal yisin tırtPhone Yorum bağlantısı
Fatih Ada 8 Haziran 2012 Paylaş 8 Haziran 2012 konuda kaç mod kaç yönetici var ya hadi kış kışş sonra kapatıyosunuz konuyu Yorum bağlantısı
Recommended Posts