İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Kalorifer-klima İle İlgili Herşey

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Evrim Aker

iyi günler benzer bir sorunla bende karşılaştım 2000 focusumun havalandırma ve kliması sadece 3. kademede çalışıyor henüz tamir ettirmedim. Forumda benzer şikayetleri olan arkadaşların açtığı konularada baktım sanırım sorun genel olarak klima rezistansından kaynaklanıyor ama yinede içim rahat etmedi rezistansın dışında daha büyük bir problemle karşılaşabilirmiyim diye korkuyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erkan Aslan

dün klimaya gaz doldurttum gaz: 50 TL hava, polen filtresi 25 TL. inanın bu sıcaklarda (Diyarbakırda görev yapıyorum) verdiğim para helal olsun.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
iyi günler benzer bir sorunla bende karşılaştım 2000 focusumun havalandırma ve kliması sadece 3. kademede çalışıyor henüz tamir ettirmedim. Forumda benzer şikayetleri olan arkadaşların açtığı konularada baktım sanırım sorun genel olarak klima rezistansından kaynaklanıyor ama yinede içim rahat etmedi rezistansın dışında daha büyük bir problemle karşılaşabilirmiyim diye korkuyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim...

Sorununuz kesinlikle rezistansta motorda sorun olsa hiç çalışmazdı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Acilen baktırın, bu tip arızalar büyür, soket-tesisat yanmasına kadar devam edebilir.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kenan Yargıcı
Arkadaşlar çoğu F1 de aynı sorunlar mevcut.Ben de bugün aynı dertten (klima ) servise gittim benzinde klimayı açtığımda rolantinin düzensiz olduğunu söyledim.Klima gazından olduğnu söyleyip gazını doldurdular fakat yine de düzelmedi. Çözemeyeceklerini anlayınca gaz parasını ödeyip çıktım.Lpg de iken stop edecek duruma geliyor.Ne yapabilirim?

klimayı devreye sokunca rölantiyi yükselten bir parça var.bu parça arıza yapmasın.kontrol edildimi.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Temizleme spreyinin çok uzun (1 metre kadar) ve ince bir hortumu oluyor. Bu hortum üzerinde de 5-10 cm aralıklarla delikler oluyor. Hava kanalarından içeriye döndürerek çok rahat yerleştirmeniz mümkün. Ayrıca, ürettiği köpük sıkıldıktan sonra genleşen bir ürün. Çok geniş bir alana ulaşılabiliyor. Ben yaz başı ev ve araba klimaları için 1'er kez kullanıyorum. Kokuyu alıyor.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Dijital klimalardaki bir tezatlık aklıma takılıyor. Klima kullanımında, ömrünün uzun olması ve motora zarar vermemesi için motor soğukken klima çalıştırılmaması öneriliyor, ancak kış aylarında fan üfleme pencere konumunda olduğunda araç çalışır çalışmaz klima devreye giriyor, buradan çıkacak sonuç; dijital klimalı araçların motorunun, kompresörün ve diğer klima ekipmanların daha çabuk arıza yapabileceği akla geliyor :rolleyes:

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motor soğuk iken, klima çalıştırılması diye biryerde yazıyor mu, yoksa sadece duydunuz mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmişte nasıl kullanıldı bilmem ama, aracı aldım alalı, klimam sürekli açık.. 24 dereceyi girmişim.. Ben hiç işine karışmıyorum...

Ne zaman kapatır, ne zaman açar kendi bilir... Bir sorunum yok... Bir sorun olacağını da sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Motor sıcakmış soğukmuş motor ömründe, klima kompresörü ömründe farkediceğini sanmam , tek fark yakıt tüketimi olur oda olsun artık :bambam3:

Yorum bağlantısı
Sedat Can

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Klima-Kullanm-t195616.html

Forumun bu linkinde ve internetteki oto klima kullanımı ile ilgili bilgilerde aynı şeyler yazıyor.

Motor soğuk iken, klima çalıştırılması diye biryerde yazıyor mu, yoksa sadece duydunuz mu?
Geçmişte nasıl kullanıldı bilmem ama, aracı aldım alalı, klimam sürekli açık.. 24 dereceyi girmişim.. Ben hiç işine karışmıyorum...

Ne zaman kapatır, ne zaman açar kendi bilir... Bir sorunum yok... Bir sorun olacağını da sanmıyorum...

Motor sıcakmış soğukmuş motor ömründe, klima kompresörü ömründe farkediceğini sanmam , tek fark yakıt tüketimi olur oda olsun artık :bambam3:
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
http://www.otoclubturkiye.com/forum/Klima-Kullanm-t195616.html

Forumun bu linkinde ve internetteki oto klima kullanımı ile ilgili bilgilerde aynı şeyler yazıyor.

Doğru yazılmıştır.. Olması gerken budur belki ama ben uymuyorum...

Marş sırasında zaten devreye girmiyor... Ben açık bırakmış olsam da araç çalıştıktan sonra devreye giriyor...

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Doğru yazılmıştır.. Olması gerken budur belki ama ben uymuyorum...

Marş sırasında zaten devreye girmiyor... Ben açık bırakmış olsam da araç çalıştıktan sonra devreye giriyor...

Benim klimada manuel olduğu için sorun yok :blush: Dijital kliması olanlar düşünsün :D :lol:

Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan

iyi günler,benim aracın kliması sıcak estiriyor havasına baktık hava var arabada,yalnız kompresörmü ne o devreye girmio bi türlü bobini yanmış yada manyetiği bozulmuş dediler bunun bana maliyeti ne kadar olur artık öle fiyat kazıklanmasından bıktım bilgi verirseniz sevinirim...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
iyi günler,benim aracın kliması sıcak estiriyor hawasına baktık hawa war arabada,yanlız kompresörmü ne o dewreye girmio bi türlü bobini yanmış yada manyetiği bozulmuş dediler bunun bana maliyeti ne kadar olur artık öle fiyat kazıklanmasından bıktım bilgi werirseniz sewinirim...

Klima müşüründe problem varsa klima kompresörü devreye girmez. Maliyeti 100 TL civarı. Klima müşürüne baktırın.

Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan
Klima müşüründe problem varsa klima kompresörü devreye girmez. Maliyeti 100 TL civarı. Klima müşürüne baktırın.

hani şu dönen birşey varya devreye girdikten sonra soğutma olayı gerçekleşiyor o dönen şey motor kayışının altında yapışınca dönmeye başlıyor bilmem anlatabildim mi bana sanayiden 100-150 tl arası fiyat dediler ne derece doğru bu?yani o devreye girince gayet güzelde soğutuyor ama işte devreye girmio manyetik

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
hani şu dönen birşey varya devreye girdikten sonra soğutma olayı gerçekleşiyor o dönen şey motor kayışının altında yapışınca dönmeye başlıyor bilmem anlatabildim mi bana sanayiden 100-150 tl arası fiyat dediler ne derece doğru bu?yani o devreye girince gayet güzelde soğutuyor ama işte devreye girmio manyetik

Kompresör tesisatını kontrol ettirin ; eğer sorun yoksa Manyetiği değiştiren yerler var 100-150 tl normal fiyatlar..

Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan
Kompresör tesisatını kontrol ettirin ; eğer sorun yoksa Manyetiği değiştiren yerler var 100-150 tl normal fiyatlar..

Teşekkür ederim cevap için..

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

bu sıcak günlerde klima olmazsa olmaz oldu ama son 1 haftadır klima da çalışmaktan sıkıldı sanırım, sapıttı:)

önceden düğmesine bastığımda sorunsuz çalışırdı. son zamanlarda istediği zaman çalışıyor. özellikle çok sıcak havalarda ve aracı güneşe parkettiysem klimayı açıyorum, rölanti biraz yükseliyor, radyatördeki sol fan çalışıyor ancak içeri sıcak hava veriyor. defalarca deniyorum çalışmıyor. ancak aracı serin biryere bıraktıysam klima sorunsuz soğutuyor. ancak araç ısındıktan sonra yolda klimayı kapatır sonra açarsam soğutmuyor. kafasına göre takılıyor yani. çalıştığı zaman buz gibi hava veriyor. bazen , serin yerde durmasına rağmen çalışmadığı da oluyor.

bu neden kaynaklanabilir? gaz azalmasından yada başka birşey olabilir mi? iki sigorta kutusundaki sigortalara da baktım, sağlam gibi göründüler.

ankarada nereye götürsem baktırsam,

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Anlaşılan kompresör devreye girmiyor.Gaz az yada çok bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum.Çalışıp soğutmasa bunlar akla gelebilir ama şimdi durum farklı gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
bu sıcak günlerde klima olmazsa olmaz oldu ama son 1 haftadır klima da çalışmaktan sıkıldı sanırım, sapıttı:)

önceden düğmesine bastığımda sorunsuz çalışırdı. son zamanlarda istediği zaman çalışıyor. özellikle çok sıcak havalarda ve aracı güneşe parkettiysem klimayı açıyorum, rölanti biraz yükseliyor, radyatördeki sol fan çalışıyor ancak içeri sıcak hava veriyor. defalarca deniyorum çalışmıyor. ancak aracı serin biryere bıraktıysam klima sorunsuz soğutuyor. ancak araç ısındıktan sonra yolda klimayı kapatır sonra açarsam soğutmuyor. kafasına göre takılıyor yani. çalıştığı zaman buz gibi hava veriyor. bazen , serin yerde durmasına rağmen çalışmadığı da oluyor.

bu neden kaynaklanabilir? gaz azalmasından yada başka birşey olabilir mi? iki sigorta kutusundaki sigortalara da baktım, sağlam gibi göründüler.

ankarada nereye götürsem baktırsam,

klima gazını kontrol ettirin

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

gazı aklıma geldi ama çalıştığı zaman da buz gibi veriyor, gaz azalsa ılık vermesi gerekmez mi?

ayhan hocam çocuğu nereye götüreyim hafta sonu? ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Erhan istersen İsmail usta ya götür.Yeni makine almışlar.Ben geçenlerde klima gazı doldurttum.Otomatik kaçak-göçek var mı makine söylüyor güzel bir şey.Tam otomatik makine gerekeni yapıyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Erhan istersen İsmail usta ya götür.Yeni makine almışlar.Ben geçenlerde klima gazı doldurttum.Otomatik kaçak-göçek var mı makine söylüyor güzel bir şey.Tam otomatik makine gerekeni yapıyor.

izmir oto, ismail usta mı?

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...