Ersen Tapan 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 bu sıcak günlerde klima olmazsa olmaz oldu ama son 1 haftadır klima da çalışmaktan sıkıldı sanırım, sapıttıönceden düğmesine bastığımda sorunsuz çalışırdı. son zamanlarda istediği zaman çalışıyor. özellikle çok sıcak havalarda ve aracı güneşe parkettiysem klimayı açıyorum, rölanti biraz yükseliyor, radyatördeki sol fan çalışıyor ancak içeri sıcak hava veriyor. defalarca deniyorum çalışmıyor. ancak aracı serin biryere bıraktıysam klima sorunsuz soğutuyor. ancak araç ısındıktan sonra yolda klimayı kapatır sonra açarsam soğutmuyor. kafasına göre takılıyor yani. çalıştığı zaman buz gibi hava veriyor. bazen , serin yerde durmasına rağmen çalışmadığı da oluyor. bu neden kaynaklanabilir? gaz azalmasından yada başka birşey olabilir mi? iki sigorta kutusundaki sigortalara da baktım, sağlam gibi göründüler. ankarada nereye götürsem baktırsam, Elektrik arızasına benziyor ; Kompresörün üstündeki soketi klimayı açtıktan sonra bir çubukla ileri geri oynatmayı deneyin..( Kayışa ve fana dikkat edin) Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 Erhan istersen İsmail usta ya götür.Yeni makine almışlar.Ben geçenlerde klima gazı doldurttum.Otomatik kaçak-göçek var mı makine söylüyor güzel bir şey.Tam otomatik makine gerekeni yapıyor. tmmdır, hafta sonu bi götüreyim. bu arada googledan arattım , klimacı ne çok ismail usta varmış ankara"da Elektrik arızasına benziyor ; Kompresörün üstündeki soketi klimayı açtıktan sonra bir çubukla ileri geri oynatmayı deneyin..( Kayışa ve fana dikkat edin) banada biryerde temassızlık var gibi geldi. üstünkörü baktım pek birşey göremedim. haftasonu götüreyim bakalım ne diyecekler. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 Kaputu açıp kompresör devreye girip girmediğini gözlemlemişsindir heralde sıcakta kalınca ilk sıcak üflemesi normal hemen soğutmaz yol aldıkça tam verime ulaşır. Tabi aynı durumdan bahsetmiyor da olabiliriz Yorum bağlantısı
Özcan Kazlı 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 Selamlar üç dort aylık focus kullanıcısıyım nısan ayında 2005 model focus-1 colle. aldım. 10 gun once aracın klima suyunun bır kısmı normal tahlıye borusundan dısarı bır kısmı ıse arabanın iç kabine giriyor. Yardımlarınızı beklıyorum tsk. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 Benim KA'da tahliye borusu tıkanınca içeri veriyordu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos 2010 Paylaş 9 Ağustos 2010 lifte alınır, tahliyeler açılır (şiş vb. çubuk ile) Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 10 Ağustos 2010 Paylaş 10 Ağustos 2010 (düzenlendi) 3 hafta önce tatile gittim, hava ne kadar sıcak olursa olsun klimayı açınca 15-20sn sonra soğuk hava veriyordu. ancak tatilden geldikten sonra klimanın kafasına göre takılmaları başladı. dün gece araca bindim klimayı açtım 4-5 sn sonra soğuk hava vermeye başladı. ama dün öğlen sıcağında yine çalışmıyordu. klimayı açtım ve 4-5 dk çalışmasına izin verdim , aracın içi sıcaktan oturulabilitesini kaybedince kapattım. klima kompresörünün çalışmasını gözlemlemedim sadece radyatördeki fana baktım ancak klima düğmesine basınca , klima soğutmasa bile çalıştığındaki belirtileri gösteriyor, rölanti biraz yükseliyo, çekişte hafif düşüklük oluyor, fan çalışıyor v.s. 10 Ağustos 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 10 Ağustos 2010 Paylaş 10 Ağustos 2010 lifte alınır, tahliyeler açılır (şiş vb. çubuk ile) + 40 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ağustos 2010 Paylaş 10 Ağustos 2010 Aynı arıza geçen günlerde yine bildirildi... Fan rezistansı değişince düzeldi diye hatırlıyorum ama sorun aynısıydı... Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 arkadaşlar benim 2001 focus ghia da aracın klima ayarı 4 e geldiğinde çalışmıyor yanlız 1-2-3 ye getirildiğinde çalışıyor 4 sanki devre dışı neden acaba? Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 slm bende de aynı sorun var,klima kafasına göre çalışıp duruyor,daha bu sabah kaputu açtım baktım klima devreye giriyor manyetiği yapıştığı anda içerisi buz gibi oluyor,neyse aradan bir kaç saat geçti tekrar çalıştırdım bu defa manyetik yapışmadığı için klima devreye girmedi,bana manyetiğinde sorun var dediler acaba manyetik değişimi ne kadara mal olur bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum Yorum bağlantısı
Kenan Yargıcı 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 slm bende de aynı sorun var,klima kafasına göre çalışıp duruyor,daha bu sabah kaputu açtım baktım klima devreye giriyor manyetiği yapıştığı anda içerisi buz gibi oluyor,neyse aradan bir kaç saat geçti tekrar çalıştırdım bu defa manyetik yapışmadığı için klima devreye girmedi,bana manyetiğinde sorun var dediler acaba manyetik değişimi ne kadara mal olur bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum manyetik dedikleri bir elektrik bobini.ya sardırtın yada kasnak+bobin+kavrama çıkmacılarda 100 liraydı ankarada. Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 manyetik dedikleri bir elektrik bobini.ya sardırtın yada kasnak+bobin+kavrama çıkmacılarda 100 liraydı ankarada. peki 2001 focusun bobini sardırılırmı?eğer sardırılmasa benle irtibata geçebilirmisiniz bana ankaradan dediğiniz çıkma temiz bobin gönderme şansınız varmı? Yorum bağlantısı
Kenan Yargıcı 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 benim pek zamanım olmuyor.ankarada tanıdığınız varsa ostimde çıkmacılar deyin bilir.bu arada yaşadığınız şehiri kimlik bilgilerinize girin isterseniz. Yorum bağlantısı
Mesut Tarhan 22 Ağustos 2010 Paylaş 22 Ağustos 2010 benim pek zamanım olmuyor.ankarada tanıdığınız varsa ostimde çıkmacılar deyin bilir.bu arada yaşadığınız şehiri kimlik bilgilerinize girin isterseniz. tamam teşekkür ederim,2001 focus ghia ların bobini sardırma oluyormu bu soruyada cevap verirseniz çok sevnirim ya,klimacıya götürdüm sardırmalı değilse biz yapamayız dedilerde Yorum bağlantısı
Kenan Yargıcı 23 Ağustos 2010 Paylaş 23 Ağustos 2010 benim 2001 mondeo sarılabildiğini söylemişlerdi.zaten klimacılar sarmaz bobinajcılara danışmalısınız.ama danışmak içinde söküp göstermeniz gerek. Yorum bağlantısı
Kamil Can 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 arkadaslar arbamın kılıma gazını doldurdum bir hafta kadar sorunsuz kullandım.bugun calıstırdığımda ise araba içerisinde buruk bir koku ve duman vardı aynı zaman da kılıma soğutmuyor.sorun ne olabilir acil yardım Yorum bağlantısı
Kamil Can 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 aynı zamanda klımayı açınca devir düşüklüğü ve samkı kacaksesi varmış gibi bir ses var Yorum bağlantısı
Kamil Can 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 arkadaslar arabamın gazını yeni doldurup bir hafata kadar sorunsuz kullandım.bugun yıne klımayı açtım arabanın içinde bir koku ve duman gibi bir şey olustu.arabayı durdurup rolantıde klımayı açtıgımda sankı kaçak varmıs gibi bir ses ve motorda devir düşükluğu olusuyor.tabi klımada soğutmuyor artık soru ne olabilir? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Polen filtresi de değişti mi, eğer değişti ise gazı eksik basmış olabilirler... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Koku ne kokusuydu, ? mazot, yağ, küflü peynir, pastırma.. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 O düğmeyi hiç sökmedim.. Hafif dokununca çalışmaz oluyorsa, sökün ve içine koktakt sprey sıkıp deneyin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 sanki maun kaplamayı sökebilsem gerisi kolay gelecek gibi ama zarar vermek istemiyorum...tırnaklımı yoksa bir sekilde yapıştırmamı... Önce teybi sökmelisiniz.. Teybi sökünce kenarlarda 4 tane vida görürsünüz.. 4 vidayı sökünce panel çekince gelir.. Ama kablolar bağlı olduğu için ayıramazsınız.. Fişleri çekmeniz gerekir.. En zor kısımda, klima butonunun olduğu bölümü sökmektir ama orayı çıkarmanıza gerek kalmayacaktır.. Yorum bağlantısı
İlker Coşkun 28 Eylül 2010 Paylaş 28 Eylül 2010 Arkadaşlar, benim sorunum, klimayı ilk açtığım sıralarda aracta hafif titremelerin meydana gelmesi, 3 bin devire yaklaşırken titremenin geçip hızlı bir şekilde 3 bin devre çıkması. Bu durum seyir halinde ilk 3-5 dakikadan sonra düzeliyor. Bu süre içinde aracımı durdurursam (kırmızı ışıkta beklemek gibi) rolantide düşme gözlemiyorum. Her yıl düzenli olarak polen filtresini yeniletiyorum. Sistemde yetersiz gaz olması bu duruma sebep olabilir mi? Aklıma ilk gelen gaz seviyesini ölçtürmek oldu, ama henüz vaktim olmadı. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Talip bey bende aynı durumdam muzdaribim. Acaba gazdan mı dedim gazdan benzine geçtiğimde de yapıyor. Rolanti sensörünü temizlettim yine değişmedi. Bakalım birde yazılım eklettirecem. İşe yararsa size bildiririm. Arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum bu konuda. Çünkü hakikaten çok rahatsız edici bir durum. Yorum bağlantısı
Guest Arslan 28 Eylül 2010 Paylaş 28 Eylül 2010 merhaba ben yeni üye oldum. arkadaşlar benim araba da klima kısa mesafelerde soğutmayı tam yapmıyor. onun için gazını değiştirdik, polen filtresini değiştirdik ama yine durum çok fazla değişmedi. uzun mesafede sorun yok. geçen gün tekrar gittim. yine gazını değiştirdik, içerdeki soğutma peteği varmış onuda makineyle temizledi ama yeterince soğutmuyor. üflemesi iyi. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts