İçeriğe Yönlendir

Elektrik Çarpması

Misafir

Recommended Posts

Gökhan Efiloğlu

Dur yahu, senin arabayı türbinli yapıcaz, beleşe gezicen :biggrin: arada bir çarpılırsın ama :)

aman abi para verim beni çarpmasın kıvılcım çıktığını gözümle gördüm pantolondan çekiyor meret ya...:D

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

giydiğin takım elbiseden kaynaklı bence... ben ne zaman takım elbise giysem çarpıyor. normal kıyafette olmuyor... :biggrin:

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

ben takım giymiyorum standart kıyafetler ama çözdüm olayı dünden beri evde yalın ayak geziyorum bugün baktım çarpmadı

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

ben takım giymiyorum standart kıyafetler ama çözdüm olayı dünden beri evde yalın ayak geziyorum bugün baktım çarpmadı

yalın ayak gezince olmuyorsa sizin evdeki halı ve giydiğiniz çorap statik elektrik oluşturuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Ünal
(düzenlendi)

merhabalar

araç 2007 focus 1.6 benzin collection...

yaklaşık 1 aydır ne zaman arabayı parkedip kapıyı örtmek için kapının kaporta kısmına uzatsam elimi , çıt diye çarpıveriyor...

ama dün aracın içinde paspası düzeltmek için debriyaja doğru uzandığım esnada oldukça kuvvetli bir 'çıt' lama oldu nasıl olduysa parmağmda 3 milimetrelik bir kesik tarzı bişey var ve kesicek hiçbirşey yok.. sadece sol tarafta içeri doğru olan bölmede açık bir soket tarzı bişey var... çarpıldım büyük ihtimal :)

nedir nedendir hiçbirfikrim yok :/

arabam benden ne istiyor anlamadım :)

tarihinde Onur Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

üzerinizdeki kıyafetle koltuklarınız arasında oluşan sürtünme yüzünden statik elektrikle yükleniyorsunuz.Bu durum sadece sizin aracınıza ait değil herkesin her otomobilde karşılaşabileceği bir durum..Koltuk kılıfları plastikse kıyafetiniz de yünse daha fazla elektrik yükleryebilirsiniz üzerinize :) özellikle inerken kapıyı açarken çat çut üzerinizdeki akımı kapı kollarına vs. aktarırsınız :) Bu arada haberiniz olmadan elinizi çizmişsinizdir çarpılınca da acı hissiniz elinizdeki kesikte daha çok hissedileceğinden elinize baktığınızda yarayı fark etmiş olabilirsiniz...merak edilecek birşey yok yani...inerken aracın kapısının metal kısımlarına dokunursanız üzerinizdeki elektriği daha çabuk ve sessizce boşaltacağınızdan çıt çıt seslerini falan duymazsınız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

merhabalar

yaklaşık 1 aydır ne zaman arabayı parkedip kapıyı örtmek için kapının kaporta kısmına uzatsam elimi , çıt diye çarpıveriyor...

ama dün aracın içinde paspası düzeltmek için debriyaja doğru uzandığım esnada oldukça kuvvetli bir 'çıt' lama oldu nasıl olduysa parmağmda 3 milimetrelik bir kesik tarzı bişey var ve kesicek hiçbirşey yok.. sadece sol tarafta içeri doğru olan bölmede açık bir soket tarzı bişey var... çarpıldım büyük ihtimal :)

koltuk kılıfı varmı araçta ?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Bu olay bende de çok olur hele Linea kullandığım zaman kapıyı ayağımla kapatıyordum :D Sanırım fazla elektrikli bir insanım.

Bir defasında bir arkadaşın kız kardeşiyle tanışırken blldiğiniz şimşek çakmıştı elim, mavi kıvılcımı oda da herkes görmüştü, dayak yemesem de uzunca süren espirisi dayaktan beter olmuştu :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Bizim müdür'ün odasının kapısı çerçevesi her bir yeri alüminyum, ne zaman kapıyı elimi uzatsam çarpıyor... Girerken "destur çek öyle gir" diyor... :yildizlar:

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

merhabalar

yanlız değilsiniz bu konuda :D hatta ben arabadan indiğim an şarjlı motora deyince o bile çarpıyor :)

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

Mumkun oldugunca ciplak ayakla yere basin dolasin o elektrigi uzerinizden atamazsaniz fazla asabi oluyo insan tecrubeyle sabitdir

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sayın Onur Ünal;

Açmış olduğunuz konu forumumuzda daha önce açılmış olduğundan, mesajınız ilgili konuyla birleştirilmiştir.

Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...i-konu-acarken/ linkinde bulunmaktadır.

Lütfen yeni konu açmadan önce forumda arama yapınız, benzer konu varsa oradan devam ediniz.

Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

- Ford Club Türkiye Yönetimi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

Mümkünse arabanın dışında kapıya ellemeden inmeye çalışıyorum kapıyı kapartırken candan iterek kapıyorum blush.png

kardeşim bu sorunu ara ara bende yaşıyorum .çözüm kıyafetle ilgili,genelde naylon tarzı mont yada tişört giydigimde oluyo.pamuklu giyin

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Sadık c-max te çok çarpılıyordum, mondeoda daha siftah yok. 

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

portifler için sattığım kauçuk iletken kayışlar var. satarım :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ne zinciri, statik kayış diyoruz efendi, teknolojiye uyunuz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ne zinciri, statik kayış diyoruz efendi, teknolojiye uyunuz

Sen şimdi bir çok euro istersin ona :D

Benim taktik beleş.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Arkadan zincir sallamak lazım... 

Tanker misali  :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Lastikleri değiştir abi, michelin ve Conti ler yapıyor ama goodyear temz bu konuda... :D

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bu olay mevsimle ilgili sanıyorum.bana da çok olur ama sadece ilkbahar ve sonbaharda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

hort.

son 3 gündür nedense araç beni, ya da ben aracı çarpıyorum. üstelik kıyafetlerim de her zamanki kıyafetler. sebebi elbiseden ve ayakkabıdan değilse neden olabilir-in cevabını araştırınca Stresten kaynaklandığına dair bilgilere ulaştım. evet; yalan da değil, ama ilk defa strese girmedik ki?

gel de işin içinden çık çıkabilirsen.  :unsure2:

Abi bende yorum yapayamacağım :(

Yorum bağlantısı
Misafir

Tek kablo ile bisikletimin lambasını yaktığımda evdeki sistem ile alakası yok bunun ya diye kaldırıma oturup düşünmüşlüğüm vardır..Sonradan dinamodan çıkan tek kablonun aslında arıza olmadığını anladım... :D

Yazma, batıyorsun. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...