Gökhan Efiloğlu 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Dur yahu, senin arabayı türbinli yapıcaz, beleşe gezicen arada bir çarpılırsın ama aman abi para verim beni çarpmasın kıvılcım çıktığını gözümle gördüm pantolondan çekiyor meret ya... Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 giydiğin takım elbiseden kaynaklı bence... ben ne zaman takım elbise giysem çarpıyor. normal kıyafette olmuyor... Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 ben takım giymiyorum standart kıyafetler ama çözdüm olayı dünden beri evde yalın ayak geziyorum bugün baktım çarpmadı Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 ben takım giymiyorum standart kıyafetler ama çözdüm olayı dünden beri evde yalın ayak geziyorum bugün baktım çarpmadı yalın ayak gezince olmuyorsa sizin evdeki halı ve giydiğiniz çorap statik elektrik oluşturuyor. 1 Yorum bağlantısı
Onur Ünal 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) merhabalar araç 2007 focus 1.6 benzin collection... yaklaşık 1 aydır ne zaman arabayı parkedip kapıyı örtmek için kapının kaporta kısmına uzatsam elimi , çıt diye çarpıveriyor... ama dün aracın içinde paspası düzeltmek için debriyaja doğru uzandığım esnada oldukça kuvvetli bir 'çıt' lama oldu nasıl olduysa parmağmda 3 milimetrelik bir kesik tarzı bişey var ve kesicek hiçbirşey yok.. sadece sol tarafta içeri doğru olan bölmede açık bir soket tarzı bişey var... çarpıldım büyük ihtimal nedir nedendir hiçbirfikrim yok :/ arabam benden ne istiyor anlamadım 22 Mart 2013 tarihinde Onur Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alper Keskin 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 üzerinizdeki kıyafetle koltuklarınız arasında oluşan sürtünme yüzünden statik elektrikle yükleniyorsunuz.Bu durum sadece sizin aracınıza ait değil herkesin her otomobilde karşılaşabileceği bir durum..Koltuk kılıfları plastikse kıyafetiniz de yünse daha fazla elektrik yükleryebilirsiniz üzerinize özellikle inerken kapıyı açarken çat çut üzerinizdeki akımı kapı kollarına vs. aktarırsınız Bu arada haberiniz olmadan elinizi çizmişsinizdir çarpılınca da acı hissiniz elinizdeki kesikte daha çok hissedileceğinden elinize baktığınızda yarayı fark etmiş olabilirsiniz...merak edilecek birşey yok yani...inerken aracın kapısının metal kısımlarına dokunursanız üzerinizdeki elektriği daha çabuk ve sessizce boşaltacağınızdan çıt çıt seslerini falan duymazsınız... 1 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 merhabalar araç 2007 focus 1.6 benzin collection... yaklaşık 1 aydır ne zaman arabayı parkedip kapıyı örtmek için kapının kaporta kısmına uzatsam elimi , çıt diye çarpıveriyor... ama dün aracın içinde paspası düzeltmek için debriyaja doğru uzandığım esnada oldukça kuvvetli bir 'çıt' lama oldu nasıl olduysa parmağmda 3 milimetrelik bir kesik tarzı bişey var ve kesicek hiçbirşey yok.. sadece sol tarafta içeri doğru olan bölmede açık bir soket tarzı bişey var... çarpıldım büyük ihtimal nedir nedendir hiçbirfikrim yok :/ arabam benden ne istiyor anlamadım koltuk kılıfı varmı araçta ? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/187294-araca-binerken-elektrik-arpmasi/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/172391-focus-ii-elektrik-arpmasi/ Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Bu olay bende de çok olur hele Linea kullandığım zaman kapıyı ayağımla kapatıyordum Sanırım fazla elektrikli bir insanım. Bir defasında bir arkadaşın kız kardeşiyle tanışırken blldiğiniz şimşek çakmıştı elim, mavi kıvılcımı oda da herkes görmüştü, dayak yemesem de uzunca süren espirisi dayaktan beter olmuştu 2 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Bizim müdür'ün odasının kapısı çerçevesi her bir yeri alüminyum, ne zaman kapıyı elimi uzatsam çarpıyor... Girerken "destur çek öyle gir" diyor... Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 merhabalar araç 2007 focus 1.6 benzin collection... yaklaşık 1 aydır ne zaman arabayı parkedip kapıyı örtmek için kapının kaporta kısmına uzatsam elimi , çıt diye çarpıveriyor... ama dün aracın içinde paspası düzeltmek için debriyaja doğru uzandığım esnada oldukça kuvvetli bir 'çıt' lama oldu nasıl olduysa parmağmda 3 milimetrelik bir kesik tarzı bişey var ve kesicek hiçbirşey yok.. sadece sol tarafta içeri doğru olan bölmede açık bir soket tarzı bişey var... çarpıldım büyük ihtimal nedir nedendir hiçbirfikrim yok :/ arabam benden ne istiyor anlamadım yanlız değilsiniz bu konuda hatta ben arabadan indiğim an şarjlı motora deyince o bile çarpıyor Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Mumkun oldugunca ciplak ayakla yere basin dolasin o elektrigi uzerinizden atamazsaniz fazla asabi oluyo insan tecrubeyle sabitdir Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Sayın Onur Ünal; Açmış olduğunuz konu forumumuzda daha önce açılmış olduğundan, mesajınız ilgili konuyla birleştirilmiştir. Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...i-konu-acarken/ linkinde bulunmaktadır. Lütfen yeni konu açmadan önce forumda arama yapınız, benzer konu varsa oradan devam ediniz. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. - Ford Club Türkiye Yönetimi Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Mümkünse arabanın dışında kapıya ellemeden inmeye çalışıyorum kapıyı kapartırken candan iterek kapıyorum kardeşim bu sorunu ara ara bende yaşıyorum .çözüm kıyafetle ilgili,genelde naylon tarzı mont yada tişört giydigimde oluyo.pamuklu giyin Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 (düzenlendi) Sadık c-max te çok çarpılıyordum, mondeoda daha siftah yok. 9 Ekim 2013 tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 portifler için sattığım kauçuk iletken kayışlar var. satarım 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Ne zinciri, statik kayış diyoruz efendi, teknolojiye uyunuz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Ne zinciri, statik kayış diyoruz efendi, teknolojiye uyunuz Sen şimdi bir çok euro istersin ona Benim taktik beleş.. 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Arkadan zincir sallamak lazım... Tanker misali Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Lastikleri değiştir abi, michelin ve Conti ler yapıyor ama goodyear temz bu konuda... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 bu olay mevsimle ilgili sanıyorum.bana da çok olur ama sadece ilkbahar ve sonbaharda 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 hort. son 3 gündür nedense araç beni, ya da ben aracı çarpıyorum. üstelik kıyafetlerim de her zamanki kıyafetler. sebebi elbiseden ve ayakkabıdan değilse neden olabilir-in cevabını araştırınca Stresten kaynaklandığına dair bilgilere ulaştım. evet; yalan da değil, ama ilk defa strese girmedik ki? gel de işin içinden çık çıkabilirsen. Abi bende yorum yapayamacağım Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Tek kablo ile bisikletimin lambasını yaktığımda evdeki sistem ile alakası yok bunun ya diye kaldırıma oturup düşünmüşlüğüm vardır..Sonradan dinamodan çıkan tek kablonun aslında arıza olmadığını anladım... Yazma, batıyorsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts