İçeriğe Yönlendir

Mondeo Fren Titreme Sorunu

Fatih Erdoğdu

Recommended Posts

Taner Kızılkor
(düzenlendi)

aynı kalitemi orası süpheli ;) tamam kale balatada bu dediğiniz doğru olabilir çünkü montaj ürünü yok,orjinal muadili, ama diğerleri için durum biraz farklı,

hadi bunuda örnekliyeyim,

bilindiği üzere trw renonun tedarikçisi,yetkili servislerde servis parts reno yazılı kutuya konuluyo,balatanın üzerindede renault trw yazar,ancak bu kutunun içindeki balatanın yüzeyi,piyasadaki satılan aynı balata trw ile çok başka,sonuçta ikiside trw aslında,

güzel :bravo: ambalaj ürün alınmaz, üreticiden şaşma :hahahoho:

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

güzel :bravo: ambalaj ürün alınmaz, üreticiden şaşma :hahahoho:

ben olsam ambalaj alırdım ama :D

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

2 tk disk değişip tornalattıktan sonra düzelmeyince usta " abi orjinali olmazsa olmaz dedi " ben yetkili ford servisinden motocratf disk aldım çil çil.taktı 1000 km yapmadan titredi gittim servise garantiden değişti 1000 km yapmadan oda titredi ve çok entrasan ne takarsan tak ne kadar tornalatırsam tornalatayım benim disk eğiliyor.ustaya gittim bu sefer bana porye değişmesi lazım dedi.onuda değiştim ve sonuç, titreme hala devam ediyor. :( bu sorun nasıl çözülür bilmiyorum.

üniversiteye tez konusu olarak teklif edicem.

Arka kampana ya da disk ise :) değiştirin veya tornalatın.İyi bir fren ayarı yaptırıp fren merkezlerini temizletin,birde fren hidroliğini değiştirin. İşlem tamam.Ben bu şekilde çözdüm.

Yorum bağlantısı

Benim Mondeo Mk2'de de ben çok çektim disklerden. İlk aldığım gün titremeyi hissedince, o zaman da sanayi taraflarını iyi bilmediğimizden arkadaşımızın tanıdığına gittik. Orjinal olsun dedim, 120.-TL'ye sene 2007'de otosanın diskleri takıldı. O diskler önce 1000km'de tornacı da sonra da 5000^rt km'de iki kere araç üzerinde tornalandı. Torna yaparken, et kalınlığına bakyorlar ve ona göre karar veriyorlar. Aracı uzun yolda yıkatmadım diskler nedeni ile, yağmurda bile sakındım ama yine de satarken frene basınca hafif titreşim hissediyordum. Alana söyledim ama o çok önemsemedi, normal karşıladı. Benim ise sürüş kalitemi bozan, hatta güvenliğimi tehlikeye sokan bir durumdu. Satılmasa orjinalini alacaktım ama porya vs ihtimali hep düşündürdü beni.

Aracın frende titremesinin önüne geçmek için sadece disk değişimi veya torna yeterli değil tabi. Balataların da yeni traşlanan yüzeye uyum sağlaması için, yenilenmesi en doğru olan çözüm. Arka tekerlekteki disklerin de suçlu olma ihtimalleri yüksek.

Ancak MK2'nin sorunsuzluğuna inat bu disk problemi çok yaygın ve aracın eskimesi nedeni ile orjina parçayı kolayca ve uygun fiyata temin etmek zorlaşıyor. Orjinal diye satılan sahte ürünler de cabası. Kontrol edilebilecek bir piyasa yok bu ürünleri. MK3 Mondeo ise disk konusunda çok problemsiz. Araç otomatik olmasına rağmen, 26.000km'dir hiç müdahale gereği duymadım. Önceki sahibi de almadan ben 10.000km önce değiştirmişti. Gayet sorunsuz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fatih Erdoğdu

Arka kampana ya da disk ise :) değiştirin veya tornalatın.İyi bir fren ayarı yaptırıp fren merkezlerini temizletin,birde fren hidroliğini değiştirin. İşlem tamam.Ben bu şekilde çözdüm.

abi arka kampanayıda değiştirdim.sorun yne aynı , fren dağıtıcısı die bişey varmış o bile aklıma geldi ondan yapmaz dediler.

ama dediğiniz fren merkezini temizletip yağını değiştireceğim.inşallah çözülür.hangi ustaya gittiysem bu sorun hakkında yapılması gereken herşeyi fazlasıyla yapmışsın diyor ama titreme bir türlü bitmiyor.

inşallah bu tavsiyenizden sonra düzelir.

sayg.

hadi bir örnekte bende olsun,kale balata ford otosanın ve tofaşın tedarikçisidir,bir tanesinde ford logosu vardır,diğerinde opar yazar :)

size orjinal motorcraft yerine otosan disk vermesinler, diskin göbek kısmında atıyorum,98 AB 2200 BF gibi yazılar varmıydı,hiç dikkat ettinizmi...

valla dostum servis kutusunu yanımda açtı göbeğinde motocraft yazıyordu,

ama son öğrendiğim bilgilere göre çin malı motocraftlar da varmış :( artık günahı boynuna.orjinal parası alıpta çin malı takdılarsa rabbim sorsun onlardan daha ne diyim :((

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

2 tk disk değişip tornalattıktan sonra düzelmeyince usta " abi orjinali olmazsa olmaz dedi " ben yetkili ford servisinden motocratf disk aldım çil çil.taktı 1000 km yapmadan titredi gittim servise garantiden değişti 1000 km yapmadan oda titredi ve çok entrasan ne takarsan tak ne kadar tornalatırsam tornalatayım benim disk eğiliyor.ustaya gittim bu sefer bana porye değişmesi lazım dedi.onuda değiştim ve sonuç, titreme hala devam ediyor. :( bu sorun nasıl çözülür bilmiyorum.

üniversiteye tez konusu olarak teklif edicem.

Buraya da yazarsanız biz de çözeriz belki.

Benim ki üzerindeki 19 mm'ye düşmüş diskleri değiştirmemle başladı. Brembo standart disk ve trw balata var.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Bugün diyebilirim ki; benim aracımdaki fren titreme sorunu aracın üzerinde diskler torna yapılarak giderildi.

Bu hafta sonu şehir dışı 500-600 km daha yol yaparım ve yine yazarım.

Şimdiye kadar tehlikeli bir durumla karşılaşmadım. 1000 km şehir dışı, yaklaşık 1000km şehir içi kullanımım sonucu sorunum yok.

Disk kalınlığından anlaşılan diski de ilk ben tornaya verdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Tekrar açılınca bakabilirim. Kumpasla ölçtüler ama ben sormayı unutmuştum o gün. :blush:

hem zaten diskin orjinal kalınlığı 24 mm değilmi?

19 ve altında oldukça incelmiş oluyor disk. Balatalarda 21-24 arası toleransı var galiba sonrasında balatalar ya tutarsa durumunda oluyorlar değilmi?

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

Tekrar açılınca bakabilirim. Kumpasla ölçtüler ama ben sormayı unutmuştum o gün. :blush:

19 ve altında oldukça incelmiş oluyor disk. Balatalarda 21-24 arası toleransı var galiba sonrasında balatalar ya tutarsa durumunda oluyorlar değilmi?

diskin tornadan önce nekadar incelmiş olduğunu görmediği için demiştim,focus 1 de 16 mm ye kadar kullanmıştım tornadan sonra,yeterki balatanın diski aşındırmasına takip edin,diskin dış çapında kertik vardır aşınma o kertiğe geldimi söküp değiştirin ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Bizim mondeo için 20 ya da 22 mm'nin altına indirmemek lazımdı. Ama sıfır disk 24 mm olduğuna göre 22 çok az olur.

İlave: Şimdi hatırladım, 20 mm'nin altında kullanmamak gerekiyor. Önceki diskimi çıkardığımda 19 mm idi.

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz

bazı modellerde arkada disk var acaba Mehmet bey'in aracındaki hangisi..

kampana var arkada bu gun sanayideydim ustama sordum evet onleri taslatınca kesilmediyse arka kampanalarıda taslatabiliriz dedi su an sıkıntı yapmıyorum. fazla dinlemiyecem yeter ya. frenlememde sıkıntı cıkarmıyor biraz yavas kullanırız kıs kapıda zaten ısınacak soguyacak karda kalacak yaz gelsin bosh disk trw balata olayını uygulayacagım insaallah. e beytepeyi bilenler ne demek istedigimi anlar ben ankaranın tepesinde asagılara gore 8 derece oynayan yerde oturuyorum. tepeden sallanınca ısınıyor asagıda soguyor :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

yüklü olmadan arkaların titreşimi hissettireceğine ihtimal vermiyorum...

daha önce birkaç kez disk tornalatıp değiştirip, aynı anda balatayı değiştirip soruna çözüm olmuyorsa artık sürekli değişen bu parçalarda arıza aramaya gerek yok. arıza disk yada balatalardan başka yerde aranmalı.

aks rulmanı bozukluğu, aks poryasının fazlaca eğikliği, poryanın civatalarının yeterli şekilde sıkılmaması, fren kaliperinin civatalarının gevşekliği ihtimalleride titreme yapabilir.

aracınız trafiğin olmadığı bir yolda düşük bir süratte giderken direksiyonu biraz sağ, biraz sola çevirdiğinizde tepkileri nasıl onları kontrol etmek lazım.

ayrıca sürekli aynı yere götürüp baktırıyor ve bir sonuç alamıyorsanız başka ustalarada göstermek yerinde olabilir. Bazen insan yaptığı işteki bir hatasını göremeyebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...

:)

Değiştirdiğim,disk ve balatı 6ay sonra Garantiden diski değiştirmiştim.

BU aralar yine hafif hafif Titreme yapmaya başladı :)

Garantiden bi dahada değiştremem :D

Artık biraz kullanıp,üstünde tornalatıcam sanırım :)

Yorum bağlantısı

Kesinlikle arkalarla birlikte işlem yaptırmak lazım.

Yorum bağlantısı

Önler de yeni değiştiğinde topallayınca garantiden değişmişti? Arkalarda da öyle bir şey olamaz mı.

Önce önleri üzerinde tornalatalım. Zaten bir sorun varsa tornanın sesinden bile anlaşılıyor. Titreme geçmediyse bu defa arkalara yöneliriz.

Yorum bağlantısı

Bu zıkım zaten her durumda önden hissediliyor.Benim de öyleydi, önleri tornalattım oh tamam düzeldi derken bir gün kepekliden gölbaşına inerken tık tık tık inceden başladı titremeye, ne oluyor biliyor musun, arkalardaki deformasyon pedala vurduğu gibi bütün balata merkezlerine de vuruyor ve diskler düzgün olduğu halde balatalar disklere vuruyor. Hemen arka diskleri değiştirdim ve olay tamamen çözüldü.

Senin önleri de hallettikten sonra gölbaşı yapıp gelmeliyiz.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Benim yazın tornalattığım diskte henüz hiç bir titreme yok. Tarihe bakmadım ama 4 ay oldu galiba :D Kulakların çınlasın mert üstad

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mutlu Menteşe

Keyifli forumlar

1-2 gündür fark ettiğim hızım 100 km üstüne çıktığında frene basmak zorunda kaldığım zamanlarda direksiyonda titreme oluyor. Öyle ki titremenin sertliğinden kaynaklı olarak ses bile çıkıyor 100km altına düştüğümde iste hiç bir şey yok sıradan ne titreme var ne ses var. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir artık araba sürerken tedirgin ve bir güvensizlik oldu :(

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :bravo: :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı

Keyifli forumlar

1-2 gündür fark ettiğim hızım 100 km üstüne çıktığında frene basmak zorunda kaldığım zamanlarda direksiyonda titreme oluyor. Öyle ki titremenin sertliğinden kaynaklı olarak ses bile çıkıyor 100km altına düştüğümde iste hiç bir şey yok sıradan ne titreme var ne ses var. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir artık araba sürerken tedirgin ve bir güvensizlik oldu :(

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :bravo: :bravo: :bravo:

Acilen disk kontrolü ,büyük ihtimalle taşlanacak,gerekirse değişecek(incelmişse,çatlama,çizik varsa).Bu işlemi yaptıktan sonra aynı balataları takmayın kesinlikle yeni balatalar takın ve otosan balata kullanmayın.Taşlama yaptırdıktan sonra mutlaka poryaların da kontrol edilmesi gerekli.Belki bir darbeden dolayı ya da çukura girme dolayısıyla poryalarda yamukluk olabilir.Ne kadar taşlansa da disk tekrardan yamulur.Ya da sadece disk eğilmiştir bunun sebebi de sıcak diske soğuk su gelmesidir.

Yorum bağlantısı
Mutlu Menteşe

Mutlu bey, konunuz ilgili konu ile birleştirildi.

Çok çok teşekkür ediyorum saolun

Acilen disk kontrolü ,büyük ihtimalle taşlanacak,gerekirse değişecek(incelmişse,çatlama,çizik varsa).Bu işlemi yaptıktan sonra aynı balataları takmayın kesinlikle yeni balatalar takın ve otosan balata kullanmayın.Taşlama yaptırdıktan sonra mutlaka poryaların da kontrol edilmesi gerekli.Belki bir darbeden dolayı ya da çukura girme dolayısıyla poryalarda yamukluk olabilir.Ne kadar taşlansa da disk tekrardan yamulur.Ya da sadece disk eğilmiştir bunun sebebi de sıcak diske soğuk su gelmesidir.

Bahadır abi dediklerine bir göstereyim ustaya sordurtayım teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...