İçeriğe Yönlendir

Mondeo Fren Titreme Sorunu


Fatih Erdoğdu

Recommended Posts

Ulku Kutsal Onder

bendede vardı 3 ay kadar katlanabildim diskler yeniydi ama malum bodrum yolları... diskleri tornalattım şimdi sıkıntı yok...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
(düzenlendi)

Benzer sorun bende de var. Diskleri değişmeden önce frende yavaşlamaya başladığımda 80-70 km aralığında bir titreme oluyordu. Çok fazla değildi. Zaten disklerimin de değişme zamanı geldiği için değiştik brembo disk ve balata ile. Ancak bu sefer de 120 km hızlarda araba zangır zangır titremeye başladı. Ustam o zaman poryalar sıkıntılıdır değişmesi gerekli dedi. ZAman sıkıntısı olduğu için  orduya döndüğümde bugün bosch servise uğradım usta test etti ve poryalar bozulması pek mümkün değil diskler hatalı çıkıyor değişelim 1 yıl garantili sorun ortadan kalkacaktır dedi ancak ne ellerinde ne stokta disk yoktu. 

 

Üzerinde torna yapan bir yer var madem yeni disklerin, çiftini 80 liraya tornalatabilirsin dedi. Ama disk iyi değilse kısa bir süre sonra yine sıkıntı yapacaktır dedi. Kafam allak bullak oldu. 20 gün sonra en az 5000 kmlik bir yolculuğum olacak 1 aylık tatilde. Poryaları test etmenin bir yolu var mı? İlla deneme yanılma yoluyla mı öğreneceğiz. Bir akıl verin lütfen. 

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Tamer Coşkun

mondeolarda kullanılan orjinal balatalar disk için sıkıntı yaratıyor.disklerimde eğrilme olduğundan dolayı sıfır orjinal diskle değiştirdim ve ustaya söylemeyi unuttuğum için orjinal ford balata kullandı.1 hafta sonra disklerde sıkıntı yarattı,balatalar fazla sert geldi.diskleri tekrar söktürerek aynı şekilde orjinali ile değiştirdim,balataları da trw marka taktırdım ve balataların ömrü bitene kadar sıkıntısızca kullandım.Bu şekilde denemenizi öneririm.

Ayrıca diskin takıldığı kısımın da diskler söküldükten sonra iyice temizlenmesi gerekmekte mutlaka.yoksa ne yaparsanız yapın sıkıntı devam eder.

Bu arada aklıma gelmişken amortisörlerinizin,motor kaputu altında gözüken somunlarını da sıktırmayı ya da takozunu da kontrol ettirmeyi deneyin derim.araçta frenlemede sarsıntı çok fazla yaptığı bir ara kontrol ettirdiğimde amortisör üst takozunun orta kısmının kırıldığı ve amortisörün boşlukta hareketli olduğunu gördüm.bu sebeple de sallantı olabiliyor.Ama sizin sorununuz özellikle fren balata ve diskleri ile alakalı.Umarım bir an önce sorununuz çözülür.

Orjinal olmayan balata pedala basınca tutmayacakmış gibi bir his vermiyormu? Ben bmw ve skoda da tutmayacakmış hissi yaşadım.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı

Orjinal olmayan balata pedala basınca tutmayacakmış gibi bir his vermiyormu? Ben bmw ve skoda da tutmayacakmış hissi yaşadım.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

valla o durum biraz da usta kaynaklı olabilir belki bişey diyemem ama en azında 3-4 sene çok memnun şekilde kullandım.
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Çevremdeki ustalar hep trw diyorlar balata ve disk için mondeo mk2 için varmı bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Yuh fiyata bak ön iki değiştirsen dünya para yavvv çıkma olmaz mı yada tornacıda yüzey aldırsak su ne yaaa

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...