İçeriğe Yönlendir

Her Ehliyet Sahibi 101Tl Verecek.

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Ekonomi süper, herşey harika diyen arkadaşlar, hu huuuu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şu an boşuna konuşuyoruz. Değişen bir şey olmayacak. Kim gelirse gelsin bundan 20 yıl sonrada boğaziçi ve fatih sultan mehmetten geçerken para vereceğiz. Araç alırken kdv eklenmiş fiyat üzerinden ötv ödemeye devam edeceğiz. :D  

Bundan öncede ödedik, şimdi de ödüyoruz, gelecekte de ödeyeceğiz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Araç almak ve ehliyet almak sosyal bir hak değil lükstür. ;)

Yağlı hoşaf. :)

Bence dedim zaten. :yes:

Yine bence A2'nin zorunlu olduğu 700-800 TL'lik motorsikletlerin lüks olarak algılandığını sanmıyorum... Ha keza 3000-4000 TL'lik (muayeneden geçmiş) araçların da...

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

vallaha ben düşünemiyorum artık ne olucak bizim piyasada bu belgeler yüzünden çalkanıyor bu son 2 aydır. bırakın almayı millet burada öyle bir hale geldi ki zamanında belgeyi alıpta yenileyemen ve belgesini bu yüzden geçersiz olan şirketler var. ha şu var daha önceden alınmıyormuydu. 2007 yılında bir kanun belge alınacak şu kadar para ödenecek dendi. millet işinden gücünden olmasın diye aldı. sonra belge statüsü çıktı sen sadece bunu yapabilirsin başka birşey yapamazsın ticaret pazarını küçülttüler. küçük esnafın çoğu battı kapattı gitti. daha fazla konuşmucam bu konu hakkında.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ekonomi süper, herşey harika diyen arkadaşlar, hu huuuu :)

Abi park yeri bulamaz olduk. Trafik keşmekeş gün geçtikçe daha da keşmekeş oluyor. Benzin fiyatları arttıkça bizde araba sayısı artıyor :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bence dedim zaten. :yes:

Yine bence A2'nin zorunlu olduğu 700-800 TL'lik motorsikletlerin lüks olarak algılandığını sanmıyorum... Ha keza 3000-4000 TL'lik (muayeneden geçmiş) araçların da...

A2 zorunlu olmasın mı demek istedin :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyi de bu ücret yeni ehliyet alacak olanlardan alınabilir.Daha önce hak kazanmış olanlardan ise daha cüzzi bir miktar talep edilmeli.Mesela 20-30 tl gibi..Böyle olsa kimse laf etmez verir ama 101 tl de abartılı bir rakam..Ayrıca yakında kimliklerde çipli olacak hatta ehliyet e gerek kalmayacak tek kimlik olacak deniliyordu..Öyle olunca da verilen paralar uçup gidecek belki de..Tekrardan para talep edilecek.

Birşey yapılıyorsa yeni çıkartma işlemi farklı yenileme işlemi farklı olarak yapılmalı.Yeni ehliyet alacak olan bu masrafı göze alsın ona göre hareket etsin ama elinde ehliyeti olana da bu rakamı dayatmak biraz ağır..

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

vallaha ben düşünemiyorum artık ne olucak bizim piyasada bu belgeler yüzünden çalkanıyor bu son 2 aydır. bırakın almayı millet burada öyle bir hale geldi ki zamanında belgeyi alıpta yenileyemen ve belgesini bu yüzden geçersiz olan şirketler var. ha şu var daha önceden alınmıyormuydu. 2007 yılında bir kanun belge alınacak şu kadar para ödenecek dendi. millet işinden gücünden olmasın diye aldı. sonra belge statüsü çıktı sen sadece bunu yapabilirsin başka birşey yapamazsın ticaret pazarını küçülttüler. küçük esnafın çoğu battı kapattı gitti. daha fazla konuşmucam bu konu hakkında.

Sen en kibar dille dile getiriyorsun biz burda duymaadığımız küfürleri duyduk... Bizden öncekiler(yani 2005-2006 yılında) silah çekenler adam(oda memuru) vuranlar bile olmuş...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi park yeri bulamaz olduk. Trafik keşmekeş gün geçtikçe daha da keşmekeş oluyor. Benzin fiyatları arttıkça bizde araba sayısı artıyor :D

Müstehakız yani, aslın da çok fena şekilde de doğru :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Sen en kibar dille dile getiriyorsun biz burda duymaadığımız küfürleri duyduk... Bizden öncekiler(yani 2005-2006 yılında) silah çekenler adam(oda memuru) vuranlar bile olmuş...

oldu olmadı değil kamyon yakanda oldu ama ne nuh oldu ne peygamber. ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin hesabı oldu. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bağlaçları ayrı yazmak da mı lüks? :)

Oda lüks evet  :D  bune yahu, kurallar vergiler yasaklar, kaçacak yerde yok, kaçmak ta lüks:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Müstehakız yani, aslın da çok fena şekilde de doğru :)

Buna ek olarak milletin elindeki cep telefonlarını görünce :D

Yoldaki araçları görünce

AVMdeki insan kalabalığını görünce (ellerinde çantalarla)

İstasyonda sıra bekleyen arabaları görünce :D :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

A2 zorunlu olmasın mı demek istedin :)

Yok abi "lüks"ten bahsediyoruz ya ehliyetle kullanılan bisiklet parasına alınan motorsikletleri örnek verdim... Ehliyet alınıyor ama hepi topu 700-800 TL bile değil belki... Bana kalırsa elektrikli bisikletler için bile en azından A1 aransın... Etrafta vızır vızır, çoluk çocuğun altında geziyorlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yok abi "lüks"ten bahsediyoruz ya ehliyetle kullanılan bisiklet parasına alınan motorsikletleri örnek verdim... Ehliyet alınıyor ama hepi topu 700-800 TL bile değil belki... Bana kalırsa elektrikli bisikletler için bile en azından A1 aransın... Etrafta vızır vızır, çoluk çocuğun altında geziyorlar...

A2 ile dediğin gibi 700-800 tl lik motorlar ile 30-50bin tllik yarış motorlarıda akla gelmeli :)

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Buna ek olarak milletin elindeki cep telefonlarını görünce :D

Yoldaki araçları görünce

AVMdeki insan kalabalığını görünce (ellerinde çantalarla)

İstasyonda sıra bekleyen arabaları görünce :D :D

Durumumuz gayet iyi mi demek istedin :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Herkes değiştirmeye mecbur tutulacaksa para alınmamalı. Ha çok pahalı bir ehliyetse de bir kereye mahsus alınabilir. Belli aralıklarla alıp duracaklarsa çok kızarım hatta küfrederim. Hatta çok pis küfrederim; duyanlar utanır!  :yes:

İkimiz yan yana sıraya geçip birlikte küfrederiz. Hatta yek vücut gibi ellerimizi bile birlikte kaldırıp indiririz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Durumumuz gayet iyi mi demek istedin :)

Bende senin gibi düşünüyorum ama gördüklerim beni şaşırtıyor. İyimi kötümü karar veremiyorum :)

Yorum bağlantısı

Bu işlem için para alınmayacak olsa Devletimiz çok zarar eder mi acaba?  Teknik olarak bir ehliyetin maliyetini bilen üyemiz var mıdır? Bizi aydınlatsın. Maliyetle, gazetede yazan fiyat arasında fark var mıdır? Varsa ne kadardır?

Bir de; bu farkı ödemek zorunlu olmasa, yani samimiyetle bu paranın alınması gerektiğini düşünenler ödese, düşünmeyenler ise ödemeden ehliyetini değiştirebilse, bu sayede herkes mutlu olsa..... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

İkimiz yan yana sıraya geçip birlikte küfrederiz. Hatta yek vücut gibi ellerimizi bile birlikte kaldırıp indiririz. :)

koroya dahilim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bu işlem için para alınmayacak olsa Devletimiz çok zarar eder mi acaba?  Teknik olarak bir ehliyetin maliyetini bilen üyemiz var mıdır? Bizi aydınlatsın. Maliyetle, gazetede yazan fiyat arasında fark var mıdır? Varsa ne kadardır?

Bir de; bu farkı ödemek zorunlu olmasa, yani samimiyetle bu paranın alınması gerektiğini düşünenler ödese, düşünmeyenler ise ödemeden ehliyetini değiştirebilse, bu sayede herkes mutlu olsa..... :rolleyes:

Çok seven,%50 ödesin diyorsun yani :D

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

Bende senin gibi düşünüyorum ama gördüklerim beni şaşırtıyor. İyimi kötümü karar veremiyorum :)

Bu nasıl birşey biliyormusun abi hastaneye gittiğimde hiç sağlıklı insan yokmuş, dışarı çıkınca da sanki hiç kimse hasta olmuyormuş gibi gelir bana...

Ülkemizde milli gelirin %90'ını nüfusun %10'u, kalan %10'luk milli geliri ile nüfusun %90'ı paylaşıyor... 50 TL'ye pide var, 1 TL'ye de... 3000-4000 TL'ye de araç var 300.000-400.000 TL'ye de... 500 TL'ye de motorsiklet var 50.000 TL'ye de... Halk'ın %90'ı %10'un hayatına özenip taklit ediyor(bu yüzden çakma ürünler bu kadar fazla)... Her bir vatandaşın bankalara maaşından hatta birkaç yıllık maaşından daha fazla borcu var... Bugün bir kaç banka, zamanında (imar bankası gibi ihlas finans gibi) dedikoduyla veya gerçekten battı batacak haberleriyle çalkalansa bakın neler oluyor? Bu arada kendi işyerimden örnek vereyim(Ticaret Odası) o kadar çok icra'ya düşen(elektrik-su-doğalgaz-vergi -sgk borçları ayrıca çek-senet banka kredi gecikmeleri vs. vs.) firma var ki ticaret sicil müdürlüğümüze gelen yazı sayısı hergün artıyor... Ayrıca icra durumuna düşmüş aidatlarını ödememmiş yüzlerce üyemiz var...

Yani nereye bakarsan orada ne varsa onu görürsün... İcra dairelerine, ticaret/esnaf sicil müdürlüklerine bakarsan "batmış bu ülke" dersin, AVM'lere magazin programlarına bakarsan "herşey güllük gülüstanlık"...

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

%10 luk kısmı tespit edip geliri oranında çok pis yükleneceksin, gelen paralarıda yemeyip adam gibi harcayacaksın, o zaman düzelirmiyiz diyeceğim ama olmaz, dna sal bir hata söz konusu ne yazıkki  :(

Yorum bağlantısı

Çok seven,%50 ödesin diyorsun yani :D

Gönlünden ne koparsa %200 bile olabilir, bence mahzuru yok.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sadece bu konu değil, ne olursa olsun ondan para almasın, bundan almasın, şundan az alsın, ötekinden bana versin. Devlet neyden para alsın :)

Vergisini doğru vermeyen esnaftan alsın. Hatta esnafa gelmeden büyük firmalardan alsın. 

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...