İçeriğe Yönlendir

Yurt Dışından Araç Almak Hakkında!

Bünyamin Mehan

Recommended Posts

Merhaba,

Yurtdışında çalışan bir arkadaşım için araç arayışları içerisindeyken, yurtdışından araç alıp getirmeyi, 2 sene sonunda Türk plakaya çevirme fikri aklımıza geldi. Bildiğimiz noktalar; yurtdışında çalışma izni olması gerekmekte, evet bu izne sahip, 2 yıl sonunda plaka değişikliği yapılırken MTV gibi vergiler gelecek, buna da tamam dedik. Şimdi bu konular haricinde bilmemiz yada araştırmamız gereken başka ne gibi hususlar vardır?

15000€ 'ya çok iyi Audi, Bmw 'ler bulunabiliyormuş. 

Bu arada unuttuğum bir nokta, konu çok büyük bir ihtimalle yanlış yere açıldı, ilgili başlık bulamadığım için buraya açtım. Zahmet edecek Mod arkadaşımıza şimdiden teşekkür ederim.

Konunuz birleştirilmiştir.  :flowers:

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Ali Gök

lüks araba değilde standart bir araba getirip işletmeye kalksak ne olur peki? örneğin bir passat alsak 2006-2007 eğer porscheler auıdler 15 bin eoru ise heralde 2 3 bin euroya alırız pasatı

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

Merhaba,

Yurtdışında çalışan bir arkadaşım için araç arayışları içerisindeyken, yurtdışından araç alıp getirmeyi, 2 sene sonunda Türk plakaya çevirme fikri aklımıza geldi. Bildiğimiz noktalar; yurtdışında çalışma izni olması gerekmekte, evet bu izne sahip, 2 yıl sonunda plaka değişikliği yapılırken MTV gibi vergiler gelecek, buna da tamam dedik. Şimdi bu konular haricinde bilmemiz yada araştırmamız gereken başka ne gibi hususlar vardır?

15000€ 'ya çok iyi Audi, Bmw 'ler bulunabiliyormuş. 

Bu arada unuttuğum bir nokta, konu çok büyük bir ihtimalle yanlış yere açıldı, ilgili başlık bulamadığım için buraya açtım. Zahmet edecek Mod arkadaşımıza şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşınız yurtdışında olduğu zamanlarda aracı kimse kullanamaz.eğer araçla dönmezse.

15bin euro olan araç mtv ötv kdv v.s. eklenince burdaki fiyatlardan aşağı kalıcağını zannetmiyorum.

Bu tarz araç almayı bende düşünmüştüm.ama bizim almak istediğimizi devlet babada aldırmamak için kurallar koymuş.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Yil icinde 185 gun yurt disinda kalan herkes arac getirip 2 yil kullanabilir. Sorun su ki araci sadece bu kisi kullanabilir. Yok vekalatnameymis, babammis, abimmis gecmiyor, araci direk bagliyorlar.

Yorum bağlantısı
Sergen Yigit Topaloglu

Hepinize selamlar.
Öncelikle Hopa'da ikamet etmemden ve bu tip ticari işlerle uğraşmamdan ötürü değerli forum büyüklerime, yaşıtlarıma, küçüklerime bu konuda yardımcı olmayı ve sizleri bilgilendirmeyi kendime vazife bilirim.

İsterseniz kısa ve açık bir özet geçeyim ve sorularınızı teker teker cevaplayayım;
1-) Gürcistan'dan araç almak isteyen kişilerin, yerine getirmesi gereken bir çok prosedür var ve gerçekten çok yorucu bir çalışma istiyor
2-) Her önünüze gelenden araç temin etmek gibi bir lüksünüz olmasına rağmen, kurumsal olmayan firmalardan ve ya özel satış yapan bireysel işletmelerden mutlaka uzak durmanız gerekiyor.
3-) Hukuki sürecin nasıl işlendiğine dair çok yönlü bilgi birikimine sahip olmak için bilirkişiler ile uzun uzun diyalog halinde olmanız gerekiyor.
4-) Ödenmesi gereken vergiler, sigorta poliçeleri, ülkeler arası prosedür gereksinimlerini mutlaka bizzat yerinde görüp incelemeniz gerekiyor. 
5-) Son olarak ; Asla ama asla tanımadığınız, samimi bulmadığınız, güvenemediğiniz kişi ve kurumlarla diyaloğunuzu uzatmamanız gerekiyor. 

Bu 5 madde tamamen özet içerir. Dediğim gibi sormak istediğiniz bütün soruları belge ve dökümanlarıyla birlikte teker teker size gönderebilirim. Cevaplarınızı bekler, hepinize teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sergen Yigit Topaloglu

Araba değilde alamam tabi ama telefon uygun diye duymuştum alımı :D

Yarı yarıya fark ediyor tabii ki. Ama o da biraz uğraş gerektiriyor. :yes:  

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Çok cazip geliyor özellikle fiyatlar ama, bu kadar ucuzken nasıl her yer gürcistan plaka araba dolmuyor diye düşünmeden edemiyorum, sadece gözünü karartanlar mı alıyor acaba?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bi ara her yer gürcü plaka araç kaynıyodu. 1 haftada hepsi kayboldu  . :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Gürcistan işi ince noktaları var. İki sene şartları farklı. Öyle kafana göre olsa Karadeniz Gürcü arabası kaynar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Gürcistan işi ince noktaları var. İki sene şartları farklı. Öyle kafana göre olsa Karadeniz Gürcü arabası kaynar

Sen bilgili bi abiye benziyosun. O yörenin başka neyi meşhur?
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sergen Yigit Topaloglu
(düzenlendi)

Çok cazip geliyor özellikle fiyatlar ama, bu kadar ucuzken nasıl her yer gürcistan plaka araba dolmuyor diye düşünmeden edemiyorum, sadece gözünü karartanlar mı alıyor acaba?

Furkan bey öncelikle belirtmeliyim ki; düşünceniz son derece mantıklı. Sizin gibi düşünen binlerce insan vardır eminim. 

Şimdi size şöyle bir örnek vereceğim; Türkiye fiyatı 300.000 lira olan bir aracı Gürcistan'da 150.000 liraya çok rahat alabiliyorsunuz fakat bu duruma rağmen kimse almıyor. Çünkü ; Gürcistan'da çalışıyor gözükmeniz lazım, üzerinize kayıtlı bir şey olması lazım (elektrik faturası, su faturası vs) ve en önemli maddeyi söylüyorum size; aracınızın orada 145 gün kalması gerekiyor. Aldığınız gibi Türkiye'ye getiremezsiniz. Hadi diyelim ki aldınız ve araç kaldı orada. Ehliyetinizin Gürcistan uyruklu olması da gerekiyor. Ödeme planı için mal varlığı göstermeniz gerekiyor. 

Sayabileceğim binlerce unsur var. Umarım bunlar sorunuzun cevabı niteliği taşımıştır.

Son olarak bir şey daha eklemeliyim ; verdiğim rakamlar ve gerekli unsurlar %100 doğruluk niteliği taşımayabilir. Prosedür sürekli değişiyor. Ama en son araç alımında karşılaştığımız şeyler bunlardı. 

tarihinde Sergen Yigit Topaloglu tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sen bilgili bi abiye benziyosun. O yörenin başka neyi meşhur?

Çaa yok kivisi meşhur

Bknz

d06e0526e312e11c6905f82788dc1ddb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Çaa yok kivisi meşhur

Bknz

Sensin kivi. Ben ince iş deyince başka anladım. Ört ört. Usulca ört.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Türkiye'de 2 yıl yabancı plakalı araçlar kullanılabilinecek diye resmi gazetede yayınlandı ama hala trafikte topluyorlar gürcü plakalı araçları Nasıl bir tezat anlamadım

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Sergen Yigit Topaloglu

Türkiye'de 2 yıl yabancı plakalı araçlar kullanılabilinecek diye resmi gazetede yayınlandı ama hala trafikte topluyorlar gürcü plakalı araçları Nasıl bir tezat anlamadım

Sent from my iPhone using Tapatalk

İşte bunun sebebi aracın alındıktan sonra Gürcistan minimum bekleme süresinin dolmamasıdır. Alınan aracın Gürcistan'da aktif olarak min 145 gün kalması gerekiyor. Ee tabi kalmayınca ilk çevirmede bağlanıyor. Ve alan kişiler tecrübesiz olduğu için ödenmesi gereken vergileri ödeme kısmını atlıyorlar ya da bilerek atlattırılıyorlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

İşte bunun sebebi aracın alındıktan sonra Gürcistan minimum bekleme süresinin dolmamasıdır. Alınan aracın Gürcistan'da aktif olarak min 145 gün kalması gerekiyor. Ee tabi kalmayınca ilk çevirmede bağlanıyor. Ve alan kişiler tecrübesiz olduğu için ödenmesi gereken vergileri ödeme kısmını atlıyorlar ya da bilerek atlattırılıyorlar.

Gürcistan'dan arabayı aldım diyelim ve 145 gün orada beklemesi lazım yani öylemi ee ben ne anladım bu işten [emoji3]
Yorum bağlantısı
Sergen Yigit Topaloglu

Gürcistan'dan arabayı aldım diyelim ve 145 gün orada beklemesi lazım yani öylemi ee ben ne anladım bu işten [emoji3]

İşte bu yüzden maalesef Türkiye'de Gürcü plakalı araçlar yok denecek kadar az.  :)

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

İşte bu yüzden maalesef Türkiye'de Gürcü plakalı araçlar yok denecek kadar az. :)

aklımdaki kör düğümler şimdi çözüldü işte :) :)

Bir sürü insan atıp tutuyor şöyle garanti veriyoruz 2 yıl binersiniz gezersiniz bilmem ne milletin parasını Hakkı'nı yiyorlar demekki yazık günah .....

Yorum bağlantısı
Sergen Yigit Topaloglu

aklımdaki kör düğümler şimdi çözüldü işte :) :)

Bir sürü insan atıp tutuyor şöyle garanti veriyoruz 2 yıl binersiniz gezersiniz bilmem ne milletin parasını Hakkı'nı yiyorlar demekki yazık günah .....

Bu mümkün değil inanın bana hocam. Artık devlet kontrolleri de sıkılaştı bu konuda. Yardımcı olmama sevindim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

%90 ötv alan devletin işi yok kendi topuğuna sıkacak

Hangi %90 abi? %145 :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Hangi %90 abi? %145 :)

Yalnızca ÖTV olsa iyi abi, arabanın herşeyinden her zaman vergi alıyorlar, Muayene, Her yıl MTV, Yakıttan vergi,

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...