İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 Te Motor Yağı Olarak 0W30 Yada 0W40 Tam Sentetik Yağ Kullan


Serdar Kazancı2006
Çözüme git M.Fatih Yüce tarafından,

Recommended Posts

Serdar Kazancı2006

Kışa girerken motor yaģımı 0w30 yada 0w40 olarak değiştirmek istiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Her ikiside piyasadaki en iyi yağdır. 0w30 ford motorlara göre karışımı daha uygun. Bende mobil 0 30 kullanıyorum uzun süredir...Bu yazdığıma bir sürü kimse itiraz edecektir ama bu yağlar long life = uzun süreli diye geçer ve dünyadaki çoğu araç üreticisi 30,000-40,000 / 2 yıl da bir değişimi tavsiye eder. Bende emekli olduktan 2 yılda bir 10,000 km yol yaptığımdan bunu kullanıyorum...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bazı  dizel kardeşlerinde 0w 30 yağ kullanılıyor. Dizelse 0w 30 olabilir bence. Ama benzinli de başka alternatif yok diye biliyoruz. 

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

mobil 1 0w40 new life benzin,lpg araçlarda kullanılıyor.

mobilin 0w30 motor yağıda benzinli araclarda kullanılabilir

mk3 benzinli aracında 0w30 ya da 40 kullanan varmıdır?

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan

Ben Mobil1 5-30 koydurmayı düşünüyorum. Umarım iyi olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Sanırım kullananan yok. Ekim başında değiştireceğim. Tecrübelerimi paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan

Serdar Bey merhaba. Aracım 120000de 2006 manuel ghia paket mondeo. Benden önceki sahibi castrol 10w-40 koyduğunu söyledi ve kendisi aracın ilk sahibi yani demek oluyor ki hep 10w-40 konulmuş. İşin enteresan kısmı motor ekspertizinde motor %91 çıktı ( lpg 2015 ocakta takıldı bu yüzden motor yorulmamış ) yani motor durumu çok iyi.Aracı Erzincandan aldım yani kışın çok aşırı soğuk olmaz Erzurum gibi ama sonuçta doğu illerimizden. Siz üstadlarıma sorum ise önümüzdeki günlerde yağ bakımı yaptıracağım sizce ben hangi aralıkta yağ koydurayım? Marka olarak Mobil tercihimdir. Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006
(düzenlendi)

Neden 10w40 kullanıldıgını anlamadım. Motorunuzu yormayın. mobil 5w30 tam sentetik yağ kullanın. Manuel mondeo canavardır.Güle güle kullanın.

tarihinde Serdar Kazancı2006 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan

Ben de anlamadım fakat dediğiniz gibi en kısa zamanda değiştireceğim. Mobil new life 0w40 çok mu ince kaçar acaba ? Teşekkürler vaktiniz için.

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan
(düzenlendi)

An itibariyle Mobil 1 0w40 New life 4+1 almış bulunmaktayım Serdar Bey umarım iyi yaptım bir an gaza geldim sanırım :) Birde değişim öncesi würth veya motorsilk motor içi temizleme sıvısı alacağım yağ ve filtre değişimi rölentide 10 dk çalıştırıp değişim yaptıracağım. Araç turbosuz lpg li belki fazla iyi olacak ama titiz biri olarak umarım memnun kalırım. Değişim sonu sizlerle paylaşağım tecrübemi.

tarihinde Şahin Akdolan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Şahin bey sık sık yağ seviyesini kontrol etmeyi unutmayın. Araç lpg li olduğu için yağ yakabilir !!! Elde ettiğiniz tecrübeleri de bizimle paylaşırsanız sevinirim. 
 

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan
(düzenlendi)

Tabiki Serkan Bey , umarım eksiltme yapmaz  :unsure2:  Bu arada yağ değişimi öncesi motor iç blok temizleme kimyasalları hakkında düşünceleriniz nedir ? Konuyu hortlatmak gibi olacak ama  :fiuw:

tarihinde Şahin Akdolan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Motor içi temizleyici kullanımına siz karar vermelisiniz. Bu konuda literatüre girmiş bir sonuç raporu bulunmamaktadır. Uygulayanların yorumlarına ne kadar güvenilir?
Şahsen ben enjektör temizleyici kullandım. Sonucundan da memnunum. Denemekte fayda var. Ama bunu 100 bin km. de bir uygulamak daha doğru olur. Her yağ değişiminde uygulanmamalı. Marka güvenilirliği olan ürün kullanılmalıdır. Fiyata bakmadan.

Yağ olarak bende mobil 1 0w30 yağ kullanmayı düşünüyorum. Eğer sizden olumlu cevap gelirse fikrim değişebilir.
 

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan

Ben motor içi temizleme kimyasalını benden önceki sahibinin yanlış kullanım dolayısıyla oluşan atıkları temizlemek adına istiyorum bakalım onu da yaparsam onu da bildiririm. Mobil firmasına mail attım durumu kendileri 5w30 full economy önerdi ama ben bu yağ olayı kafam karıştı açıkçası :(

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Şahin bey kafanı bu kadar takma 0w40yağ 10w40 yağdan daha sağlıklı olacaktır. Tek sıkıntı yağ eksiltme olabilir.  Onuda gözle görmek gerekir. Şimdiden azaltır,azaltmaz demek doğru olmaz. Ford Mondeo için önerilen yağ 5w30 fakat yeni nesil motorlarda 0w30 kullanılmaktadır. Bu nedenle denenmesinde bir zarar görmüyorum. Eylül sonunda bende değiştireceğim. 

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan

Abi 4 LT ve 1 LT mobil 1 new life 0w40 aldım 1 lt olan 12 üretimi 4 lt olan ise 14 üretimi. Bu yağlardan raf ömrü vs pek bilgi bulamadım,sonuçta bunlar full sentetik olduğu için bazı solvent bazlı kimyasallar bozulabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

yağın nasıl saklandığı önemli

1 lt yağı açtıgında kontrol et

tortulaşma olup olmadığına dikkat et

sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama için rahat etmeyecek ise 1 lt yağin yenisini al

Yorum bağlantısı
Şahin Akdolan

Abi çok teşekkür ederim yarın bakım yaptıracağım bakalım sonuca göre sizle paylaşsacağım. Yağın motora alışma süresi varmı acaba? Uzun yola çıkacağım, kimi arkadaşlar en az 100-200 km sonra verim alırsın diyor

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Merak ettiğim niye üreticinin önerdiği standartın dışında bir seçeneği denemek istiyorsunuz?

Ford'un güncel standartı WSS-M2C913-C ve bu geriye doğru da geçerli. 5W-30 viskoziteye tekabül etse de aslında standart HTHS değeri (High Temperature High Shear Viscosity - yüksek ısıdaki viskozite) düşük yağı tanımlıyor ve yağ üreticileri de buna uygun ürünler çıkartıyorlar. 

Düşük HTHS düşük yakıt tüketimi için hedeflenen bir değer ve motor konstrüksiyonunun buna uygun olması lazım.
Ford böyle bir yolu seçmiş ve kendi yağ standartını da ayrıntılı tanımlamış ve buna uygun ürünleri de değişik üreticiler sunarken neden farklı bir yola gitme ihtiyacı doğuyor?

Ayrıca bir kişinin bir kez yağ kullanımı ile o yağın uygun olup olmadığına karar vermek hiçbir bilimsel kanıtsal değer taşımaz. 

Aynı koşullarda kullanılan aynı motordan 5'er adet iki grup halinde iki farklı yağ ile en az 200.000 km kullanılıp motorların sonrasında değerlendirilmesi lazım.

Bu yapılmadığı sürece ben şunu koydum şöyle iyi oldu, o bunu koydu böyle kötü oldu tarzı açıklamalar sadece bilimsel açıdan değersiz kanaatlerdir.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006
(düzenlendi)

Cem Bey,

 

Yazdıklarınızda haklısınız. Fakat yağ teknolojisi sürekli gelişmekte ve bizlerinde buna ayak uydurması gerektiği kanısındayım. Şuan güncel motorlarda kullanılan bir yağı denemenin bir zararı olacağını düşünmüyorum. Misal halen şanzımana FMY ATF dextron 1 Ford ESP-M2C166-H  yağ mı koyacağız? Şanzımancılar bile aşmış hocam Dexron III kullanıyorlar.

Amaç bilimsel bir çalışma değil, gelişen teknolojiye ayak uydurmaktır. 

Saygılarımla.

tarihinde Serdar Kazancı2006 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...