İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı

Normalde benim aracın standart gösterdiği yakıt aldığımda 840-850 km civarı. Ancak şehiriçi kısa mesafelerde ve dur kalk binerseniz, 780'de gösteriyor, 740 da.Uzun mesafelerde ise 1000-1040 km'leri görebilmek mümkün.(Hatta standart göstermiyor mu diye sormuş ve Lokman Abi'den aynı cevabı almıştım) Her yakıt aldığınızda eğer sürekli kısa mesafe binmişseniz, sıfırlarsanız eski tüketimin ortalaması üzerine eklenip, canınızı sıkmaz. Benim ortalamam 6,3-6,4 civarında karmada...

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

gecen hafta ortalama 7lt seviyesinde diye sevinirken bu haftaki ortalamam 120 km icin yine 10lt cikti

depoyu tekrar full doldurdum ve simdiki ortalama 10 12lt seviyelerinde reset atsamda asagi inmiyor hava soguk diye bu kadar artarmı bilmiyorum, yapacak birseyde kalmadı hafta sonu servise gidip egr ye baktırıcam bunun dısında yapacak birsey gelmiyor aklıma

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

benim araç 7 lt çivarından filtreler değiştikten sonra ve 2000 deviri geçmeden 5.5 lt ortalamaya düştü 100 tl mazotla 550 km gösteriyor şu anda

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

son 5 gundur yaptigim 70km de ortalamam 15 lere cikti,

aksam depoyu doldurdum ve yakıt ortalaması 13lt ciktı

sinir bozucu ama bunun uzerine uzun yol yapip bakmak istedim

aksam saati ciktim yola izmite gittim geldim 170km yol yaptım giderken 100 110 sabit 2000 2500 devir arası giderken 5.2lt

gelirken 90km sabit 2000 devir de 5.1lt olarak geri dondum.

tekrar yakıt aldım ve ortalama 5.2 cikti,

sehir ici tekrar 10 olacak sanırım, daha onceki arac ile uzun yolda 4lt altına iniyordum sehir ici 7lt seviyelerindeydi.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

burhan bey sizin araçta bir sorun olmalı ama belkide istanbul trafiği dur kalk belki fazla yakar ama siz 13 lt diyorsunuz dur kalk olsa bile yine çok fazla ben mersinde ikamet ediyorum şuanda ortalama 5.5 lt civarı şehir içi

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
burhan bey sizin araçta bir sorun olmalı ama belkide istanbul trafiği dur kalk belki fazla yakar ama siz 13 lt diyorsunuz dur kalk olsa bile yine çok fazla ben mersinde ikamet ediyorum şuanda ortalama 5.5 lt civarı şehir içi

bende bir sorun oldugunu düsünüyorum ama ne oldugu mechul, servise bir kac goturdum sorun yok dendi,

aynı muhitte 2 ogretmen arkadas da cmax var hemen hemen aynı yolu yapıyoruz

mesafem cok kısa aslında benimde sabah 3 aksam 3km arada da yapıilirsa gunde tolplam 8 10km belki

diger arkadasların 2004 trend 7-8 lt civarı ortalaması

2005 trend olanda 6.6lt ortalaması benim onceki 2004 ghia vardı onunda 7lt civarı idi , bu aracn filtre bakım vs cok olmamıs hava filtresinide yeni degistirdim

yag ve filtresininde yakıtı etkiliycegini bilsem onuda tekrar degistiricem

bu ctsi gunu tekrar servise goturucem sanırım bu sefer de egre temizlenir , yazılım icin usta gerek yok demisti ama olmadı birde yazılım yukseltiriz artacaksada iyice artsın :)

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
benim araç 7 lt çivarından filtreler değiştikten sonra ve 2000 deviri geçmeden 5.5 lt ortalamaya düştü 100 tl mazotla 550 km gösteriyor şu anda

Çok güzel bi değer yakalamışsınız Arda Bey ben şu anda 7-8 lt arası degişiyor + olarak benim araç 17 inc jant farkı siz mazottu nerden alıyorsunuz ben shell euro dizel alıyorum hep.

aksam saati ciktim yola izmite gittim geldim 170km yol yaptım giderken 100 110 sabit 2000 2500 devir arası giderken 5.2lt

sehir ici tekrar 10 olacak sanırım, daha onceki arac ile uzun yolda 4lt altına iniyordum sehir ici 7lt seviyelerindeydi.

Burhan Bey benimde arabam 10-11 lt yakıyordu şehir içi bi uzun yol yaptım ondan sonra yakıt 7- 8 lt felana düştü şehir içi uzun yolda yukarda gördügünüz resim üzerine. 4.9lt yi gördüm 90-100km hızla giderken. 3 kişidi arabada.

uzun yolda arabada yakıtta her hangibi bir sıkıntı yok. sadece şehir içi biraz fazla yakıyor Arda bey 5.5 yakaladıgı deger çok güzel bende çok görmek istiyorum şehir içi bu değerleri.

Ben çok uğraştım yakıtı düşürmek için. ama tüm bakımları yaptım bi fark olmadı turbo değişti ondan sonra bakalım düşecekmi yakıt bılmıyorum denıyecem depo bıtsın tekrar alıp denıyecem ıcınde 150km lık felan yakıt var pek bi fark olacagınıda zannetmiyorum.

Arda bey müsait oldugunuz bi zaman gelin bi çayımı için tanışmış olalım ya 5.5 mükemmel değer :) ben 7-8 den aşşagı şehir içi düşüremedim. bide Arda bey yakıtı siz nerden alıyorsunuz

Saygılar

bende bir sorun oldugunu düsünüyorum ama ne oldugu mechul, servise bir kac goturdum sorun yok dendi,

aynı muhitte 2 ogretmen arkadas da cmax var hemen hemen aynı yolu yapıyoruz

mesafem cok kısa aslında benimde sabah 3 aksam 3km arada da yapıilirsa gunde tolplam 8 10km belki

diger arkadasların 2004 trend 7-8 lt civarı ortalaması

2005 trend olanda 6.6lt ortalaması benim onceki 2004 ghia vardı onunda 7lt civarı idi , bu aracn filtre bakım vs cok olmamıs hava filtresinide yeni degistirdim

yag ve filtresininde yakıtı etkiliycegini bilsem onuda tekrar degistiricem

bu ctsi gunu tekrar servise goturucem sanırım bu sefer de egre temizlenir , yazılım icin usta gerek yok demisti ama olmadı birde yazılım yukseltiriz artacaksada iyice artsın :)

Hiç Uğraşmayın Burhan bey bende çok götürdüm servise carbon clean bilene yaptırdım cc yaptırdıktan sonra yakıt arttı düşecegine uzun yol yaptıktan sonra biraz düştü. oda benim aracın tüm bakımları yeni yapıldı gecen hafta bakımdan cıktı baskı balata + turbo vs.vs çogu aksamı sıfırlandı. gine aynı.

servis bişe demiyor geçiştiriyor. benim arkadaşımda 2004 tdci ghia var 6.5 lt yakıyor şehir içi. yag filitresi yakıtı etkılıyecegını zannetmıyorum ben arabayı alıgımdada böle yakıyordu 4000tlden fazla masraf ettım kayışlar + turbo + baskı balata +tüm filitreler yag mazot hava polen + tüm yaglar değişti gine aynı pek bi fark olmadı. benim bi tek egr değişmedi. daha önce aldıgımda ilk arabayı egr hatası vermişti sonra servıste silinmişti arıza temizlenmişti. carbon clean yaparken. bi tek egr kalıyor başkada bişe kalmadı:)

--------------------------------------------

Ama işin garibi bu araba çok yaksa uzun yoldada çok yakardı? uzun yolda gayet normal yakıyor sadece şehir içi çok yakıyor galiba tek aklıma gelen kısa mesafelı kullandıgımız için galiba motor soguk oldugundan tek aklıma bu gelıyor.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

yalcın bey uğrarım yanınıza mutlaka tedavim bitti mersindeyim kısmet olursa haftaya gelmeye calışırım kısmet olursa bu hafta uzun yols cıkacam izmire gidip gelecem uzun yolda ne yakacak merak ediyorum bende audi a4 2.0 tdi var o uzun yolda 6 lt şehir içi 7-8 lt arası yakıyor sizin araç değerleri çok 2.0 tdi kadar yakıyor şehir içi ama kısa mesafe kullanmanızdanda kaynaklanıyor olabilir ben günde 40 km civarı yapıyorum bugün mesala zorladım aracı ona rağmen ortalama 5.9 şu anda

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
yalcın bey uğrarım yanınıza mutlaka tedavim bitti mersindeyim kısmet olursa haftaya gelmeye calışırım kısmet olursa bu hafta uzun yols cıkacam izmire gidip gelecem uzun yolda ne yakacak merak ediyorum bende audi a4 2.0 tdi var o uzun yolda 6 lt şehir içi 7-8 lt arası yakıyor sizin araç değerleri çok 2.0 tdi kadar yakıyor şehir içi ama kısa mesafe kullanmanızdanda kaynaklanıyor olabilir ben günde 40 km civarı yapıyorum bugün mesala zorladım aracı ona rağmen ortalama 5.9 şu anda

Merhabalar tekrardan Arda bey muhakkak beklıyorum musait oldugunuz bi zaman. Uzun yolda ben araba full dolu 500km ye 100tl yaktım 5 kişidik ve arkada 200kg felan yük vardı otobanda 140la felan gidiyordum uzun yolda baya ekonomik. 3 kişi olarak 100km hızla felan 4.9 lt yi gördüm. sizde buna yakın daha düşük degerler yakalarsınız. Audi A6 3.0TDi kullandım 1 ay felan şehir içi 10lt max yakıyordu zorladıgım halde :rolleyes:

Ben kısa kullanıyorum pozcudan çarşıya felen yada mezıtlıye gıtmek ıcın sizin gibi o kadar çok kullanmıyorum. sizin yakaladıgınız deger çok güzel 5.9

Yorum bağlantısı
Barış Güler

Benim aracımda son günlerde 9 lt altına düşmüyor.aracın yakıtında artma olduğunu düşünüyorsanız 90 km sabit hızda ort.yakıtı sıfırlayıp deneyin ort.4-4.5 lt civarında yakıyorsa sorun yok demektir.5.2 lt belirttiğiniz hızda yakmışsa bence sorun yok yakıtta.benim araçta çok soğuk aylarda 12 lt gördüğüm olmuştu.

Yorum bağlantısı
Barış Güler
Demekki benim koçum formunda, mazot aldıktan 50 km sonra bu resmi çekmiştim.

muayene20.jpg

Yalnız şunuda söylemek istiyorum Burhan Bey, arabayı aldığım arkadaş bana depoyu doldurduktan 650 km sonra mazot bittiği ikazı yapıyor demişti ama ben onun dediği km den çok fazlasını yaptım 750 -800 gibi aracın bunu algılama ve analiz etme şekli nedir bilmiyorum ve ben herhangi bir bakım onarım yaptırmadım aldıktan sonra. Yani kullanıma bağlı olarak günlere haftalara bağlı bir analiz olabilir diyorum.

Kullanılan güzergah ve kullanım çok fark ettiriyor.uzun yolda ort 4.2 lt gösterirken depoyu fulledim kalan mesafe 999km gösterdi.1000 demedi.Ama o depoyla Alanya'dan Erzincan'a geldim 1000 km'yi çok rahat geçti.Ama şu an devamlı 1 ve 2. vites hergün 3-4 km gidiş-geliş ort.9 lt yakıyor.

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
Kullanılan güzergah ve kullanım çok fark ettiriyor.uzun yolda ort 4.2 lt gösterirken depoyu fulledim kalan mesafe 999km gösterdi.1000 demedi.Ama o depoyla Alanya'dan Erzincan'a geldim 1000 km'yi çok rahat geçti.Ama şu an devamlı 1 ve 2. vites hergün 3-4 km gidiş-geliş ort.9 lt yakıyor.

Doğrudur çok farkeder.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Turboyu değiştirdikten son bakıma girdikten sonra depoyu fulladım. bugun 250km yol yapmıştım şehir içi. tekrardan depoyu bir fullim dedim.

50tl lik mazot aldı 0.20 kuruş yakmış şehir içi bana çok iyi gibi geldi :lol2: güncell tüketimi inş hep böle olur :)

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Hadi gözün aydın Yalçın, bu şekilde devam.

Sagollasın Lokman abi turbodan sonra bir deniyeyim dedim :lol2: abi bu arada arabada hiç tekleme olmuyor saniyelikte olsa tekleme oluyordu ya o gitti turbo değiştikten sonra. serviste demişti turbodan oluyordur diye. sende varmı halen öle sorun tekleme ? şu anda güncel yakıt beni sevindirdi inş hep böle olur :)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Benim maf sensörü temizlendi, mazot filtresi de değişti sorun yok oldu yalçın. şimdilik sorun yok.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

gecenlerde izmit yaptım demistim, uzun yolda ortalama 5.1 e dusmustu, gelince depoyu doldurudm ve sehir ici 260km yaptım simdi ki ortalamam 7.8 de duruyor uzun yol beyni sulandırdı :nazar: umarım dilerim insaallah hepboyle kalır

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

ben gecen hafta mersinden izmir, izmirden ankara ve tekrar mersin yaptım toplam 2100 km yaptım toplamda 315 tl mazot yaktım ve ortalamada 4.6 gösterdi ve bence süperdi ve km de 150 civarı yaktı. hız olarak 110 sabit hızda kullandım

Yorum bağlantısı
Türkay Beşel

2008 C-Max Titanium.Denizli'de şehir içi kullanıyorum.Denizli'nin yollarını bilen bilir :flowers: Evimden işime 7 km var.Ve 3 adet trafik lambası.

Şimdiye kadar çok da hırçın kullanmamama rağmen göstergemde ortalama yakıt tüketimim 7.8 lt/100 km göstermektedir.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
2008 C-Max Titanium.Denizli'de şehir içi kullanıyorum.Denizli'nin yollarını bilen bilir :D Evimden işime 7 km var.Ve 3 adet trafik lambası.

Şimdiye kadar çok da hırçın kullanmamama rağmen göstergemde ortalama yakıt tüketimim 7.8 lt/100 km göstermektedir.

Hocam uçtan uca gidiyorsun herhalde :) Bu arada Denizli' li görmek sevindiriyor beni :)

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman

bugun yakıt alarak ortalamayı cikardım uzun yol ve sonrasında egr temizligi ile onceleri 10 12 olan ortalamam bu sefer 370 km yol sonrasında 8.4

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bende biraz önce depoyu fulledim, ortalama yakıt 7.5 gösteriyordu, 116 Tl yakıt aldı yaptığım kilometre 492, kilometreye 235 kuruş yakmış hesaplayınca 100 kilometreye 6.9 filan çıkıyor, bir yanlışlıkmı var yada benmi yanlış hesapladım :) eğer yol bilgisayarından kaynaklı bir hata varsa neden olur, daha önce ortalamalar aşağı yukarı tutuyordu.

bende diyorum geçen aydan beri yakıt ortalaması yükseldi :)

Yorum bağlantısı
Türkay Beşel
Hocam uçtan uca gidiyorsun herhalde :nazar: Bu arada Denizli' li görmek sevindiriyor beni :D

Hakan Bey,vvalla Üçler'den Servergazi'ye...araba zaten ısınana kadar yol yarılanıyor.Ayrıca 3 demişim;ama 5 taneymiş.Devamlı yukarı doğru bir eğim :nazar: Aslında...az da yakıyormuşum haaa :nazar:

Denizlili görmek beni de sevindirdi.Umarım ileride bir toplantı yapılır,seve seve katılırım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağdaş Şahin

İyi geceler 2008 titanium tcdi aracım ortalama 8,4 --- 8,8 lt gösteriyor genelde sehir içi kullanıyorum depoda 630 -- 660 km yol yapıyor sizce normalmi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...