İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - 1.6 Otomatik TDCI Yakıt Tüketimi

Burak Karadeniz

Recommended Posts

Sinan Yalçın Durmuş
100-120 km hızın üzerinde rüzgar direnci arttığı için yakıttaki artış çok fazla oluyor abi haklısın.ani hızlanmalardanda kaçınırsan (hem şehiriçi hem şehirlerarası) yakıtta çok farkettiriyor.hız ve yük durumuna göre 6.8 litre fazla bir rakam değil bence abi

sehirler arası yolda normal fena degil ginede fazla bence cünkü yolun 600kmsi otobanda 400kmsı normal şehırler arası yolda

eger 100-120 ıle gıtseydım klima kapalı tek kişi ortalama 4.5 lt tüketirdi buda 165tl yapardı bayada fark oluyor yav :( cc olsa otobanda acacamda yok malesef bide otobanda ınsan sıkılıyor 100-120 ile gitmeyle ya o yüzden ister istemez basıyorsun

Yorum bağlantısı
sehirler arası yolda normal fena degil ginede fazla bence cünkü yolun 600kmsi otobanda 400kmsı normal şehırler arası yolda

eger 100-120 ıle gıtseydım klima kapalı tek kişi ortalama 4.5 lt tüketirdi buda 165tl yapardı bayada fark oluyor yav :( cc olsa otobanda acacamda yok malesef bide otobanda ınsan sıkılıyor 100-120 ile gitmeyle ya o yüzden ister istemez basıyorsun

Ben focusla 3.4 lt ortalama tutturdum tek kişii:)

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Ben focusla 3.4 lt ortalama tutturdum tek kişii:)

şehirler arası yolda 3.4 süper hatta ultra süper bi tüketim ben bi kere 3.9lt yi görmüştüm şehirler arası yolda 2 kişi klima kapalı 90-100km hızla.

ya şehirlerarası yolda basmazsan yakmıyorda şehir içi iyi yakıyor araçlar =) Lokman abi kn hava filitresi taktırmıştı acaba etkisi oldumu yakıtta?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
Lokman abinin şehir içi dediği güzergahta otoban kullanımı var karma desek daha doğru olur.

Gökhanım otoban sadece 160 km si oda otoban sayılırsa ;) Tuzladaki filizler toplantısına giderken. Trafik berbattı. gerisi beylikdüzü, Yenibosna arası E5 aşağı yukarı yolu biliyorsun, metrobüs çalışması nedeniyle çok kötü.

şimdi: 5. vitesi daha az kullanıyorum ;) K&N filtrenin faydasıda olabilir, bide mesafe uzun eskiden az kilometre kullanıyordum, şimdi gidiş geliş 50 km. şunuda belirteyim kesinlikle arabayı sıkıştırmıyorum, istisnalar hariç :D

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Gökhanım otoban sadece 160 km si oda otoban sayılırsa :) Tuzladaki filizler toplantısına giderken. Trafik berbattı. gerisi beylikdüzü, Yenibosna arası E5 aşağı yukarı yolu biliyorsun, metrobüs çalışması nedeniyle çok kötü.

şimdi: 5. vitesi daha az kullanıyorum :) K&N filtrenin faydasıda olabilir, bide mesafe uzun eskiden az kilometre kullanıyordum, şimdi gidiş geliş 50 km. şunuda belirteyim kesinlikle arabayı sıkıştırmıyorum, istisnalar hariç :)

Lokman abi harika bi tüketimin var vallahi aracı aldıgım günden berli kıyaslıyorum devamlı :)

benim araç su anda 136.000de 138.000de bakıma girecek 10.000de bir bakım periyotu.

bi dahaki bakımda turbo metal borusunda bi kontrol ettirecem hafif bi sızıntı olabilir. arada bakıyorum ustunde devamlı yaglanma oluyor o kaynak bölgesinde. bide k&n hava filitresinide alayım takayım bakalım yakıt ve performansta nasıl bi etki yaratacak :)

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

tekrar herkerse merhaba yalcın nasılsın benim c-max sehir içi 6 lt civarı birde yalcın mersinde petro türk var ordan mazot almayı bir dene istersen ben 30.000 km beri ordan alıyorum bir kötülüğünü görmedim fiyat olarak da 3.19 bizim bir arkadaşın müşterisiymiş oda ordan alıyo ve 100.000 civarı oda ordan almış daha bir sorun görmemiş haberin olsun yalcın

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
tekrar herkerse merhaba yalcın nasılsın benim c-max sehir içi 6 lt civarı birde yalcın mersinde petro türk var ordan mazot almayı bir dene istersen ben 30.000 km beri ordan alıyorum bir kötülüğünü görmedim fiyat olarak da 3.19 bizim bir arkadaşın müşterisiymiş oda ordan alıyo ve 100.000 civarı oda ordan almış daha bir sorun görmemiş haberin olsun yalcın

Merhabalar nerelerdesin Arda ya hiç gözükmüyorsun ? iyiyim sen nasılsın iyisindir inş?

Şehir içi süpermiş vallahi Arda 6lt benim arac 7 - 7.5 arası ama ben seri kullanıyorum onuda söliyeyim. Ben hep mersinin çıkışında limanın ordaki bpden alıyorum ultimate babamda yıllardır orda alıyor orda aldıgım mazot kaliteli arabada tekleme duman atma felan hiç bişe yok. 3.19 güzelmiş burda 3.640dı en son aldıgımda. Hayırlısı Arda bi ara görüşelim çay kahve içelim ya müsait oldugunda tanışmış oluruz hem?

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

olur yalcın üniversite yolunda karaca halı sahasının arkasında inşaatım var herzaman beklerim

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
olur yalcın üniversite yolunda karaca halı sahasının arkasında inşaatım var herzaman beklerim

Musait oldugunda görüşelim ne zaman istersen :good1:

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
(düzenlendi)

Bugun mersin adana arası otobana girmedim normal yolda gittim 160km yol yaptım.

Mersinde yol bilgisayarını sıfırladım dönüşte bi bakayım dedim ortalama tüketime 3.9 lt di hiç yormadan ani hızlanmadan kullandım çok sakin bi şekilde 90-100km hızları arası kullandım. arabanında bakım zamanı yaklaştı bakalım bakımdan sonra nasıl olacak bu degerler 2000km var bakıma şu anda aracım 136.000 de 138.000 de bakıma girecek. 10.000 de bir

resim

1440.jpg

tarihinde Yal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Yalçın demekki sakin kullanmak gerekiyormuş.

Lokman abi sanırsam sen çok sakin kullanıyorsun. Malesef ben sakin kullanamıyorum şehir içi hatta bu aralar arabayı chıplettirme gibi bi düşüncem var 140ps ye çıkarmak + kn hava filitresi süper olur vallahi Mehmet Gazihanla görüştüm bakalım Hüseyin hocanın fiestası ıle benım c-maxa yaptırabiliriz Chip tuning

Şehir içi ben 3000-4000 arası kullanıyorum. ama depom bitsin ondan sonra dolduracam depoyu çok aşırı sakin bi şekilde kullanacam bakalım ne kadar fark edecek şehir içi

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
Lokman abi sanırsam sen çok sakin kullanıyorsun. Malesef ben sakin kullanamıyorum şehir içi hatta bu aralar arabayı chıplettirme gibi bi düşüncem var 140ps ye çıkarmak + kn hava filitresi süper olur vallahi Mehmet Gazihanla görüştüm bakalım Hüseyin hocanın fiestası ıle benım c-maxa yaptırabiliriz Chip tuning

Şehir içi ben 3000-4000 arası kullanıyorum. ama depom bitsin ondan sonra dolduracam depoyu çok aşırı sakin bi şekilde kullanacam bakalım ne kadar fark edecek şehir içi

Mehmet Gazihan'a benden de selam söyleyin :nazar:

Araç chiplenince daha az yakmak pek gerçekçi olmuyor, en azından kısa sürüyor sonrasında kullanım tarzınız değişiyor ve daha fazla yakıyorsunuz

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Mehmet Gazihan'a benden de selam söyleyin :nazar:

Araç chiplenince daha az yakmak pek gerçekçi olmuyor, en azından kısa sürüyor sonrasında kullanım tarzınız değişiyor ve daha fazla yakıyorsunuz

Aleykum Selam daha şu anda araştırma içindeyiz duman atma felan olur diye korkuyorum Mehmet bey duman atma olmaz dedi ama bakalım dediginiz gibi güçlü olunca motor ister istemez basacam oda yakıt tüketimini arttıracak azaltacagına :D

Sizin aracınızda chipli sanırsam nasıl performans hızlanmada fark varmı fabrika verisi 11.3 saniye bu veri 0-100 9snye felan düştümü son hızda bi değişiklik oldumu acaba ?

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
Aleykum Selam daha şu anda araştırma içindeyiz duman atma felan olur diye korkuyorum Mehmet bey duman atma olmaz dedi ama bakalım dediginiz gibi güçlü olunca motor ister istemez basacam oda yakıt tüketimini arttıracak azaltacagına :nazar:

Sizin aracınızda chipli sanırsam nasıl performans hızlanmada fark varmı fabrika verisi 11.3 saniye bu veri 0-100 9snye felan düştümü son hızda bi değişiklik oldumu acaba ?

Duman atma olmaz olduğunda da egr iptal edersiniz ki; zatenb tavsiye edecektir, 140hp olası değil en fazla 135hp olur 0-100 testi hiç yapmadı yapmayı da düşünmem ama gerektiğinde hakkını verir.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Duman atma olmaz olduğunda da egr iptal edersiniz ki; zatenb tavsiye edecektir, 140hp olası değil en fazla 135hp olur 0-100 testi hiç yapmadı yapmayı da düşünmem ama gerektiğinde hakkını verir.

Evet egr iptalini sölemişti ama bizim c-maxlarda egr iptal etmek biraz problemli galiba yeterli 135hp siz memnunmusunuz Cemil bey yaptırdıgınıza ?

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Memnunum memnun olmasına da çok ihtiyaç duyduğumu da söyleyemeyeceğim. Eğr iptalide çok basit bir metal pul koyup kapatıyorlar o kadar sorun olduğunu kim söylüyor ki?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2.5 saatlik işçiliği vardır, motor soğuduktan sonra. Arıza lambasını da yakabiliyor diye duymuştum.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cengiz Şeker

Benim tüketimim şu an şehirdışı 7.2, şehiriçi 7,9. (YB verileri.) Forumda 5 küsürlü değerler görüyorum, umarım alışma safhasını müteakip bizim değerlerimiz de en azından şöyle bir 6 lt. seviyesine iner..

Hepinize iyi akşamlar..

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Benim tüketimim şu an şehirdışı 7.2, şehiriçi 7,9. (YB verileri.) Forumda 5 küsürlü değerler görüyorum, umarım alışma safhasını müteakip bizim değerlerimiz de en azından şöyle bir 6 lt. seviyesine iner..

Hepinize iyi akşamlar..

uzun yola şehir dışına çıkacagınız zaman yol bilgisayarınızı sıfırlayın :unsure2:

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
C-Max 1.6 TDCI da "Pul" ile iptal olduğundan eminmisiniz? 2.0 da oluyor onu biliyorum.

Bulabildiğim yerli yabancı tüm kaynakları taradım, ama bunu yapıp ta arıza lambası yanmayanı görmedim.

Yalnızca yazılım ile iptalinde sorunsuz amaca ulaşılabiliyormuş. Mehmet Gazihan dahil her kayna bunu söylüyor. Eğer sizinki pul ile oldu ise hemen denemek isterim bende.

Zaten Remap olayını Mehmet Gazihan yaptı, belki yazılımsal iptal de yapmıştır,pul dediğim metal bir plaka bana tarif etti, bende ustama yaptırdım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
H.Cenk Bayrakçı

Benim araç karmada 6,4 lt yakıyor, uzun yol yaparsam 5 litreler civarını görüyorum, memnunum. Bakımım da yaklaştı, bakımdan sonra daha da iyi olur.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Benim araç karmada 6,4 lt yakıyor, uzun yol yaparsam 5 litreler civarını görüyorum, memnunum. Bakımım da yaklaştı, bakımdan sonra daha da iyi olur.

Cenk bey şehir içi 6.4 bence güzel hatta harika bi tüketim benim araç şehir içi 8lt felan yakıyor.

uzun yolda 4-5-6 arası değişiyor sürat ve yüke göre ama uzun yolda 3.6i gördügüm oldu boş bi şekilde araç klima kapalı şu anda arabamın bakımıda geldi bu hafta musait oldugumda gidecegim servise bakımdan sonra bi miktar düşer tahminim yakıtım

Yorum bağlantısı
Mert Can Usta

Ehliyeti almamıştım çok iyi hatırlıyorum arabanın gösterge panelindeki 100 km'de harcanan mazot değeri 5.7 iken ben ehliyeti aldıktan sonra 6.8 olması kafamda soru işaretlerine sebep oldu , arabayı ara sıra biraz değişik kullanıyorum :good1: , ondan galiba ama babam 4 sene kullandı şimdi ben arabayı alalı 10 11 ay falan oldu ve 1.1 artış bana biraz fazla geldi sanki . Sizlerin düşünceleri neler ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...