İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Burak Beykurt

Aynı sizin gibi ş.içi ist trafiğinde 5 km gidiş- 5 km geliş o zaman normal yani

Hatta şöyle detaylandırayım;

Yakıt alıp haftasonu akşam sakin saatlerde Başakşehir'den Ataşehir'e çıkıyorum.50 km yok.Ortalama hızı 100-120 arası. Sayacı sıfırlayınca varış noktasında ortalama tüketim 4.2 civarı oluyor.

Aynı günün ertesinde işe git gel yapıyorum ve ortalama gün gün 4.3, 4.4, 4.5 4.6 diye artıyor :) 2 hafta süresince haftasonu başakşehir haftaiçi iş rutininde ortalama 5.5'e geliyor.

Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÇAKIR

aynen ort. tüketim yükseliyor fakat sıfırlamadıkça sakinde kullanılsa düşmüyor. Anlık tüketimi görebilmek için sıfırlıyorum bnde sık sık sayacı

Yorum bağlantısı
Mehmet Karagöz

Arkadaşlar merhaba benim 1.4 tdci 2012 fiestam var rölantide tüketim 0.3 ile 0.2 arasında gidip geliyor aynı araç arkadaşımda var onunki sürekli 0.2 gösteriyor benim araçta bir problem mi var yoksa normal mi 

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Benim arac 05 gosteriyor. 02-03 gostermesi icin 15-20km yol gitmem lazim. Sonrasında bende de ayni dalgalanma var sanirim normaldir

Yorum bağlantısı
Mehmet Karagöz

Sizde de aynıysa bi sorun yok demek ki  ayrıca cevap için teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Fatih Karaoğlu

Arkadaşlar konumuzla alakalı güzel bir video lütfen izleyin...

Otomobil firmalarının teknik verilerde yaptığı hi…:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Guzel paylaşım. Şu videoyu izledikten sonra fabrika verilerini yakalayan arkadaslarda mi, videoda mi yoksa bende mi bi sorun var anlayamadim. 3,5-4,5 ortalamalari ben hala tutturabilmis degilim 5.5dan asagi naptiysam dusuremedim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

enteresan rakamlar görüyorum ortalıkta ve hiç biri birbiriyle uyuşmuyor hele benimki ayrı bir muamma olarak görüyorum :s 140 TL ye 550 Km Yol!!! sorun bende mi araçta mı yoksa okuduklarımda çözemedim yoksa ben mi yanlışım gerçi yaptığım yol km de ortada başka bir problem var sanırım araçta gerçi kendi kendine gaz vermesi gibi bi durumu var ama bu kadar etkilemez o da sanırım yanlış mıyım ? :s 

Yorum bağlantısı
Burak Beykurt
(düzenlendi)

Son mazot alımımda 147 liralık doldu depo.620km yol yapmışım. İstanbulda bir de :)

tarihinde Burak Beykurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

e bende 132 mi 135 mi ne öyle bişiydi aldığımda 550 yi zor gördüm istanbul sıkntı büyük anlaşılan benim araçta :))

Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

Sen çok mu dur kalk yapıyosun.Benim dur kalkım az. ben hem haftasonu 50km gidiş 50 km dnüş hemde hafta içi işe 5 km gidiş 5 km dönüş yaptıgımdan dur kalkın ne kadar fark ettiğini anlıyorum.

Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

Bende Dur kalk fazla yok iş yerine git gel 2 km bile yoktur onun dışında akşamlar 3-5 km yolum oluyor gezme falan :) hafta sonu da aynı şekilde yani toplasan haftalık 100km yi geçmez yaptığım yol dur kalk da aşırı değil nadirdir ama yinede fazla yakıyor gibime geliyor

Yorum bağlantısı
serhat öztürk

1.25 benzinli güncel verilerim olarak; ş.dışı 6.3lt/100km, ş.içi 8.6lt/100km.

Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

Bende Dur kalk fazla yok iş yerine git gel 2 km bile yoktur onun dışında akşamlar 3-5 km yolum oluyor gezme falan :) hafta sonu da aynı şekilde yani toplasan haftalık 100km yi geçmez yaptığım yol dur kalk da aşırı değil nadirdir ama yinede fazla yakıyor gibime geliyor

kısa mesafelerde araç ısınmadan bu kadar yakması gayet doğal.

Yorum bağlantısı
Tolga Han

Arkadaşlar 2012 Fiesta 1.25 benzinli 51000 kmde, 6,8 lt. Şehir içi (günlük ile gidip geliyorum) Bursa şehir merkezi günlük yaklaşık 40 km. Yol yapıyorum. Görüşleriniz nasıl?

Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

Arkadaşlar 2012 Fiesta 1.25 benzinli 51000 kmde, 6,8 lt. Şehir içi (günlük ile gidip geliyorum) Bursa şehir merkezi günlük yaklaşık 40 km. Yol yapıyorum. Görüşleriniz nasıl?

Diğer arkadaşların benzinle ortalamalarına göre iyi bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1.25 benzinli güncel verilerim olarak; ş.dışı 6.3lt/100km, ş.içi 8.6lt/100km.

Fazla , özellikle şehirdışı epey fazla. Klimasız rahat 5 yakalanır. 

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bence biraz da bundan dizel arabanın ısınması lazım böyle kısa mesafeler de araç ısınmıyor ve bu yüzden bence çok yakıyor. Şöyle ki bende günlük 3 km git 3 km gel yapıyorum bazen o günler birde rampa çıkıyorum. Bu günler yakıt tüketimim artıyor. Ama normal 15 km git 15 km gel açık bir yolda ort. tüketimim baya değişiyor.

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Gecen ilk defa test etme imkanim oldu depoyu fulledim 590 km yol yaptim ki yolumun %80 i bozuk ve toprak koy yoluydu.neyse depoyu tekrar fulledim 29.79 lt aldi.hesaplayinca 5.04 lt ortalamam olmus.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Mustafa Aksu

merhabalar herkese...aranıza yeni katıldım...5 6 ay önce aldım fiesta 2010 benzin...aldığımda lpg yoktu 37 krş yaktı soluğu lpgde aldım landirenzo taktırdım her gaz alışımda full leyip km sıfırlarım 20 21 krş yakıyor ş.içi ş.dışı 18 krş klima açık...en son veriler bunlar...

Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

Daha geçen gün aracı fulledim ayıptır söylemesi ekranda 472 km gösteriyordu aracın içinde ki mazotla gidebileceği yol olarak bu nasıl bi çelişki arkadaş 140 TL 472km benzinli olsa bu kadar yakmaz :)

Bence biraz da bundan dizel arabanın ısınması lazım böyle kısa mesafeler de araç ısınmıyor ve bu yüzden bence çok yakıyor. Şöyle ki bende günlük 3 km git 3 km gel yapıyorum bazen o günler birde rampa çıkıyorum. Bu günler yakıt tüketimim artıyor. Ama normal 15 km git 15 km gel açık bir yolda ort. tüketimim baya değişiyor.

valla ben artık mimlendim bu araçtan herşeyi bekler oldum :) ya yeni aldığım için böyle oldum yada araçta bişi var yok arkadaş alıcaksan sıfır alıcaksın kafan rahat edicek 2. el de böyle sorunlar çıktıkça insan huzursuz oluyor  yakıt a bakıyorum net deneyemedim belki ama tahminim ortalama bi depo mazot ki 140 tl doluyor 500-550 km yol yapıyor oda ortalama 35 krş gibi bişey çıkıyor sanırım fiesta için uçuk bi rakam deil mi 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç

Daha geçen gün aracı fulledim ayıptır söylemesi ekranda 472 km gösteriyordu aracın içinde ki mazotla gidebileceği yol olarak bu nasıl bi çelişki arkadaş 140 TL 472km benzinli olsa bu kadar yakmaz :)

valla ben artık mimlendim bu araçtan herşeyi bekler oldum :) ya yeni aldığım için böyle oldum yada araçta bişi var yok arkadaş alıcaksan sıfır alıcaksın kafan rahat edicek 2. el de böyle sorunlar çıktıkça insan huzursuz oluyor  yakıt a bakıyorum net deneyemedim belki ama tahminim ortalama bi depo mazot ki 140 tl doluyor 500-550 km yol yapıyor oda ortalama 35 krş gibi bişey çıkıyor sanırım fiesta için uçuk bi rakam deil mi 

Nasıl 35 kr yapar, 140 TL /500 =28 kr veya 140/550=25 kr. Siz km yi paraya bölerseniz olur.

Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

Nasıl 35 kr yapar, 140 TL /500 =28 kr veya 140/550=25 kr. Siz km yi paraya bölerseniz olur.

Doğru diyorsun ben sabah sabah ayılamadığım için biraz saçmalam ışım :) ama yinede fazla deil mi 25-28 krş. ? 

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Doğru diyorsun ben sabah sabah ayılamadığım için biraz saçmalam ışım :) ama yinede fazla deil mi 25-28 krş. ? 

Hocam bence kötü değil 25 krş normal bir değer. Ort. yakıt tüketimi sadece araba ile ilgili olsa tamam da kullanım şekli, trafik yoğunluğu, arabanın bakımı hatta 20 TL'lik hava filitresi bile en önemli etkenlerden. Kullandığın yakıt....

4 yıldır kullandığım araç 1,4 TDCI ortalama 5,0 lt/km.

5lt/100 km olacak. Ayrıca ortalama bir trafikte 5 lt bence muazzam, ben daha şehir içi 5,2lt nin altına hiç düşemedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...