İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Manuel Vites ve Şanzıman Problemleri

Tamer Cevher

Recommended Posts

Taner Gündüz

Ayhan nında dediği gibi, sadece 1 e alırken yavaşlamak lazım, onun dışında vitesleri küçük parmağımla değişebiliyorum, hiçte sert değil yani, sertse vites kolu altındaki rotil gibi parçalara ve şanzımanın yanındaki plastik kapağı açıp orada halat başlarında olan aynı parçaya bakın, yağsız kalmış olabilirler, ben her iki kısmıda güzelce yağladım, pamuk gibi oldu vitesler :)

37 binde fusiondada aynı sadece 1 takarken çok yavaş almak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Sürüşde benim karşılaştığım vitesin zor geçme durumu sadece 2. viteste giderken hız düştüğünde 1. vitese almak gerektiğinde oluşuyor. Hız düşmeden 1. vitese zor giriyor. 1. vitese girme hızı sanırım 10 km/sa hıza kadar. Onu üzerindeki hızlarda 1. vitese almıyor.

Benim aracımda da aynı durum var. Geri vites de biraz kemikli. Onun dışında gayet normal. Hele yeni yağ değiştirince yağ gibi kayıyor :)

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

ısınana kadar neredeyse hiç geçmiyor ısındıktan sonra da geçişler sert ama idare eder, diğer arabalar gibi yumuşaklık bekleme, bu seri fiesta ların vitesi j9 minibüs vitesi gibi

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

ısınana kadar neredeyse hiç geçmiyor ısındıktan sonra da geçişler sert ama idare eder, diğer arabalar gibi yumuşaklık bekleme, bu seri fiesta ların vitesi j9 minibüs vitesi gibi

j9 gibiyse sorun vardır, bende Ankaranin soğuğundan bile boyle olmuyor yalniz :)
Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

j9 gibiyse sorun vardır, bende Ankaranin soğuğundan bile boyle olmuyor yalniz :)

ısınınca bir sorun yok, gerçi yine bir alman gibi değil, soğukken ama J9 gibi, sürüyle şey değiştim, herşeyi kontrol edildi, birçok da fiesta denedim, hep aynı, ben çok yumuşağına alışık olduğumdan da bana öyle geliyor olabilir tabi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Eğer yüksek devirde 2 den 1 e atarsan tabiki sert geçer.Normal kalkışlarda zaten tatlı bir sertliği mevcut.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mert İsmail Uçar

Aracı ilk kullanmaya başladığım zamanlar bana da öyle geliyordu, daha sonra deri vites körüğü aldım faydası oldu. Bu kasa fiestalar'da tek sıkıntı geri vites o biraz sert diğer geçişler hayet yumuşak. Farklı araçlar kullanınca (Transit, Transporter, Symbol, Duster vs.)  fiesta'nın vitesi pamuk gibi geliyor. :D  

Yorum bağlantısı
Halil Yakıcı

merhaba arkadaşlar daha az önce arabayla eve gelirken kavşağa geldiğimde 1 vitese attım sonra 1 vitesten çıkmadı bir türlü çok sertleşmişti sonra biraz devam ettim çok az sonra ayağımı gazdan çektim hala 1 viteste ve bu seferde sanki el freni yavaş yavaş çeker gibi araba kastı kendini sonra debraja bastım boşa alıp 2 vitesle geldim sizce bu neyin habercisi beni korkutan arabanın vitesteyken kendi kendini kasması gidememesi 

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Şanzuman(baskı-balata v.s)Benzeri durum benide başıma geldi,biraz farklıda olsa...

Yorum bağlantısı
Halil Yakıcı

Şanzuman(baskı-balata v.s)Benzeri durum benide başıma geldi,biraz farklıda olsa...

peki abi şanzıman komplemi değişecek

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Valla benim baskı balata bilye borular yağ v.s komple değişmişti...Serviste 1.100 tl gibi masraf çıkarmıştı bana.Ama bence parçaları kendin al ve ist. iyi bir ustaya daha uygun yaptırırsın..

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Vites halatının şanzıman üstündeki plastik kapağın altında bağlantı yeri var orayı kontrol ettirin yuvasından çıkabiliyo bazen aynı sorun bende de olmuştu yerinden oynamamışsa yağlamak çözüm olabilir 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Salih Gönüllü

merhaba 2007 TDCI Fiesta aracımın vitesten boşa almaya çalıştığımda vites tam olarak boşa girmiyor biraz zorlamam gerekiyor birde vites geçişleri eskiye göre sertleşti sizce nedendir?

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

merhaba 2007 TDCI Fiesta aracımın vitesten boşa almaya çalıştığımda vites tam olarak boşa girmiyor biraz zorlamam gerekiyor birde vites geçişleri eskiye göre sertleşti sizce nedendir?

Konunuz birleştirilmiştir. ;)

Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü

merhaba

2007 TDCI Fiesta aracımın vitesten boşa almaya çalıştığımda vites tam olarak boşa girmiyor biraz zorlamam gerekiyor birde vites geçişleri eskiye göre sertleşti sizce nedendir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şanzıman yağı değişim zamanı gelmiş olabilir. Benim başıma gelmişti, değişim sonrası tüm geçişler yumuşamıştı.

Yorum bağlantısı
Misafir

aracı yeni aldığım için pek bilgim yok :(

E alırken kontrol etmediniz mi? Ustaya filan göstermediniz mi? Aldığınız kişiye soramıyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü

aracı alırken beğenerek aldım ustaya falan göstermedim ama bi kitapçığı bakımlarının yapıldığını gösteren orada 105 bin km de baskı balata değişmiş araç şuan 125 bin km de değişim zamanı gelmişmidir? yoksa yağımı kontrol etmeliyim??

Yorum bağlantısı
Misafir

20.000 km. normal kullanımda balata bitmez. Şanzıman yağını da siz kontrol edemezsiniz. Sağlam bir ustaya götürün.

Yorum bağlantısı
ümit kobuz

Şanzıman kulağı kopmuş olabilir, yada baskı balata bitmiştir aldığınız kişinin aracı nasıl kullandığını bilmiyorsunuz ışıklarda beklerken ayağı debriyaja basıp araç vieste bekliyorsa çabuk biter siz en iyisi iyi bir ustaya gösterin aracınızı.. 

Yorum bağlantısı
Murat Gök

20.000 km. normal kullanımda balata bitmez. Şanzıman yağını da siz kontrol edemezsiniz. Sağlam bir ustaya götürün.

+1

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...