İçeriğe Yönlendir

Sigarayı Bırakmayı Düşünüyorum

Nihat Palolu

Recommended Posts

Emre Şimşek
Oğuzkan Erışık yazdı:

1 ayı geçti. 2 pkt içerdim. Spora gidiyorum haftada 4 gün. Muhtemelen vücut zorlanmadığı için öksürme refleksine geçmiyor

Genç yaşta bırakmanın avantajı diyelim. Ben 8 yaşında bıraktım :fiuw:

Eskiden parklarda dayımlar sigara içerdi biz de aynı parkta çocuktuk kaydırağa falan biniyorduk, bir gün merak ettim verdi. Abim de yanımda. Birlikte vızzık içmeye başladık. Öyleki dayımlar atıyor biz havada kapıyoruz vızzıkları, bir iki fırt da biz çekiyoruz. Abim dedi bu böyle olmayacak, bir tane paket alalım efendi gibi içelim. Ben 10 yaşındayım, abim 13 yaşında, dayım da 18. Gittik uzun samsun aldık, artık kralız. Sonra bir gün dayım bizim arabayı babamdan izinsiz alıp gezmeye gitti. Akşam döndüğünde de babam onu dövecekken dayım bizim sigara içtiğimizi söyledi :punish:

Babamın o anki bakışı yetti bırakmama. Abime yemin ettirdiler 18 yaşına kadar içmeyeceğim diye. Ondan sonra hiç içmedi abim. Ben arada otlandım ama boğazımı çok rahatsız ettiği için başlayamadım hiç. Ağzına tükürdüğüm dayım.

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Nihat Palolu

Evet tam 3 yıl oldu sigarayı bırakalı, 1 tane bile içmedim :)

• Beğen 6
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Darısı başımıza 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Fikri Keleş yazdı:

Darısı başımıza 

İsteyince bırakılabiliyor

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sözüm meclisten dışarı, Sigarayı bıraksanız da nikotinden vazgeçmeyiniz. Patlıcanda bol miktarda var 🍆 

Artan uyanıklık, öfori ve rahatlama seviyeleri

İyileştirilmiş konsantrasyon ve hafıza — asetilkolin ve norepinefrin nörotransmitterlerinin artan aktivitesi nedeniyle 

Azalmış kaygı — kaygıyı azaltan beta-endorfin seviyelerinin artması nedeniyle

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Artan uyanıklık, öfori ve rahatlama seviyeleri

İyileştirilmiş konsantrasyon ve hafıza — asetilkolin ve norepinefrin nörotransmitterlerinin artan aktivitesi nedeniyle 

Azalmış kaygı — kaygıyı azaltan beta-endorfin seviyelerinin artması nedeniyle

Ooo iyi bişey demekki :)

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre Şimşek yazdı:

Artan uyanıklık,

toplum buna hazır olacak mı peki?

Mehmet Ozyurek yazdı:

makarna.. serotonin arıtır. mutlu olrsun lem 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

toplum buna hazır olacak mı peki?

Bir de bu bazılarının işine gelcek mi :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geri başlıyormuşuz hepimiz 😀

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Boşuna atılmıyor o patlıcan emojileri. Atalarmızın vardır bir bildigi. Acı patlicani kırağı çalmaz atasözünü acaba kim buldu? Aklıma birisi geliyor gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Lanet olsun olmuyor olmuyor severek içmedim hiç geçen 20 gün içmedim o zaman bile kendimi çok iyi hissettim 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Fatih Keskin yazdı:

Lanet olsun olmuyor olmuyor severek içmedim hiç geçen 20 gün içmedim o zaman bile kendimi çok iyi hissettim 

Abi azaltamıyor musun?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Fatih Keskin yazdı:

20 gün bayağı bırakmışsın yarısı bitmiş işin. Peki ne oldu da tekrar yaktın abi? Belki onun üzerine giderek çözeriz. 

Bu arada tek öğün çok yemeyle diyet, tek sigarayla ya da 1 paket ile sigarayı bırakma işi zarar görmez. Bırakanların çoğu 10 kere 20 kere deniyor. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Nisan ayında şiddetli bir vertigo geçti üstümden 1 hafta sonunda tek başıma wc ye gidebildim diye sevinmiştim. 

O ara çok korktum, anında sigarayı bıraktım ve yolda düz yürüyebildiğim an spora yazıldım. 

Sigarayı daha önce de 2 yada 3 yıllık sürelerde bıraktım sonra hep yine başladım. Başlama sebebim de kilo almam. (Sigara içmekten acayip zevk alan bir adamım)

Boyumdan kaynaklı çok görünmese de 10-15kg aldığım an hayatım alt üst oluyor.

Uykuma engel olamıyorum araba kullanamaz hale geliyorum merdiven çıkıp yürüyemiyorum nefes nefese kalıyorum.

En son araçla otobanda seyir halinde uyudum da ilk istasyonda durup 1 paket sigara almıştım.

Sigara içmediğim an ya bir şeyler içmem yada yemem gerekiyor. Bu da sağlıksız bir durum.

Fotoğraf, video, araba, drone şimdide kampçılık hep sigaranın yerine koyduğum hobiler. Araştırmak, videolar izlemek üzerine sohbet edip tartışmak kafamı dağıtıyor.

Bu sefer sporla da desteklemeye çalışıyorum. Dizlerim izin verirse de ufaktan basketbol oynamaya çalışacağım (2si de menüsküs yırtığı var)

Bakalım 1.5 ay oldu bırakalı...

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Benim tam onbeş yıl oldu bırakalı,iyiki de bırakmışım diyorum,bazen neşeli sıvıların yanında canım çekmiyor değil ama sadece o kadar,o beni ben onu bırakmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Fatih Uzun yazdı:

Benim tam onbeş yıl oldu bırakalı,iyiki de bırakmışım diyorum,bazen neşeli sıvıların yanında canım çekmiyor değil ama sadece o kadar,o beni ben onu bırakmış.

Bugün 1 hafta oldu sigara içmedim.  O neşeli sıvılar olmasa zaten, yanında 1 dal birsey olmaz, hadi 2 olsun n'olacak, ya bugün yanında içeyim yarın aklıma gelmez derken ertesi gün sigara macerası kaldığım yerden devam. 

Buna da ertesi gün hapı gibi bişey yapsalar aklımıza gelmese 😂

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

İlk zamanlar çok zorlandım,kabak çekirdeği ve çerezle geçiştirdim ama maalesef kilo yaptı tabi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...