İçeriğe Yönlendir

Çamaşırı Delen Çamaşır Makinesi - Olmaz Olsun. Ne Yapmalı?


Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

LG marka 14 kg kapasiteli invertör motorlu aldığım zamanın en pahalı makinesi olan bu çamaşır makinesi kıyafetleri delmeye başlamış. Güve yemiş gibi oluyor. Makine sanırım 5 senelik oldu.

 

Neleri kontrol etmeliyim ki gerçekten de servis gelip herşeyi söküp yenisini takabilsin ve tüm paramı elimden alabilsin?

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kazanda çentik vs mi var ki. Kopuk biyer ya da. Kıyafet mi takılıyor ya da deterjan mı çok kuvvetli.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Su yerine asitle mi yıkıyoruz, ASKİ ne yapıyor yahu :)

Şaka bi yana, kazan kontrol edildi mi elle?

Dış kauçuğu çevreleyen bi metal vardır, baş vermiş olabilir mi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Kazanın içindeki deliklere birşey takılıp kalmıştır. Çok dikkatli bir şekilde kontrol edin. Sorun kazan yada çok yükle yıkama yapılmasıdır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Kesin kazandandır ama, durulama sırasında falan en yüksek devir mi seçili? Düşük devir denesek mi bi? Merkezkaç var ya

Edit: Durlama yazmışım, sıkma diyecektim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

makine konusunda deneyimim şu şekilde. bir adet siemens makine vardı. delmeye başlayınca yetkili servis gelmişti zamanında. tamburu kontrol edip kapak lasitğini değiştirip o günün fiyatıyla makinenin 10 da biri fiyatını bana takıp gitmişti. sonuç: aynı şekilde delikler. yeniden çağırınca: kullanıcı hatası.

 

bende içimden sülalelerine sövüp, makineyi depoya kaldırdım ve LG aldım. cihaz müthiş iyi idi, şimdi kesin bir hata var kontrol edip tekrar yazacağım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kapak contasından yana oyumu kullanıyorum, bir kere sökme gafletinde bulundum böyle bir lastik takma şekli yok. İçinde bir yay var bir milimetre esnemiyor ama 3 santim esnemezse yerine takılmıyor.

  • Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam devir sayısını düşürün. Devir yükselince oluyor diye biliyorum. Şahsen makinem 1200 devir ancak genelde 800 de falan kullanıyorum..

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Yüksek devirden dolayı (genelde 1000 kullanırım) hiç karşılaşmadım.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

İki defa bizim de başımıza gelmişti. Üstelik benim kıyafetleri delmişti. Kot pantolonu delmeyi başarmıştı. Yaklaşık yarım santimlik bir delik açmıştı. Nedenini tespit edememiştim. Ama makine ile yolumuza devam ediyoruz. Bir sanş daha verdik.

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Öncelikle kireç için bir şey kullanıyor musunuz? Deliklerin şekilleri nasıl? Kimyasal delerse mesela düzgün şekillidir göreceli. Mekanik bir sebepten deliniyorsa çekme, dokuma hatlarında kaçıklık gibi şeyler olur. 

 

Bununla alakalı yurtdışı forumlara baktınız mı? Yani ben tamburdaki deliklerden şüpheleniyorum, bir veya birkaç tanesi bile hafif uç verse yeter zaten. 

  • Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bir kaç tane kadın çorabını top yaparak avucunuzu alın.  Sabırla yavaş yavaş tamburun içine sürterek takıldığı bir yer varmi kontrol edin. Bulamazsanız kadın çoraplarını içine atarak kısa programda yıkayın. Çentik varsa  olan yere takılması lazım. 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İki makinede de delme şikayeti mü var yani?

kullanıcı hatası 😀 

yıllardır makine kullanırız bir kere yırttığını delidiğini görmedim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

benzer durumu arcelikte yasadim..9 kg yıkama 6kg kurutmalı Yikama makinada.. kurutmasini kullanmadim sayilir.. Ama yikarken yirtip duruyor kıyafetlerimizi.. Her geldiklerinde sanki sürekli derede kıyafet yıkıuormusuz da ilk defa camasır makinası kullanıyoruz gibi kg olayını anlattılar.. Onlara atılan camasırın az olmasıyla ilgisi olmadıgını bos sayilabilecekken bile yaptıgını anlatıp durduk.. Tambur degisti kapak degisti.. conta degisti..cozemediler..

Garantisi bitene kadar aralıklarla gelip durdular.. Her gelislerinde halloldu sandık olmadı.. En son garantisi bitti.. Vazgectik kendilerinden.. 2013 te 2 makina bedeline almiştım nerdeyse.. yazık oldu.. Ama  Hala yırtmaya devam... Benim icin ilgili firma bitti, bizim olay mahsere kaldı artık..

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Sıkmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Makine de 1200 devirde sıkma yaptığımız olmuştur. Ama şaşırdım, aynı sorunu başkaları da yaşamış.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Son zamanlardaki makineler bes para etmez, bizde de samsung eco bubble diye bi makine var yemin ederim makine sıkmaya geçince evde gürültüden herkes rahatsız oluyor, 4 kez servis çağırdım camasiri dengesiz yüklüyormuşuz ondan oluyormuş, aldiktan sonra aradan 4 yil geçti allahtan garantisi 5 yılmış, makine kazan bilyasi dağıttı komple kazan tambur degisti garantiden, simdi on paneldeki program seçme yazilari siliniyor servis bunu da kullanici hatasi olarak gordu ve panelin değişimini reddetti, onu da sineye çektim kazan lastiği yırtıldı 400 lira da oradan geçirdiler çamaşır takılıp yırtmış lastiği sözde ama yirtilan yer en tepe nokta ve orası diğer yerlere gore daha ince, bilinçli olarak ince yapmışlar, şunu anladım ithal markalar asla beyaz eşyayı iyi yapamıyor, kesinlikle tavsiye etmiyorum ne varsa yerli firmalarda var. 

  • Beğen 2
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Yirtilan seyler, sentetik tshirt elbise vs gibi seyler. Takilip delinmis gibi  2 3 mm lik kisa seritler gibi. Yikama rejiminde bir degisiklik yok. Ayni deterjan ayni kiyafet tipleri ve ayni devirde donus var. Alici gozle bir kontrol edecegim bugun. Cok dengeli calisan ,sessiz, harika bir makine normalde. 

 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Çok ilginç bir durum. Acaba zamanla tamburdaki.delikler keskin yapıya dönüşmüş olabilir mi , çünkü makina içinde bir çentik olsa kesin farkederdiniz. Size Kazan değişimi görünüyor. 

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İki makinede de delme şikayeti mü var yani?

İlkinde vardi, cozemeyince bunu almistim. Aynisi olmaya basladi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

İlkinde vardi, cozemeyince bunu almistim. Aynisi olmaya basladi.

Sorun suda olabilir. Çamaşırlar sert mi? Yumuşatıcı kullanılıyor mu? İki makinede de aynı sorun olması çok çok düşük ihtimal. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Yumusatici kullanmiyoruz? Ama makine basta delmiyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...