İçeriğe Yönlendir

Continental Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Tamer Topaç

Recommended Posts

M.Fatih Yüce
(düzenlendi)
16 dakika önce, İbrahim Arslan yazdı:

Aracıma 4 adet lastik almayı düşünüyorum.

Üzerindeki orijinal lastikler Conti Spor contact3 

Conti, dunlop, goodyear arasında düşündüm.

Orijinalinden şaşmayalım diye Contiyi seçtim.

1-2 bayii aradım.Artık Spor contact5 üretilmiyormuş.

Bir bayii spor contact6 teklif etti ,diğeri premium6.

Bu 2 lastigin arasındaki fark nedir?

hangisini tavsiye edersiniz?

Lastikler çok yeni uzun dönem kullanan olduğunu sanmıyorum. Sitesinden özelliklerini okuyarak szi karar vereceksiniz.Benim yeni araçta conti sport contact5 var.Öyle milletin metheettiği kadar güzel bir lastik değil. Benden size tavsiye nokian alın daha memnun kalırsınız.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Lastikler çok yeni uzun dönem kullanan olduğunu sanmıyorum. Sitesinden özelliklerini okuyarak szi karar vereceksiniz.Benim yeni araçta conti sport contact5 var.Öyle milletin metheettiği kadar güzel bir lastik değil. Benden size tavsiye nokian alın daha memnun kalırsınız.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/280133-bir-skandal-daha-nokianin-lastik-testlerindeki-hilesi/

Bağımsız tesr kuruluşu adac ın 2016 sonuçları
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-Tyre-Test-225-45-R17.htm?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
9 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Bunların hepsini okudum.Aracı teslim aldığımdada ilk baktığım şey lastiklerdi.11 testin 8 inde 1.ci olan bir model.Bugün dik bir yokuşta önüme motor çıktı fren yapıp durdum.Araç patiden çıkmadı bir türlü yola yapışıp kalkmadı 1300 km.deki lastikler. O anda benim nazarımda sıfır puan aldı. Aynı yokuştan kaç yüz kere çıkmışlığım durmuşluğum var ilk defa aracı kaldıramadım.Ya gariplik bende, ya arabada yada lastiklerde. Ben beğenmedim. Conti alacaksanız premium olacak çünkü s.contact continantal sistesinde 19 janttan başlıyor.Seçme şansınız yok...

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bunların hepsini okudum.Aracı teslim aldığımdada ilk baktığım şey lastiklerdi.11 testin 8 inde 1.ci olan bir model.Bugün dik bir yokuşta önüme motor çıktı fren yapıp durdum.Araç patiden çıkmadı bir türlü yola yapışıp kalkmadı 1300 km.deki lastikler. O anda benim nazarımda sıfır puan aldı. Aynı yokuştan kaç yüz kere çıkmışlığım durmuşluğum var ilk defa aracı kaldıramadım.Ya gariplik bende, ya arabada yada lastiklerde. Ben beğenmedim. Conti alacaksanız premium olacak çünkü s.contact continantal sistesinde 19 janttan başlıyor.Seçme şansınız yok...

Yolun durumundan da kaynaklı olabilir. Balata tozları, egzos yağ atıkları yola dökülen maddeler cam gibi yapıyor asfaltı bazen paletli tank olsa kayabiliyor.
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

4 yıl aracımın üstünde gelen Marshall lastikleri kullandım. Zamanı geldi değiştirelim dedik. 2 çıkma Goodyear 2 tane de yeni CPC5 aldım. Artık bahtıma mıdır bilinmez, kısa bir süre sonra nasıl tarif etsem, tam kezinden, yanak ile tabanın arası, vida girmiş yolda. Üzüldüm tabi. Konforlu ve yumuşak bir lastik. İyi bakmak gerek.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

4 adet conti premium concact 6  215 /50 /17 takıldı.

İstanbul maslak simetri otomotiv 8 taksit 2000 TL .

2000i bayılınca setlerden emekler gibi gecmeye başladım. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 saat önce, İbrahim Arslan yazdı:

4 adet conti premium concact 6  215 /50 /17 takıldı.

İstanbul maslak simetri otomotiv 8 taksit 2000 TL .

2000i bayılınca setlerden emekler gibi gecmeye başladım. :)

Süper seçim.. güle güle kullanın İbrahim Bey. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fevzi Göktaş

2015 focusun üzerinde continental contact premium 2 ile geldi. Continental contact premium 5 ile aralarında ki

Fark nedir?

Sitesinde araştırdım ama cepten girdiğim için pek bir şey anlayamadım.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Merhaba Fevzi Bey, tüm lastik firmaları yeni bir lastik modeli geliştirdiğinde  bir öncekine göre farklı kriterlerde iyileştirmeye gidiyorlar. bu kriterler yol tutuş, konfor, yuvarlanma direnci,ses, fren performansı gibi etmenlerdir. Kıyaslama açısından  yakıt performansı ve fren ferformansı A-G  arası harflerle listelendirilerek etiketlenir.  Ses ise desibel olarak etikete yazılır.

Bahsettiğiniz 2 model arasında 205/55/16 91 H lastik için örneklendirirsek:

Premium 2:   Yakıt Performansı  (E) Fren performansı (B) Ses (71 Db)

Premium 5:   Yakıt Performansı  (C) Fren performansı (A) Ses (71 Db) 

Tabi gerçekte var olan bir sürü  kriter arasından sadece 3 kriter karşılaştırmaya yetmiyor ama fikir vermesi açısından böyle bir ortak etiketlendirmeye gidilmiş.

http://www.continental-tires.com/car/tires/car/summer-plt/contipremiumcontact2  sayfasında  sağ tarafta farklı ebatlar için  precontact2  endekslerini bulabilirsiniz.

0356254.01.EU.png

0350087.01.EU.png

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

5 yeni modeli

2 hiç güzel bir lastik değil ama 5 harika.

Zaten adac testlerinde 1. çıkmış

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

6 sı çıktı ama 17 janttan başlıyormuş sitesinde 16 bulamadım

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Murat Sağlam

arkadaslar merhaba 2013 focus sedan lastık almak ıstıyorum orj lastıklerı 215 55 16 cok pahalı 460 ıstıyorlar 205.55.16..... 250 ıstıyorlar kullanan varmı arac 110 bg

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fatih Emre

PointS diye bir lastik markası ile karşılaştım. Made in Germany yazıyor. Continental'in yan markası imiş. Duyan ,bilen, kullanan var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
46 dakika önce, Fatih Emre yazdı:

PointS diye bir lastik markası ile karşılaştım. Made in Germany yazıyor. Continental'in yan markası imiş. Duyan ,bilen, kullanan var mı?

İlk defa duydum... 

Evet öyleymiş..

Sitesi böyle diyor.. " Continental'in Avrupa’daki 7 farklı tesisinde üretilen Alman&Fransız AR-GE ürünleridir"

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
İbrahim Bark
(düzenlendi)

Arkadaşlar herkese merhaba.

2013 Kuga aracimin 4 adet yazlık lastiğe ihtiyaci var. Asagidaki linkteki lastiklerin iyi durumda oldugu ifade edildi ne dersiniz alıp kullanayım mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-235-55-17-continental-premium-contact-5-xl-muthis-temiz-tepa-da-536344749/detay

tarihinde İbrahim Bark tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
50 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Yenisi 650 abi

Ciddi fark var ama neden 50 km. kullanıp lastik sökülür bilemedim abi ? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
3 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Ciddi fark var ama neden 50 km. kullanıp lastik sökülür bilemedim abi ? 

Beni de lastik alırken en çok düşündüren konulardan bir tanesi de bu abi. Neden bu kadar kısa sürede lastik değişimi yapılır?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
3 dakika önce, Mustafa Özcan yazdı:

Beni de lastik alırken en çok düşündüren konulardan bir tanesi de bu abi. Neden bu kadar kısa sürede lastik değişimi yapılır?

Günahlarını almayalım ama bence atıyorlar kafadan. Adam arabayı aldı lastikleri değiştirdi diyelim, bir hafta sonra satmaya karar verdi desek arabayı, eve gidip gelse 50 km. yi geçer. Yaz adam gibi kısa süre az km. kullanıldı diye, de mi ? ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...