Cem Yiğit 5 Kasım 2008 Paylaş 5 Kasım 2008 polen filtresini değiştirdim (değişim çok basitmiş) önceki sahibi hiç değiştirmemiş gibime geldi çok berbat durumdaydı.Fakat içerde fan düsmesinin 3.ve 4. kademesinin aynı hızlarda çalıştığını fark ettim yani 4. kademede tam hıza geçmiyor.Bu neden olabilir. Bide ortalığı sökmüşken bir temizlik yapayım dedim. Bide bu rezistans denilen parça hangisi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Kasım 2008 Paylaş 5 Kasım 2008 Murat bey, havalandırma kapalı iken dış seyir rüzgarı içeri giremez, giriyor ise polan filtresi yok demektir? Cem bey maaşallah iyi temizlik yapmışsınız Yalnız polen filtresini değişmek için açtığınız üst plastik kapak büyük beceri ister bravo, endişem, eğer ki yerine oturmadı ise, ilk yağmurda, sağ ön halı havuz olacak. Hatta bu yüzden servislerde çift taraflı bant kullanımı mevcuttur. Hangi rezistansı sordunuz? Yorum bağlantısı
Cem Yiğit 5 Kasım 2008 Paylaş 5 Kasım 2008 Çağlar bey dediğiniz gibi o plastiğin durumu pek iyi değil yapıştırmak gerekli sorduğum sorular fanın 4. devri 3 gibi çalışıyor ve fan rezistansını merak ettim resimde mavi şey mi yoksa sağdaki harddiske benziyen şeymi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Kasım 2008 Paylaş 5 Kasım 2008 1-2-3-4 sırayla işliyor ve polen de yeni ise, sorun yok demektir. Rezistans yandığında sadece 4 çalışır, 1-2-3 sesiz kalır. Hangisi olduğunu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Cem Yiğit 5 Kasım 2008 Paylaş 5 Kasım 2008 Ben fan düğmesinden şüpheleniyorum yarın onuda söküp bakacağım sonucu yazarım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2008 Paylaş 6 Kasım 2008 Senin eski Focus da tam müzelik miş, selde falan kalmışmıydı o araba Yorum bağlantısı
Cem Yiğit 6 Kasım 2008 Paylaş 6 Kasım 2008 Sorun fanın düğmesinde 4.konumda çok fazla akım çektiği için ısınmadan dolayı içinde deformasyon olmuş 1-2 tornavida darbesiyle şimdilik çalışıyor ama çok uzun süre gitmez fanın yakınlarında 4.kademe için bir röle olsaydı daha mantıklı olurdu bence. Yorum bağlantısı
Murat Basma 7 Kasım 2008 Paylaş 7 Kasım 2008 Murat bey, havalandırma kapalı iken dış seyir rüzgarı içeri giremez, giriyor ise polan filtresi yok demektir? araci yeni bakima sokmustum, tum filtreler degismisti, acaba serviste mi bir problem yasandi da yeni filtre takmayi unuttular Yorum bağlantısı
Çağrı Harman 16 Nisan 2009 Paylaş 16 Nisan 2009 Bu konular daha önce birçok defa işlendi ancak yinede ben yardımcı olmaya çalışayım.140 km geçtiğinizde titreme kendisimi oluşuyor yoksa frene bastığınızdamı meydana ageliyor? kendisi oluşuyor Yorum bağlantısı
Cem Yiğit 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 Polen filtresi değiştirmesini öğrendim olay çok basitmiş. Ön cam çatlaktı bugün onuda kaskodan değiştirdim.O plastik parçayı usta süper yapıştırdı. Ama klimadan 2 gün önce bir ses gelmeye başladı.Bilya uğultusu gibi Kompresörün içinden geliyor. Araştırma yaptım tamir olmaz dediler 750 tl yeni için 450 tl çıkma için fiyat verdiler. Bu Kompresör denen aletin tamiri gerçekten yok mu. 750 tl vermek istemiyorum. Bu şekilde uğultu sesiyle ne zararı olur nereye kadar gider. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Bugun araba coplugunden kondansor ve kompresorden cikip kondersore ve nem alma haznesinie giren borulari sokup aldim. Aldigim parcalar da tahminimce problem yok cunku soktugum aractan baya bi gaz cikti. Hatta bende nasibimi aldim sokerken yemyesil oldum Sorum kondansorun icini suyla temizlesem birsey olurmu ve montaji yaparken dikkat etmem gereken birsey varmi. Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Focus1 lerdeki klimanın soğutmasından memnun olan var mı? Ben bakımını yeni yaptırdım..Soğutmasına soğutuyor ama hava sıcak olunca çok uzun sürüyor ve 3.kademede ancak varlığını hissettiriyor....Bariz bir güçsüzlük sözkonusu..Arkadaki yolcular klima açık mı pek hissetmiyor.. Elimi filan tutuyorum hiç rahatsız olmuyorum üflemeden...Benim klimada bir sorun mu var yoksa geneli mi böyle... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 arkadaşlarda corolla var ondan iyi oldğunu söylüyor filitre ve gazına baktırın belirli bir süre sonra ben 1. kadamede bile rahatsız oluyorum klima kapalı gidiyorum sadece o derece iyi soğutuyor ama ilk açılışta hemen soğutma olmuyor 1-2 dk geçince dha randımanlı çalışıyor Yorum bağlantısı
Aydın Bengü 25 Haziran 2009 Paylaş 25 Haziran 2009 benimki bir müddet sonra 1. kademede bile donduruyorda ayar düğmesinden biraz ısıtıyorum. polen filtresi ve gazına baktırın bencede. Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Ben ancak 8-10 dakika sonra 2. kademeye düşüyorum..Gazı yeni eklettim..Polen filtresine de klimacı ve başka birine daha göstermiştim daha temiz demişlerdi ama 1 seneye yaklaştı filtre ben bir değiştireyim en iyisi.. Yorum bağlantısı
Furkan Süzer 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Bu gaz konusunda geçen bi tanıdığım şöyle bi görüş belirtti... Gaz azaldıysa mutlaka bir sebepten dolayı azalmıştır hani o borularmıdır artık bilemem bir delik gaz kaçırma gibi bişey. Yani eklettiğimizde tekrar kaçırabilir. Bana mantıklı geldi. Sizlerinde düşüncesini bir sorayım dedim... Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 %100 kapali bir sistem degildir. Her gazi eksilene kacak var diyemeyiz Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 Arkadaşlar klima gazı eksildiği zaman illaki kaçak var demek değildir.Bazı durumlarda gaz sıvı hale dönüşebilir.İşte bu durumda da klima soğutmaz.Böyle oluncada içindeki sıvı vakumlanır sistem temizlenir ve tekrar gaz basılır. Yorum bağlantısı
Cem Yiğit 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 Focusun klima kompresörü tamir edilebilir mi arkadaşlar ? İçinden ses geliyor kompresörün bozuk bilya sesi gibi. Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 Focusun klima kompresörü tamir edilebilir mi arkadaşlar ? İçinden ses geliyor kompresörün bozuk bilya sesi gibi. Benim klima kompresöründen de yağ kaçağı var.Birazdan sanayiye gidecem geç dönmezsem izlenimlerimi yazarım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 Kompresörler tamir edilebilir ama herkes edemez, sonuç alınamadığı da olabilir. Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 Kompresörler tamir edilebilir ama herkes edemez, sonuç alınamadığı da olabilir. Arkadaşlar sanayiden geliyorum.Kompresörden yağ sızdırıyordu.Tamiri sağlıklı olmuyormuş.Sanırım yenisini alacam.Orjinali için 470 lira dediler bakalım. Fiyat hakkında görüşlerinizi bekliyorum.Teşekürler. Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 30 Haziran 2009 Paylaş 30 Haziran 2009 Ben ancak 8-10 dakika sonra 2. kademeye düşüyorum..Gazı yeni eklettim..Polen filtresine de klimacı ve başka birine daha göstermiştim daha temiz demişlerdi ama 1 seneye yaklaştı filtre ben bir değiştireyim en iyisi.. gaz ekletme ne kadara maloldu acaba ve nerde yapıldı.galiba benim aracında ihtiyacı varda.... Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 1 Temmuz 2009 Paylaş 1 Temmuz 2009 Arkadaşlar klima kompresörünü urfada servis dahil 3 ustaya gösterdim hocam değişecek dediler. Bende dün klima açmadan Urfadan Hataya geldim.Sauna niyetine.Bu gün sanayiyi gittim usta baktı ve çevre vidaları gevşemiş hocam dedi ve 5 dakikada sıktı.Sızıntı kesti.Şimdilik sorun yok.İnşallah halolmuştur. Kıssada hisse özellikle fiyatı yüksek parçaları değiştirmeden birkaç ustayla görüşmeleyiz. Herkese kazasız ve arızasız günler dileğiyle. Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Temmuz 2009 Paylaş 16 Temmuz 2009 (düzenlendi) koku yok da, bakteri vardır herhalde bende. sprey aldım. sıkacam klimanın topuklarına. ahan da resim: 16 Temmuz 2009 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts