Hayrettin Bahadir 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 dayınız harici kimse burada kullanamaz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/274314-almanya-dan-ford-getirtmek/ Burada kullanması için bir kişi tayin ediliyor ve sadece o kişi burada kullabiliyor diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Burada kullanması için bir kişi tayin ediliyor ve sadece o kişi burada kullabiliyor diye biliyorum. Hayrettin abi arkadaşım bulgaristandan bmw 7.30D aldı 2005 model 16bintl civarı bi paraya 195000 kmde .. araç bulgardan başkasının üstüne sanırım vekalet falan muhabbetleri vardı . geçenlerde çarşıda gezerken polis durdurmuş aracı bağlamış 5bin tl ceza yemiş araba şuanda otoparkta duruyor ayrıca bulgardaki araç sahibinede ceza kesiliyormuş öyle dedi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Gurbetçilerin Getirdiği Araçlar Için Süre Uzatıldı Haber linkini veriyorum. Kafama takılan bu konuyla bağlantılı olarak, yabancı hele ki gürcü plakalı lüks araçları hepimiz görüyoruzdur. Bu araçların alınması için bir teşvik doğmuş oldu mu? Bu araçların alım-satım işleri hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Konunuz birleştirilmiştir. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Muhammed Özbilici 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 neden ford ve neden almanya? mercedes-bmw-audi varken ve gürcistan varken Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Yurtdışından tanıdık aracılığıyla araç getirip kullanamazsınız.getiren kişi yani araç sahibi ülkesine dönüş yaparsa aracı gümrüğe teslim etmek zorunda. Cifte vatandaşlar arac getirip burda kullanamaz.belirlenen süre dışında. konsolosluk calisanlari.yurtdışindan gelen ögrenciler ve mavi kartlilar arac getirebilir yada burdan yine ma plakalı arac alabilirler.bunun icinde aracin yıl ve motor hacmine göre bankaya teminat yatırmak zorundalar. çifte vatandaşlara olmuyor. bunlar bildiklerim.benim eşimde alman vatandaşı ve mavi kart sahibi.biraz araştırmıştım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Yurtdışından tanıdık aracılığıyla araç getirip kullanamazsınız.getiren kişi yani araç sahibi ülkesine dönüş yaparsa aracı gümrüğe teslim etmek zorunda. Cifte vatandaşlar arac getirip burda kullanamaz.belirlenen süre dışında. konsolosluk calisanlari.yurtdışindan gelen ögrenciler ve mavi kartlilar arac getirebilir yada burdan yine ma plakalı arac alabilirler.bunun icinde aracin yıl ve motor hacmine göre bankaya teminat yatırmak zorundalar. çifte vatandaşlara olmuyor. bunlar bildiklerim.benim eşimde alman vatandaşı ve mavi kart sahibi.biraz araştırmıştım. son yasa değişimi ile 2 yıl kalma süresi çıktı konu face de bayağı canlı: yasa diyro ki: tc de kullanman için yurt dışında oturma yaşama çalışma vs. iznin olması lazım. bizim bazı özel galericiler diyorki. vekaletname ile al kullan. yasa nerde diye sorunca? herkes kullanıyor birşey olmaz ağbi diyorlar. Buradan bir araçla Avrupa turuna çıksanız Kapıkuleden çıkınca şoför olarak bir kişi mi tayin etmeniz lazım? Mantık aynı. Oradan aracınızı getirdiğinizde de kimse size karışamaz. Biraz somutlaştırayım. Londra'da yaşarken part-time çalışıp biriktirdiğim 400 poundla (o zamanlar 1000 TL) cep telefonu veya laptop alacağıma, biraz da taxi filmlerinin etkisiyle, peugeot 406 aldım. (Araçlar nekadar ucuz değil mi?) Yasal yollarla aldığımdan ruhsatı benim üzerime çıktı. İnternetten sigortasını da yaptırdım, sorun kalmadı. 1 sene kadar kullandım. İngiltere'nin yarısını dolaştım. Sonra bu fırsat bir daha ele geçmez dedim, gerekli vizelerimi alıp aracımla Hollandaya geçtim. Almanya, Fransa, Belçika, Lüxemburg dolaşıp geri döndüm. Türkiye'ye gelmedim çünkü bu işin geri dönüşü de olduğundan mesafe gözümde fazla büyüdü. Ama Türkiye'ye gelseydim kimse bana niye geldin demezdi. Yabancı plaka aracını bırak ta gir demezdi. Veya aracınla girersin ama kullanması için birini bul, sen kullanamazsın demezdi. Tek diyeceği, tamam aracınla gir ama 6 ay dolmadan çık. Şimdi o süre 24 ay oldu. aynısından yapğtım da adamalr da sıınır yok yasalar 2 satır net ve kolay. ancak Türkiye ye giremezsin. gümrüğe terk ederdin. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Ben avusturyada yasiyorum.Benimde aklima geldi getiriyim dedim babam binsin vekalet veryim vs.fakat burda aracin sigortasi cok yüksek normal sigorta türkiyedeki kasko kadar.ikincisi burda hersene arac muanesi var.aracin hersene buraya gelmesi lazim.en iyisi türkiye den almak araci !! 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Focus ST getirip binmek vardı.. 2 yıl Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 Resmi gazetede yayınlanmış.730 gün türkiyede araç kalabiliyor. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 Resmi gazetede yayınlanmış.730 gün türkiyede araç kalabiliyor. Yurtdışından emekli olanlar için geçerli o. Ben eşim üzerinden araç getirsem mesela Türkiyede sadece 6 ay kalabiliyor eskisi gibi. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 İsa abi 3. madde olan emeklilerin ülkeye getirdikleri aracı kullanım sınırlaması 1 yıldan 2 yıla çıkartıldı. Normal vatandaşın yurtdışında ikamet çıkartıp oradan satın aldığı arabayı ülkemizde kullanma süresi yine 6 ay. Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 Valla sami herkes bişey söylüyor.hangisi doğru anlarız yakında. bi araba getirelim diyoruz devlet baba her yere taş koyuyo:) Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 Valla sami herkes bişey söylüyor.hangisi doğru anlarız yakında. bi araba getirelim diyoruz devlet baba her yere taş koyuyo:) Doğru bilgiyi bende yakalasam hemen işe koyulacağım aslında. 6 ay çok kışa 2 yıl olayı gerçek olsa gerçekten benim için kolay bir durum olacak bende beklemedeyim. 1 Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 Ben aslında eşimden dolayı taxfree araç alabiliyorum.ondada çok teminat istiyorlar.oyüzden şimdilik yanaşmıyorum.eşimde mavi kart mevcut. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Kasım 2015 Paylaş 18 Kasım 2015 Doğru bilgiyi bende yakalasam hemen işe koyulacağım aslında. 6 ay çok kışa 2 yıl olayı gerçek olsa gerçekten benim için kolay bir durum olacak bende beklemedeyim. sana diyorum al bitane cheroke arada iki tur atardım bende almıyorsun yahu Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 20 Kasım 2015 Paylaş 20 Kasım 2015 sana diyorum al bitane cheroke arada iki tur atardım bende almıyorsun yahu Prosedürleri öğrensen tam olarak 1 ay içinde alırız. Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 İyi günler herkese Yakından tanıdığım bi abimize bir teklif geldi.Firma buna araba almak istiyor,Fransada firmanın bi bölümü.Diyolarki yurtdışından getirelim al kullan daha iyi bi arabaya binmiş olursun. Ama vergi hususunda kimsenin bir bilgisi yok. Bu konuda bilgisi olan varmı ? Örneğin : 20bin€ ya 2003 Porsche Cayenne Turbo. 4.5 motor dediler. Bunun türkiyeye getirilip kayıt ettirilmesi Türk plakası takılması ne kadar olur muhtemelen ? Not: normalde mantıklı bi durum değil fakat bizim abiye hediye amaçlı gelicek araç.Sadece vergilerini ödeyip Türk plakasına geçirme masraflarını üstlenicek.Fransadaki araç parasını firma vericek.bu yüzden istiyor almak ama Vergi konusunu araştırıyoruz. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Olsa ben Mondeo çiya getircem 150€ ya. Ama olmuyor.. Yorum bağlantısı
Guest Misafir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Olsa ben Mondeo çiya getircem 150€ ya. Ama olmuyor.. Bu zenginlikle [emoji15] Cik cik cik [emoji23] Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 İyi günler herkese Yakından tanıdığım bi abimize bir teklif geldi.Firma buna araba almak istiyor,Fransada firmanın bi bölümü.Diyolarki yurtdışından getirelim al kullan daha iyi bi arabaya binmiş olursun. Ama vergi hususunda kimsenin bir bilgisi yok. Bu konuda bilgisi olan varmı ? Örneğin : 20bin€ ya 2003 Porsche Cayenne Turbo. 4.5 motor dediler. Bunun türkiyeye getirilip kayıt ettirilmesi Türk plakası takılması ne kadar olur muhtemelen ? Not: normalde mantıklı bi durum değil fakat bizim abiye hediye amaçlı gelicek araç.Sadece vergilerini ödeyip Türk plakasına geçirme masraflarını üstlenicek.Fransadaki araç parasını firma vericek.bu yüzden istiyor almak ama Vergi konusunu araştırıyoruz. bi 30 bin Eurosu fln varsa vergi vs masrafı mümkün. Yorum bağlantısı
Guest Misafir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/bedelsiz-nakil-vasitasi-ithali Bu linke bir bakin isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 ... Konunuz birleştirilmiştir. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 (düzenlendi) Merhaba, Yurtdışında çalışan bir arkadaşım için araç arayışları içerisindeyken, yurtdışından araç alıp getirmeyi, 2 sene sonunda Türk plakaya çevirme fikri aklımıza geldi. Bildiğimiz noktalar; yurtdışında çalışma izni olması gerekmekte, evet bu izne sahip, 2 yıl sonunda plaka değişikliği yapılırken MTV gibi vergiler gelecek, buna da tamam dedik. Şimdi bu konular haricinde bilmemiz yada araştırmamız gereken başka ne gibi hususlar vardır? 15000€ 'ya çok iyi Audi, Bmw 'ler bulunabiliyormuş. Bu arada unuttuğum bir nokta, konu çok büyük bir ihtimalle yanlış yere açıldı, ilgili başlık bulamadığım için buraya açtım. Zahmet edecek Mod arkadaşımıza şimdiden teşekkür ederim. 26 Nisan 2016 tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts