İçeriğe Yönlendir

Tost Makinesi Ve En Güzel Tost


Misafir

Recommended Posts

Sami Demirpaz

Konuyu canli tutalim..

befdf94009e1ac9c1ea052987a270b0b.jpg

Once ekmegimiz isitilip yumusatildi.

a1cda2a1a9dbb709cc2ddd6cb4c649e0.jpg

Tavada pisirdigimiz sucuklar dizildi ve kasarlar koyuldu. Yagi cope gitse uzulurdum tabi :)

97bc866bea013ff0d6f9dd82bbab8444.jpg

Kizarmis mis gibi yumusacik tostumuz hazir..

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Misafir

Konuyu canli tutalim..

Once ekmegimiz isitilip yumusatildi.

Tavada pisirdigimiz sucuklar dizildi ve kasarlar koyuldu. Yagi cope gitse uzulurdum tabi :)

Kizarmis mis gibi yumusacik tostumuz hazir..

Sanayi tipi tost:) afiyet olsun. Ortaligi daha az kirleterek tarif edeyim; simdi o sucuklari tavaya degil ekmegin icine dizip ekmek acikken 15 sn. Basicaksin. Sonra sucuklarin ustunu kapatip 5-6 sn basip kaldirinca ekmegin ustu sucugun yagi ile hafif kirmizi yagli hale gelecek ama o sirada bir bicagi margari n uzerinde gezdirip ekmegin uzerine sureceksin. Bir 30sn sonra ekmegi ters cevirip arkaya da margarini surup yaklasik 1 dk basip alacaksin. Iste sana sanayi tipi sucuklu. Sucuklar pistikten sonra ekmegi kapatmadan jilet ama 3 kat kasar koyarsan da gjzel bir karisik olur:)

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

bol malzemos  :bravo:  :bravo:  :bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Sanayi tipi tost:) afiyet olsun. Ortaligi daha az kirleterek tarif edeyim; simdi o sucuklari tavaya degil ekmegin icine dizip ekmek acikken 15 sn. Basicaksin. Sonra sucuklarin ustunu kapatip 5-6 sn basip kaldirinca ekmegin ustu sucugun yagi ile hafif kirmizi yagli hale gelecek ama o sirada bir bicagi margari n uzerinde gezdirip ekmegin uzerine sureceksin. Bir 30sn sonra ekmegi ters cevirip arkaya da margarini surup yaklasik 1 dk basip alacaksin. Iste sana sanayi tipi sucuklu. Sucuklar pistikten sonra ekmegi kapatmadan jilet ama 3 kat kasar koyarsan da gjzel bir karisik olur:)

Saygilarimla.

 

Teşekkürler abi, dediğin yöntemlede yapıyorum ama dün vakit kazanmak için sucukları tavada yaptım. O sırada eşim kendile dilli kaşarlı yapıyordu tost makinası doluydu. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Teşekkürler abi, dediğin yöntemlede yapıyorum ama dün vakit kazanmak için sucukları tavada yaptım. O sırada eşim kendile dilli kaşarlı yapıyordu tost makinası doluydu. 

 

Ağzının yadını biliyorsun:)

 

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Afiyet olsun :)

 

 

Ağzının yadını biliyorsun:)

 

Saygılarımla.

 

Bu konu sizlerinde izni olursa Yaşam - Yemek'te devam etse güzel tost lar ile şenlense. Güzel tost canı çekenin makinalarla ilgilide en üstte fikri olsa. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu konu sizlerinde izni olursa Yaşam - Yemek'te devam etse güzel tost lar ile şenlense. Güzel tost canı çekenin makinalarla ilgilide en üstte fikri olsa. 

 

Gayet güzel olur gibi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun Evren.

 

Yalnız; böyle işlevsel aletleri sadece tost yaparak köreltmek olmaz! Kuzu pirzola da harika pişer, pişmenin sonlarına doğru üst kapağı aralayıp kekik serperseniz nefis olur. Kalem pirzolanın kemikleri nimetin sıkışıp ezilmesini engeller ve pamuk gibi yumuşacık olmasını sağlar. Ayrıca cihazı yeteri kadar ısıtıp pirzolaları öyle koyarsanız, hemence yüzeyleri mühürlenip sulu bir şekilde lezzetini kaybetmeden pişmesini sağlayabilirsiniz. Nimetin iki yüzünün de aynı anda pişmesi sayesinde hem çabuk, hemde tam kıvamında bir lezzet yakalayabilirsiniz. Ayrıca araya sıkışmayı önleyici bir şey koyarsanız sevgili Kerem gurmemizin tarifi olana kuzu köfteler de bu aletle çok güzel pişer. :yes:

Tarifler tost makinası barbekü içine yerleştirilerek isi dumanı dağıtılmadan denenmiştir. :biggrin:

:fiuw:  :blush:

 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/250535-en-güzel-et-yemekleri/?p=2182330

Yorum bağlantısı
Misafir

Benden ancak bu kadar.

 

"Ancak bu kadar" deyimi bu tostun guzelligi yaninda mutevazi kalmis ustad:) Afiyet olsun.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Üj bej dilim füme dil yada biraz kavurma yada her ikisi, biraz ince dilim yada rendelenmiş kaşar, barbekü sos, ketçap, mayonez, Bim de satılan büyük boy susamlı hamburger ekmeği... Şimdi hayal edin.  ;):keyifli:

Yorum bağlantısı
Misafir

Üj bej dilim füme dil yada biraz kavurma yada her ikisi, biraz ince dilim yada rendelenmiş kaşar, barbekü sos, ketçap, mayonez, Bim de satılan büyük boy susamlı hamburger ekmeği... Şimdi hayal edin.  ;):keyifli:

 

Ofiste önümde Beypazarı kurusu var. Şimdi ona saldıracağım senin yüzünden:)

 

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benden ancak bu kadar.

 

 

oo milli tabak, her evde vardır :D

 

afiyet olsun herkese, konuya göz attım acıktım 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

oo milli tabak, her evde vardır :D

 

afiyet olsun herkese, konuya göz attım acıktım 

 

Evet.. bir çoğunda gördüm :)

Kırılmıyor da.. En az 20 yıl :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet.. bir çoğunda gördüm :)

Kırılmıyor da.. En az 20 yıl :D

Arcopal 1, bunlar 2..  :D

 

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Yine bir tost gunu.

 

 

ee bu tost olmamışki,  ekmek arası olmuş  :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

ee bu tost olmamışki, ekmek arası olmuş :rolleyes:

Yok yok cok guzel oldu :)
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Son üç yılda aldığım tüm kiloların sebebi bu forumdur :) Sırf bu nedenle üyeliğimi sildirmek zorunda kalacağım.

Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Tost diyince makinesi değil de tostçu Mehmet geliyor aklıma o yumurtalı tostu [emoji14] Antep de yemek nasip olmadı ama bizim yaptığımız da benziyordur elbet

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...