Kadir şimşek 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 bende de şöyle bi sorun var, asm diye tabir ettiğiniz 1,4 yarı otomatik fiesta sahibiyim, son bir kaç aydır vites geçişleri kendini bayaa bi hissettirir oldu sağolsun, özellikle ikinci vitese geçerken duyduğum vuruntu oldukça rahatsız ediyor beni, diğer viteslerde de titreme oluyo ama ikinci vitese geçerkenki kadar şiddetli değil, kronik asm şanzuman şikayetlerini (rölanti, gaz yememe, devirlenmeme, EAC FAIL, kontak kapa-aç düzelir, ve benzeri...) yaşamadım hiç şimdiye kadar, araç 8-10 aydır bende, şanzumanla ilgili hiç bi sıkıntım olmadı ama şu son bir-iki aydır vites geçişlerindeki vuruntu huzursuz ediyo beni, ne yapmamı önerirsiniz, şanzuman yağını değiştirsem faydası olurmu? Yorum bağlantısı
Uğur Metin 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Bu tip sorun bende yaşadım uzun süre kullanmamıştım ve kullanmaya başladığımda vites geçişleri aşırı zorlanıyordu benım sorun sol ön tekerin yakınlarında vites kutusunun halatlarının olduğu bölüm mevcut o kısım WD40 ile temizlendi sorun halloldu şimdilik sorun yok şükür. Hayırlı yolculuklar... Yorum bağlantısı
Mehmet Demirbay 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Yeni konu açmak istemedim ama cok ilginç bi sorun oldu.dün arabami yıkadim. Bugün çalıştırdim 1. Vitese taktım el frenini indirdim araç kalkmadi daha doğrusu sag arka teker dönmedi. Zorladım surterek az gitti. Sanki el freni cekili gibi. Geriye taktim olmadı.Sonra frene bastım ve gitti. Giderken frene bastım hafif sürtünme sesi geldi. Suanda sorun yok. Sebebi ne olabilir? Sanki frenler sıkıştırma yapmış gibi, anlamadim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 El freni bırakmamış, bence kontrol ettirin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Demirbay 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Ewt hocam sonradan düşününce arabanın poposu yere yakındı yani el freni çekili gibiydi daha önceleri azda olsa böyle hissediyodum ama bugün araba kalkmadı hiç. Ki 2 ay oldu bakim yaptırali. Bide araba 20 km yaptiktan sonra yıkadim balatalar sicaktida suyu yiyince sogududa yapistimi acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Sebebi yıkama değildir muhtemelen.. ama önemli olan kaç kilometre sonra yıkadığınız değil de, su suttuğunuzda kampana veya diskin sıcak olup olmadığıdır.. Yorum bağlantısı
Mehmet Demirbay 28 Ağustos 2012 Paylaş 28 Ağustos 2012 Az önce ford servisle görüştüm nomaldir dedi yıkarken el freninin inik olması gerekiyormus. Aksi halde balatalar tozla birlikte yapışır dedi. Yikadigim için balatalar yapışmiş merak edilecek bi durum degildir dedi. Muhtemel sıcaktı hocam o yüzden yapıştı. Sanırım guvenmeliyim.ilginize teşekkür. Yorum bağlantısı
Mehmet Demirbay 28 Ağustos 2012 Paylaş 28 Ağustos 2012 Acaba balata yada diskler tam bilmiyorum ama su tutunca yamulmus olabilir mi? Yorum bağlantısı
Muammer Gökay 26 Ekim 2012 Paylaş 26 Ekim 2012 Arkadaslar merhaba Ben 2 aydır 2008 firesta 1.4 dizel kullnıyorum. Bu zamana kadar arabayı ilk çalıştıracağim zaman 1. Vitesten boşa almak istediğimde zorlayarak boşa atıyorum. Bunun nedeni sizce ne olabilir? Yorum bağlantısı
Melikay Çetin 31 Ekim 2012 Paylaş 31 Ekim 2012 benimde 2005 model fiestanın vites değişimleri zorlanıyor ama benim fark ettiğim sadece soğuk havalarda değil genelde böyle bir sıkıntı var vitese sokarken ve vitesten çıkartırken havanın sıcak veya soğuk olması fark etmiyor genel olarak zorlayıcı acaba sebebi nedir başına gelen abimiz arkadaşımız var mı acaba ? Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Yücel Bey dediğinizi deneyeceğim teşekkürler Nuri Bey mekanikbir arıza dediğiniz gibi sürekli olur. Benim ki sadece soguk havalarda ve ilk çalıştırmalarda oluyor. Sonrasında hiç bir problem yok. sabahları ilk çalıştırmada vitesle hiç oynamadan debriyajı bir kaç kez ayağınızla en yukarıya kadar çekip pompalayıp daha sonra aracı hareket ettirmeyi denermisiniz... bendede oluyordu ustam öyle demişti... bunu bir kaç gün her seferinde yaptım şu an birşey kalmadı arabada... havalar soğudu ama pamuk gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Civan 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 aynı sorun bendede var ama şu durumda sorunmu yoksa normal bir durummu bunu ayırmak imkansız. iki tane yetkili servise sordum normal diyorlar ama bazı parçaları değiştirip çözüme kavuşturanlar da var. hepimiz ford un gizemli yolculuğuna kapılmış gidiyoruz garip olan bir şeyde şu ki fiestamla ilgili ufacık bir sorunda dahi gelip forumda arama yapıyorum mutlaka onlarca kişi çıkıyo aynı sorundan muzdarip. genel olarak arabamdan memnunum ama her sabah çalıştırmadan önce bugün farklı bir ses duyacakmıyım diye korkuyorum artık. Yorum bağlantısı
Erbil Baklan 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 bende aynı konuda tartışma açmışım. connect 2008 bendeki. Yorum bağlantısı
Samet Demirbaş 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 bundan önceki clio aracımda gelen seste sizin tarifinize benziyor. şanzuman takozunu değiştirdim hallolmuştu. birazda kullanımla alakalı gibi. ndebrajı çekerken daha yavaş bırakmaya çalışın ses gelmeye devam ediyorum veya gaza yüklenmeden debtajı yavas cektıgınızde ? Yorum bağlantısı
Erbil Baklan 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 evet o kadar hassas vites değiştireceksin ki o sesi duymayasın çözümü bulana ford firması bir mustang veriyormuş )) Yorum bağlantısı
Ekrem YÜNLÜ 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 EVET BENİM 2005 FİESTADA DA VAR O MEŞHUR SES...BANADA ALT TAKOZ DEDİLER DEĞİŞTİRDİM AMA SES DÜZELMEDİ.ÜST TAKOZDA OLABİLİR DEDİLER ONUNDA DEĞİŞİMİ ZOR OLDUĞU İÇİN KALDI.AMA BENİM SAĞ AKS TA BOŞLUK VAR,BENCE SES ONDAN GELİYOR. ARABAYI KANALA ÇEKİP AKS LA OYNAYINCA BOŞLUK GÖRÜLÜYOR.BENİM ARABADAKİ SES SANIRIM O.VİTES DEĞİŞİMİNDE KÜT DİYE VURAN Bİ SE.DEBRİYAJI ÇOK KİBAR KALDIRIRSAM BAZAN YAPMIYOR... Yorum bağlantısı
Ertuğrul SARAÇOĞLU 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 Bugün arabamın baskı balatasını değiştrdim. Sachs baskı balata 210 TL Luk Bilya: 110 TL İşçilik 150 TL Şanzuman yağı: 25 TL tuttu. Aracım özellikle motoru soğukken ve ısındıktan sonra soğuk olmasına göre daha az da olsa 1. vitese ve 2. vitese zor giriyordu. Arkadaşımın da aynen 2004 model Fusion u var ama onun vites geçişlerinde en ufak bir sorun yok, yeni araba gibi. Baskı balatayı değişrdikten sonra, gelirken denedim vites geçişi hatta daha zor gibiydi. Ustayı aradım "30-40 km sonra düzelir" gibi birşeyler söyledi fakat tatmin olamadım. Sorun vites halatlarında,debriyaj üst merkezinde ya da daha başka bir yerde olabilir mi? Yardımc solursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Ertuğrul SARAÇOĞLU 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 Vites geçiş sorunu geri vites te de var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 1-2 ye zor geçmesini, baskı balata değişiimin gidermemesi normal, şanzıman içindeki yağın özellliğini artık tam sağlamaması + havalrın soğuması yüzünden olur. Yorum bağlantısı
Ertuğrul SARAÇOĞLU 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 1-2 ye zor geçmesini, baskı balata değişiimin gidermemesi normal, şanzıman içindeki yağın özellliğini artık tam sağlamaması + havalrın soğuması yüzünden olur. Bugün şanzuman yağını da değiştirdik. 1. , 2. ve geri vites geçiş sorunu yazın da vardı. Yorum bağlantısı
Ertuğrul SARAÇOĞLU 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 Senkromeç kontrolü yapıldı mı araçta? Yapılmadı sanırım.Sekromeçler dişlilerin içersiinde mi oluyor? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 kontak kapalı iken fark var mı vites geçişinde Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 vites halatlarından yada şanzıman içerisindeki arayıcıdan kaynaklanıyordur muhtemelen Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 vites halatlarından yada şanzıman içerisindeki arayıcıdan kaynaklanıyordur muhtemelen müşteriden kurtulabildiniz mi? bugün gıcık bir müşteri varmış orada? Yorum bağlantısı
Recommended Posts