Mürsel Balci 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Ben olsam sağ veya sol tarafın hattını kullanıp tek role üzerinden iki farında ayni anda yanmasını sağlardım. Yani sağ tarafa giden kısa fark hattı iptal edilecek sol fara gelen hat üzerine bir role takılacak bu rölenin çıkışından sol ve sağ far ayni anda yanması sağlanacak. Biraz uzun bir işlem ama bu şekilde bence ikisi de ayni anda yanar. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 13 saat önce, Mürsel Balcı yazdı: Ben olsam sağ veya sol tarafın hattını kullanıp tek role üzerinden iki farında ayni anda yanmasını sağlardım. Yani sağ tarafa giden kısa fark hattı iptal edilecek sol fara gelen hat üzerine bir role takılacak bu rölenin çıkışından sol ve sağ far ayni anda yanması sağlanacak. Biraz uzun bir işlem ama bu şekilde bence ikisi de ayni anda yanar. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi yanıtınız için teşekkür ederim sanırım bundan başka bi yol yok Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Şubat 2018 Paylaş 12 Şubat 2018 Ampulle alakalı ve araç tesisatı ile alaklı bir durum yok. Araç Akım korumalı olduğu için ampul sökülünce sürekli kontrol pik voltajı yollar ve bundan dolayı elinizdeki bizler tarafından tasvif edilmeyen o ürün elektronik swichleme olduğundan her kontrol pik voltajı ile değişim yapıyor.Roleli sistem yaparsanız bu defa arıza ışığı oluşur.. Orijinal yapıya dönemnizi tavsiye ederim. Aynı sorun olmasada kaynagı aynı olan bir sorunla karşı karşıyasınız. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Şubat 2018 Paylaş 13 Şubat 2018 23 saat önce, Oktay Toker yazdı: Ampulle alakalı ve araç tesisatı ile alaklı bir durum yok. Araç Akım korumalı olduğu için ampul sökülünce sürekli kontrol pik voltajı yollar ve bundan dolayı elinizdeki bizler tarafından tasvif edilmeyen o ürün elektronik swichleme olduğundan her kontrol pik voltajı ile değişim yapıyor.Roleli sistem yaparsanız bu defa arıza ışığı oluşur.. Orijinal yapıya dönemnizi tavsiye ederim. Aynı sorun olmasada kaynagı aynı olan bir sorunla karşı karşıyasınız. yorumunuz için teşekkür ederim oktay bey hangi sorunla karşı karşıya olduğumu anlayamadım verdiğiniz link direk konuya gidiyor tam olarak bir sorundan mı bahsediyoruz yoksa genel olarak led kullanımındaki sıkıntılardan mı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Şubat 2018 Paylaş 13 Şubat 2018 (düzenlendi) Önceki mesajda belirttiğim gibi sorun gibi gözüksede sadece arıza uyarısı olan bu durumda kaynak aynı yani konrol ünitesi ve oluşan belirtiler kullanılan ürüne göre farklılık gösteriyor. 13 Şubat 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 Bu konu iyice ibretlik olmaya başladı Ampulün araca uyması gerekirken aracı ampule nasıl uydururuz? Yasaklamama ramak kaldı 1 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 dün arkadaşlarla grande punto marka araçlarımıza kapı iç kolu aydınlatması yapmak için toplandık forumdan okuyup araştırdığımız kadarıyla ve kıt elektronik bilgimizle işe koyulduk kapı pandizotunu söktük ve cam açma tuşuna giden elektrik hattını bulduk ledi buraya takıp yaktık fakat daha ledi akımla buluşturur buluşturmaz ledler patladı yada kesildi hangi tabir doğruysa artık.birkaç ledi böyle heba ettik vesselam pandizotu kapatıp operasyonu işin inceliklerini öğrenene dek ertelemek durumunda kaldık.tavsiyeleriniz nelerdir araya direnç vs koymakmı gerekir desteklerinizi bekliyorum.kullandığım led 5mm flat turuncu. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 2 dakika önce, Ayhan Hızarcı yazdı: Ledler için linkte direnç hesaplama var.Araç çalışınca aküdeki voltajı ölçün ve ana voltajı o şekilde giriş yapın çıkan direnç degerini alıp ledlere seri olarak baglarsanız ledler yanmaz.Yada nereye takacaksanız linkteki siteden modul ledler mevcut alıp direkt kullanabilirsiniz. http://elektrikforum.net/led/led-direnc-hesabi.html http://www.marketdijital.com/ Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 (düzenlendi) oktay hocam kullandığım ledin linkini aşağıda vericem ama açıklamsında 2.2 V, 20 amper yazıyor araç aküsünün ürettiği akımıda tahmini 12V girdim şuan ölçme şansım ve imkanım yok bu değerlere göre çıkan sonuç: Hesaplanan direnc değeri : 490 Hesaplanan direncin gücü : 0.196 Kullanacağınız direnc değeri :560 Kullanacağınız direncin gücü :0.327 elimde 1k ohm direnç var her kapıya 1 led koyucam diğer kapının tesisatı ayrı zaten 1k ohm direnç ile istediğim ışık yoğunluğunu yakaladım yukarıdaki hesaba görede elimdeki 1k direnç ledlerin patlamaması için yeterli gibi görünüyor kısacası 1k direnç ile hem ışık yoğunluğunu azaltıp hemde patlamanın önüne geçmiş olurmuyum ? led:https://tr.aliexpress.com/item/10pcs-5mm-flat-top-Red-Yellow-Blue-Green-White-Orange-Purple-Pink-Warm-white-water-clear/32818272621.html?spm=2114.13010708.0.0.2bqKPP 19 Şubat 2018 tarihinde Ayhan Hızarcı tarafından düzenlendi link ekleme Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 19 Şubat 2018 Paylaş 19 Şubat 2018 teşekkür ederim bir sorunu daha böylece aşmış olduk bilen için belki basit ama bilmeyene gerçekten zor işler sayenizde birşeyler öğreniyoruz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Şubat 2018 Paylaş 20 Şubat 2018 On 19.02.2018 at 11:26, Ayhan Hızarcı yazdı: ...araç aküsünün ürettiği akımıda tahmini 12V girdim ... Araçlarda yapılacak ilave elektronik uygulamalarında araç voltajı 14 -14.5 V olarak alınmalıdır , buna göre hesaplama yapmanızı tavsiye ederim ... Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 ilk fırsatta bir oto elektrikçiye uğrayıp ölçtüreceğim tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Özgür Dikçi 24 Şubat 2018 Paylaş 24 Şubat 2018 Arkadaşlar merhaba.Tayota avensis aracimin plaka lambalarini cinden aldigim led ampullerle değistirdim.1 ay gibi bir surede yanip sonmeye (pirpir yapmaya) basladi.Bu sorun led lerin kalitesizligindenmi acaba? Kaliteli led alsam bu sorun tekrarlar mi?PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Özgür Dikçi 24 Şubat 2018 Paylaş 24 Şubat 2018 İnceleyiniz.Oktay bey bulamadim verdiginiz link de.PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2018 Paylaş 24 Şubat 2018 (düzenlendi) İlk yorumunuzdaki soruya cevap linkteki konuda mevcut ve aynı soruna yönelik bulunan yöntem anlatılmaktadır.Konu içinde aradığınız cevap nedir şu an son mesajınızla bende anlamadım diyebilirim.Neyi bulamadınız? Ledin t10 veya başka kılıfta olması önemli değil.Alınıp kullanılacak Ledin özellik yapısı anlatılmaktadır ve ona göre led bulunmalıdır. 24 Şubat 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Dikçi 24 Şubat 2018 Paylaş 24 Şubat 2018 İlk yorumunuzdaki soruya cevap linkteki konuda mevcut ve aynı soruna yönelik bulunan yöntem anlatılmaktadır.Konu içinde aradığınız cevap nedir şu an son mesajınızla bende anlamadım diyebilirim.Neyi bulamadınız? Ledin t10 veya başka kılıfta olması önemli değil.Alınıp kullanılacak Ledin özellik yapısı anlatılmaktadır ve ona göre led bulunmalıdır.Verdiginiz linke tiklandiginda giris sayfasini aciyor.Neyse yeni led alarak sorunu cozdum.PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2018 Paylaş 24 Şubat 2018 Linkte bir sorun yok normal şekilde açılıyor.Tapatalk olarak açmıyorsa bilmiyorum. Led konu başlığı altında linkini verdiğim konuyu görürsünüz açılır. http://www.geceucusu.com/forum/10-led/ 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 25 Şubat 2018 Paylaş 25 Şubat 2018 On 24.02.2018 at 06:28, Özgür Dikçi yazdı: Arkadaşlar merhaba.Tayota avensis aracimin plaka lambalarini cinden aldigim led ampullerle değistirdim.1 ay gibi bir surede yanip sonmeye (pirpir yapmaya) basladi.Bu sorun led lerin kalitesizligindenmi acaba? Kaliteli led alsam bu sorun tekrarlar mi? PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi oktay bey'in verdiği link benim yorumumu içeriyor.Aynı sorunları bende yaşadım türlü çeşit led denedim en iyisi 1 ayda bozuldu son olarak bi tavsiye üzerinde çinden kendi tabirimle bobinli dediğim ledlerden aldım aracımda park plaka ve yan sinyallerde kullanıyorum yaklaşık 20 gün oldu şuan hiçbir sorun yok. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Dikçi 25 Şubat 2018 Paylaş 25 Şubat 2018 oktay bey'in verdiği link benim yorumumu içeriyor.Aynı sorunları bende yaşadım türlü çeşit led denedim en iyisi 1 ayda bozuldu son olarak bi tavsiye üzerinde çinden kendi tabirimle bobinli dediğim ledlerden aldım aracımda park plaka ve yan sinyallerde kullanıyorum yaklaşık 20 gün oldu şuan hiçbir sorun yok.Ayhan bey tesekkur ederim.Bende cinden almistim ontanesi 7 telye [emoji23][emoji23].Ancak bir ayda bozuldu.Şimdi Niken marka aldim iki tanesi 20 tl [emoji53][emoji53].Bakilim ne olacak.Siz aldiginiz led in linkini gonderirmisiniz bende siparis vereyim.PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 25 Şubat 2018 Paylaş 25 Şubat 2018 on tanesi 7 tl mi üzerindeki yapı elemanları kaliteli olmadıktan sonra niken de olsa sonuç aynı hocam araçta akım sürekli sabit gelmiyor ve bu ledlerin belli bir akım taşıma kapasitesi var örneğin araçtan gelen akım misal 10V ledin taşıyabileceği akımda 10V araçtan gelen akım 11V'ye yükseldiği an led paydos ediyor ve bozuluyor bu bobinli dediğim led fazla gelen akımı düzenliyor ve ledin ömrünü uzatıyor.linki aşağıda verdim ben beyaz ve turuncu renginden aldım aydınlatması falan gayet güzel memnun kalırsınız. https://tr.aliexpress.com/item/10pcs-SALE-Super-bright-LED-T10-canbus-no-error-24-SMD-4014-car-light-12V-w5w/32810865019.html?spm=2114.13010708.0.0.bZaufi 1 Yorum bağlantısı
Özgür Dikçi 25 Şubat 2018 Paylaş 25 Şubat 2018 on tanesi 7 tl mi [emoji38] üzerindeki yapı elemanları kaliteli olmadıktan sonra niken de olsa sonuç aynı hocam araçta akım sürekli sabit gelmiyor ve bu ledlerin belli bir akım taşıma kapasitesi var örneğin araçtan gelen akım misal 10V ledin taşıyabileceği akımda 10V araçtan gelen akım 11V'ye yükseldiği an led paydos ediyor ve bozuluyor bu bobinli dediğim led fazla gelen akımı düzenliyor ve ledin ömrünü uzatıyor.linki aşağıda verdim ben beyaz ve turuncu renginden aldım aydınlatması falan gayet güzel memnun kalırsınız. https://tr.aliexpress.com/item/10pcs-SALE-Super-bright-LED-T10-canbus-no-error-24-SMD-4014-car-light-12V-w5w/32810865019.html?spm=2114.13010708.0.0.bZaufiTeşekkur ederim.PLK cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 19 saat önce, Ayhan Hızarcı yazdı: on tanesi 7 tl mi üzerindeki yapı elemanları kaliteli olmadıktan sonra niken de olsa sonuç aynı hocam araçta akım sürekli sabit gelmiyor ve bu ledlerin belli bir akım taşıma kapasitesi var örneğin araçtan gelen akım misal 10V ledin taşıyabileceği akımda 10V araçtan gelen akım 11V'ye yükseldiği an led paydos ediyor ve bozuluyor bu bobinli dediğim led fazla gelen akımı düzenliyor ve ledin ömrünü uzatıyor.linki aşağıda verdim ben beyaz ve turuncu renginden aldım aydınlatması falan gayet güzel memnun kalırsınız. https://tr.aliexpress.com/item/10pcs-SALE-Super-bright-LED-T10-canbus-no-error-24-SMD-4014-car-light-12V-w5w/32810865019.html?spm=2114.13010708.0.0.bZaufi Beyaz olanın tonu nasıl, sıcak beyaz mı ? Foto atabilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Bir saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Beyaz olanın tonu nasıl, sıcak beyaz mı ? Foto atabilir misiniz ? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts