Furkan Avcı 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Arakadaşlar çok kararsız kaldım, konuya bir el atında bu işi bitireyim Seçenekler; - 215/55 R17 - 225/50 R17 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Lastiklerin canlısın görmüş olarak, durumları oldukça iyi idi ama karar sizin. 225/50/17 olsa çok da güzel olur diye içimden geçmişti , bakarken, taban genişliyor ve %1.7 alçalıyor, bu durum avantajdır, taban büyümesi dezavantajlaırını yok eder. P7 Cintutarto serisi çok iyi test sonuçlarına sahip, bir Optigrip olmasa da, şahsen alıp kullandığım, yine olsa yine alacağım bir lastik (fiyat avantajı ile) Dinazorlar hala Mişlende kalmış bakıyorum Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Lastiklerin canlısın görmüş olarak, durumları oldukça iyi idi ama karar sizin. 225/50/17 olsa çok da güzel olur diye içimden geçmişti , bakarken, taban genişliyor ve %1.7 alçalıyor, bu durum avantajdır, taban büyümesi dezavantajlaırını yok eder. P7 Cintutarto serisi çok iyi test sonuçlarına sahip, bir Optigrip olmasa da, şahsen alıp kullandığım, yine olsa yine alacağım bir lastik (fiyat avantajı ile)Dinazorlar hala Mişlende kalmış bakıyorum Çağlar Abi; üstündeki lastiklerin ilk iş üretim tarihine baktım ve bu karara vardım, Brisa da çalışan arkadaşım hangi lastik olursa olsun 5 yıldan sonra ısınmaz ve hamuru özelliğini kaybeder, lastikden ziyade herşey olarak değerlendirilebilir diyor. Zaten bir iki kez kalkışta yüklendim (kick-down değil) patinaja kolay düşüyor. Bu durumda her zamanki gibi sanırım seni dinleyeceğim, 225/50 R17 P7 Cinturato için 330 TL fiyat aldım Bursa'dan Cumartesi Bursa'ya gidiyorum sanırım alıcam. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Bir başka durumda 1-2 ay daha bekleyip kış lastiği alıp önümüzdeki baharda yaz lastiği alayım diyorum ama, lastikten canımız yanınca...tırsıyorum açıkcası Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Kış lastiğne geçeceksen, Kasım aynıa kadar kullanmadan sakınca olacak bir görünümü yok bence. Şİmdi alacağın lastik 4 ay boşuna yatacaksa? Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Ankaraya nano teknolojik sessiz asfalt dokuldugu duymustum yol sesi ondan azalmasın Büyük ihtimalle asfalttan da olabilir, motor ve rüzgar sesinden başka hiçbir ses yok yeni dökülen asfaltta...Ama stabilize yolda da fena değiller. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Ağustos 2011 Paylaş 25 Ağustos 2011 Kış lastiğne geçeceksen, Kasım aynıa kadar kullanmadan sakınca olacak bir görünümü yok bence. Şİmdi alacağın lastik 4 ay boşuna yatacaksa? Evet evet, tamamdır karar verdim, Ekim kasım gibi kış lastiği alıcam muhtemelen yine Kumho alırım önceki kumho kışlıklardan çok memnun kalmıştım. Baharda da Pirelli Cinturato P7 nin 225/50 R17 sine bakacağım. Herkese teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 26 Ağustos 2011 Paylaş 26 Ağustos 2011 Kış lastiği alacaksan Nokian'a da bak derim, yaz lastikleri de güzel. Bu arada otomatik viteslerde çap düşürmek vites geçişlerinde sorun yapabilir. Taban genişliği de aksları olumsuz etkiler. MK3 mondeo da 215'i 205 yapmıştım üzerindeki lastiklerle vites geçişleri fark etmişti, araba hafiflemişti resmen. Aklında bulunsun. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 22 Eylül 2011 Paylaş 22 Eylül 2011 Evet evet, tamamdır karar verdim, Ekim kasım gibi kış lastiği alıcam muhtemelen yine Kumho alırım önceki kumho kışlıklardan çok memnun kalmıştım.Baharda da Pirelli Cinturato P7 nin 225/50 R17 sine bakacağım. Herkese teşekkür ederim. Konuyu tekrar hortlattım ama; Kış lastiği bütçemizi biraz zorlayacağı için yaz lastiği alıp bu kışı biraz daha dikkatli geçirmeyi düşündük sonraki kışa doğruda kaliteli bir kış lastiği alalım diye düşündük. İstanbul'da Pirelli P7 Cinturato 225/50 R17 için 315 TL fiyat aldım, peşin fiyatına kredi kartına 6 taksitte yapacaklar çok yüksek ihtimal ile alacağım ama, yinede aklımda bir tereddüt kalıyor, yeni alınmış taze bir yaz lastiği şehirler arası yolda +7 derecenin altında çok zaafiyet yaratırmı (kış lastiğine göre kuru zeminde)? Karlı ve buzlu durumlarda elbetteki kış lastiği gibi olmayacaktır ama ben zaten kış lastiklerini +7 derecenin altında kullanıyordum. Karlı durumlarda da limitlerin çok altında ve dikkatli kullanırız yola çıkarsak. Sizler ne dersiniz? Not: Konu Pirelli yaz lastikleri kısmına taşınabilir, konu başlığına da P7 Cinturato karar kılındı eklenebilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Eylül 2011 Paylaş 22 Eylül 2011 Konuyu tekrar hortlattım ama;Kış lastiği bütçemizi biraz zorlayacağı için yaz lastiği alıp bu kışı biraz daha dikkatli geçirmeyi düşündük sonraki kışa doğruda kaliteli bir kış lastiği alalım diye düşündük. İstanbul'da Pirelli P7 Cinturato 225/50 R17 için 315 TL fiyat aldım, peşin fiyatına kredi kartına 6 taksitte yapacaklar çok yüksek ihtimal ile alacağım ama, yinede aklımda bir tereddüt kalıyor, yeni alınmış taze bir yaz lastiği şehirler arası yolda +7 derecenin altında çok zaafiyet yaratırmı (kış lastiğine göre kuru zeminde)? Karlı ve buzlu durumlarda elbetteki kış lastiği gibi olmayacaktır ama ben zaten kış lastiklerini +7 derecenin altında kullanıyordum. Karlı durumlarda da limitlerin çok altında ve dikkatli kullanırız yola çıkarsak. Sizler ne dersiniz? Bu soruyu sorulmamış kabul ediyorum.. Bu sebeple cevap vermiyorum... Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 Eylül 2011 Paylaş 23 Eylül 2011 Bu soruyu sorulmamış kabul ediyorum.. Bu sebeple cevap vermiyorum... Emmi sen böyle diyorsan, daha da birşey sormuyorum, o zaman mecbur kış lastiklerini alacağız. Kışlıklar da Ekim de geliyormuş 2 hafta daha bekliyelim bakalım. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 23 Eylül 2011 Paylaş 23 Eylül 2011 Kışın en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden çok daha iyidir. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 Eylül 2011 Paylaş 23 Eylül 2011 40 km hızla,ve aracın altında 4 adet kar lastiği olduğu ve frene basmadığım halde,arabam yolda,bir şeridi kaplayacak şekilde yan döndü...Altında yazlık lastik olsaydı 360 derece dönerdi heralde,varın gerisini siz düşünün.....Nasıl kullanırsanız kullanın,hiçbir zaman kar lastiği ile yazlık lastiğini karşılaştıramazsınız,en azından önlere kar arkalara düz lastik alın derim. Bu forumu bu yüzden çok seviyorum, kararsız kaldığım ve işin içinden çıkamadığım durumlarda beni doğru düşünmeye sevk ediyorsunuz. Ekimin ilk haftası Kış lastiği bakıp alacağım, artık seneye yaza Allah kerim... Yorum bağlantısı
Merthan Çelik 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 (düzenlendi) continental premium contact 2 eye fiyat aldım hatta premium contact 5 daha yeni olmasına rağmen lastikçi kullanıcı memnuniyeti olarak 2 yi önerdi ve fiyat 210 tl ne dersiniz arkadaşlar araba focus coll 08 tdci 100bg 9 Haziran 2012 tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi Yazı font ve ayarlarını değiştirmeyiniz Yorum bağlantısı
Merthan Çelik 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 (düzenlendi) continental premium contact 2 eye fiyat aldım hatta premium contact 5 daha yeni olmasına rağmen lastikçi kullanıcı memnuniyeti olarak 2 yi önerdi ve fiyat 210 tl ne dersiniz arkadaşlar araba focus coll 08 tdci 110bg 9 Haziran 2012 tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi Yazı font ve ayarlarını değiştirmeyiniz Yorum bağlantısı
Tuğrul Ersoy 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 Ben eniştemin focusundan çıkma bu lastikleri kullanıyorum, ben bu lastiğin üstüne lastik tanımam lastikler 2007 focustan 40bin km de çıktı, üstüne 15 bin ben gittim daha en az 5-10 bin gider, yani şuan 55binde 70i görebilir, yine kendi aldığım 2 adet 0 lastik goodyear effienctlgripler 30 binde bitti denilebilir 40 bin zor görür, üstelik contilere çok nadir hava bastığımı hatırlarım, ama goodyearlar çabuk patlıyor ve çok hava kaçırıyor, bence çok iyi fiyat almışsınız, tek dezavantajı sert hamurlu olduğu için biraz yol sesi alır onuda focusun kendi yol sesi absorbe eder. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 Conti iyidir hele yağmurda daha iyidir. Test ettim onayladım. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 Fiestamda .Conti pc2 15 jantda kullanmıştım .Hiç bir özelliğini göremedim girdiğim ilk çukurda balon yapması dışında . .Ondan önce Goodyear exellence kullanmıştım 1 yıl 4 jantıda yamultacak kadar çok çukura girip çıkmama rağmen lastiklerde en ufak bir sorun çıkmamıştı. Şu an bir lastik alacak olsam 16 (herhalde focusa 16 janta göre alacaksınız), İlteber arkadaşımızın kullanıp önerdiği yokohoma c drive ı araştırırdım. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 15bin oldu yüksek süratte çıkmıyor benim araç gayet başarılı buldum. Ama yağmurda daha iyi tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 şu zamana kadar 2 3 çift bridstone turanza bitirdik. Yokahama conti goodyear gt2 pirellie kullandım. Contiyi bunların içinden tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 Klasik, saaalam sallayan lastikçi.... 1 Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 Bu arada ben lastikleri almadan önce sormuştum 5lerin fyatlarını 210 tl bonus 12 taksit yapıyorlardı Yorum bağlantısı
Halis Parlak 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 continental sport contact 5 kullandım 225 40 18 araç skoda octavia 170 hp 2.0 tdi idi virajlarda arka tarafın bırakıp gittiğini hisediyordum buda arabanın konfor odaklı olduğundan fakat fren mesafem hissedilir şekilde değişti sıfır fiyat olarak 1350 tl ye ankaradan almıştım araç değişikliği yaptığım için micheline geçtim sınıfındaki lastiklerde bence 1 numara Conti 5 lerden en iyisi hangisi Bektaş? FR jant koruma varmış bu diğerlerinde yok mudur? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 2006 Corsa'nın orjinal lastiklerinin değiştirilme zamanı gelmişti. Premium Contact 5 - 185 55 15 82H tanesi 205 TL. 50.000 km deviren eski lastik ve yeni lastik fotolarını da çektim öylesine Yorum bağlantısı
Recommended Posts