İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Fabrika ayarlarına dönmek de fayda etmedi.

Mobil Ağa Erişilemiyor diyor.

Uçak Modunu etkinleştiriyorum, bir daha kapatılamıyor.

Telefonu kapatıp açınca uçuş modu etkin ollmuyor ama mobil ağa hala erişemiyor.

wifi çalışıyor. Blutooth açmak istediğimde uçak modu etkin diyor.

Sinir oldum.

Yarın bir iphone alabilirim

Rıdvan Bey,

Telefon Türkiye'den garantili alındı değil mi?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bak bundan emin değilim hocam. Motorola hayrola.

HAta dedik ya :) Yanlış yerleri sağlam, yanlış yerleri çürük yaparlar. 2 kez motorola telefon aldım ikisini de iade ettim :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Rıdvan Bey,

Telefon Türkiye'den garantili alındı değil mi?

Saygılarımla.

abi telefonu nerden aldın? benim arkadaş 2.el faturalı galaxs2 aldı fatura sahte imiş aynen sizinki gibi hat gitti yani kayıt dışıymış telefon 25liraya clonlattı kullanıyor bu seferde titreşimi bozuldu

bir diğer arkadaşımda vatan pc den kampanya ile 1500küsere aldı ama telefon hatalı çıktı para iadesi yaptılar çok güzel telefon ama nerdeyse orta halli bir pc kadar özellik taşıyan telin arıza vermesi normal bence

Türkiye'den yetkili Turkcell bayiinden aldım. 3 ay oluyor. Şebeke gitmedi. Uçuş modu kapatılamıyor. Problem bu.

Yorum bağlantısı
Misafir

Türkiye'den yetkili Turkcell bayiinden aldım. 3 ay oluyor. Şebeke gitmedi. Uçuş modu kapatılamıyor. Problem bu.

*#272*telefonun imei numarası# girdiğinizde TUR işaretli mi?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

*#272*telefonun imei numarası# girdiğinizde TUR işaretli mi?

Saygılarımla.

Bunları girdiğimde hiç bir şey olmuyor.

*#06# yaptığımda ekranda IMEI yazıyor fakat IMEI numarası görünmüyor. Telefonun arkasındaki IMEI kodunu yazarak BT 'den sorguladım. telefon kayıtlı görünüyor.

IMEI numarası kayıtlı Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI Üretici : Üretici: Samsung Korea Pazar Adı: Samsung GT-I9100 Model Bilgileri: Samsung GT-I9100

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

önceki mesajımı okudunuz mu?

Şimdi gördüm Mehmet Bey. İngilizce'yi tam sökemiyorum ama meseleyi kavradım.

Hard reseti de yaptım. Yine aynı. MOBİL AĞA ERİŞİLEMİYOR :(

Hafıza kartını biçimlendirin derim ben önceki sayfalarda benimde sorunum olmuştu.Biçimlendirince igo gidebilir onuda yükleriz hemen kafanıza takmayın :)

İphone konusuna gelincede bende katılıyorum iphone ve diğerleri olarak ayrılıyor telefonlar ama hangi açıdan? Ben S2 kullanırken çok az kişi S2'mi o der,geri kalan herkes iphone mu elindeki der,yani tanınmışlık olarak öyle ama işlevsellik ve kullanım kolaylığı olarak iphone :i-ih: Ya garanti dışı kalıcaksın yada garantili olup herşey göze alıcaksın.Yada oturup sürekli uğraşacaksın.Özelliklede icecream'den sonra(tüz tanımayı çok merak ediyorum) yerine yavaş yavaş oturucak çift çekirdekli telefonlar.Yani ne biliyim öyle bir artısını söyleyinki iphonenin, bizde diyelim evet haklısınız telefonlar iphone ve diğerleri diye ayrılyıor.

Hafıza kartını komple çıkarttım, olmadı. Biçimlendirdim yine olmadı.

Mehmet Beyin yazdığı gibi hard reset bile yaptım, kart mart kalmadı, ama nafile.

Şimdi ekrandaki uçuş modu simgesi olan işaret gitti. Onun yerinde üzerinde / olan bir yuvarlak var.

Ayarlar menüsünde KABLOSUZ VE AĞAYARLARINDA üstten ikinci sıradaki ARAMA menüsü silik pasif görünüyor. Üzerine tıklayamıyorum. Arama ayarlarına giremiyorumm

Yorum bağlantısı
Misafir

Bunları girdiğimde hiç bir şey olmuyor.

*#06# yaptığımda ekranda IMEI yazıyor fakat IMEI numarası görünmüyor. Telefonun arkasındaki IMEI kodunu yazarak BT 'den sorguladım. telefon kayıtlı görünüyor.

IMEI numarası kayıtlı Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI Üretici : Üretici: Samsung Korea Pazar Adı: Samsung GT-I9100 Model Bilgileri: Samsung GT-I9100

Sizle benzer bir sorun yaşayan kişiye veilmiş cevap;

"görebildiğim kadarıyla senin telefonun da sorun yok. imei kaydı uçmuş ve onun için de şebekeyi görmüyor. başka bir deyişle telefonun kayıt dışı görünüyor. odin ile rom yüklerken, imei kaydı gidebiliyor bazen. bunun için rom yüklemesi yapan arkadaşlara öncelikle efs klasörünü yedeklemelerini tavsiye ediyoruz. bu gibi durumlarda geri yükleyebilmek için.

Ama endişelenmene gerek yok. istanbulda bu işi yapan yerler var, yeni bir imei kaydı yapıyorlar ve telefon eskisi gibi çalışıyor. 40-40 TL gibi bir ücret talep ediyorlar. böyle bir durum, sitemiz yönetcilerinden androidman'ın da başına gelmişti."

Ancak genelde bu gibi durumlar rom yüklerken ve paralel ithalat olan cihazlarla oluyormuş. Aldığınız yere başvurun bu durumda Rıdvan Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Sizle benzer bir sorun yaşayan kişiye veilmiş cevap;

"görebildiğim kadarıyla senin telefonun da sorun yok. imei kaydı uçmuş ve onun için de şebekeyi görmüyor. başka bir deyişle telefonun kayıt dışı görünüyor. odin ile rom yüklerken, imei kaydı gidebiliyor bazen. bunun için rom yüklemesi yapan arkadaşlara öncelikle efs klasörünü yedeklemelerini tavsiye ediyoruz. bu gibi durumlarda geri yükleyebilmek için.

Ama endişelenmene gerek yok. istanbulda bu işi yapan yerler var, yeni bir imei kaydı yapıyorlar ve telefon eskisi gibi çalışıyor. 40-40 TL gibi bir ücret talep ediyorlar. böyle bir durum, sitemiz yönetcilerinden androidman'ın da başına gelmişti."

Ancak genelde bu gibi durumlar rom yüklerken ve paralel ithalat olan cihazlarla oluyormuş. Aldığınız yere başvurun bu durumda Rıdvan Bey.

Saygılarımla.

Galibe söylediğiniz teşhis doğru. Cihaz belleğinden IMEI numarası silinmiş görünüyor.

3 kere hard reset yaptım, onlar da fayda etmedi.

Aldığım yere götürüp vereceğim.

Yedekte bir tane HTC HD2 telefonum var. Kullanımı sinir ediyor.

Samsung Galaxy 'nin dönüşü gecikir ve HTC sinirlerimi çok bozarsa gidip iphone almayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Rıdvan Bey anladığım kadarıyla siz telefona kendiniz odinle falan root yüklemediğiniz. Şayet yüklemediyseniz bence direk garantiden bu işlem çözülür.

Yorum bağlantısı
Misafir

Rıdvan Bey anladığım kadarıyla siz telefona kendiniz odinle falan root yüklemediğiniz. Şayet yüklemediyseniz bence direk garantiden bu işlem çözülür.

Benim tahminim IMEI no'su klonlanmış telefonun. Bu nedenle ımei no olmaması gereken bir telefonda. Eğer bilgi teknolojileri iletişim kurumunun yaptğı bir kapatma işlemi ise sorun çözülür. Yurdışı kaynaklı bir durumsa da telefoncunun halletmesi gerekir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Telefonu aldığım yere götürdüm.

IMEI kodu uçmuş bunun dediler. Dediklerine göre vatandaş rastgele IMEI kodu çakıyormuş telefona,

bu arada tesadüfen senin benim numarama denk geliyormuş.

Samsung bu tür telefonları yenisiyle değiştiriyormuş.

Teslim ettim, bakalım.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren bey

Siz iPhone'a karışık diyorsunuz ama kies, root, rom, gingerbread, icecream vs derken Galaxy daha karışık sanki...

Bu söylediğiniz işlem normal kullananlar için değil. Kies her türlü güncelleme işlemlerini kendisi lisanslı yapıyor. Sizin bahsettikleriniz room root bunlar telefon üzerinden lisansız işlem yapmak için gerekli veya farklı arayüz isteyenler için kullanılıyor. Şayet normal kullanıcı iseniz kies ve android market hertürlü işini görür.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Esas huzur Google Nexus ta, hatice falan sonra gelir :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Ehehe, HTC de bunların hiçbirine gerek kalmıyor. :biggrin:

Huzur HTC'de. :tongue:

cCc H T C cCc

Biz hala gsmarena'ya taş çıkaracak 3d incelemesi bekliyoruz Ahmet Bey.

Alper Bey,

Android'in güncellemeleri, Nokia'yı güncellemekten daha kolay. Türkiye'de bile onlarca android sitesi mevcut ve çok detaylı şekilde yönlendirmeler var. Yani ben bırakın upgrade yapmayı, daha önceki galaxy S'i downgrade yaptım bu yönlendirmelerle ve tek seferde. Başka markalarla bunu yapmak çok zordur veya ciddi bir yazılım tecrübesi gerektirir. Rom olayına hiç girmedim ama cihazım root'lu. Yaklaşık 10sn süren basit bir işlem. Amacı, zipli dosyaları bios gibi, telefonun yazılımını başlatmadan açabilmek ve bu şekilde bazı programları engelsiz kurabilmek. Ben root'u backup programını çalıştırabilmek için yükledim. Fakat rom yüklemek için telefonun rootlu olması gerekli.

Romlar iki türlü. İlki resmi romlar yani sürümler. Bunlar Ülkelere göre Kies üzerinden zamanı gelince yükleniyor. Türkiye'de yayınlanmayan başka bir ülkenin orjinal romunu kullanmak isterseniz, Odin adlı çok basit bir program kurup, gerekli dosyaları bu program aracılığı ile telefona yüklüyorsunuz. Aynı zamanda bu odin programı, ikinci tür resmi olmayan, kullanıcıların birşekilde geliştirdikleri romları yüklemek için kullanılıyor.

Bazen romdan hariç kernel yüklemek gerekiyor ki ben hiç yapmadım. Yine odin programı kullanılıyor. Ancak Android'in en güzel özelliği, istenildiğinde orjinal yazılıma geri dönülebiliyor ve jig denilen Ebay'dan alınan bir voltaj ayarlayıcısı ile, telefona kurulmuş orjinal harici kurulmuş romları ya da sadece rootları gösteren sayaç "0" lanıyor.

Ben orjinal hariç rom yüklemedim. Kullandığım rom ise Danimarka resmi sürümü. İki basit hareketle Türkiye Rom'unu yükleyebilirim. Bu nedenle telefon kilitlenir mi, kapanır mı kaygısı duymadan işlem yapıyorum. Muhakkak ki, Iphone'da kulak aşinalığım olmadığı için farklı geliyordur. Bir şekilde Iphone'um olursa yardım alırım sizlerden öğrenene kadar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

hepsiburada.com'dan Samsung'un HDMI adaptörünü aldım dün. Bugün öğlen geldi eve gidip denedim hemen :) Duramadım. hTC ile de gayet uyumlu şekilde çalıştı. Micro USB bağlantısı var zaten. Harika çalışıyor. Çözünürlük çok iyi. Cihaz aynı anda telefonu da şarj ettiğinden şarj problemi de yok.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

hepsiburada.com'dan Samsung'un HDMI adaptörünü aldım dün. Bugün öğlen geldi eve gidip denedim hemen :) Duramadım. hTC ile de gayet uyumlu şekilde çalıştı. Micro USB bağlantısı var zaten. Harika çalışıyor. Çözünürlük çok iyi. Cihaz aynı anda telefonu da şarj ettiğinden şarj problemi de yok.

Düşünenler için birkaç da fotoğraf ekleyeyim.

UpTUs.jpgImiZF.jpg

SOn7H.jpg

0zCK0.jpg

yWQxy.jpg

AL70V.jpg

gzIMw.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bunları bırakında S2 leriniz demode oldu haberiniz varmı :)

For those of you unfamiliar with the HD version of the Galaxy S II, the main improvement is, you guessed it, a bigger screen—4.65in@720x1280px to be exact. It also features an upgraded 1.5GHz processor, and a more robust 1850 mAh Li-Ion battery.

gsmarena_001.jpg

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Pehh.. İsmi bile hTC çarpması :p

Desire - Desire HD, ben olsam Galaxy S2 SLX falan yapardım :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yok hala nexus tayım, yazılım güncellemede rakipsiz olması yeter, bu işin sonuda yok, quad core lar çıkmak üzre, tegra 3 var daha, ohoooo, alacaksan şuan piyasada olanlara bakıp alacaksın, gelecek olanları beklersen işin sonu yok vallahi, şuan en iyi telefon S2 ile Nexus.

Alper kardeş, Samsung un kaybettiğinide nerden çıkardın :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Boşverin bu kadar model takip etmeyi. Cepteki parayı alma oyunları bunlar. Çok iyi bir model akıp, uzun süre kullanmak en iyisi.

BenSamsung kadar zengin değilim. Samsung'un model yenilemesiyle yarışamam

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bunları bırakında S2 leriniz demode oldu haberiniz varmı :)

For those of you unfamiliar with the HD version of the Galaxy S II, the main improvement is, you guessed it, a bigger screen—4.65in@720x1280px to be exact. It also features an upgraded 1.5GHz processor, and a more robust 1850 mAh Li-Ion battery.

gsmarena_001.jpg

bataryanın "robust" olduğunu da ilk kez duydum. Hangi teknik özürlü hazırladı acaba reklamı? Eski batarya "dandik" miymiş :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yeni haberlere göre galiba pil sorununu halledilecek, çalışmalara göre oled ve lcd ekranlar aynı zamanda güneş paneli görevide görerek, kabaca ekranın harcadığı enerjnin yarısını ışıklı ortamda ekran kendi üretecek, bekleme durumundaysa zaten alet sürekli şarjda yada hiç pil harcamandan duracak gibi bir durum olacakmış, geliştirmeler devam ediyormuş, şuan %18 verimle oluyormuş ama verimi bir şekilde %90 yapacağız diye araştıryormuş dingilizler, bakalım olursa tek şarjla haftalarca çalışan telefonumuz olucak inşallah.

Düzeltme: bu işi zamzung yapmıyormuş, o yüzden mesajı düzeltiyorum.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Bugün yeşilcin sitesinde gördüm ve yaptım. Gerçekten işe yarıyor. Camın kenarından sadece GPS aracılığı ile 1dk. geçmeden bağlanıyor ve IGO'da yerimizi buluyor. Tüm veri ağlarını kapatıp (A-GPS desteği olmadan) denedim ve başarılı.Root explorer olarak "root browser" programını kullandım.

Yeşilcin forumundan Elmasdag nikli üyeden alıntıdır...

Telefonun rootlu olması lazım ve içinde root explorer tarzı bir program olması lazım.

1- system>etc>gps conf dosyasının içine girin.

2- İlk sıradaki satırı

a) Türkiye için kullanacaklar NTP_SERVER=tr.pool.ntp.org şeklinde

b) Avrupa için kullanacaklar NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org şeklinde

değiştirdikleri takdirde, hem daha çabuk uyduya bağlanacaklar hem de bu işlem için daha az pil tüketecekler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...