İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Misafir

Recommended Posts

Mehmet Kaya
Alası mevcut ip da :)

Fatih örnek verirmisin.Hangisinde yapılması daha kolay?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

Fatih örnek verirmisin.Hangisinde yapılması daha kolay?

Saygılarımla.

excelcontacts ile telefondaki tüm kişiler excel tablosu olarak bilgisayarda görülebiliyor. Excell dosyası üzerinde istediğiniz her değişikliği yapabiliyorsunuz ve kaydettiğinizde telefonda gördüğünüz rehberde aynı şekilde güncellenmiş oluyor. Bu kadar basit :)

edit:harf hatası.

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Abi facebook for android programini ac-ayarlar-senkronize at var.Ordan tum kisi liatesini aliyor.Ardindan rehberdeki numaraya uzun basip kisiye kat diyorum ve katiyorum.Twitter icinde mevcut ayni olay.Bundan sonra herkesin rehberimde resmi+email adreai+facebookadresi+twitter adresi+ararken kisinin en son yazdigi guncellemeleri goruyorsun.Polemige gerek yok szin icin iphone onde olsun :)

Blackberryde bile var bu :) hatta facebook resimlerini bile rehberde gösteriyor :) bu sebeple örnek bile kabul etmiyorum :flowers:

forumda yeni olduğun için Ali ile polemiklerimizi bilmezsin zamanla alışırsın : :fiuw:

İgo olayi ne olcak? Muzik atmalar ... vs?

Müzik atma derken?

İp'da müzik atma sorunu zaten yok ki?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hehehe, igo mu cık cık, ayrıca ip de jb siz müzik atma sorunu yok demek istedin sanırım Fatih, ha bu arada 4s için jb çıktımı yoksa onu yerine jb viskimi alalım. :D

İphone yapamaz demedim zaten ben o facebook olayini duzgun okuyun,ali abi ile polemikleriniz benim adim gecmedikce beni ilgilendirmez son olarakta en basitinden arkadasinzdan sevdiginiz muzik,resim,dosyalari nasil aliyorsunuz? O kablo olmadan Pcden nasil muzik atiyorsunuz?... bunun gibi kolay kullanim ozelliklerinden bahsediyorum ben...

Arkadaşından dosya almak için jb yapmak lazım sanırım, biliyorsun kapalı kutu bu alet, zil sesini mp3 yapmak için bile uğraşıyorsun, en son baktığımda olsa bile süre sınırı oluyordu, bu ip nin en ama en sevmediğim yanı itunes denen berbat sisteme bağlı kalman.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

IP ile Android Türevleri karşılaştırılamaz özellik açısından. Arayüz tamamen farklı. İşletim sistemi ve felsefe farklı. Beğendiğinizi alın. IP çok kendini begenmiş bir hava çiziyor telefon olarak, Android ise işletim sistemi olarak yetersiz hala.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

İphone yapamaz demedim zaten ben o facebook olayini duzgun okuyun,ali abi ile polemikleriniz benim adim gecmedikce beni ilgilendirmez son olarakta en basitinden arkadasinzdan sevdiginiz muzik,resim,dosyalari nasil aliyorsunuz? O kablo olmadan Pcden nasil muzik atiyorsunuz?... bunun gibi kolay kullanim ozelliklerinden bahsediyorum ben...

Senin ismin ne zaman geçti de burada böyle bir giriş yapıyorsun?

Yorum yapıyorsan yorumuna yorumda gelebileceğini bildiğin bir yaşta olduğunu düşünüyorum.

Sorunun cevabına gelince usbdisk ile iphone içine her dosyayı atabilir her dosyayı bilgisayarına alabilirsin..

Kablo olmadan nasıl alacaksına gelince zaten iphone ile istersen bilgisayarının masa üstüne bağlanıp her işi yapabiliyorsun..

Bunu yapamadın mail atabilirsin. ve bunu yapabileceğin bir süre başka yol bulabilirsin.. arkadaşımda olupta benim internetten anında bulamayacağım bir müzik yoktur sanırım anında indirirsin.. resim ve benzeri icloud ile heran her türlü dosya paylaşımınıda yapabilirsin vb. uzar gider..

@Ali Cihangiroğlu

JB 4s için çıktı sanırım (öyle bir yorum okudum) inan takip etmedim,istediğim programların tamamı bende mevcuttu bu sebeple şuan jb yapma gibi bir ihtiyacım olmadı.

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sende 4s vardı değilmi? 4 e ios5 yükleme hatasında bulunma diye yazayım dedim, biliyorsun uyanık elma eski modelleri bir süre sonra bozmak için bu yola başvuruyor, ios 5 4s içindir yani.

Bizim ip4 e yüklemedik, jb de yapmadık, öyle kullanıyor kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Arkadaşlar Galaxy S2 için su dock ünitesi Samsung i9100 Galaxy S II Dock ECR-D1A2BEGSTD ve su HDMI aparatı birlikte kullanılabiliyor mu?

Amaç bu dock TV nin yanına konulacak, eve gelince telefon dock'a oturtulup 1080p videolar tv den izlenecek.

Dock : http://www.hepsibura...ategoryId=16113

HDMI Adaptör : http://www.hepsibura...TELDATASAMI9100

Bu soruya cevap verebilecek biri var mı acep ? Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim. (tartışmanızı böldüm kusura bakmayın)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Sende 4s vardı değilmi? 4 e ios5 yükleme hatasında bulunma diye yazayım dedim, biliyorsun uyanık elma eski modelleri bir süre sonra bozmak için bu yola başvuruyor, ios 5 4s içindir yani.

Bizim ip4 e yüklemedik, jb de yapmadık, öyle kullanıyor kardeşim :)

evet abi 4s var bende,sürüm 5.0.1 benim diğer iphonelar zamanında bilgisayarda tuttuğum programlarım mevcut bu sebeple şuan ihtiyacım yok zaten.

ben klasik olarak ekran görünümü vs sini sevdiğim için böyle kullanabilirim çok rahatlıkla :)

Bu soruya cevap verebilecek biri var mı acep ? Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim. (tartışmanızı böldüm kusura bakmayın)

Ali Bey yada Evren Bey cevap verecektir sanırım.. Tartışmamızı neden bölüyosunuz ya :)

Yada Zafer mod. da bilebilir, Özel mesajda gönderinki konuda görememe ihtimalleri olabilir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Buna en güzel cevabı Evren Bey vereceğini umuyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Ali Bey yada Evren Bey cevap verecektir sanırım.. Tartışmamızı neden bölüyosunuz ya :)

Yada Zafer mod. da bilebilir, Özel mesajda gönderinki konuda görememe ihtimalleri olabilir..

:D dedimya kusura bakmayın , çok da heyecanlı gidiyordu aslında :)

cevap gelmezse özelden sorayım, teşekkürler.

Buna en güzel cevabı Evren Bey vereceğini umuyorum.

Saygılarımla.

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı
(düzenlendi)

Arkadaşlar Galaxy S2 için su dock ünitesi Samsung i9100 Galaxy S II Dock ECR-D1A2BEGSTD ve su HDMI aparatı birlikte kullanılabiliyor mu?

Amaç bu dock TV nin yanına konulacak, eve gelince telefon dock'a oturtulup 1080p videolar tv den izlenecek.

HDMI adaptörü (MHL) alırsanız ihtiyacınız olan şey sadece HDMI kablo. Docka gerek yok. Birde, adaptör orjinal Samsung ürünü mü (olsa iyi olur)

tarihinde Cenk Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

HDMI adaptörü (MHL) alırsanız ihtiyacınız olan şey sadece HDMI kablo. Docka gerek yok. Birde, adaptör orjinal Samsung ürünü mü (olsa iyi olur)

peki ikisinide alırsam beraber kullanma şansım varmı yoksa illaki ayrı ayrımı takabilirim telefonu. Adaptör orjinal bildiğim kadarıyla , dock ta orjinal.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

yani favorim HTC sensation XE kesinlikle şiddetle tavsiye :D

edit:imla düzeltmesi.

tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cenk Avcı

peki ikisinide alırsam beraber kullanma şansım varmı yoksa illaki ayrı ayrımı takabilirim telefonu. Adaptör orjinal bildiğim kadarıyla , dock ta orjinal.

Docku kullanmadığım için bilmiyorum. Ama adaptörü kullandım ayrıca sarj için bir şey almanıza gerek yok.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Docku kullanmadığım için bilmiyorum. Ama adaptörü kullandım ayrıca sarj için bir şey almanıza gerek yok.

OK. o zaman, HDMI ı alacağım diğerinide bekleyeceğim bir yerde görürsem deneyeceğim. Çok Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı
(düzenlendi)

OK. o zaman, HDMI ı alacağım diğerinide bekleyeceğim bir yerde görürsem deneyeceğim. Çok Teşekkür ederim.

Rica ederim.

tarihinde Cenk Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

yani favorim HTC sensation XE kesinlikle şiddetle tavsiye :D

edit:imla düzeltmesi.

Yani ile başlamışsınızda biz ayfonla galaxy s2 karşılaştırıyoruz :D

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bu tür HDMI bağlantı için gerekli düzeneklerde elektrik ihtiyacı var diye biliyorum ben. Yani linkteki kablonun kutusuna telefonun şarj aleti takılabilyor olması lazım. Aşağıdaki videoda görünüyor. Bunda tam belli olmuyor ama araştırıken gördüm. http://www.mobimega.com/samsung-eia2uhunbecstd-hdtv-adapter-for-galaxy-s2-i9100.html Şu linkte daha belirgin. Bu kablo işinizi görür.

Dock işine gelince; internette dock'un fotoğraflarına baktım aşağıdaki bir görüntü var. Dock'un arkasında kablosu sabit değil, dock'a usb kablo takılabiliyor. Bu haldeyse dediğiniz olur. Mantık basit, Telefonu dock'a oturtup, HDMI adaptörün usb kablosunu dock'a takacaksınız, diğer uca da bir HDMI kablo.

samsung_galaxy_s2_i9100_desktop_ecr-d1a2beg_4.jpg

samsung_galaxy_s2_i9100_desktop_ecr-d1a2beg_5.jpg

samsung-micro-usb-hdtv-adapter_02.jpg

Hep övdüğüm hTC'nin en zayıf yönü de bu orijinal ekipman sorunu. Ben de sürekli bakıyorum bu dock'lara ama böyle hepsiburada.com'da falan bulmak hak getire. Fiyatlara bakın, ürün kadar kargo ücreti :)

http://www.htcaccessorystore.com/tr/p_htc_item.aspx?i=219919&phone=219715

Bu arada Galaxy S2'de DLNA bağlantı imkanı var. Onu da değerlendirebilirsiniz. Televizyonunuz DLNA özellikli değilse, DLNA adaptör alıp, kablosuz şekilde video, müzik ve resimlerinizi TV'nize aktarabilirsiniz. HTC 'nin adaptörü şu mesela; http://www.htcaccessorystore.com/tr/p_htc_item.aspx?i=219800&phone=219715

Galaxy SII, Limango'da 1559 TL.

Normalde ne kadar?

1650-1700 TL civarında. Galaxy 'nin S ikibuçuğu, S üçü, çıkmadan S2 fiyatı daha fazla düşmeyecek anlaşılan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Masa üstü standı konusunda bilgim yok ama Zafer'in dedikleri doğrudur. Yanlız ben I9100'ü flash disk olarak tv'ye bağladığımda 1080p destek alamıyorum. Televizyonum Samsung 46C7000. 720P'lerde sorun yok. Hdmi'den 1080p alınabilir diye düşünüyorum.

Fatih Bey, Mehmet (Mert)'i yanlış anlamışsınız. Mehmet bizim kardeşimiz gibidir. I9100'ü de hakkını vererek kullandığı için zaman zaman Iphone karşılaştırması yapar bize. Bir müddet sonra tanırsınız zaten Mehmet kardeşimiz. Biz Iphone'a saygılı bir konuyuz:)) Gerektiğinde I9100'de eleştirilir burada. Bu yüzden Iphone kullanıcısı olarak yanlış anlamayın. Ali Bey'de burada Nexus'u arada bir gündeme getiriyor. O'na da saygılıyız ama resmi yollardan satışı olmadığı için sadece platonik bir aşkı koruyoruz burada.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Sonunda konunun son sayfasına eriştim :D bukadar yazı yazılmaz ki yahu... :)

Bu hafta içerisinde eniştem ve ablam Dubai'den Türkiye'ye dönecekler. Gelirken de telefon getirme şansları var. S2 900-1000TL Xperia ARC-S ise 750 TL olarak bulunabiliyor..

Şimdi S2nin kalitesi yazılan 14 sayfalık yazıda ortaya konmuş, özellikle 3d destekli oyun ve hdr gibi uygulamalarla tadından yenmez bir hal almış. Yine de gençliğimden gelen aşırı SE sempatizanlığım beni Xperia Arc-S e götürüyor... Zamanında p990i kullandım ve onun 2mp kamerası günümüzün 8mp kameralarına taş çıkartacak cinsden di.. Ve tabi yaşına göre barındırdığı birçok özellik cabası.

Xperia X1 içimde ukte olarak kalan tek telefondur,biraz da o yüzden onun torunu arc-s mi alsam diyorum..

Olurda S2 alırsam diye 2 sorum var.

1.İGO nasıl navidir? Şuan 5800xm'im ile ovi maps kullanıyorum ve son derece memnunum. Hattımda 8TL sınırsız cepnet olmasına rağmen çevrimdışı olarak entegre gps ile hatasız navigasyon hizmeti alabiliyorum.

İgo da internet ve veri paketi kullanmadan navigasyon kullanabiliyormuyuz? illa hattımızda internet paketi olmak zorunda mı?

2.Kamera karanlık ortamlarda ne görürse onu mu çekiyor yoksa karanlık yerler ucuz telefonlarda ki gibi puslu ve kirli mi duruyor? (tecrübelerinizi öğrenirsem beklentilerimi ona göre sınırlayacağım :) )

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Sensation XL ne kadarmış Semih bir soruversene (bu mesajda da htc dedim, görev tamam :tongue:)

1- iGo gayet başarılı Semih. Navigasyon konusunu dert etmene gerek yok. iGo gibi birçok alternatif de mevcut. iGo'da kendi haritası var, internet paketine gerek yok. GPS uydu bağlantısı ile hazır güncel haritalardan faydalanıyorsun.

2- Fotoğraf konusunda bu konuda çok örneği vardı Evren abinin. Önceki sayfalara bilhassa ilk 5-10 sayfa içinde olması lazım. Gece çekimleri örnekleri de mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

8mp kameradan çok umutlu olmayın derim. Galaxy S'in 5mp'lik kamerası çok iyi çekim yapardı ama onun da flaşı eksikti. 2 mp'lik kameralı modellerin küçük merceklerle uyumu daha iyi olur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...