İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Misafir

Recommended Posts

Misafir
Telefonu aldığım yere götürdüm. IMEI kodu uçmuş bunun dediler. Dediklerine göre vatandaş rastgele IMEI kodu çakıyormuş telefona, bu arada tesadüfen senin benim numarama denk geliyormuş. Samsung bu tür telefonları yenisiyle değiştiriyormuş. Teslim ettim, bakalım.

Az önce telefona bir uygulama yükledim, sonuç sizinki gibi oldu aynen. Tek fark *#06# yaptığımda hiç bir tepki vermiyordu. Odinden tekrar 2.3.6 danimarka sürümünü yükledim ve telefon açıldı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Az önce telefona bir uygulama yükledim, sonuç sizinki gibi oldu aynen. Tek fark *#06# yaptığımda hiç bir tepki vermiyordu. Odinden tekrar 2.3.6 danimarka sürümünü yükledim ve telefon açıldı. Saygılarımla.

Evren bey sizede geçmiş olsun.Daha önce söylemiştim Rıdvan beye yüklenen bir program etkili olmuştur. Çünkü programların güvenirliliği tam olarak test edilmediği için sıkıntı yaratbiliyor.

631 nolu mesajınızdaki işlemi ne için yaptınız anlamadım ?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Evren bey sizede geçmiş olsun.Daha önce söylemiştim Rıdvan beye yüklenen bir program etkili olmuştur. Çünkü programların güvenirliliği tam olarak test edilmediği için sıkıntı yaratbiliyor.

631 nolu mesajınızdaki işlemi ne için yaptınız anlamadım ?

Saygılarımla.

Sagolun Mehmet Bey. Biz genelde harita ve navigasyon kullaniken veri agini kullanarak operatorden dstek aliyoruz. Boylece ilk baglanma suresi kisaliyor. Fakat bu islem operatore veri baglantiai icin ucret odenmesini gerektiriyor. Yapilan islemle gps baglantisi hizlandirildigindan boyle bir destege ihtiyac kalmiyor. Sinirli internet paketi olanlar icin ve gps in gereksiz olarak gec baglanmasinin onune gecmek icin yapilan bir islem.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Teşekkürler Evren Bey. Daha igo kullanmadığım için bilgim yoktu. Teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu arada yeni bir canavar daha gelmek üzre,

LG X3

- Android 4.0 Ice Cream Sandwich

- NVIDIA Tegra 3 Dört Çekirdekli Çipset

- 4.7 inç 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Dokunmatik Ekran

- 1.3MP Ön Kamera

- 8MP Arka Kamera

- 16GB Dahili Hafıza ve microSD desteği

- Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi 802.11 b/g/n

- NFC Çipi

- 2000mAh Pil

gsmarena_001.jpg

Bu da apple ile dalga geçme serisinden bir reklam daha :D

http://www.youtube.com/watch?v=vOSgfvTC35A&feature=player_embedded

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren Bey S2 lerin ortasındaki pembelik arakadaşın HTC sense ile çektiği fotoğraftada var. Acaba bu konu androidin bir hatası olduğunu düşünüyorum.Zafer bu konuda ne düşünüyorsun. Geyik yapmak için değil ciddi olarak soruyorum:)

39542710150507596573229.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet benimkine baktiginda sendede var pembelik dedi,cok dikkatli bakinca gozukuyor o pembelik ara sira.İcecream'i beklemek lazim bence :)

Bende bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Hatta hangi rom yüklediğimi hatırlamıyorum birinde hiç çıkmamıştı. Ben bunun yazılımla alakalı olduğunu düşünmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İlahi Mehmet Hocam :) Potansiyel geyikçi yaptın sen de bizi :p

Ben hiç bir fotoğrafımda yukarıdaki şekilde bir pembelik hissetmedim. Görsem, farketsem kesin unutmazdım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İlahi Mehmet Hocam :) Potansiyel geyikçi yaptın sen de bizi :p

Ben hiç bir fotoğrafımda yukarıdaki şekilde bir pembelik hissetmedim. Görsem, farketsem kesin unutmazdım.

Yok yok yanlış anlama. Genelde atışıyoruz ya s2 htc ayfon o yüzden dedim.

Bende görünce aklıma sen ve Ahmet geldi. Böyle bir sıkıntı olsa dile getirirdiniz dedim. Peki bu neden olabilir.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Yazılımsal olma ihtimali yüksek. Donanımda bir sıkıntı olsa, ya hep yapar, ya hiç yapmaz. Bu nedenle bence denemediyseniz, farklı bir yazılım ile fotoğraf çekmek veya flash açık ve flash kapalı şekilde video çekmek denenmeli.

xda forumlarında da çözüm bulunamamış bununla ilgili.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Pembeleşme genellikle CCD imalatındaki hatalardan dolayı oluyor, özellikle sicakta daha çok olur. Benim Canon makina ve diğer birçok makina 2003 lerde üretilen ccd lerde hata çıktığı için ücretsiz ccd değişimi yapmıştı. Bence bu ccd sıcaklığı ile ilgili bir sorun. Yabancı forumlarda olabilir cevabı. evet cevap:

"You need to fire up the awesome camera on your new Galaxy S2. Try taking a picture of completely white paper. If you notice a pink spot in the center of the pic, ( You need to look closely! ) then theres a chance that your phone has the pink spot issue. Don’t panic if it has. It’s a software issue and it has been wiped out in the latest firmware release (KE7 for global & KE8 for Generic Indian Versions ). So, if you have the Pink Spot issue, replacing it with other handset won’t help your condition. Check in the Settings -> About Phone -> Build Number. If it’s not KE7 or KE8, you will most probably get a update when you connect it with your computer. Check out the Video Below to understand the Pink spot issue.

"

yazılım güncellemek gerekiyor diyor. Muhtemelen normale pembeleşme zaten var sensörde, bunu nötralize eden bir yazılı güncellemesi var.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

KE7 güncellemeyi ben de gördüm ancak herkeste işe yaramamış. Başarı oranı düşük.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bazı seri ccd lerde olan sorun yazılıma yüklenmiştir, yazılım ccd nin firmware versiyonunu okuyup ona göre kalibrasyon matrisi ile çarpıyordur görüntüyü. Muhtemelen zaten böyle bir matris mevcuttur da onun değerini güncelliyordur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

bu ccd ısınma işi o kadar önemlidir ki bazı kameralarda soğutucu sıvı dolaşır soğutmak için. Soğudukça gürültü azalır çünkü. Cevap rengi de değişir düzelir. Ortanın ısınmasının nedeni kenarların ısıyı dışarı kolay atmasıdır. CCD/CMOS (yeniler cmos) samsung 8mp aşağıda:

samsung-8-megapixel-cmos-image-sensor-1.jpg

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

İlk başlarda çok fazla şikayet vardı pembelik konusunda. Mehmet Bey'in dediği gibi I9100'ün o zaman ki en büyük sorunu da cihazın fazla ısınmasıydı. Yaklaşık bir yıl içinde birçok rom yazılım çıktı fakat ciddi pembelikten şikayetçi olanların da şikayetleri çok düzelmedi. BAzı kullanıcılar ise bu problemden kurtuldular. Çünkü son yazılımlar telefonun ısınma problemlerini büyük oranda çözdü. Benim telefon ilk aldığımda 32 derecenin altına düşmüyordu. Kullanım olduğunda ise 36 derecede oluyordu. Şu anda standbay konumu standart olarak 25 derece. Konuşurken de iki üç derece yükseliyor. En çok ısınma şarj durumunda oluyor. Muhtemelen bazı serilerdeki sensörler farklı marka ve ısıya daha duyarlı.

Benim pembelik sorunum olmadı. Sadece bir kez bir ayar değiştirdiğimde oldu. Sonrasında WB(beyaz dengesi) ayarını gün ışığına aldım. Düzeldi. Zaten kamera açılıp kapatınca WB ayarı da otomatiğe dönüyor, bırakılan yerde kalmıyor. Sonrasında da problem olmadı.

Sorun olan HTC'nin beyaz dengesi ayarını değiştirip tekrar deneyebilir misiniz Mehmet Bey?

Bu arada bugün ablamın yeni T20'sine Android'den yüklemeler yaptım. I9100'ün ne derece hızlı bir telefon olduğunu da bir kez daha anlamış oldum. Evet T20 referans bir telefon değil fakat arada uçurum var denilebilir. I9100'den sonra kullanıcısını hız konusunda mutlu edecek telefonun çok sağlam donanımda olması gerekiyor. Yani Mehmet(Mert) sırf ekran ve pil yüzünden alternatiflere bakarken, teknik olarak yüskek donanıma sahip ve bu donanımın diğer bileşenlerle uyum içinde olduğu başka model bulmak zor. Bugün yine Note'u inceledim. Ekranı bu sefer açıktı. Evet parlaklık konusunda I9100'ün önünde. İnceliği de güzel ama genişlik ve uzunluk konusunda notepad sınırlarını zorluyor. Sonrasında ablamın T20 ile I9100'ü mukayese edince benimkide T20'ye göre oldukça büyük duruyor. Fakat bu büyüklük kesinlikle tam ideal boyutta. Çoğu Iphone kullanıcısı için bu büyüklük beraberinde kabalık getiriyor olsa da multimedya dünyası için 4.3 ınch ekran uygulamalar ve browser üzerinden internet kullanımı için en ideal boyutlardan biri. Üstelik çok yüksek çözünürlüğe çıkmadan da kaliteli görüntü almak mümkün bu boyutta.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İşlemleri yedire yedire yapıyorsun daha iyi :) 4.77 Mhz PC kullanıyorduk yahu vaktiyle. Hep bu yazılımcıların yüzünden, düzgün yazmayı unuttular. Yok Java, Yok si-şarp bilmemne, dördüncü jenerasyon dil. Kod oluyor bir fil.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bugün Sensation XL'i biraz inceledim. Ekran kalitesi çok güzeldi. Hızını test etmedim ama kilit ekranındaki hareketli havadurumu bilgisi gayet hoş bir görünüm sergiliyordu. Bu arada adım adım 4s'e doğru ilerliyoruz kız arkadaşım için. Bu hafta içinde sanırım almış oluruz. Bana kalsa uzak duracağım ama bayanları bu konuda ikna etmek zor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Evren abi o kilit ekranı "sense" arayüzün nimetlerinden. hTC 'de sense arayüzü neredeyse ayrı bir işletim sistemi gibi iş yapar oldu. İncelediğin XL'de büyük ihtimalle Sense 3.5 vardı. 3 ve sonrasında o kilit ekranları da geldi. Ayrıca yine yabancı borsa bilgilerini, mesajlarını/twitlerini görebileceğin başka kilit ekranları da var. Ya da düz veya tek saat tipi kilit ekranları. Beni hTC'ye çeken en büyük etkendir bu Sense. Esasen telefonun bir kişiliği olmasını sağlıyor.

Biraz daha az işlemci ve ram yükü kullansa çok daha iyi olacak ya neyse :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Evren abi o kilit ekranı "sense" arayüzün nimetlerinden. hTC 'de sense arayüzü neredeyse ayrı bir işletim sistemi gibi iş yapar oldu. İncelediğin XL'de büyük ihtimalle Sense 3.5 vardı. 3 ve sonrasında o kilit ekranları da geldi. Ayrıca yine yabancı borsa bilgilerini, mesajlarını/twitlerini görebileceğin başka kilit ekranları da var. Ya da düz veya tek saat tipi kilit ekranları. Beni hTC'ye çeken en büyük etkendir bu Sense. Esasen telefonun bir kişiliği olmasını sağlıyor.

Biraz daha az işlemci ve ram yükü kullansa çok daha iyi olacak ya neyse :)

Sensation XE biraz daha küçük ekran ama incelemelerde ekran kalitesi ve işlemcisi ile daha ön planda Zafer. Bizim Samsung'ta animasyonlar yok denecek kadar az. Fakat 400 üzeri GPU(grafik işlemci) hala sadece bizim I9100'de mevcut. Yani oyun ve karmaşık programlar için CPU+GPU optimizasyonu I9100'de.

Evren abi bak gel kandir buyuk ekran olunca kizlari cekiyor galaxy note,cantasina atsin tasir :D

Denemedim mi sanıyorsun Mehmetcim. Telefon bakarken, Iphone hariç tüm modelleri 1sn'de geçiyoruz:)) Tüm satışçı yönümle diğer markaları anlatıp, Iphone'u kötülerken, 4S için internet paketi nasıl olsun diye sorarken buldum kendimi. Iphone bu; "kullanıcısı için vazgeçilmez, kullanmayan için denemeye değmez!!". Iphone kullanan arkadaşlar alınmasınlar, nasıl olsa eş durumundan biz de Iphoncuyuz. Hem de 2 nesildir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Yakındır, yakındır. Açacağım en kralından bir Evo inceleme konusu siz de göreceksiniz. Hitinizi başınıza yıkacağım :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

hTc'nin en güçlü olduğu Samsung'un da en zayıf olduğu konu arayüz bence.

hTc'nin arayüzleri cok çekici.

Aynen. 1 gb Ram var, boş kısım en fazla 250 mb gördüm. :)

Ben de destek veririm senin konuya.

Sen yazarsın ben de "he, öyle" derim. :biggrin:

Bozacının şahidi şıracı :)

Ramde boş kısım en fazla 250 mb olduğundan eminmisin.Ben daha 500 üstünü çok nadir gördüm. Oda oğlan çok fazla oyun açarsa. 750 mblık hangi programlar kullanıyor?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ahmet benim telefon 400 mb gördüğünde bile şaşırıyorum birşeyler çalışıyordur diyorum. Standart 270-320 mb arası oluyor.Görsel temalarda kullanıyorum. go luncher mesala.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...