Çağlar Bayur 12 Temmuz 2012 Paylaş 12 Temmuz 2012 Benim sorum, aracı klima açıkken stop ettikten sonra tekrar çalıştırırken klimanın açık bir şekilde çalışması zarar veriyor mudur ? ben olsam, park yerine yaklaşmışken klima off, parke dince havalandırma off yapardım, marş sırasında da herşey kapanmış olurdu, gereksiz koku da önlenmiş olurdu, 1 taşa kuş sürüsü kampanyası ile.... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Temmuz 2012 Paylaş 12 Temmuz 2012 birde demin farkettim abi mudanya yokuşundan iniyordum klima max'ta 0.0 litreydi yokuşta klima da beleş o zaman Yokuş aşşağı herşey beleş Mudanya yolu açılmışmı ; o sıkışıklık varmı hala ? Yorum bağlantısı
Serkan Turan 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Arkadaşlar benim arabada klima açınca bir düzensizlik oluyor, gaz yememe, bazen kalkışta stop etme gibi.. Pazartesi sanayiye götürecem ama neye baktıracağımı bilemiyorum.. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse beni sevinirim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Öncelikle ateşleme sisteminde bujiye, sonra rölanti valfina ve karter havalandırmaya, klima ek yük getirince, daha hissediliri ufak aksaklıklar. Yorum bağlantısı
Serkan Turan 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Öncelikle ateşleme sisteminde bujiye, sonra rölanti valfina ve karter havalandırmaya, klima ek yük getirince, daha hissediliri ufak aksaklıklar. Sağol Çağlar abi.. 3 kademe olunca dahada hissedilir oluyor çekişten düşüyor bazende.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Abi sıkışıklık bitmiş Mudanyaya gidişi bitirmişler ve 3 şerit yapmışlar, ikisi gidiş tek şeridi dönüş. Giden dönmeyecekmi, gelişide geniş yapsalarmış Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han 26 Temmuz 2012 Paylaş 26 Temmuz 2012 Merhaba arkadaşlar benim 2001 focus ghia arabamda klima sorunum var. Klima soğutmuyordu sanayiye gittim usta gazı bitmiş dedi. Önce hava basyı arabamın ön kısmında gaz sızıntısı olan ses geliyordu. Klima radyayörünün delik olduğunu ondan dolayı gaz bittiğini söyledi. Usta sökme, radyatör lehimleme ve gaz basımına toplam 140 tl masraf çıkardı. Aslında fiyatı değilde ben ilçemizde klima işi yapan tek ustaya bunu yaptırıp yaptırmamakta emin değilim. Sizce yaptırmalımıyım? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Temmuz 2012 Paylaş 26 Temmuz 2012 Kaçak varmış başka çareniz yok; fiyat uygun .. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Temmuz 2012 Paylaş 26 Temmuz 2012 sprey parfümü alt sağ veya sol tarafa sıkın anlaşılır hemen. Kalorifer motoru yakınından emiliyor hava. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Temmuz 2012 Paylaş 26 Temmuz 2012 ne ara yazdın Forum boş duranı sevmez abi 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 27 Temmuz 2012 Paylaş 27 Temmuz 2012 merak ettiğim bir husus var, araç kliması (özellikle ford ve focus araçlar) iç hava sirkülasyonu yaparak çalışırken, içeride ki havayı nereden emiyor? Geçenlerde aracımı temizlerken şöyle bi hava tutayım tozlar iyice temizlensin dedim, bu arada da torpidoyu tırnaklarından bastırarak aşağı indirdim, torpidonun hemen arkasında kalorifer motorunu gördüm ve klimayı açtım. Klima iç hava sirkülasyon düğmesine bastığımda klima motorundan bir pencere açıldı ve sirkülasyonu bu açılan pencereden yaptığını gördüm. Büyük ihtimalle focus 2 ve focus 3lerde de bu şekildedir diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Serdar Bahar 28 Temmuz 2012 Paylaş 28 Temmuz 2012 Merhaba Arkadaşlar google'de sorgularken buldum sitenizi uzunca bir sürede klimayla ilgili yazılarınızı okudum fakat benim sorunuma benzer bir konu görmedim biraz uzun olabilir cevaplar ve engin tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim öncelikle aracım ford değil kia cerato 1.5 crdi bir aracım var geçen sene aralık ayında aldım yaza girdiğimizde klimadan yeteri soğuk gelmediği için yetkili servise götürdüm gazı bitmiş gaz bastılar gerçekten araba rolantide duruyorken anormal derecede soğuk hava üflediğini bizzat servis danışmanı yanında gördüm ve bindim aracıma eve doğru yol aldım malum istanbul trafiği ve yolda cevizlibağ beylikdüzü E5 yolu olunca dur kalkta oh be klima çok güzel oldu diye sevinirken trafiğin açıldığı ve artık 4. ve 5. vitesin kullanılmaya başlandığı yerlerde klimanın vantilatöre döndüğünü gördüm yani klima kapalı sadece fanı açmışım gibi normal bir hava üflüyor yada dışarıdaki havayı üflüyor gibi tersini çok duydum da bendeki çok enteresan bir durum düşük devirde hızda kabaca 3. vitese kadar diyeyim muazzam bir soğukluk üstelik (Dijital Klima) tek diş fan üfleme göstergesindeyken böyle bir soğukluk geliyor fakat devir yükseldi vites 4-5 oldu hız arttığı zaman o soğuktan eser kalmıyor o muazzam soğuk anında yok olacak şekilde normal bir hava üflemesine geçiyor araç fan üflemesini en son kademeye bile alsam soğuktan eser kalmıyor acaba sıkıntı nedir bakmak kontrol etmem gereken şey nedir yarın sabah polen filtresine bakacağım şubatta değiştirmiştim filtrede bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede bir bakacağım yardımcı olursanız sevinirim 1 Yorum bağlantısı
Sabri TERKENLİ 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 arkadaşlar ben bugün arabanın polen filtresini söküp bakayım temiz değilse değişeyim demiştim. söktüm yerine bir baktım ki filtre yok . arabayı 15 gün önce almıştım, adamlar söküp atmış bunun bir zararı olurmu. içi çok tozlanmış,yıkasam içini zararı olurmu. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 Bence yıkamayın, koku yapabilir.Orayı açabilirseniz temiz bir bezle silin, birde süpürge ile vakumlama yapın. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 Merhaba Arkadaşlar google'de sorgularken buldum sitenizi uzunca bir sürede klimayla ilgili yazılarınızı okudum fakat benim sorunuma benzer bir konu görmedim biraz uzun olabilir cevaplar ve engin tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim öncelikle aracım ford değil kia cerato 1.5 crdi bir aracım var geçen sene aralık ayında aldım yaza girdiğimizde klimadan yeteri soğuk gelmediği için yetkili servise götürdüm gazı bitmiş gaz bastılar gerçekten araba rolantide duruyorken anormal derecede soğuk hava üflediğini bizzat servis danışmanı yanında gördüm ve bindim aracıma eve doğru yol aldım malum istanbul trafiği ve yolda cevizlibağ beylikdüzü E5 yolu olunca dur kalkta oh be klima çok güzel oldu diye sevinirken trafiğin açıldığı ve artık 4. ve 5. vitesin kullanılmaya başlandığı yerlerde klimanın vantilatöre döndüğünü gördüm yani klima kapalı sadece fanı açmışım gibi normal bir hava üflüyor yada dışarıdaki havayı üflüyor gibi tersini çok duydum da bendeki çok enteresan bir durum düşük devirde hızda kabaca 3. vitese kadar diyeyim muazzam bir soğukluk üstelik (Dijital Klima) tek diş fan üfleme göstergesindeyken böyle bir soğukluk geliyor fakat devir yükseldi vites 4-5 oldu hız arttığı zaman o soğuktan eser kalmıyor o muazzam soğuk anında yok olacak şekilde normal bir hava üflemesine geçiyor araç fan üflemesini en son kademeye bile alsam soğuktan eser kalmıyor acaba sıkıntı nedir bakmak kontrol etmem gereken şey nedir yarın sabah polen filtresine bakacağım şubatta değiştirmiştim filtrede bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede bir bakacağım yardımcı olursanız sevinirim Fan ters takılıp duruyor falan diyeceğim rüzgardan en az bu sorun kadar saçma olacak... Hızlandıkça daha iyi soğutması lazım klimanın... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ağustos 2012 Paylaş 4 Ağustos 2012 arkadaşlar ben bugün arabanın polen filtresini söküp bakayım temiz değilse değişeyim demiştim. söktüm yerine bir baktım ki filtre yok . arabayı 15 gün önce almıştım, adamlar söküp atmış bunun bir zararı olurmu. içi çok tozlanmış,yıkasam içini zararı olurmu. pahalı bir filitre değil 10-15 lira. bence sökmesini becerdiyseniz filitreyi takın. havalandırmaya bir şey kaçarsa sıkıntı olur Yorum bağlantısı
Sabri TERKENLİ 4 Ağustos 2012 Paylaş 4 Ağustos 2012 Benim araç da tam tersi durum da rölantide beklerken klima bildiğiniz neredeyse ılık ılık yüklüyor ama yola çıktığım anda muazzam bir şekilde soğutmaya başlıyor. aynı problem benim arabda da oldu, klima gazını tamamlattım sorun kayboldu, gazını kontrol ettirin Yorum bağlantısı
Sabri TERKENLİ 7 Ağustos 2012 Paylaş 7 Ağustos 2012 pahalı bir filitre değil 10-15 lira. bence sökmesini becerdiyseniz filitreyi takın. havalandırmaya bir şey kaçarsa sıkıntı olur filtre alıp taktım sorun kalmadı da, bu şekilde kullanımın o bölgede zarar vereceği veya performansı düşürecek bir etkisi var mı o nu öğrenmek istemiştim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Ağustos 2012 Paylaş 7 Ağustos 2012 toz-kir- yaprak polen vs emiş ile işeriye girip havalandırma motoruna zarar verebilir. Yorum bağlantısı
Adem Tarı 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 Kompresörümü yaptırdım. Keçesi sızdırmaya başlamış, keçe yenisiyle değişti. 260 TL tuttu, gayet de güzel oldu... Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 araç rolantide çalışırkan klima açıkken kendiliğinden devreye girip çıkıyor. çat çut diye belli oluyor. araç 80-100 km hızla gidince soğutmaya başlıyor. düşük hızda soğutmuyor. gazdan dediler gazı bastırdık. fakat yine aynı dikkatimi çeken klima fanı çalışmıyor.önceden rolantidede çalışsa fan çalışır çok güzel soğuturdu. ne olabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 Klima düğmesine basınca fan çalışmaya başlıyor mu radyatörün orada ? Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 (düzenlendi) Klima düğmesine basınca fan çalışmaya başlıyor mu radyatörün orada ? kaloriferin fanı çok güzel içeriye üfürüyor. ama klimanın fanı çalışmıyor.eskiden yerdeki tozu dumana katıyordu. 14 Ağustos 2012 tarihinde Mehmet Arslantaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 kalorifer fanı ile klimanın fanı aynı şeyler? üflemeyi yapan motor/fan 1 adet? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ağustos 2012 Paylaş 14 Ağustos 2012 kaloriferin fanı çok güzel içeriye üfürüyor. ama klimanın fanı çalışmıyor.eskiden yerdeki tozu dumana katıyordu. Polen filtreniz kirlenmiş muhtemelen.. Yada arabanız artık temiz Yorum bağlantısı
Recommended Posts