Mehmet Göktürk 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Sagra iyidir. O salaklar da eski Sagra değil ki? Bir ara şekersiz fındık ezmesi vardı süperdi. Sonra cozuttular şeker dolu. Yine şekersiz fıstık ezmesi de ülkede bulunmuyor. Varsa yoksa şeker. Kanser sebebi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Marka vermek bence yanlış değil. Fırsatçılar belli olur nasıl olsa. Saygı duyacağız diye bilinen sakatlıkları saklamanın anlamı yok. Biliyorsak söylemeliyiz. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Bu konuda hem fikirim tahir seninle,konuyu açan benim fakat 3-4 yerde araştırdıktan sonra açtım burda bu konuyu,iş gıda oldumu çok çok dikkat etmek gerekiyor. Zaten artık resmi olarakta açıklanıyor onu takip etmek lazım Abi konu zaten faydalı hatta genel olarak geç kalınmış önceden açıklanmıyorlardı. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Zaten artık resmi olarakta açıklanıyor onu takip etmek lazım Abi konu zaten faydalı hatta genel olarak geç kalınmış önceden açıklanmıyorlardı. Valla en çok şu tv'deki arıcı tiplerden kurtulduk'ya ona seviniyorum.gerçi şimdide ayakkabı satıyorlar Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 (düzenlendi) Valla en çok şu tv'deki arıcı tiplerden kurtulduk'ya ona seviniyorum.gerçi şimdide ayakkabı satıyorlar Kremcilerde var standart laflar standart tipler hepsinin ağzında ''Allah razı olsun kardeşim diyeceksiniz lafı'' sinir oluyorum ona da sağlık bakanlığının el atması lazım galiba. 30 Nisan 2012 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Kremcilerde var standart laflar standart tipler hepsinin ağzında ''Allah razı olsun kardeşim diyeceksiniz lafı'' sinir oluyorum ona da sağlık bakanlığının el atması lazım galiba. Haa birde çamaşır topu satıyorlar ikbal ablamız,cidden varmı öyle birşey ? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 BİM bi çikolata çıkarsa da yisek BİMella olur muhtemelen Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 BİM bi çikolata çıkarsa da yisek BİMella olur muhtemelen BİMcell geldi oda yakındır,belkide var haberimiz yok Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Var zaten. Şölen çikolata yapıyor. Peripella. Fena da değil tadı. E tamam neyi konuşuyoruz o zaman Gidek de alak da yiyek sağlıklı sağlıklı. Yorum bağlantısı
Cem Işık 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Sucuğu, senden alacağız artık kardeşim.. Kargo falan uğraşacaksın ama bu kadar da kahrımızı çek artık.. Bu kadar şeyi okuduktan sonra ben inanmadığım sucuğu yiyemiyorum.. Abdussamet ön ayak olsada sucuk vs gibi ürünlerde korkmadan tüketmeye başlayabilsek.. KArgo ile gönderi yapıyor mu onu da bilmiyorum? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Var zaten. Şölen çikolata yapıyor. Peripella. Fena da değil tadı. +1 Şölen ciddi kalitesini artırdı Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 (düzenlendi) Şölen iyi bir marka zaten. Hepsi murdar yemeyin.. ayda 1 kez baklava izni var. En ağırından yenilebilir çünkü 1 ay daha yenilemeyecek. 30 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 O salaklar da eski Sagra değil ki? Bir ara şekersiz fındık ezmesi vardı süperdi. Sonra cozuttular şeker dolu. Yine şekersiz fıstık ezmesi de ülkede bulunmuyor. Varsa yoksa şeker. Kanser sebebi. Fisko birlik şekersiz fındık ezmesi vardı, dadından yinmezdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Fisko birlik şekersiz fındık ezmesi vardı, dadından yinmezdi. Bardakları hala evde biryerlerde durur. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 Bardakları hala evde biryerlerde durur. Kavanozlarını bardak şeklinde yaparlardı kullanırdık. gerçek fındık olduğu için sapı sapır dökülürdü, ekmeğe sürmek eziyetti, ama şekeri basınca macun gibi oldu, tadı yok ama kokusu süper. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Sucuk ve sosis artık 'yüzde 100' olacak Hazırlanan tebliğle bu ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ürünlerinde hileyi önleyecek radikal bir adım atıyor. Sucuk, salam ve sosiste karma et dönemi kapanıyor. Tebliğ değişikliği ile bu ürünler sadece kırmızı et veya beyaz etten üretilebilecek. Türk Gıda Kodeksi'nde yapılacak değişikliğin ardından sucuk, salam ve sosis gibi ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek. Zaman'ın haberine göre, tebliğ değişikliği ile 'Bu sucuk yüzde 60 dana eti, yüzde 40 tavuk etinden üretilmiştir' ibareli ürünler piyasada satılamayacak. Geçen hafta yapılan bir toplantı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere sektör temsilcileri ve üniversite temsilcilerinden oluşan alt komisyon konuyla ilgili çalışma başlattı. Edinilen bilgilere göre yeni uygulamanın yürürlüğe geçmesi yıl sonunu bulacak. Bunun için piyasadaki ürünlerin tükenmesi ve raf ömürlerini tamamlamasına yönelik bir tarih düzenlemesi yapılabileceği belirtiliyor. Alt komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından konu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TSE, Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı üst komisyona havale edilecek. Üst komisyonda tartışmaya açılmasının ardından taraflar değerlendirmede bulunarak düzenlemeye son şeklini verecekler. Üst Komisyon tarafından hazırlanan taslak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayının ardından yürürlüğe girecek. Et ürünlerinde hileyi önleyecek önemli bir adım atıldığına dikkat çeken bakanlığa yakın kaynaklar, konuya ilişkin çalışma başlatılmasına yönelik kararın kısa süre önce alındığını bildirdi. Yüzde 100 dana ve tavuk etinden üretim yapma şartı ihlal edilirse cezai yaptırımlar devreye girecek. Tebliğ ihlali gerçekleştiren işletmelere idari para cezası kesilmesinin yanı sıra balda ve et ürünlerinde kısa süre önce uygulanan deşifre yöntemine başvurulacak. Kaynak:Zaman Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Süt faciası yaşandı bugün de. Ama psikolojikmiş, Bakan'lık öyle diyor. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Kargo ile gönderiyor da. O dananın her yerini kullanır. Ziyan etmez. O kadar diyeyim. Kime çalışıon itiraf et, pis memır... Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Sucuk ve sosis artık 'yüzde 100' olacak Hazırlanan tebliğle bu ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ürünlerinde hileyi önleyecek radikal bir adım atıyor. Sucuk, salam ve sosiste karma et dönemi kapanıyor. Tebliğ değişikliği ile bu ürünler sadece kırmızı et veya beyaz etten üretilebilecek. Türk Gıda Kodeksi'nde yapılacak değişikliğin ardından sucuk, salam ve sosis gibi ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek. Zaman'ın haberine göre, tebliğ değişikliği ile 'Bu sucuk yüzde 60 dana eti, yüzde 40 tavuk etinden üretilmiştir' ibareli ürünler piyasada satılamayacak. Geçen hafta yapılan bir toplantı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere sektör temsilcileri ve üniversite temsilcilerinden oluşan alt komisyon konuyla ilgili çalışma başlattı. Edinilen bilgilere göre yeni uygulamanın yürürlüğe geçmesi yıl sonunu bulacak. Bunun için piyasadaki ürünlerin tükenmesi ve raf ömürlerini tamamlamasına yönelik bir tarih düzenlemesi yapılabileceği belirtiliyor. Alt komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından konu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TSE, Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı üst komisyona havale edilecek. Üst komisyonda tartışmaya açılmasının ardından taraflar değerlendirmede bulunarak düzenlemeye son şeklini verecekler. Üst Komisyon tarafından hazırlanan taslak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayının ardından yürürlüğe girecek. Et ürünlerinde hileyi önleyecek önemli bir adım atıldığına dikkat çeken bakanlığa yakın kaynaklar, konuya ilişkin çalışma başlatılmasına yönelik kararın kısa süre önce alındığını bildirdi. Yüzde 100 dana ve tavuk etinden üretim yapma şartı ihlal edilirse cezai yaptırımlar devreye girecek. Tebliğ ihlali gerçekleştiren işletmelere idari para cezası kesilmesinin yanı sıra balda ve et ürünlerinde kısa süre önce uygulanan deşifre yöntemine başvurulacak. Kaynak:Zaman 2010 Aralık Kuşadası Sucuk Çalıştayında akademisyenler ve özel sektör yetkililerince 2 gün sık sık bu konu gündeme getirildi. Çıkardığım sonuç şuydu; farklı hayvanların etleri ile yapılmış ileri işlenmiş karışım et ürünleri maliyet odaklı çalışmaların sonucudur. Şöyle bir not; Türkiye'de ki hiçbir il tarım kontrol laboratuarında "ileri işlenmiş karışım et ürünlerinde oran tayini" yapabilecek donanım mevcut olmadığını biliyor muydunuz? Yani; Herhangi %100 Dana eti bir et ürününde binde 2 hassasiyetinde baska bir hayvana ait doku olup olmadığı anlaşılabiliyor, doğru numunelerle bu çok zor bi tahlil değil burada sorun yok, ancak örneğin %40 x eti %60 y eti şeklindeki karışım ürünlerde gerçekten hangisinden ne kadar oranda kullanıldığının tespitine yönelik bir çalışma yapılmadığını biliyor muydunuz? Karışım ürünlerde yüksek rantlar nedeniyle çok ciddi istismar edilen müşteri algıları var... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Bastırnaaa gönder sana çalışayım Kuzu bastırnasımı Yorum bağlantısı
Hüseyin Palaz 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Yuh Apikoğlu da mı? apikoglu 9 sene once arkadaşlar soylemıştı kayserıden surgun yemıştı. eşek davasından. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 apikoglu 9 sene once arkadaşlar soylemıştı kayserıden surgun yemıştı. eşek davasından. Gürsoy şaşırmışa benziyo, çok yedimi acaba Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Daha hiç yemedim bilin mi? Benim markalarım vardır. Şaşmam. desene imalatı gözünle görmeden yemiosun, bu sektörde maalesef öylede olmalı... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mayıs 2012 Paylaş 4 Mayıs 2012 Detayını bilmem ben sadece yerim Adaş sen ağzının tadını biliyorsuna benziyorsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts