İçeriğe Yönlendir

Araç İçi Kamera Shadow-Tec Gt680W

Olgu Erhan

Recommended Posts

Olgu Erhan

en iyi kartta olsa 7/24 çalışınca, Servet Abimin de dediği gibi zamanla bozuluyor, memory error hatası veriyor. Tespitim budur :)

Yok öyle birşey 2 senedir  aynı kartı kullanıyorum canavar gibi  :hohoho:

tEV2KZz.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Adı ne diye geçer bilmiyorum ama ivme sensörü diyeyim, onu açmışsınız. Kamera normal hareketten farklı sartıntı algıladığında (elinizle kurcalarken sürekli farklı yönleri çekmek, sabit tutamamak vs. dahil) o anki çekimleri farklı dosyaya atıyor ve hiç silmiyor.

G sensörü diye geçiyor Sefa. Dediğin çok mantıklı.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

G sensörü diye geçiyor Sefa. Dediğin çok mantıklı.

Harbi ya  :shok:  hiç aklımıza gelmedi  :yess:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Harbi ya  :shok:  hiç aklımıza gelmedi  :yess:

Olgu aramızda kalsın, Sefa duymasın da :seytan:, o da yapmıştır muhtemelen aynı şeyi de ordan biliyordur işte. ;)

Yorum bağlantısı
Cavit Yordam

Aynı problem bendede var g sensörü hangi ayarda olması lazım.

h. G Sensor (Kameranın ani darbelere karşı videoları korumaya alması)

I.   High
      II.  Medium
      III. Lov

Yorum bağlantısı
Cavit Yordam

Aynı problem bendede var g sensörü hangi ayarda olması lazım.

h. G Sensor (Kameranın ani darbelere karşı videoları korumaya alması)

I. High

II. Medium

III. Lov

Bugün hafıza kartını cihazda bicimlendirip g sensor ayarını low yaptım bir iki güne kadar sonuç belli olur.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Olgu bey. Kapasitörlü shadow gt680 önerebileceğiniz bir link var mı?

Arkadaşlar her ne kadar birçok kamera incelesek, önersekte uzun süreli kullanımda tak-çıkart yapılmayacaksa kesinlikle kapasitörlü pilsiz cihazları tercih edelim. Dün akşam elimde bir gt680w vardı ve devamlı araçta-güneşte kaldığı için pil şişmesi olmuş, kasayı biraz açmış şişirmiş. Uzun vadede sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.

Eğer sök tak yapamam diyorsanız kesinlikle KAPASİTÖRLÜ kamera :)

Yorum bağlantısı
Alper Köksal

Bugün hafıza kartını cihazda bicimlendirip g sensor ayarını low yaptım bir iki güne kadar sonuç belli olur.

var mi bir sonuç 

Cavit Yordam bey ?
Yorum bağlantısı
Cavit Yordam

Bugün arabayı kullanmadigimdan sonuç belli değil kart dolduğu zaman kesin sonuç ortaya çıkacak.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Batarya bitmesi ve son kaydı yazamaması problemini bende yaşamaya başladım.

Çözümü şu şekilde halledeceğim:

- Kayıtları 2 dakikalık aralığa aldım.

- Benim araçta bir hat araç kapandıktan çok sonra gücü kesiyor, bir hatta hemen (kamera buna bağlı)

- Kontağa bağlı olan hat kesildikten sonra 2 dakika daha açık kalan bir röle devresiyle, park ettikten sonraki 2 dakikalık kaydı feda ederek en son kaydımı sağlama alacağım.

Soru: Zaman ayarlı röle var mııdır? Yapılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

- Benim araçta bir hat araç kapandıktan çok sonra gücü kesiyor, bir hatta hemen (kamera buna bağlı)

- Kontağa bağlı olan hat kesildikten sonra 2 dakika daha açık kalan bir röle devresiyle, park ettikten sonraki 2 dakikalık kaydı feda ederek en son kaydımı sağlama alacağım.

tabi çok basit.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Pil değişimi çok basit aynı değerlere dahip telefon nokia bataryası bile uyuyor bu yöntemi yapalım :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Pil değişimi çok basit aynı değerlere dahip telefon nokia bataryası bile uyuyor bu yöntemi yapalım :)

Bataryayı dışarı bir yere monte etmek gerekmeyecek mi? sonuçta nokia pil kocaman :) Örnek var mı?

tabi çok basit.

Mühendissin ara bul diyorsun demi hocam :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Mühendissin ara bul diyorsun demi hocam :)

Mühendissin ama iyi de bi öğrencisin anlaşılan. :spiteful:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

röle çift yönlü çalışır.

ya da kendiniz yapın:

http://320volt.com/elektronik-devre-semalari-karisik-arsiv/

şuna bakacaksınız

555 entegreli turn-off tipi zaman rölesi devresi: devre alıcının 1 s-15 dakika süreli olarak çalışmasını sağlar. Butona basıldığında röle çalışır. Bir süre sonra C kondansatörü deşarj olduğundan röle eski konumuna döner. Devrenin çalışma zamanı, T = 1,1.R.C denklemiyle bulunur. Denklemde, R: Direnç (ohm), C: Kondansatör (farad) cinsindendir.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Olgu Erhan

uXEEaOP.jpg5qm7YYo.jpgNEYgZYk.jpgDT5Drf0.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Ama ben bunun tam tersini istiyorum hocam, tetik gücü verdiğimde sonsuz çalışacak, kestiğimde ayarladığım zaman kadar sonra devre kesilecek.

RX-270 Pilini Değiştirmek inanılmaz Basit. Elimdeki Plastik Dandirik Alet ile ( Kredi kartıda olur ) 1 dakika içinde cihazı açtım. Hiç vida sökme takma yok. Videoda görünen Pili tanesi 1 $'a çinden sipariş ettiğinizde yada büyük şehirlerdeki elektronik çarşılarından ortalama 5 TL ye temin ettikten sonra 2 adet lehimi yapmak kalıyor sadece.

Elektronik bilgisi - lehim konusunda tecrübeniz yoksa eğer herhangi bir elektronikçi size 10 tl ye pil değişimini yapacaktır. Video umarım faydalı olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Deneme amaçlı evde ufak bi kayıt yaptım playback durumunda fastforward gidiyor resmen görüntü :shok:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

:give_heart2: Servet abi  :air_kiss:   :f1:   :D  :blush:

Okadar ağlanmama rağmen yine de en erken benimki geldi :D  :crazy:

Eksiksiz ve tam, resim showu yarın sunulacaktır..  Perşembe saat 11 sıralarında kargo teslim edildi..

Vay be bir yıla yakın zaman olmuş hala sorunsuz çalışıyor maşallah.. 

Emeği geçen Servet abime tekrar teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Deneme amaçlı evde ufak bi kayıt yaptım playback durumunda fastforward gidiyor resmen görüntü :shok:

Park modunu kapatın :)

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Bu kamerada kontak kapandıktan hemen sonra kaydın sonlandırılması ayarı yok mu? Ben 10 saniyeye ayarlamıştım diye hatırlıyorum ama şuan arıyorum böyle bi ayar bulamıyorum. Acaba önceki kameralarla mı karıştırdım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...