İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Kapıya Yapılan Ikinci Fitil

Yasin Çelik

Recommended Posts

Mehmet Ekinci

Merhaba Fatih bey eski sökülen plastik fitili araçtan çıkarıyor muyuz ?  Bu fitil kullanım dışımı kalıyor. İlk fotolarda iki fitil aynı anda kullanılmış  görünüyor , cevabınız için teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Fatih Fırat Demir

Fatih potluk yapmaz birazcık uzun kalmıştır.

Kapı pek iyi kapanmıyor zamanla alışır belki dedim ama alışacakmış gibi durmuyor. Uzun bırakmadım zaten uzun bırakınca hiç kapanmıyor.

Merhaba Fatih bey eski sökülen plastik fitili araçtan çıkarıyor muyuz ? Bu fitil kullanım dışımı kalıyor. İlk fotolarda iki fitil aynı anda kullanılmış görünüyor , cevabınız için teşekkürler.

Eski fitil kullanım dışı kalıyor. Yeni fitil aldığında zaten farkedeceksin eski fitil çıkmadan yeni fitili takmak mümkün değil.
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sinan Şanveren

Benim arabada fitil bu şekilde zaten fitil var gibi gözüküyor. Yinede fitil alıp denesem nasıl olur sizce ?  Eğer aynıysa masraf yapmayayım.

DSC00138.JPG
DSC00139.JPG

-----

Ayrıca fitil konusunu incelerken bir sıkıntı ile karşılaştım sağ arka kapıda resimde gösterdiğim yerlerden araba su almış ve pas yapmış. Sizce durum vahimmi yoksa ufak bir operasyonla kurtarılabilirmi.

Acaba kapıdaki bu sıkıntı üçken bakalit yüzündenmi  yoksa fitil yüzündenmi pek anlayamadım.

DSC00141.JPG

DSC00143.JPG

DSC00145.JPG

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Durum vahim olmadan temizletin ve çinko spreyle vs. korumaya aldırıp boyatın bence.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Gösterdiğiniz fitil kapıdaki fitil Sinan Bey. Yeni takılan fitil ise karoserde ki fitil oluyor.

Çürük kronik, 3 fiesta gördüm 3ünde de bu durum var. Üçgen parçanın içindeki sünger, suyu tutup çürümesine sebep olduğu için bu hale geliyor. Tamir ettirmenizde fayda var. 

Yorum bağlantısı
Sinan Şanveren

Durum vahim olmadan temizletin ve çinko spreyle vs. korumaya aldırıp boyatın bence.

En kısa zamanda bir kaportacının yolunu tutmam gerekiyor.

Gösterdiğiniz fitil kapıdaki fitil Sinan Bey. Yeni takılan fitil ise karoserde ki fitil oluyor.

Çürük kronik, 3 fiesta gördüm 3ünde de bu durum var. Üçgen parçanın içindeki sünger, suyu tutup çürümesine sebep olduğu için bu hale geliyor. Tamir ettirmenizde fayda var. 

Evet kapı fitili karasordeki olanmış dikkat etmedim.

Peki bu üçgen parçanın yenisinimi almam lazım yoksa aynı bu parçayla düzeltilebilirmi. 

Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR

DSC00145.JPG

Abi şu kapılların içindeki çürüme bütün fiestaların genel sorunu galiba. :(
Bende arabanın kapı kollarını filan boyarken farkettim. hatta benimki daha kötü durumda.
nası bi durumdur bu ya

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ettim, sıfır sorun :)  fitillere falan düzenli bakın, sac ek yerlerinde bazen aralık vs. olabilir, meges çatlağı olabilir, zamanla su girer ve pas yapar, ben arabayı aldığımda bu tür yerleri ve aracın altında tarverslerin içini falan komple mum spreyle kaplamıştım, 20 sene paslanmaz anlayacağın :)

Özellikle kapı altındaki su tahliye deliklerini kontrol edin, tıkanırsa kapıiçten çürür anlayamazsınız, o yüzden kontrol edin açık olsunlar, arada bir hortumu dayayıp kapı içine su basın, içerdeki toz pislik çamurlaşmıştır, onlar akar gider.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR

Ettim, sıfır sorun :)  fitillere falan düzenli bakın, sac ek yerlerinde bazen aralık vs. olabilir, meges çatlağı olabilir, zamanla su girer ve pas yapar, ben arabayı aldığımda bu tür yerleri ve aracın altında tarverslerin içini falan komple mum spreyle kaplamıştım, 20 sene paslanmaz anlayacağın :)

Özellikle kapı altındaki su tahliye deliklerini kontrol edin, tıkanırsa kapıiçten çürür anlayamazsınız, o yüzden kontrol edin açık olsunlar, arada bir hortumu dayayıp kapı içine su basın, içerdeki toz pislik çamurlaşmıştır, onlar akar gider.

Abi hani türküsü var ya çarşambayı sel aldı. O türkünün Antalya versiyonu gerçekleşti

Antalyayı sel aldııı :D

yağmur çamur bittik antenle ugraşırken onuda fark ettim ki istetmenin olduğu bagaj içinde su yakaladım ortalama bir bardak su çıkar sanırım :s

kapıların küf yaptığı bölgede aşırı nemlenme muhtemel contaların içinde biryerde sızıntı var ama göremedim yarın gündüz komple söküp arabanın sağını solunu

bakayım. :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, fitillere bak, sonra hortumu eline al ve bağaj kapağındaki anahtara su tut,  sonra açkapağı, kilit piminin orada su varsa anahtarın altındaki contadan su almıştır, ayrıca 3. stopa ve her boşluğa su tut (bagaj kapalıyken) sonra kapağı yarım aç ve arkasında sağ-sol köşelerde küçük delikler olacak, onlara bak, su damlası görürsen ya 3.stopten-kilitten-plakanın üstündeki çıtadan su girmiş demektir, bunları kontrol et, daha sonra arka lambalara su tut, içerden arkasına bak, soketin olduğu yerde en ufak nem varsa stopları sök, kabloların gövdeye girdiği yerdeki parça içten tırnaklıdır, önce kablo soketini içerden çıkar sonra ana gövdeyi komple çıkar, altında sünger conta var, özelliğini kaybetmiştir, silikonla geri tak, kapılar kolay, alt tahliyeler açık olacak, bu sadece kapı içine zarar verir, su içeri giremez, ancak fitilden girer, hortumla su tutarak her yeri kontrol et.

kolay gele :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Şanveren

Mustafa bey Ali bey ben dün detaylı baktım su döktüm suyun girdiği yer  üçgen bakalitin alt kısmı ordan alıyor suyu.

Yorum bağlantısı
Sinan Şanveren

üçgen bakalit derken, kapıdamı bu?

Şu resimdeki abi işte

DSC00141.JPG

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Haa o mu :) onu çek çıkar, su alan alt kısmını hallettikten sonra bir oto camcıya uğra, klipslerine siyah silikon sıktır, hem bir daha hayatta çıkmaz hemde su almaz.

Yorum bağlantısı
Sinan Şanveren

Haa o mu :) onu çek çıkar, su alan alt kısmını hallettikten sonra bir oto camcıya uğra, klipslerine siyah silikon sıktır, hem bir daha hayatta çıkmaz hemde su almaz.

Bugün sanayiye gittim usta komple kapı sökülecek  o bölüm zımpara vs işlem yapılıp boyanacak tekrar takılacak dedi. :D  ayriyetten arka tampon ve arka 2 çamurlukta ufak hasarlar var komple boyanacak 650 tl fiyat çekti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yaptır cillop gibi arabaya zevkle bin kardeşim, kolay gele :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sinan Şanveren

Kapılara fitil uygulandı sosa marka clio kapı fitilleri tanesi 40tl den 180 tl.  Ses ne kadar azaldı derseniz bence %10 bile değil Ancak arka kapılarımdan gelen gıcırtılar %100 yok oldu bunun için bile değer.

Paslanan yer için bir kaportacıya gittim. İki kapıdaki o üçgen bakalitleride söktü ve içlerinde yer alan süngerleri attık. Ustaya niye attığını sorduğumda ford bunları kapılar çürüsün diye koymuş dedi :) Günlerdir yağmur yağmadığı halde o süngerler hala ıslaktı. Ford bunu niye yapar anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Kapılara fitil uygulandı sosa marka clio kapı fitilleri tanesi 40tl den 180 tl. Ses ne kadar azaldı derseniz bence %10 bile değil Ancak arka kapılarımdan gelen gıcırtılar %100 yok oldu bunun için bile değer.

Paslanan yer için bir kaportacıya gittim. İki kapıdaki o üçgen bakalitleride söktü ve içlerinde yer alan süngerleri attık. Ustaya niye attığını sorduğumda ford bunları kapılar çürüsün diye koymuş dedi :) Günlerdir yağmur yağmadığı halde o süngerler hala ıslaktı. Ford bunu niye yapar anlamıyorum.

Peki ön arka tamponlari boyattinizmi ?
Yorum bağlantısı
Sinan Şanveren

Peki ön arka tamponlari boyattinizmi ?

hayır boyatmadım

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

KONU İLE İLGİLİ ÖM LER ALMAKTAYIM
DAHA EVVELCE DE YÖNETİCİ ARKADAŞLARA BELİRTİĞİM ÜZERE BU KONU İLE HİÇ BİR ALAKAM YOKTUR
AMA KONUYU BEN AÇMIŞIM GİBİ GÖZÜKMEKTE

Dikkat çekmesi açısından tepki çeken büyük harf kullandım kusura bakmayın lütfen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali CAN_2

iyi akşamlar 

konuda bahsi geçen kapı fitili linkteki ürün mü? sadece İnternet üzerinden alma şansım olduğundan emin olamadım. uygulama yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/kapi-fitili-on-sag-sol-clio-i-clio-ii-hb-symbol-136616376?gclid=CLW70aTs4cICFTLJtAodrmkAZA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sevgili yönetim bu konu nun benim ile uzaktan yada yakından bir alakası yok,Fakat konu yu ben açmış gözüküyorum :)

KONU İLE İLGİLİ ÖM LER ALMAKTAYIM

DAHA EVVELCE DE YÖNETİCİ ARKADAŞLARA BELİRTİĞİM ÜZERE BU KONU İLE HİÇ BİR ALAKAM YOKTUR

AMA KONUYU BEN AÇMIŞIM GİBİ GÖZÜKMEKTE

Dikkat çekmesi açısından tepki çeken büyük harf kullandım kusura bakmayın lütfen

Kurtarayım mı seni bu dertten ?  :D  Konuyu ilk açan üyeyi silmek zorunda kaldım vakti zamanında, ilk mesajda senin olduğu için oradan ayırıp konu kalsın diye böyle bir şey yapmışız... Bir çare düşünmeye başladım bile, geç gelen adalet adalet değildir, hakkını helal et lütfen... ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Konunun ilgili fotoğrafları bunlar arkadaşlar, merak ettiklerinizi gerideki sayfalarda bulabilirsiniz...

jqkzk4.jpg

easjdy.jpg

334uowl.jpg

erlj7s.jpg

23iikr9.jpg

10fb0wk.jpg

2jfeyog.jpg

2uhs3h3.jpg

ipv9z5.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...