İçeriğe Yönlendir

Htc One Kullanım Deneyimleri

Akan Belen

Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=UdL0VcU2a2Y

S4 ve One için hemen hemen aynı telefon diyor arkadaş. Ama şu gerçek estetik açıdan çok güze htc telefonları. Zamzung artık biraz değiştirmeli görünümünü. Bu arada bişey merak ediyorum. Pili çıkmayan telefonlar donduğunda yada kilitlendiğinde ne yapılır. Bataryanın bitmesi mi beklenir ?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

S4 ve One için hemen hemen aynı telefon diyor arkadaş. Ama şu gerçek estetik açıdan çok güze htc telefonları. Zamzung artık biraz değiştirmeli görünümünü. Bu arada bişey merak ediyorum. Pili çıkmayan telefonlar donduğunda yada kilitlendiğinde ne yapılır. Bataryanın bitmesi mi beklenir ?

Düşündüğün gibi bir donma yaşanmaz abi. Ancak olduğunu varsayalım, güç tuşuna basılı tutulur, kendini resetler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Samsung'un android dünyasındaki başarısını sağlayan kendine özgü birkaç detay var.

Örneğin, bugüne kadar çıkan tüm galaxy/note serisi değişebilir pile sahip. Ayrıca arttırılabilir hafızadan hiç vazgeçmedi. Mesela bunlar benim için önemli detaylar. Telefon hiç kilitlenmese de, hafızası hiç dolmayacak olsa da ben sınırlanmak istemem hiçbir zaman. Yine şebeke üstünden görüntülü konuşma desteği veren tek marka olarak Samsung var.

Yakında belki Samsung'da modaya uyarak monoblok gövdeli telefonlar üretebilir. Bununla beraber bunu Galaxy'ye değil yeni çıkaracağı seriye uygulayacaktır sanırım.

Samsung'un plastik kapakları ve gövdesi için çok laf edilir ama Samsung bu serilerin ana materyallerini serinin devamı niteliğinde bozmuyor, genleriyle oynamıyor. Normal kullanımda ise ısınmayı en iyi sönümleyen malzemeyi kullanarak bu şikayetleri ortadan kaldırıyor. Ayrıca sar değerinde de resmi olarak açıklama yapmasa da bu şekilde düşüş yaşadığını düşünüyorum. Oldukça düşük sar değeriyle note2 kullanıyorum. Psikolojik olarak kendimi daha rahat hissediyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bizde olmaz öyle şeyler :D  kırkyılda bir olursada Zafer zaten yapılması gerekeni yazmış :)

Samsung'un android dünyasındaki başarısını sağlayan kendine özgü birkaç detay var.

Örneğin, bugüne kadar çıkan tüm galaxy/note serisi değişebilir pile sahip. Ayrıca arttırılabilir hafızadan hiç vazgeçmedi. Mesela bunlar benim için önemli detaylar. Telefon hiç kilitlenmese de, hafızası hiç dolmayacak olsa da ben sınırlanmak istemem hiçbir zaman. Yine şebeke üstünden görüntülü konuşma desteği veren tek marka olarak Samsung var.

Yakında belki Samsung'da modaya uyarak monoblok gövdeli telefonlar üretebilir. Bununla beraber bunu Galaxy'ye değil yeni çıkaracağı seriye uygulayacaktır sanırım.

Samsung'un plastik kapakları ve gövdesi için çok laf edilir ama Samsung bu serilerin ana materyallerini serinin devamı niteliğinde bozmuyor, genleriyle oynamıyor. Normal kullanımda ise ısınmayı en iyi sönümleyen malzemeyi kullanarak bu şikayetleri ortadan kaldırıyor. Ayrıca sar değerinde de resmi olarak açıklama yapmasa da bu şekilde düşüş yaşadığını düşünüyorum. Oldukça düşük sar değeriyle note2 kullanıyorum. Psikolojik olarak kendimi daha rahat hissediyorum.

Saygılarımla.

Genle oynaması lazım, zira genlerde bağlantı hatası var, değişim şart  : :D tiple, kartla, donanımla olmuyor böyle şeyler, stok için hafıza lazımsa OTG den 32gb lik flasha çekerim olur zaten :)

Zamzung bırak değişimi, modernize edilmiş bir geriye dönüşe geçiyor :)

http://www.androidpit.com.tr/samsung-kapakli-telefon-w2014

samsung-w2014-1.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Saygılarımla.

Galaxy böyle geldi böyle gider abi. Eğer yeni bir seri çıkarsa ben tasarımın radikal ve dediğin gibi monoblok bir yapıda olacağını düşünüyorum.

Arttırılabilir hafızanın cihazlara konulmamasını ise tamamen ticari beklenti ile bağdaştırıyorum. Yoksa tasarıma bir negatifliği yok.

Yorum bağlantısı
Tahir Öztan

bende yeni aldım HTC ONE telefondan çok memnunum ama 4.3 güncellemesi hala gelmedi.güncellemeyi alan arkadaş var mı acaba.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bende yeni aldım HTC ONE telefondan çok memnunum ama 4.3 güncellemesi hala gelmedi.güncellemeyi alan arkadaş var mı acaba.

Önümüzdeki hafta galiba, dingilterede dağıtımda şuan, cid ve imei ye göre sıra bekliyoruz artık :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ali abi bu One 'ı en uygun nereden alabiliriz ?

hepsiburada.com 1800 diyor, 150 TL puanla 1650'ye geliyor.

kliksa.com 1750 diyor, 100 TL puanla 1650'ye geliyor. Daha aşağısını söyleyen siteler de güvenilir değil.

Bir de bir ara serilerden bahsetmiştin. Hangi seriyi almamız lazım ve bunu neresinden anlarız?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hepsiburada dan al bence, ht yada fa serisi ve 37 üstü serilerden al, HT37-38-39 gibi mesela, bu numara kutunun yanındaki barkodda ve telefonun özellikleri menüsünde yazar.

Mesela bu resimdeki (resmi netten bulun artık kardeşim :)) alet FA35serisi, açılımı şu FA35BW9= (3) 2013 (5) 5. ayın (B)2. günü üretilmiş, FA hTC nin yeni fabrikası, HT eski fabrikası demek, bu önemli değil, FA yada HT lerin 37 ve üstü serilerini al, şuan HT39 ve üstü seriler olmalı, sakın 33-34 serisi alma, gerçi Hepsiburada da bunlar kalmamıştır ama dikkat et.

HA=Hsinchu, Taiwan

HT=Taoyuan, Taiwan

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hepsiburada dan al bence, ht yada fa serisi ve 37 üstü serilerden al, HT37-38-39 gibi mesela, bu numara kutunun yanındaki barkodda ve telefonun özellikleri menüsünde yazar.

Mesela bu resimdeki alet FA35serisi, açılımı şu FA35BW9= (3) 2013 (5) 5. ayın (B)2. günü üretilmiş, FA hTC nin yeni fabrikası, HT eski fabrikası demek, bu önemli değil, FA yada HT lerin 37 ve üstü serilerini al, şuan HT39 ve üstü seriler olmalı, sakın 33-34 serisi alma, gerçi Hepsiburada da bunlar kalmamıştır ama dikkat et.

Bravo abicim teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Değerli bir bilgi. Bence ilk mesaja eklenmeli. Teşekkürler Ali Bey.

Saygılarımla.

Aslında bu konuları iyi kullanamıyoruz değil mi abi?

Yani donanımhaber'deki gibi ilk mesaja tüm detayları not almak, güncel tutmak lazım. Şimdi bu konu 20 mesajlık tam 18 sayfa. Ancak görüldüğü gibi seri konusunu tekrar dillendirmek zorunda kaldım. Aradığını bulmak eziyet.

Bir ara ben fırsat bulursam bu konuyla ilgileneyim en iyisi. Bir yerde toplarım, moderasyon da ilk mesaja günceller. Derli toplu ve daha değerli olur.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Aslında bu konuları iyi kullanamıyoruz değil mi abi?

Yani donanımhaber'deki gibi ilk mesaja tüm detayları not almak, güncel tutmak lazım. Şimdi bu konu 20 mesajlık tam 18 sayfa. Ancak görüldüğü gibi seri konusunu tekrar dillendirmek zorunda kaldım. Aradığını bulmak eziyet.

Bir ara ben fırsat bulursam bu konuyla ilgileneyim en iyisi. Bir yerde toplarım, moderasyon da ilk mesaja günceller. Derli toplu ve daha değerli olur.

Evet Zafercim. İlk mesajın, telefonun özellikleri, görseli, kısayolları, varsa spesifik detayları(one sorunsuz seri gibi) bilgileri içermesi bilgiye hızlı ulaşma bakımından önemli. Tabi ki donanım haberdeki gibi her modelde derinlemesine teknik bilgi sahibi kişi sayısına ulaşılması imkansız. Bu açıdan her konuyu böyle derlemek çok zor.

Forum potansiyeli ise tarafsız ve önyargısız olarak görüş bildirmeye müsait. Konularına çok hakim arkadaşlarımız var ve teknoloji bölümü altında onlarca farklı marka, model cihazın arşivi mevcut. Otomobil ağırlıklı bir forum olsak da, bu alt başlığı derli toplu hale getirebildiğimizde, donanım haber, sdn, turkey forum gibi bu işin başvuru merkezi haline gelen forumlarla aklı başında analitik değerlendirmelerle rekabet edebiliriz.

Yine belli konularda yani araç modelleri, elektronik cihazlar, gibi konular diyelim, bir konu başlangıç formatı hazırlanabilir. Konu sahibi yok bizde ama ilk açacak kişi bu formata mümkün olduğunca uyarak ve bilgi derleyerek konuyu açabilir, başka kullanıcıların konuya ilave bilgileri öm ile yöneticilere iletilebilir, ilk mesaja ekleme olabilir. Bunun yapılabilirliği nasıl olur bilmiyorum.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hali hazırdaki konular için bunu yapabiliriz. One, G2 gibi konularımız mevcut ve yoğun.

Bakalım belki fırsat bulursam denerim.

Yorum bağlantısı

Hali hazırdaki konular için bunu yapabiliriz. One, G2 gibi konularımız mevcut ve yoğun.

Bakalım belki fırsat bulursam denerim.

Bismillah diyerek başlamak lazım tabi bir yerden. Mesela Mert (Boran) aslında güzel bir başlangıca imza attı, kullanıcıları belirleyerek. İlk mesajda olması gereken bilgilerden bu sa:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bugün teyzemin oğluna g2 almaya gittik.biraz inceledim cihazı.kamerasını açtım ve benimkini de açıp yan yana getirdim.teyzeoglu direk telefoncuya dönerek HTC one varsa onu getir bunu almayacağım dedi. :) telefoncu abi o cihazdan kalmadı deyince ayrılmak zorunda kaldık.

Sadece kameraya bakıp seçim yapıyorsanız daha çok yanılırsınız derim ben. 

Kamera bu kadar önemliyse Lumia 1020 almalısınız.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Cihaz kötü değil.ama bir one de değil.ben alırken g2 ile arasında kararsız kalmıştım.o zaman ikisini yan yana ınceleme şansım yoktu.fakat bugün bu mümkündü ve iyiki tercihimi bu yönde kullanmisim.

One farklı bir telefon. Sense arayüzü olmasa zaten işi yaş. Şahsen Htc One'ı ben ilk zamanlar beğenmemiştim. One X daha güzel bir yenilik getirmişti kendi devrinde mesela. Kısacası HTC'den Sense'i çıkarın geri neyi kalır ki ? :p

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Şahsen ben senseden falan anlamam.bana elime aldığımda sağlamlığı,akıcılığı,ekrana dokundugumda o yumuşak hissi vermesi,müzik dinlerken son ses seviyesine gerek duyulmaması benim icin yeterli sebepler.ben öncesinde iphone 4s,5ve xperia z de kullandım.ama bu başka bu kadarını söyleyebilirim

Evet sağlamlığı ve ses kalitesinde sonuna kadar haklısınız. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

One farklı bir telefon. Sense arayüzü olmasa zaten işi yaş. Şahsen Htc One'ı ben ilk zamanlar beğenmemiştim. One X daha güzel bir yenilik getirmişti kendi devrinde mesela. Kısacası HTC'den Sense'i çıkarın geri neyi kalır ki ? :p

Sense olmadan işi neden yaş, şuan piyasada Androidi sindiren ve en stabil olan tek alet One, sağlamlıkta yine One, seste yine One, tipte yine One, şuan için S800 lü aletlerin hiçbirine değişmem, testlerde istedikleri kadar puan alsınlar, alayı hikaye, benim One 39000 antutu puanı civarında geziyor mesela, testler masal bence, bu aletle başedecek tek cihazda az farkla peşinden gelen G2, onunda arayüz konusunda, seste malzemede ve kamerada biraz daha pişmesi lazım, yoksa gayet güzel alet, ama asla bir One değil, One şuan için benim güzümde rakipsiz, yenilemek istesem yerini tutacak şuan telefon bulamıyorum ne yazıkki, sadece sesi bile yeter bu aletin :)

Şahsen ben senseden falan anlamam.bana elime aldığımda sağlamlığı,akıcılığı,ekrana dokundugumda o yumuşak hissi vermesi,müzik dinlerken son ses seviyesine gerek duyulmaması benim icin yeterli sebepler.ben öncesinde iphone 4s,5ve xperia z de kullandım.ama bu başka bu kadarını söyleyebilirim

Sen One a Player Pro yükle ve üstüne DSP paketinide marketten yükle ve ayarlar/ses DSP etkinleştir yaptıktan sonra 10 band EQ dan Bass ı seç, sağ üstteki bass ayarını yarıya, virtualizeride yarıya getir ve sesi yarım aç ve sonra dinle, One ile bu konuda yarışmayı bırak, yanına yaklaşacak telefon bile yok, bu arada Beast açık olsun ha :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önemli gördüğünüz mesajların linklerini verirseniz arkadaşlar, istediğiniz gibi hepsini ilk mesaja taşırız?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Evet sağlamlığı ve ses kalitesinde sonuna kadar haklısınız. :)

Diğer her konuda da haklı, özellikle aypon lar klasman dışı, söylemeye bile gerek yok  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...